Nederlands English Deutsch
 
  Dinsdag 23 December, 2014

Laatste site-update
21-12-2014 22:28:46 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Kerstconcert en Kerst-in
[RJ] - 21-12-2014 22:27:57


Vanmiddag werd door het harmonieorkest een zeer gevarieerd optreden verzorgd van een bewerking op een middeleeuws thema tot een arrangement van Sammy Nestico. Een swinging Christmas in de Catharinakerk tijdens het jaarlijkse Kerstconcert.
Daarna in Oos Hoes de traditionele Kerst-in, verzorgd door de Vrienden van Cecilia, met muziek van ons onvolprezen JEC. Zang was er door Sophie Mangham, Selina Gijenes en Jodi Omloo. Verder werd een van de werken opgeleukt door een cup-demo. Maggy Mangham, Maaike Hermans en Lars van Nieuwenhoven waren de artiesten.
Daarna volgde de presentatie van de nieuwe polo''s voor het JEC, waarbij van de sponsoren alleen René en Jacqueline van Oos Hoes aanwezig waren (de anderen treffen we op 4 januari op de Nieuwjaarsbijeenkomst) en de uitreiking van de Ceciliaan van het jaar-award aan Reineke Vogten. Voorzitter John Maassen lichtte de doopceel.
Vivian Pernot-Renet ontving een mooie oorkonde als dank voor haar werk voor de Werkgroep Opleidingen en Muzikale Zaken in de afgelopen bijna 20 jaar. Een berg werk, die Vivian op voorbeeldige wijze heeft verzet.
De inbreng vanuit de opleidingen was dit jaar niet zo groot, maar twee solisten trokken de stoute schoenen aan en traden voor het voetlicht; Kaya Bucks op blokfluit en Thomas Heuts op trompet. Chapeau voor deze solisten.
Het eten - gekookt door Hilda en Geert Knevelmans - smaakte voortreffelijk en de loterij was... als vanouds.... met vele winnaars en veel commentaar..... Het was weer heel gezellig! Dank aan de Vrienden en al hun helpers en sponsoren. Iedereen uiteraard alvast fijne Kerstdagen gewenst!


Annet Schmeitz op L1 TV in de serie LEF!
[RJ] - 21-12-2014 11:36:54


L1 begint vandaag met de nieuwe serie LEF! In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De serie is op zondag te zien op L1 TV om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF. Namens St. Cecilia zal onze eigen Annet Schmeitz te bewonderen zijn. Hou L1 in de gaten..... Kijk ook op L1.nl/LEF.


Oud-lid Bart Thissen in Concertgebouw
[RJ] - 3-12-2014 22:38:55


RTL 4 is voor het eerst op klassiek terrein, met een unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen, maar de muzikanten moeten een groot repertoire kunnen spelen. Selectie en coaching gebeurt door een zeer vakkundige en gevarieerde jury met o.a. topdirigent Jan Willem de Vriend, pianist en componist Wibi Soerjadi.
Bart Thissen, oud-lid / klarinettist van onze vereniging overleefde alle audities en bereikte de finale: zitting in Het Orkest van Nederland met LIVE een concert vanuit het concertgebouw op maandag 22 december. Waar een opleiding bij Cecilia toe kan leiden, aldus Bart. Bij Lambert Evers en later bij Lou Kirkels, daarna de lessen bij Johnnie Tonnaer op de harmoniezolder in Oos Hoes (inclusief verse aarbeien…) Wij wensen hem veel plezier en veel succes.


Afrekening van Stichting OLS 2014 - geweldig!
[RJ] - 30-11-2014 14:32:48


Zaterdag 29 november viel een brief van de Stichting OLS2014 op de mat. In deze brief werd kenbaar hoeveel uren namens onze vereniging gewerkt zijn bij dit mega-evenement. Dat aantal gekoppeld aan het vastgestelde uurtarief resulteert in een hele hoop Euro's. Het bedrag dat wij daardoor binnenkort op onze rekening mogen bijschrijven omvat vier cijfers voor de komma en dat in een veelvoud. Een fantastisch bedrag en een zeer welkome aanvulling voor onze kas, mogelijk gemaakt door alle Cecilianen en sympathisanten. Dank aan de schutterij Eendracht, de Stichting OLS en bovenal allen die hard voor ons gewerkt hebben. Klasse!


