Nederlands English Deutsch
 
  Zaterdag 4 Juli, 2015

Laatste site-update
2-7-2015 21:22:10 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Tevreden Cecilianen richting vakantie
[RJ] - 2-7-2015 21:22:10


Bestuur, leden en de hele Ceciliafamilie kunnen zeer tevreden terugkijken op het jubileumfeest C115, dat afgelopen weekend plaatsvond in het Beegse.
Het Platzconcert op vrijdagavond was een succes met veel leuke muziek voor een vol terras bij Oos Hoes, ondanks een verdwaalde regendruppel (of twee…) In het afwisselende programma ook vier marsen in het teken van het Jaar van de Mijnen, waaronder de Maurits Mars en de Emma Mars.
Op zaterdag was er volop enthousiasme bij het nieuwe initiatief van Cecilia, het Beeg Open Air Festival, waarbij de samenwerking werd gezocht met alle cafés van ons dorp. De afsluitende optredens op het Burgemeester Kotenplein, met een hapje en een drankje, zorgden voor een grote toeloop en men vermaakte zich opperbest. De organisatie kreeg veel lovende kritieken.
Op zondag vond de jubileumreceptie plaats, waarbij velen de verenigingsdeputatie en de jubilarissen kwamen feliciteren. Hoogtepunt aan het begin van de drukbezochte receptie, was de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan secretaris, regelaar en muzikant Raymond Jennen vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap bij St. Cecilia en zijn inspanningen de afgelopen jaren op velerlei terrein (ook voor o.a. de Big Band Beeg, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia en het Regiment Limburgse Jagers). ’s Middags zaten ondernemers en verenigingen bij elkaar om te zoeken naar verbinding en samenwerking. Al met al een zeer geslaagd feest!
En terwijl Cecilia in Beeg nog feestte, waren enkele jonge solisten alweer present in de Maaspoort in Venlo bij de Finale Jonge Solisten. Zij mogen allen terugkijken op zeer geslaagde deelnames aan deze Limburgse kampioenschappen, met mooie puntenaantallen en twee vice-kampioenschappen. Een dikke proficiat is dan ook op zijn plaats voor Vera Pernot, klarinet, 84 pt (tweede plaats in de vijfde divisie) Milou Lemmens, altsax, 86 pt en Ellen Schmeitz, altsax, 88 pt (tweede plaats in de vierde divisie) en voor Alita Heijen, dwarsfluit, voor 85.5 pt in de derde divisie.
Voeg hier ook nog eens een mooie bijdrage van de Rabobank toe vanuit de Clubkascampagne en het kan niet anders dat heel St. Cecilia tevreden richting de welverdiende vakantie gaat. Op vrijdag 17 juli wordt dan ook met de Cecilia-BBQ het seizoen afgesloten.
Langs deze weg wordt dan ook iedereen die de afgelopen periode een bijdrage aan de kascampagne en aan C115 heeft geleverd.
Hartelijk bedankt.


