Nederlands English Deutsch
 
  Vrijdag 24 November, 2017

Laatste site-update
18-11-2017 23:26:46 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Fons Cramers overleden
[RJ] - 15-11-2017 23:01:59


Op 83-jarige leeftijd is Alfons Cramers overleden, oud-instructeur van St. Cecilia.
Alfons heeft een lange staat van dienst gehad bij St. Cecilia. Niet alleen meer dan 40 jaar als een uiterst kundig tamboer bij de drumband, maar ook op kleine trom en pauken bij het harmonieorkest en als opleider van slagwerkers. Daarnaast heeft hij 27 jaar de drumband van St. Cecilia onder zijn hoede gehad.
‘Fons’ of ‘Fòntje’ wordt in 1969 als opvolger van August Thissen benoemd tot instructeur van de drumband en samen met tambour-maître Frans Laumen bouwt hij aan een nieuwe toekomst, zowel muzikaal als qua presentatie en in 1976 behaalt de drumband in de eerste divisie de Limburgse titel in Kerkrade. Helaas mislukt de greep naar de Nederlandse titel in Honselersdijk nog, maar vanaf dat moment gaat het alleen maar crescendo.
Alfons is gedreven en trouw aan zijn trendsettende visie met vernieuwend repertoire. Daar kan menig slagwerker wel een boek over schrijven, inclusief de soms gebezigde terminologie.
In de eredivisie wordt St. Cecilia een speler om rekening mee te houden en tussen 1981 en 1992 grossiert de drumband (inmiddels dus in de eredivisie) in vele lofwaardige prijzen en predicaten op regionale en (inter-)nationale toernooien, festivals en op de bondsconcoursen. Zowel in exercitie als in de concertwerken wordt gestreefd naar perfectie. Een mooi voorbeeld van vernieuwing in repertoire is het werk ‘Emotions of Life’ van Charles van Zanten. Tijdens het (buiten-)concours in Leveroy klinken (of het zo moet zijn) de klokken van de parochiekerk op de achtergrond.
De inspanningen van de drumband onder leiding van Alfons en Frans leiden tot drie provinciale kampioenschappen in Venray (1981) Beek (1985) en Brunssum (1988) en twee nationale titels in Kerkrade (1982) en Den Bosch (1986). Dochter Jeannette en zoon Peter maken daarbij deel uit van de kampioensdrumband.
Naast zijn instructeurschap bij onze drumband organiseert hij het slagwerk van het orkest en speelt daar op onnavolgbare wijze de kleine trom en alles wat verder voorhanden is. Tijdens Harmo-Festi90 wordt hij voor zijn grote verdiensten voor St. Cecilia door burgemeester Creemers onderscheiden met de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.
In 1992 neemt hij het besluit te stoppen als instructeur en als slagwerker. St. Cecilia dankt hem voor zijn bijdrage aan de vereniging. Ofschoon wat meer op afstand, is hij tot op het laatst nog vol belangstelling geweest, ongetwijfeld geïnformeerd door zijn kleinzoons Mitch en Stan.
Wij wensen echtgenote Lucie en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Dat hij moge rusten in vrede.


Jan Simons overleden
[RJ] - 8-10-2017 22:45:54


Vrijdagochtend bereikte ons het droevige nieuws dat de vader van onze dirigent Jos Simons plotseling is overleden. Jan Simons werd 86 jaar. De begrafenismis zal a.s. donderdag om 10.30 uur in de parochiekerk van St. Monulphus en Gondulphus in Kaulille plaatsvinden.
Wij wensen Jos, Nadia en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Onze vereniging zal op gepaste wijze haar medeleven betuigen.


Oud-vaandeldrager Joep Lenssen overleden
[RJ] - 3-10-2017 20:00:22


Helaas ontvingen wij gisteren het bericht dat onze oud- vaandeldrager Joep Lenssen is overleden. Joep was sinds 2002 lid van onze vereniging en heeft zo'n 10 jaar ons verenigings-vaandel gedragen. De gezondheid speelde hem helaas parten en maakte dat onmogelijk, maar hij bleef wel belangstellend voor onze harmonie. De Luxemburgreis in 2014 vond hij nog geweldig. Sinds enige tijd was hij in de Bronnerhof te Born.
De crematie zal in besloten kring plaatsvinden op vrijdag 6 oktober a.s. en de uitvaartdienst zal gehouden worden op zaterdag 7 oktober a.s. om 10.30 uur in de St.Catharinakerk te Grevenbicht. Uiteraard zal zijn en onze Drapeau aanwezig zijn in deze dienst.
Verzoek is om met een fijne delegatie aanwezig te zijn in uniform om onze oude vaandeldrager een laatste groet te brengen. Bijeenkomst 10.15 uur aan voornoemde kerk. We wensen de familie veel sterkte.


