Nederlands English Deutsch
 
  Zaterdag 27 Mei, 2017

Laatste site-update
25-5-2017 13:07:50 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Winnares Reischeque Voorjaarsmarktloterij naar Nederweert
[HS] - 25-5-2017 13:07:49


Afgelopen zondag, 21 mei, heeft de trekking van de voorjaarsmarktloterij plaatsgevonden. De trekking die werd verricht door wethouder Pieter Meekels leverde een winnares op, Bianca Berben uit Nederweert. Zij had het lot gekocht van haar collega, die voor Harmonie St. Cecilia in Grevenbicht meedeed met de lotenverkoop.
De reischeque van € 450 zal door Virginie Lenoir van The Travel Club persoonlijk overhandigd worden aan de winnares.
Als Voorjaarsmarktcommissie willen wij iedereen bedanken, die heeft bijgedragen aan de loterij; de kopers en verkopers van de loten, The Travel Club (reischeque) en Pieter Meekels.
In 2018 hopen wij u weer te mogen verwelkomen op onze Voorjaarsmarkt!
Concert met Thorn en Schimmert in Heythuysen
[RJ] - 20-4-2017 12:31:47


Na het Paasconcert staat binnenkort alweer het volgende optreden op het programma. Op zaterdag 6 mei zal het orkest in de Bombardon te Heythuysen een concert verzorgen, samen met Fanfare St. Caecilia Schimmert en de Koninklijke Harmonie van Thorn. De aanvang van deze bijzondere concertavond is 18.30 uur.

De fanfare uit Schimmert zal o.l.v. Frenk Rousschop het spits afbijten. Het muziekgezelschap bereidt zich momenteel voor op deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, die op 29 juli om 21.30 uur plaats zal vinden in de Rodahal.
Als tweede treedt op de Koninklijke uit Thorn o.l.v. Norbert Nozy. Zij zien dit concert als een goede generale voor hun optreden enkele weken later tijdens het befaamde Gezamenlijke Concert der beide Thornse harmonieën. Tevens zal dit een van de laatste concerten zijn waarin, maestro Nozy de leiding heeft, aangezien hij per 15 juli de Thornse harmonie zal verlaten.
Het concert wordt afgesloten met een optreden van ons orkest uiteraard onder leiding van Jos Simons.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende verenigingen, bij zaal De Bombardon in Heythuysen en via info@cecilia-online.nl. De prijs is slechts € 7,50 (inclusief een consumptie).


Geanimeerde jaarvergadering, 10 jubilarissen....
[RJ] - 2-4-2017 18:06:09


Vanochtend vond de jaarvergadering plaats in Oos Hoes. Naast de diverse jaaroverzichten kwamen de huishoudelijke en financiële zaken aan de orde en er werd door de vele aanwezigen constructief over gediscussieerd. De scheidende bestuursleden Marjolein Smit en Jim Sugijanto werden door voorzitter John Maassen bedankt, zij blijven beide wel verbonden aan St. Cecilia, maar kunnen de bestuursfuncties momenteel niet combineren met het werk.
Uiteraard stond ook het goed gevulde jaarplan van St. Cecilia op de agenda, met onder andere veel concerten (te starten met het Paasconcert op 17 april a.s.) en het WMC-concert voor het orkest in juli, het 65-jarig bestaansfeest van de drumband in december en natuurlijk de grote Voorjaarsmarkt op 21 mei a.s.. Er is veel werk en alle handen moeten aan de ploeg, om maar een leuke metafoor te gebruiken.
Aan het einde van de vergadering waren er insignes, oorkondes en bloemen voor maar liefst 10 jubilarissen: Sophie Mangham, Jop Caris, Jack Schmeitz en Lucienne Kropman voor 10 jaar, Rick Maassen, Gino Gessa en Wil Schreurs voor 25 jaar en last but not least Ton Kriens, Lou Kirkels en Hermie Smeets voor maar liefst 50 jaar trouwe dienst. Tijdens de uitreiking werd de doopceel op de bekende wijze gelicht door de secretaris Raymond Jennen, terwijl de voorzitter en de beschermvrouw Ria Pernot de jubilarissen huldigden. Zij werd zelf verrast met een ruiker, voor haar belangstelling voor en bijdrage aan de harmonie.