Drie geslaagde Alt-saxofonisten
[RJ] - 22-11-2014 15:06:38


Onze drie alt-saxofonisten die vandaag op B-examen praktijk gingen, zijn allen glansrijk geslaagd. In zaal 't Leuke te Beegden scoorden ze onder begeleiding van docente Ankie Mofers mooie punten. Drie keer een 8 voor Milou Lemmens, Ellen Schmeitz en Joep Leenders. Daar kunnen zij terecht trots op zijn, de harmonie is dat al lang! Hartelijk gefeliciteerd met deze prestaties.


Eerste terugblik op Luxemburgreisje
[RJ] - 10-11-2014 14:47:22


St. Cecilia blikt terug op een geweldig reisje van vrijdag tot en met zondag naar het Groothertogdom Luxemburg met als bestemmingen Herborn, Born, Echternach, Luxemburg-stad en Grevenmacher.
Een ontspannen en gezellige reis met veel plezier en een goede stemming. Een reis vol gastvrijheid vanuit de Hierber Musek en een fijne verzorging van de inwendige mens. Een reis met mooie momenten en vele indrukken.
Helaas ook een reisje met een moeilijk moment, vanwege het uitvallen van onze dirigent Jos Simons. St. Cecilia heeft daarop een staaltje van veerkracht en improvisatievermogen laten zien door op zaterdagavond een groots concert te verzorgen onder leiding van tweede dirigent Jo Savelkoul, optimaal gesteund door bestuur en leden. Anderhalf uur concerteren met een intermezzo door de jeugd onder leiding van Hermie Smeets leidde tot een staande ovatie en verzoek om een toegift.
We hebben allemaal genoten (publiek en muzikanten) Dank dan ook aan iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen om er een leuk uitstapje van te maken. Uiteraard wensen we Jos een zeer spoedig herstel en hopen hem snel terug te zien in het Beegse.Meer met Muziek
[RJ] - 2-11-2014 21:28:52


St. Cecilia is zaterdagmiddag 1 november gestart met 'Meer met muziek'. Juffrouw Sanne Lemmens en de jonge spruiten hebben samen een heel leuk eerste muziekuurtje beleefd in ons verenigingslokaal ‘Oos Hoes’.
‘Meer met muziek’ is een nieuwe muziekopleiding voor jongere kinderen van groep 1 tot en met 3. Het doel is deze jeugd in een klein groepje spelenderwijs kennis te laten maken met muziek in allerlei vormen. Het belang van muziek wordt inmiddels steeds duidelijker. Denk maar aan stimulering van spraak- en taalontwikkeling, muzikale ontwikkeling, motoriek, geheugen en concentratie.
Een ‘les’ duurt een klein uurtje en vindt eenmaal per veertien dagen plaats, op zaterdag vanaf 17.00 uur. Sanne Lemmens en Lizzy Helgers begeleiden de jongelui het hele traject. Lizzy is er overigens in het begin nog niet bij, vanwege haar zwangerschap. Sanne zal daarom ondersteund worden door Kim Breuls.
Het eerste blok van acht lessen duurt tot en met 7 februari. Geïnteresseerd, vragen, wil je nog instappen? Neem dan contact op met Wil Lemmens, onze coördinator opleidingen. Ook voor blok 2 van ‘Meer met Muziek’ zijn nog plaatsen beschikbaar.


Requiem van Twijfel en Troost Genk 2013 op VRT Radio
[RJ] - 29-10-2014 21:31:19


Aanstaande dinsdag, 4 november, zal om 20:00 uur een impressie van het Requiem van Twijfel en Troost uitgezonden worden op de Belgische radio. De opnames zijn in Genk gemaakt in het C-mine complex. Het was de tweede uitvoering van het Requiem in samenwerking met de koren uit Sittard, Lummen en Herk-de-Stad.

Dinsdag 4-11, 20:00 - 20:30, Braambos
VRT Radio 1, FM 99.9 MHz, Ziggo: Kanaal 810 of 103,6 MHz


In memoriam Nelly Muurmans – Princen
[RJ] - 27-10-2014 12:25:18


Geheel onverwacht is ons buitengewoon lid Nelly Muurmans – Princen overleden. Nelly, weduwe van oud-drumbandlid Jan Muurmans, was de schoonmoeder van onze penningmeester Jim Sugijanto. Zij was 76 jaar. Wij condoleren de hele familie van harte en wensen veel sterkte. Dat Nelly moge rusten in vrede.
De avondwake is op dinsdag 28 oktober in de Catharinakerk om 19.15 uur. De uitvaartplechtigheid is woensdag a.s. om 10.30 uur in dezelfde kerk.Luxemburg uitstapje
[RJ] - 25-10-2014 14:57:12


Nog veertien dagen en dan gaat St. Cecilia naar Luxemburg. Het belooft een leuke reis te worden, waarin een aardige mix is gemaakt van ontspanning (feest op vrijdag en diverse mogelijkheden op zaterdagmiddag en zondagmiddag) en inspanning (het concert in het MFC te Born op zaterdagavond). Er wordt ook gefluisterd dat we beginnen met een Oktoberfest en afsluiten met een wijnproeverij.....