Mooie receptie C115
[RJ] - 28-6-2015 16:08:28


Na het fantastische BOA gisteren, waarvoor overal lovende kritieken te horen waren, was het vanochtend weer voor veel Cecilianen acte de présence voor onze jubileumreceptie. Terwijl nog opgeruimd werd bij het festival, werd de zaal van Oos Hoes al vroeg in gereedheid gebracht.
John Maassen opende omstreeks 11.00 uur de receptie en complimenteerde en dankte allereerst het BOA-team (Hugo Lumens, Sanne Goossens, Valerie Savelkoul, Nicole Cloudt, Floor Lassche en Ellen Janssen) daarnaast had hij voor de vier ''kern-senatoren'' een verrassing in petto, een draagmedaille aan een blauw lint. Deze mag gedragen worden bij alle – vooral externe - activiteiten die St. Cecilia ontplooit.
Verder werd tweede dirigent Jo Savelkoul in de bloemen gezet vanwege zijn zilveren jubileum als tweede dirigent bij St. Cecilia. Een functie die Jo met de nodige bevlogenheid sinds 1990 vervult.
Na de formele opening nam speaker Wil Lemmens over om de receptie in goede banen te leiden en hij mocht namens de gemeente Sittard-Geleen burgemeester Sjraar Cox en wethouder Noël Lebens verwelkomen. De burgemeester - met ambtsketen - had voor secretaris / regelaar Raymond Jennen de mededeling dat het Zijn Majesteit de Koning had behaagd....... en speldde de versierselen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau op.
Vervolgens werd een aubade gebracht door zustervereniging Aurora en passeerde een grote groep (muziek-)verenigingen en particulieren de tafel. Ook de Leden van Verdiensten van Cecilia waren goed vertegenwoordigd voor het aanbieden van de gelukwensen aan bestuurderen, senatoren, muzikale leiding en muzikanten.
Oud-Regimentscommandant van de Limburgse Jagers Ferry Tummers, het bestuur van de Big Band Beeg en een grote deputatie van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor waren eveneens aanwezig voor een felicitatie aan vereniging en de gedecoreerde.
Aan het eind van de receptie werd speaker Wil Lemmens, afgelopen vijf jaar ook coördinator opleidingen van St. Cecilia door de voorzitter in de bloemen gezet, met dank voor zijn inzet voor de vereniging op bestuurlijk gebied en voor zijn enthousiaste presentaties bij concerten en bij recepties.
Harmonie St. Cecilia dankt iedereen voor de medewerking en aandacht b.g.v. C115. Vanmiddag is het ondernemerscafé nog in volle gang.


Mooie opmaat C115
[RJ] - 27-6-2015 11:39:46


Gisteravond vond een mooie opmaat plaats voor ons jubileumfeestje C115. Onder een weliswaar bewolkte hemel en met dreiging van een druppeltje heette voorzitter John Maassen iedereen van harte welkom en gaf een korte toelichting op het C115-programma.
Daarna nam speaker Wil Lemmens de microfoon en hij leidde op ontspannen wijze de toeschouwers door het programma. Het werd een muzikale reis van onder uit de mijnen via Frankrijk, Spanje, Italië weer terug naar het Limburgse. Speciaal waren toch wel de vertolkingen van de Maurits Mars en de Emma Mars, die allebei niet meer verkrijgbaar zijn bij de uitgeverij en die ook – voor zover ons bekend – niet in de archieven van de zusterverenigingen voorkomen. Het idee lag bij Raymond Jennen, maar vooral de intense speurtocht van Jo Savelkoul en de fine-tuning door Nicole Demas en Rob Janssen hebben het mogelijk gemaakt dat deze ‘nostalgische noot’ gespeeld kon worden. De aanwezige vml. ''Mauritsleden'' (Lambert Evers, August en Jan Thissen) konden het zeker waarderen.
Ook Michael Jackson en Deep Purple kwamen langs en dat was ook leuk voor de basgitaar.
Het publiek genoot duidelijk van het programma en ook enkele verdwaalde druppels konden het concert niet verstoren, ofschoon het toch verstandig was van dirigent Jos Simons de toegift niet uit te voeren. De nazit was dan weer helemaal droog en het was nog lang gezellig. Als gezegd een mooie opmaat!


4 Cecilianen naar Finale jonge solisten
[RJ] - 21-6-2015 21:28:10


Zoals ieder jaar mogen de winnaars van de (geauspicieerde) voorrondes van de LBM doorgaan naar de Finale Jonge Solisten, waar zij strijden om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht. Tevens verdient hij of zij een optreden met de Philharmonie Zuidnederland. In 2015 wordt deze finale op zondag 28 juni in de Maaspoort te Venlo gehouden en maar liefst 4 van onze jonge muzikanten mogen dit jaar deelnemen. Dit zijn Alita Heijen (dwarsfluit) Milou Lemmens (alt-saxofoon) Vera Pernot (klarinet) en Ellen Schmeitz (alt-saxofoon). Ook dit jaar wordt er samengewerkt met L1 in het kader van de televisieserie LEF!, waarin finalisten te zien en te horen zijn. De afleveringen van het eerste seizoen zijn terug te kijken via www.L1.nl/LEF. Daar was voor ons Annet Schmeitz in beeld, samen met zanger en presentator Sef Thissen (waarmee wij op 7 november concerteren) Suus en twee violisten van de Philharmonie Zuidnederland. Uiteraard wensen wij onze muzikanten heel veel succes en bovenal veel plezier en een onvergetelijke ervaring in Venlo.