Geslaagd repetitieweekend
[RJ] - 13-2-2017 14:43:36


Afgelopen weekend vond in Heel in CC Don Bosco het eerste repetitieweekend van het orkest plaats. Vanaf 10.00 uur (een groep die-hards startte zaterdag al om 09.30 uur) werd in de verschillende zalen in groepen gewerkt aan het WMC-programma. Op beide dagen zorgde een lekkere lunch (heel fijn verzorgd door het team van Don Bosco) voor de nodige energie. Omstreeks 16.00 uur konden de muzikanten op zaterdag naar huis (leeg en afgepeigerd) maar dat was nog niet alles………………….
Op zaterdagavond werd in Oos Hoes namelijk weer volop energie getankt tijdens de WMC-Pub Quiz. Een gezellige, interactieve en spannende avond met een aantal gevarieerde spelronden, waarbij kennis en creativiteit werd gevraagd en de emoties soms hoog opliepen, maar waarin ook massaal werd meegezongen in de karaoke-momenten. M.n. gelegenheidsteam 11 (Zawpense, de namen blijven op verzoek geheim…) liet zich kennen in originele, soms zeer foute antwoorden en zang. Uiteindelijk werd Team 5 de (terechte) winnaar (André en Riny van den Bergh, Theo en Vivian Pernot en Raymond Jennen) ook al leidde dit in m.n. familiaire kring nog tot discussies….. Overigens, misschien een schrale troost voor de meute… de champagne was niet te zui…..
Dank aan het organiserende team (Sanne Goossens, Reineke Vogten, Han Smeets en Robin Koevoets) en ondersteunend SteviEvents voor een mooie avond. Het werd mondeling door Roger Thissen al gedaan, maar nu ligt het helemaal vast…………
Op zondag vond om 16.00 uur (voor sommigen misschien wel al ‘op het tandvlees…’) het afsluitende concert plaats, waarbij een zekere vooruitgang te bespeuren viel. Feria de Julio en South Rampart Street Parade completeerden ons programma.
Na ons speelde St. Cecilia Rotem eveneens een mooi concert. Het was ook hun eerste try-out op weg naar de kampioenschappen in België. Het vermoeden bestaat overigens dat Jos - als dirigent van beide orkesten – dit weekend geen aanvullende fitness meer hoefde te doen.
Dank aan de organisatie (John Maassen en Raymond Jennen) onze logistieke steun en toeverlaat John Smeets en alle repetitoren voor dit weekend (o.a. Jos Simons, Henny Ramaekers en Jo Savelkoul) en arrangeurs respectievelijk archivarissen Koen Cuijpers en Nicole Demas en het team van Don Bosco. Het was een geslaagd weekend.


Prima begin 2017
[RJ] - 9-1-2017 22:01:19


Gisteren vond in Oos Hoes de jaarlijkse bijeenkomst van de Cv100, de Leden van Verdiensten en de Partners van St. Cecilia plaats. Onder het genot van een wafel leidde voorzitter John Maassen de aanwezigen door het jaarprogramma 2017 en na de toast met een glas champagne kon het 24e Nieuwjaarsconcert beginnen. Bijzonder was ook de aanwezigheid van Deputé Ger Koopmans. De drumband startte het concert en speelde vier werken, composities van o.a. Etienne Houben (Saiha), Henk Martens (Kirmes in het durrep), Peter Kil (Panic Button) en UB40 Olaf Renes zorgde voor een rustig middendeel via een marimbasolo (Yellow after the Rain). Leuk was dat de nieuwe instructeur Jelle Overheul zelf ook meespeelde (op vibrafoon) in het werk van UB40. Het was een mooie, muzikale uitvoering en een goede start van de samenwerking.
Na de pauze nam het orkest bezit van het podium en onder leiding van Jos Simons werd na de pasodoble Feria de Julio, het verplichte werk voor het WMC uitgevoerd (The Unknown Journey). De rest van het concert bestond uit mars- en jazzmuziek, plus vier werken die werden gezongen door Linda Koolen. Rolling in the Deep, Crazy (arr. Jo Savelkoul) Blaosmeziek en Brand New Day vielen behoorlijk in de smaak bij de volle zaal. Uiteindelijk kon de Radetzky-marsch niet uitblijven. In tegenstelling tot een jarenlange traditie werd echter nog eens gevraagd voor een toegift en dus mocht Linda de Brand New Day nog eens uitvoeren. Het was een mooi, afwisselend concert waarbij de hernieuwde samenwerking met Linda opnieuw een groot succes bleek. Een prima begin van 2017.