St. Cecilia praktijkorkest dirigentencursus LBM
[RJ] - 21-9-2017 9:24:21


Op zaterdag 28 oktober a.s. neemt ons orkest deel aan de LBM-dirigentencursus De Maestro. De eerste workshop van de zesdelige cursus 2017 - 2018 heeft als titel Da Capo al Fine.
Bij Adams in Ittervoort zal het orkest vanaf 13.30 uur beschikbaar zijn voor cursusleider Jan Cober en de deelnemende dirigenten. De gastdocent is op dit moment nog niet bekend. Andere orkesten in deze serie zijn o.a. de Koninklijke Harmonie van Thorn, Brassband Merum, Ensembles van de WMC Biënnale en Fanfare Aurora Baexem. Meer info via http://www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro


Tilla Renet-Heffels overleden
[RJ] - 14-9-2017 8:56:38


Helaas ontvingen wij gisteren het trieste nieuws dat Tilla Renet-Heffels, buitengewoon lid van onze vereniging, is overleden. De ‘moeder van de oud-papierploeg’ verbleef sinds enige tijd in Aldenhof te Born.
Net als bij veel generatiegenoten liep ook bij haar en haar gezin Cecilia als een blauwe draad door het leven. In de Willem I-straat werd jarenlang na iedere oud-papierrondgang voor de hele ploeg een kop koffie of iets fris geschonken met daarbij een koekje. Het was voor de aanwezigen een mooie gelegenheid om de rondgang en verenigingshistorie te ‘evalueren’. In april 2008 ontving Tilla van de vereniging dan ook een oorkonde voor haar jarenlange ondersteuning van de oud-papierploeg. Ze was altijd vol belangstelling voor het wel en wee van St. Cecilia.
Onze condoleances gaan uit naar de familie en wij wensen hen allemaal, maar zeker onze muzikanten Vivian, Theo, Sjoerd, Menno en Vera veel sterkte!


Boek Road to WMC
[RJ] - 4-9-2017 14:28:04


Tijdens de receptie afgelopen vrijdag werd het boek 'Road to WMC' aangeboden aan dirigent Jos Simons. Het boek, geschreven door secretaris Raymond Jennen, geeft in 40 pagina's (A4-formaat) het hele traject van de WMC-deelname weer in woord en beeld. Wil je het boekje hebben, stuur dan een bericht via FB of via mail naar info@cecilia-online.nl. De prijs bedraagt € 10,00 en de opbrengst gaat naar de harmonie.


WMC-receptie 1 september a.s.
[RJ] - 14-8-2017 21:04:21


Het is vakantie, maar er wordt natuurlijk wel gewerkt aan onze agenda voor het najaar 2017 en voor 2018. Een korte blik leert bijvoorbeeld dat het JAC-kamp met rasse schreden nadert. Bovendien wordt op vrijdag 1 september a.s. de receptie gehouden b.g.v. onze geweldige WMC-deelname. Deze receptie wordt vanaf 20.00 uur gehouden in de tent aan Op de Coul. De tent staat daar vanwege het laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen. Uiteraard hopen we daar veel leden, supporters en relaties te ontmoeten.


3e plaats in Vriendenprijsklassement Vrienden van het WMC
[RJ] - 1-8-2017 20:08:20


Naast het eindklassement op basis van de jury-uitslagen (een vijfde plek in de eerste divisie), is op het WMC ook een klassement op basis van de jury van de vereniging Vrienden van het WMC.
Wat schetst de verbazing? St. Cecilia is derde geworden in dat klassement Vriendenprijzen.
Zowel in het Stadion als in de Rodahal zijn door leden die de Vriendenjury vormden, alle optredens beoordeeld. Naast de kwaliteit zijn daarbij de belangrijke criteria de verwachting dat het orkest/de band in de toekomst nog verdere progressie kan boeken en de in leeftijd gevarieerde samenstelling en uitstraling van het orkest/ de band. Door deze specifieke criteria wijkt de uitslag af van de professionele jury.
Ongeveer 50 harmonie- en fanfareorkesten hebben in de Rodahal opgetreden in de eerste en concertdivisie. Wij beschouwen dat als een mooie extra waardering en danken de Vrienden van het WMC voor deze eer.