Cecilianen slagen met lof!
[RJ] - 10-6-2015 20:07:22


De jeugd van St. Cecilia blijft zich duchtig roeren, want afgelopen zondag stonden twee optredens op de agenda. Door het ensemble Blue Bold werd in de ochtend in het AZM te Maastricht gespeeld, waarna de muzikanten van het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) in het Kasteelpark in Born voor een afgeladen terras een prima concert gaven. Het was voor Hermie Smeets een druk zondagje....
Afgelopen dinsdag werd door twee van onze eigen kanjers deelgenomen aan de praktijkexamens bij de muziekschool Artamuse en ook deze optredens waren prachtig. De jury kwam negens te kort.... Olaf Renes slaagde namelijk met lof voor het B-examen marimba en Menno Pernot slaagde eveneens met lof, maar dan voor het C-examen trombone.
Het mag duidelijk zijn dat de hele Cecilia-familie uitermate trots is op deze muzikanten. Heren, van harte gefeliciteerd.


Agenda voor vakantie nog beter gevuld.
[RJ] - 8-6-2015 23:02:33


Onze agenda voor de vakantie is nog beter gevuld. Allereerst zal opgetreden worden op de Taptoe Born te Obbicht op zaterdag 20 juni a.s. Een week later hebben we ons jubileumweekend met het 12e Platzconcert op vrijdag 26 juni, het grote BOA festival op zaterdag 27 juni en de Jubileumreceptie, gevolgd door het Ondernemerscafé op zondag 28 juni. Op vrijdag 17 juli is normaliter de laatste repetitie voor JEC en orkest, maar dan zal in de tuin van onze beschermheer (Oude Kerkstraat 10) onze BBQ plaatsvinden. Daarvoor is nog hulp nodig en nadere informatie zal nog volgen. Op dit moment is nog niet bekend of de drumband zaterdags nog een repetitie heeft. Schrijf e.e.a. in je agenda in, voor zover dat nog niet gebeurd is.


Veel lof voor St. Cecilia op MGT2015
[RJ] - 1-6-2015 15:40:40


Het 51e Maasgouwtoernooi voor Hafa-orkesten en drumbands/slagwerkensembles is weer achter de rug en Harmonie St. Cecilia kreeg veel lof voor haar optredens.
De drumband nam op zondagmiddag deel aan het toernooi te Berg aan de Maas. Vanwege de instructeursvacature was de voorbereiding zeker niet optimaal en was afmelding voor het toernooi een voor de hand liggende keuze. Via repetities door John en Rick Maassen werd toch goed gewerkt en werd besloten toch een zo goed mogelijk concert te geven en bovendien de organisatie niet in de steek laten. Ofschoon dus gespeeld werd 'zonder mededinging' slaagde men daar prima in met de werken Heritage en Canterbury Tales. Het concert stond zondag onder leiding van Jo Zinzen. Jurylid Rob Balfoort keek op verzoek toch mee in de partituren en schreef een loffelijk commentaar met veel waardering voor de inzet en de vakkundigheid.
Na het erg mooie concert van de drumband, mocht het harmonieorkest zondagavond 'aan de bak'. En hoe.... een geweldige uitvoering van een top-programma onder leiding van Jos Simons leidde tot het predikaat 'Zeer Goed' met een heel mooi puntenaantal voor beide werken. Een verstilde pasodoble Agüero, daarna een enthousiaste Libertadores, afgesloten met een temperamentvolle Danza Sinfonica....... Het was genieten in de zaal en op het podium. Een groot applaus, vele mooie reacties op zowel het programma als voor de gedreven uitvoering waren niet van de lucht. Het loffelijk juryschrijven was de kers op de taart.
De jeugd van Cecilia zal zich overigens zondag 7 juni a.s. om 13.00 uur laten horen tijdens het Kasteelparkconcert ‘Beestachtig Goed’ Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Artamuse en negen orkesten uit de directe omgeving spelen daar in het Kasteelpark bij het terras.
De rest van juni staat in het teken van de Taptoe Born te Obbicht en het jubileumfeest van 26 t/m 28 juni, met het 12e Platzconcert, het Beeg Open Air Festival, de jubileumreceptie en het Ondernemerscafé.