Schaatspret in Maaseik
[HS] - 6-1-2017 13:37:59


Vorige week was het weer tijd voor het jaarlijkse JAC schaatsen. Nadat de schaatsers voorzichtig hun eerste rondjes gemaakt hadden, werd al snel weer duidelijk dat enkele deelnemers eerder uit waren op een sneeuwballengevecht dan op het ronderecord... De jeugd amuseerde zich prima en werd nauwlettend in de gaten gehouden door de mensen die zich hadden opgeworpen om te testen of de chocomel met slagroom nog net zo goed smaakte als andere jaren. Uiteraard werd ook aan de inwendige mens gedacht, en werd in het ijscafé cake en een drankje uitgedeeld. Rond half 5 werd iedereen weer van het ijs afgedirigeerd, en werd na een groepsfoto en een tuutje chips weer naar het Beegse vertrokken.Wedstrijdschema's WMC; 23 juli 19.00 uur
[RJ] - 22-12-2016 18:32:24


Het WMC Kerkrade heeft de indelingen bekend gemaakt. Wij spelen op zondag 23 juli om 19.00 uur in de eerste divisie (eerste orkest na de pauze) Voor de pauze zijn in onze divisie twee Duitse orkesten: het Freiburger Blasorchester uit Freiburg im Breisgau - DE en de Bläserphilharmonie Aachen Aachen - DE.
Kijk voor alle details op http://wmc.nl/nl/evenementen-wmc/concertwedstrijden/wedstrijdschemas


Een blik op het einde van 2016 en het begin van 2017
[RJ] - 11-12-2016 19:52:31


De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en komende zondag zullen we spelen in de Catharinakerk b.g.v. het Kerstconcert. Samen met de koren zullen twee ‘evergreens’ worden uitgevoerd en op de lessenaar liggen verder nog vier werken van verschillende genres: een potpourri van klassieke Duitse kerstliederen – een wereldberoemd populair Mexicaans lied – een Russische klassieke compositie in een jazz-jasje en een heuse Amerikaanse kerstklassieker. Aansluitend zijn we natuurlijk allemaal aanwezig op de Kerst-in van de Vrienden van Cecilia. Het JEC zal daar optreden en enig solistisch geweld is ook aangekondigd.
Op 30 december zal het JAC weer gaan schaatsen in Maaseik en aan de andere kant van de jaarwisseling doemt het traditionele Nieuwjaarsconcert weer op. Het slagwerkensemble zal het concert om 14.30 uur openen en wel onder leiding van instructeur Jelle Overheul. Op het programma staat een mooie mix van werken, van een heuse ‘Kirmes in het Törp’ tot muziek van de popgroep UB40. Het is het eerste concert van de jubilerende drumband (65 jaar in 2017) onder leiding van Jelle en uiteraard zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Na een korte pauze en changement zal het orkest haar plaats op het podium innemen en onder leiding van dirigent Jos Simons een programma verzorgen dat bestaat uit enkele concertwerken en vooral populaire muziek (jazz en pop). Aangezien het orkest in het weekend van 22 en 23 juli 2017 zal deelnemen aan het Wereld Muziek Concours zal in het programma ook hier ruimte voor zijn.
Voor zondag 8 januari hebben we een gast uitgenodigd, die geen onbekende voor St. Cecilia is, namelijk Linda Koolen. Linda, dochter van Sjeng Koolen en van oorsprong trompettiste, speelde al wat langer geleden contrabas bij ons orkest en zong al enkele keren bij onze concerten onder leiding van Thijs Tonnaer. Naast haar gezin en een eigen zaak (Impuls Lingerie) in Susteren, volgde zij een Bachelor-opleiding voor Docerend Musicus aan de Schumann Academie te Utrecht, hoofdvak zang pop/jazz. Zanglessen werden gevolgd bij Janny Olieman, Nancy Deusings, Sabine Kühlich en Tanja Raich. Overigens volgt ze nog steeds zanglessen en zangtechnische trainingen. In 2014 slaagde Linda voor het praktijkexamen Zang lichte muziek aan de Schumann Academie te Amsterdam. Linda zingt tegenwoordig een breed repertoire en werkt o.a. samen met harmonieorkesten, sing-a songwriters, jazz– en popbands. We verheugen ons op een nieuwe samenwerking.


Weekend concertwedstrijd WMC bekend
[RJ] - 21-11-2016 21:37:07


Vanmiddag (21 november) ontvingen we het bericht van de organisatie van het Wereld Muziek Concours waarin werd medegedeeld dat we zijn toegelaten tot de wedstrijden van het 18e WMC 2017 en wel tijdens het weekend van 22 en 23 juli 2017! Voor 22 december 2016 zullen we bericht ontvangen over de dag en het tijdstip van onze deelname. Noteer dit in uw agenda.