Eerste prijs met onderscheiding voor St. Cecilia op WMC
[RJ] - 25-7-2017 13:18:20


Op zondag 23 juli jl heeft het harmonieorkest indruk gemaakt op het WMC-podium in de Rodahal in Kerkrade. Een geweldige uitvoering van twee zeer moeilijke werken (Unknown Journey van Philip Sparke en Variations on a Pentatonic Theme van Rob Goorhuis) resulteerde in twee staande ovaties van de bijna uitverkochte zaal, veel lovende commentaren in het L1-panel en een score van 92,75 punten, een eerste prijs met onderscheiding en een gouden medaille in de eerste divisie.
Na een korte hevige intocht in middernachtelijk Beeg, werd in Oos Hoes een feestje tot vroeg in de ochtend gevierd en op maandag werd dit voortgezet.
Harmonie St. Cecilia heeft zich een waardig ambassadeur getoond van o.a. gemeenschap, gemeente en muziekbonden. De receptie b.g.v. dit fantastische resultaat zal plaatsvinden op vrijdag 1 september a.s. in de feesttent aan Op de Coul, de tent voor het laatste Bondsschuttersfeest.


WMC: de puntjes op de i.....
[RJ] - 17-7-2017 12:32:31


De voorbereiding voor de deelname aan het WMC nadert zijn einde. Er is goed gewerkt tijdens repetities en groepsrepetities, er werden twee repetitieweekends georganiseerd in Heel en in Sittard en er zijn veel concerten gegeven. Negen stuks maar liefst: Nieuwjaars- en Paasconcert in eigen zaal, concerten in Heel, Heythuysen, Nieuwstadt, Born, Sittard, Maasbracht en Reuver.
Het harmonieorkest repeteert deze week nog drie keer (maandag, woensdag en vrijdag) en wel in de harmoniezaal van de muziekvrienden van Concordia Maaseik. De start van de repetitie is steeds 20.00 uur. Op zaterdag 22 juli a.s. zal dan vanaf 19.30 uur in het gemeenschapshuis Oos Hoes worden gerepeteerd, waarna tegen 21.15 uur de generale repetitie in concertvorm zal plaatsvinden.
Zondag 23 juli zal na een korte repetitie rond 15.30 uur worden vertrokken naar Kerkrade (de supporters vertrekken overigens om 17.00 uur) waar uiteindelijk om 19.00 uur het concert zal plaatsvinden in de Rodahal. We zullen er alles aan doen om een fantastisch concert te geven en een leuk resultaat te verwerven.
De bekendmaking van de resultaten zal om 22.40 uur plaatsvinden en het gezelschap zal tegen 23.40 in Beeg terugkeren, misschien wel in een uitgelaten stemming…..


Openbare concerten door Basisschool de Kingbeek op 12 juni
[RJ] - 7-6-2017 8:54:30


Aanstaande maandag 12 juni vinden de eerste openbare schoolconcerten plaats van MuziekCollectief De Kingbeek samen met de kinderen van basisschool De Kingbeek uit Obbicht en Grevenbicht.
Dit unieke samenwerkingsverband komt uit de koker van Kingbeek directeur Resy van Leeuwen.
Op haar aanvraag werd een zgn. ‘Door!’ subsidie verleend: een provinciaal initiatief om muziek weer op de kaart te krijgen van de basisscholen in Limburg.
Vervolgens werden de drie plaatselijke harmonieën benaderd en uitgenodigd om zich te verenigen en samen het muziekonderwijs weer een impuls te geven. Dit heeft geresulteerd in het: MuziekCollectief De Kingbeek.
Van de subsidie werden o.a. instrumenten aangeschaft, evenals bladmuziek en muzieklessenaars. Tijdens de concerten zullen ook zelfgemaakte instrumenten worden gebruikt.
Onder leiding van voorzitter Jo Savelkoul zijn Rosie Hubens, Kim Breuls en Gabriele Fliescher van het collectief en Roel Nijsten, samen met enkele docenten van de basisschool met de kinderen aan de slag gegaan.
Met als eerste hoogtepunt: interne kerstconcerten in 2016 in de school lokaties Obbicht en Grevenbicht.
Voor de komende concerten zijn niet alleen ouders en grootouders welkom, maar iedereen die muziek een warm hart toedraagt.
Het concert in Obbicht vindt plaats om 10:45 uur in de harmoniezaal van Concordia.
In Grevenbicht wordt opgetreden vanaf 13:00 uur in de harmoniezaal van Aurora.
Aan het concert in Grevenbicht zal ook nog het schoolkoor “de Zèngende Sjnaake” deelnemen.
De entree is gratis.