Geslaagde Voorjaarsmarkt
[RJ] - 18-5-2015 13:59:53


We kunnen tevreden terug kijken op de 26e Voorjaarsmarkt. Samen met onze partners Travel Club Virginie Lenoir, Hansen Dranken en Promotiondesign en al onze medewerkers hebben we weer een mooi evenement georganiseerd. Het weer was goed en de medewerking van de buurtbewoners vanouds fijn. Daarom is dank op zijn plaats aan iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen. Opnieuw een bewijs dat we samen deze klussen ook prima klaren.


Buitengewoon lid Jan Savelkoul overleden
[RJ] - 9-5-2015 17:49:37


Afgelopen week is buitengewoon lid Jan Savelkoul overleden. Jan was in het verleden lid van onze drumband – hij stond in de boeken sinds 1953. Onze vereniging heeft op gepaste wijze vanochtend hem de laatste eer bewezen met plaatsing van het drapeau in de kerk. Dat Jan moge rusten in vrede. Wij wensen de familie veel sterkte.


Lid van Verdiensten Sjeng van den Bergh overleden
[RJ] - 25-4-2015 13:18:52


Onze vereniging bereikte hedenochtend het trieste nieuws dat Lid van Verdiensten Sjeng van den Bergh afgelopen nacht is overleden.
Sjeng was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia. Hij startte als tamboer in de eerste drumband, die in 1952 werd opgericht. Na zijn actieve loopbaan als muzikant bleef hij verbonden aan St. Cecilia en was hij vaak te vinden aan entreeposten en bij de verkoop van consumptiebonnen bij talrijke evenementen en activiteiten van de vereniging. Ook had hij jarenlang zitting in het erebestuur.
Zijn bijdrage aan de complete renovatie van Oos Hoes mede namens onze vereniging mag ook zeker niet onvermeld blijven. Voor zijn vele verdiensten voor de harmonie werd Sjeng in het jubileumjaar 2000 tot Lid van Verdiensten benoemd.
Zaterdag 2 mei heeft onze vereniging gepast afscheid genomen van Sjeng, waarbij bestuursleden, muzikanten en leden van verdiensten hem flankeerden en een delegatie van Cecilia in de kerk aanwezig was. Bovendien speelden Riny, Lou en Jo drie stemmige werken tijdens de H. Mis.
Wij wensen zijn echtgenote Lies, de kinderen en de familie veel sterkte. Dat Sjeng moge rusten in vrede.


Cecilianen actief op diverse fronten
[RJ] - 25-4-2015 10:27:20


Dit weekend zijn de Cecilianen op diverse fronten actief. Zo zal het Kamer Muziek Ensemble Cécile zondagochtend om 10.00 uur in Maastricht in het Stiltecentrum van het AZM tijdens de daar gehouden Dienst spelen. Het Jeugd Ensemble Cecilia zal omstreeks 10.30 uur de Communiemis ''muzikaal omlijsten'' zoals dat zo mooi heet en op zondagmiddag rond 16.30 uur zal het Harmonieorkest optreden tijdens de concertdag in Echt in de All-In Evenementenlocatie (Bandertlaan 9) Dit concert wordt gegeven in het kader van een concertdag waaraan een zevental orkesten uit heel Limburg deelnemen, zoals Sanderbout, Wessem, Koningsbosch, Dieteren en Merum-Herten. Onze dirigent Jos Simons zal daar ook met de K.H. St. Caecilia Echt optreden.