Speculaasactie 2014
[RJ] - 28-9-2014 11:51:44


In week 47 wordt de jaarlijkse speculaasactie van onze vereniging gehouden. Alvorens met de verkoop te kunnen beginnen zal natuurlijk eerst gebakken en ingepakt moeten worden. Dit jaar zal dat gebeuren op zondag 16-11 (taai-taai) en maandag 17-11 (speculaas). Dit is een week later dan vorig jaar, vanwege het concertweekend van orkest en JEC in Luxemburg ( 07 t/m 09 november)
Alle handjes zijn welkom, want vele maken licht werk, nietwaar? Ben je beschikbaar, geef je dan even op bij Daniëlle Nelissen. Alvast dank.


Vrijwilligersbijeenkomst 20 september a.s.
[RJ] - 4-9-2014 21:12:43


Breaking News:

Afgelopen week bericht van Mars ontvangen.......................
Zaterdag 20 september een nieuwe Vrijwilligersbijeenkomst bij St. Cecilia in Oos Hoes vanaf 15.00 uur.
Van Mars? Ja, ze willen praten, ze willen vragen hoe wij het allemaal geregeld hebben....... Het verzoek is door Hugo Lumens ontvangen... dus hij weet meer......


We zijn begonnen.... en hebben interessant nieuws...
[RJ] - 24-8-2014 19:38:43


De vakantieperiode is afgesloten en alle verenigingsonderdelen zijn weer gestart met de repetities. Systemen zijn weer gangbaar gemaakt, stof is eruit geblazen en bij de drumband was te horen dat alle vellen nog in vorm zijn en alle stokken aanwezig...... Het JEC is gestart met een korte repetitie, nadat nog eerst de DVD van het succesvolle concert te Heel in het café van Oos Hoes was bekeken. Leuk om dat nog even terug te zien. Maestro Jos Simons gaf het karaktervolle voorbeeld door met een gebroken pols en een indrukwekkend manchet toch de tijd tot 22.30 uur voorspoedig te laten verlopen.... We zijn begonnen! Eind komende week zal ook weer een nieuw Cecielke verschijnen, met allerhande berichten en een zeer interessant nieuws over het eerste muziekgezelschap in het Grevenbichtse…… Een artikel uit december 1861 geeft aan dat deze vereniging de naam St. Cecilia droeg.


Jean Tholen overleden
[RJ] - 11-8-2014 8:47:16


Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze oud-muzikant en Lid van Verdiensten Jean Tholen.
Jean, zoon van ‘Maan’ Tholen, kreeg de beginselen van de muziek uiteraard geleerd door zijn vader ‘op de maelzak’. Hij startte op cornet en een ''''altje'''' en speelde vervolgens ruim veertig jaar trombone (toen nog ventieltrombone) en toen de gezondheid dat niet meer toeliet, schakelde Jean over op slagwerk i.c. de grote trom. Dat deed hij ook op straat met veel verve. Hij kreeg zelfs de naam ''de jazzklopper''. Daarnaast was Jean bestuurslid namens de werkende leden van 1967 tot 1979 en actief in diverse commissies bij vele evenementen van de vereniging. Ook was Jean muzikant bij De Dreesjbub''n, de kapel die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw furore maakte onder leiding van Jan Thissen. Dat hij een echt verenigingsmens was, hebben ook andere verenigingen in Grevenbicht mogen ervaren. Om er maar een paar te noemen: Theater Komiek, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het Maasland Kozakkenkoor, de buurtvereniging De Greune Paol en de Wuilisse. Ook het biljarten had zijn bijzondere belangstelling.
Jean was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia en werd vanwege zijn inzet voor de harmonie in het jubileumjaar 2000, toen de harmonie haar 100-jarig jubileum vierde, benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. Dat Jean moge rusten in vrede. Wij wensen de familie uiteraard veel sterkte.


Verjaardag Jos Simons
[RJ] - 6-8-2014 8:15:01


Vandaag - woensdag 6 augustus - feliciteren we namens de gehele Cecilia-familie onze dirigent Jos Simons met zijn verjaardag. We wensen een hele fijne dag. Jos is nu begonnen met zijn pre-Abrahamjaar, maar dat terzijde..... Proficiat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 > >>

Totaal 636 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275