Vervoer en kaarten WMC
[RJ] - 30-5-2017 13:26:32


Enkele weken geleden is een bericht uitgegaan over de aankoop van entreebewijzen en het vervoer naar Kerkrade op 23 juli a.s. Dit is overigens niet alleen via mail gegaan, maar ook vermeld op de repetities en aangegeven via social media.
Vóór 22 april moest dit worden gemeld bij de Vrienden van Cecilia. Deze termijn is nog een week verlengd, maar uiteindelijk is de bestelling gedaan bij het WMC. De Vrienden van Cecilia hebben inmiddels het benodigde busvervoer geregeld en de kaarten gekocht voor ruim 70 personen.
Zoals aangegeven via mail, wordt er van uitgegaan dat de muzikanten allen met de bus mee gaan. Zij die met eigen vervoer gaan dienen dit kenbaar te maken bij het secretariaat, met opgave van reden. Dit s.v.p. vóór 5 juni a.s. via info@cecilia-online.nl.
Indien er nog supporters of belangstellenden zijn die kaarten of vervoer wensen, moeten zij dit zelf regelen via het WMC en voor eigen vervoer zorgen.


Annie Veders-Thissen overleden
[RJ] - 30-5-2017 12:05:57


Helaas een triest bericht, want in Sittard is Annie Veders-Thissen overleden, de weduwe van onze oud-voorzitter en oud-beschermheer Wim Veders. Zoals de naam al aangeeft een telg uit het Thissen-geslacht dat jarenlang het vaandel van St. Cecilia trouw was en is. Onze condoleances zijn voor de familie. De uitvaartdienst zal a.s. donderdag plaatsvinden in de St. Catharinakerk in Grevenbicht en wel om 10.30 uur.


Winnares Reischeque Voorjaarsmarktloterij naar Nederweert
[HS] - 25-5-2017 13:07:49


Afgelopen zondag, 21 mei, heeft de trekking van de voorjaarsmarktloterij plaatsgevonden. De trekking die werd verricht door wethouder Pieter Meekels leverde een winnares op, Bianca Berben uit Nederweert. Zij had het lot gekocht van haar collega, die voor Harmonie St. Cecilia in Grevenbicht meedeed met de lotenverkoop.
De reischeque van € 450 zal door Virginie Lenoir van The Travel Club persoonlijk overhandigd worden aan de winnares.
Als Voorjaarsmarktcommissie willen wij iedereen bedanken, die heeft bijgedragen aan de loterij; de kopers en verkopers van de loten, The Travel Club (reischeque) en Pieter Meekels.
In 2018 hopen wij u weer te mogen verwelkomen op onze Voorjaarsmarkt!
Concert met Thorn en Schimmert in Heythuysen
[RJ] - 20-4-2017 12:31:47


Na het Paasconcert staat binnenkort alweer het volgende optreden op het programma. Op zaterdag 6 mei zal het orkest in de Bombardon te Heythuysen een concert verzorgen, samen met Fanfare St. Caecilia Schimmert en de Koninklijke Harmonie van Thorn. De aanvang van deze bijzondere concertavond is 18.30 uur.

De fanfare uit Schimmert zal o.l.v. Frenk Rousschop het spits afbijten. Het muziekgezelschap bereidt zich momenteel voor op deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, die op 29 juli om 21.30 uur plaats zal vinden in de Rodahal.
Als tweede treedt op de Koninklijke uit Thorn o.l.v. Norbert Nozy. Zij zien dit concert als een goede generale voor hun optreden enkele weken later tijdens het befaamde Gezamenlijke Concert der beide Thornse harmonieën. Tevens zal dit een van de laatste concerten zijn waarin, maestro Nozy de leiding heeft, aangezien hij per 15 juli de Thornse harmonie zal verlaten.
Het concert wordt afgesloten met een optreden van ons orkest uiteraard onder leiding van Jos Simons.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende verenigingen, bij zaal De Bombardon in Heythuysen en via info@cecilia-online.nl. De prijs is slechts € 7,50 (inclusief een consumptie).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > >>

Totaal 737 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275