Herinnering stemmen Clubkascampagne
[RJ] - 19-4-2015 17:32:06


Beste Cecilianen en familie,

De Clubkascampagne is inmiddels alweer 1,5 week bezig, maar we zijn er nog niet!! Er kan nog t/m dinsdag 21 april gestemd worden.

Hebt u nog een stemkaart en nog niet gestemd? Laat deze stem dan niet verloren gaan!

1. Ga naar onderstaande link: www.spekjouwclub.nl
2. Zoek op HARMONIE
3. Klik in het overzicht achter onze naam het kruisje aan
4. Doe dat nog eens..... en zoek dan een bestemming voor de overige drie stemmen.
Klaar!

Wel een rekening bij de Rabobank, maar nog geen lid? Kijk dan snel op de website van de Rabobank, en word lid! Een lidmaatschap is gratis. Vanaf volgend jaar kunt u dan ook stemmen op onze club!
https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/wm/leden/lid_worden/Thijs Tonnaer 60 jaar
[RJ] - 18-4-2015 13:41:50


Vandaag 18 april feliciteren we onze ere-dirigent Thijs Tonnaer van harte met het behalen van zijn zesde kruisje, de leeftijd van zestig jaar. Wij wensen een fijne dag en nog vele jaren in een goede gezondheid met gezin en familie.


Solisten slaan weer toe, bekers naar Beeg
[RJ] - 17-4-2015 16:15:25


Er hebben nl weer enkele van onze jeugdige muzikanten deelgenomen aan het solistenconcours in Ohe en Laak. Dat vond plaats afgelopen weekend (11 en 12 april) en we kunnen met gepaste trots melden dat de resultaten er weer mogen zijn:
5e div: Vera Pernot, klarinet - 83 pt
4e div: Joep Leenders, saxofoon - 84 pt, Milou Lemmens, saxofoon - 88 pt (beker 2e plaats) en Ellen Schmeitz, saxofoon - 89 pt (beker 1e plaats)
1e div: Sjoerd Pernot, euphonium - 93 pt, met lof (gedeelde 2e)
Heel mooi gedaan en voor iedereen dan ook een dikke proficiat!


Stem op Cecilia en spek onze kas!
[RJ] - 7-4-2015 20:00:55


Ook dit jaar vindt weer de Clubkascampagne van de Rabobank plaats en wel vanaf vandaag (8 april) t/m 21 april a.s.
Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen weer vijf stemmen uitbrengen, waarbij iedere stem een geldbedrag waard is. Voor dit jaar is dat bedrag vastgesteld op €3,80. Men kan dus € 7,60 schenken zonder dat dat geld kost……….. Mooi toch?
Het is uiteraard belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij de harmonie terecht komen. Vorig jaar leverde dat immers een mooi bedrag op en dat kunnen we ook in 2015 erg goed gebruiken.
De leden van de Rabobank hebben vandaag de kaarten met hun unieke persoonlijk inlogcode ontvangen waarmee zij kunnen gaan stemmen.
Via de website www.spekjouwclub.nl kan men tijdens de stemperiode de stem(men) uitbrengen op de vereniging/stichting van hun voorkeur. De stemperiode duurt twee weken. Tot en met 21 april kunnen we dus stemmen.
Heeft u problemen met stemmen, of heeft u geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp bij andere leden of het bestuur, maar laat deze stemmen en dit geld niet verloren gaan! Misschien heeft u familieleden, buren, vrienden die ook mogen stemmen. Deel dit bericht en stel ook hen (of anderen) in staat ons te steunen. Alvast dank.

Kortom: Vanaf woensdag a.s. kan gestemd worden voor de Rabo Clubkascampagne. Het kost je zelf niets, maar iedere stem levert onze vereniging € 3,80 op. Dus pak die code, stem op Cecilia! Spek de kas en… bedankt alvast.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 > >>

Totaal 666 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275