Orkest op Radio 4
[RJ] - 4-11-2016 17:37:15


Op NTR4 zal a.s. zaterdagmiddag (5 november) rond 18.40 uur aandacht worden besteed aan ons orkest. Tevens wordt dan onze uitvoering van Equus uitgezonden (Bondsconcours 2013, een memorabele plaats in ons collectieve geheugen) Dus: Podium op Zaterdag op NPORadio4.
www.radio4.nl/podium


Mooie concertavond in Pey
[RJ] - 23-10-2016 23:06:36


Vanavond in Brasserie Pejjerhaof (ook wel de fanfarezaal in Pey) een mooie concertavond beleefd met de twee Cecilia's uit Echt, respectievelijk Grevenbicht. Twee orkesten die, zoals dirigent Jos Simons het treffend verwoordde, in zeer verschillende fasen zitten. Echt, volgende week deelnemer aan de concertwedstrijden van de LBM en dus afrondend en Beeg, net gestart met de voorbereiding voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours.
Echt opende met O Vithino, de voor ons bekende Portugese pasodoble (Francisco Marques Neto). Daarna volgde Der Brand von Bern (Mario Bürki) en Eszenas de los Aztecas (James Barnes). Afgesloten werd met een andere bekende pasodoble La Primitiva van de helaas onlangs overleden provinciegenoot Jef Penders.
Op ons programma stond na de opening met recent geschreven pasodoble Feria de Julio, de eerste uitvoering van Unknown Journey (verplicht werk WMC van Philip Sparke) Daarna volgden Themes from Green Bushes (Grainger) en de ‘lichtere’ Caravan, South Rampart Street Parade en de Sovjet March uit het computerspel Red Alert.
We wensen Jos en Echt natuurlijk volgende week veel succes op het BC in Roermond.Cecilia-ontmoeting in Echt
[RJ] - 15-10-2016 13:29:03


Het eerstvolgende concert van het harmonieorkest vindt op 23 oktober plaats Zaal Brasserie Pejjerhoaf, Houtstraat 7, 6101 BD Peij-Echt. Twee Cecilia’s zullen elkaar daar ontmoeten en beide orkesten staan onder leiding van Jos Simons.
Vanaf 19.30 uur zal de K.H. St. Cecilia Echt haar concoursprogramma ten gehore brengen en vanaf 20.30 uur is het podium voor ons.

Ons programma:
Red Alert 3 – Sovjet March (James Hannigan)
The Unknown Journey (Philip Sparke)
Caravan (Duke Ellington arr. Naohiro Iwai)
Themes from Green Bushes (Percy Grainger)
Feria de Julio - pasodoble (Fernando Bonete)
South Rampart Street Parade (Ray Bauduc & Bob Haggart arr. Naohiro Iwai)


Koningstitel Hein Pörteners
[RJ] - 25-9-2016 13:05:57


Op het schietterrein ‘Op de Brammert’ van de Eendracht, was het Hein Pörteners die op 11 september met zijn 96e schot de koningsvogel naar beneden liet tuimelen. Hein zal met koningin Gisela tijdens het seizoen 2017 pronken met het koningszilver. De nieuwe koning (al jaren Ceciliaan) wist een dag eerder ook beslag te leggen op het Wisselkruis (net als in 2016) Na 20 rondjes was hij de beste van alle Beegse schutters. Wij feliciteren ook langs deze weg van harte en wensen het koningspaar een geweldig seizoen toe. Uiteraard feliciteren we langs deze weg ook het koningspaar Jurgen en Lilian Lebens van Broederschap het Heilig Kruis en wensen hen ook veel succes en plezier komend jaar.


Riet Lemmens-Pernot overleden
[RJ] - 23-9-2016 15:31:25


Gisteravond ontvingen we het bericht dat Riet Lemmens-Pernot is overleden. Riet stamde uit een echte Cecilia-familie, met vele leden die onze harmonie actief en passief steunden en steunen. Riet zelf trad een aantal jaren geleden toe tot de Club van Honderd en was altijd belangstellend voor het wel en wee van de vereniging en trots op de prestaties van onze geledingen. Als de gezondheid dat toe liet, was zij ook op onze concerten en feesten aanwezig. Wij wensen Jac. en familie veel sterkte en hopen dat Riet rust gevonden heeft. De uitvaartdienst zal plaatsvinden woensdag a.s. om 10.30 uur in de Willibrorduskerk te Obbicht.


To Frijns-Smeets overleden
[RJ] - 14-9-2016 10:29:37


Gisteren ontvingen we het bericht dat ons buitengewoon lid To Frijns-Smeets is overleden.
To, stamde uit een echt Cecilia-gezin, met vader Thei en de broers Hub, Frits en Zef als bestuurslid respectievelijk muzikanten. Ook zoon Thei speelde een hele tijd mee bij St. Cecilia. To was steeds erg geïnteresseerd in het wel een wee van de harmonie en zo lang het fysiek mogelijk was, was zij ook aanwezig bij concerten of feesten. Onze condoleances zijn voor de familie. Dat zij moge rusten in vrede.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 > >>

Totaal 724 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275