Nederlands English Deutsch
 
  Maandag 30 November, 2015

Laatste site-update
17-11-2015 22:31:25 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Drumbandproject met instructeur Patrick Schmeits
[RJ] - 15-11-2015 15:40:56


Onze drumband is zaterdagavond 14 november gestart met de voorbereiding op het Nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari 2016. Dit project zal worden geleid door de instructeur Patrick Schmeits uit Heerlen. We wensen de drumband en Patrick een mooie, muzikaal constructieve samenwerking met veel uitdaging en plezier. Hieronder iets meer informatie over Patrick Schmeits.
Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snare drum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot. In 2007 nam hij op marimba deel aan het Prinses Christina Concours en won daar een aanmoedigingsprijs. Nog tijdens de opleiding slagwerk was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur, o.a. Drumband Fanfare St. Hubertus Hoensbroek.
En passant studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Zuyd Hogeschool
In 2013 behaalde hij zijn instructeursdiploma bij de BvO tijdens een examenconcert met de drumband van Harmonie Wilhelmina Wolder. Inmiddels is Patrick actief bij de drumband van fanfare st Cecilia Doenrade en bij de slagwerkgroep van Philharmonie Leende waarmee hij onlangs op het concours in Etten-Leur maar liefst 95,08 punten met promotie naar 2de divisie en lof behaalde. Daarnaast was het ensemble winnaar van de 3de divisie en behaalde het hoogste aantal punten van alle korpsen dat weekend in Etten-Leur.


KME Cécile samen met SAS
[RJ] - 15-11-2015 11:50:52


In Naam van de Vader is een nieuwe SAS theaterproductie in coproductie met Galerie Marie en de Stichting MEG, waarbij de muzikale invulling wordt gegeven door ons Kamermuziek-ensemble Cécile.
De productie gaat over de gepassioneerde kunstschilder Charles Russel (1919-2006), die noodgedwongen als leraar werkte (vanwege de zorg voor zijn grote gezin) maar in de veilige omgeving van zijn atelier pas zijn diepste gedachten en gevoelens op het canvas kwijt kon.
Toneel- en romanschrijver Jos Bours (Oirsbeek/Utrecht) zette het tekstmateriaal om in toneelscènes, waarin de oudste dochter Marieke op zoek gaat naar de liefde van haar vader. Een zoektocht naar zijn liefde over het graf heen, gelardeerd met gedichten en liederen. Veel schilderijen van Charles Russel worden tijdens de voorstelling op megaformaat geprojecteerd.
De vaste spelerskern van SAS, aangevuld met accordeonist Joke Höppener en ons Kamer Muziek Ensemble Cécile o.l.v. Jo Savelkoul zorgt voor een intense voorstelling onder regie van Jos Prop.
Inmiddels zijn twee uitverkochte voorstellingen achter de rug (13/11 – 14/11) maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 18/11 – 21/11 – 25/11 – 28/11 – 29/11 en 13/12, telkens om 20.30 uur in de Galerie Marie, Schipperskerk, Sterre der Zeeplein 12. Entree: € 10,00 Reserveren: via www.theatergroepsas.nlC-Majeur nieuwe parel aan de kroon...
[RJ] - 8-11-2015 11:52:06


Gisteravond werd opnieuw een parel aan de kroon van St. Cecilia toegevoegd, een nieuw hoogtepunt in onze historie. Een schitterende voorstelling C-majeur in de stadsschouwburg te Sittard... Met Jos Simons, ons harmonieorkest, ons slagwerkensemble, combo Dimension12, koor Synoidos, Harmen Vanhoorne, Sef Thissen en Shirma Rouse... Uiteraard ook nog eens een pluim voor het presentatieduo Cyrille Niel en Sjef Schurgers. Met prachtig licht en geluid en een voorbeeldige medewerking van de mensen van de Stadsschouwburg. Een memorabele voorstelling met een geweldige stemming en veel enthousiaste gasten... Alle reacties in de foyer, via mail en FB bevestigen dit grote succes. De mensen hebben genoten en de muzikanten dus ook. Geweldig!


Speculaas en taai.... centen in de laai.....
[RJ] - 2-11-2015 21:46:11


Binnenkort worden weer de heerlijke, ovenverse speculaaspoppen en taaitaai aan de man en de vrouw gebracht. De verkoopteams zullen in de periode 10 t/m 20 november deur aan deur aanbellen om de Sinterklaaslekkernij bij uitstek te koop aan te bieden. De speculaaspoppen en de taaitaai zijn op de bekende en vertrouwde manier gebakken en verpakt door toedoen van De Echte Bakker Christiaan met de helpende hand van diverse Cecilianen. De kernen Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk zijn in bezoekwijken ingedeeld, zodat niemand de verkopers behoeft te missen. Mocht men niet thuis zijn, géén nood, een telefoontje naar Tilly Vola (485 81 62) is voldoende om een bestelling door te geven of zelfs een nabestelling te doen. Wij danken alvast voor iedere steun en (ver-)koop.


Nog veertien dagen tot C-Majeur
[RJ] - 25-10-2015 13:02:29


Nog veertien dagen en dan is C-Majeur een feit. De voorbereidingen zijn in de eindfase en de repetities zijn lang en gevarieerd, ook qua deelnemers. Zo is zondag 18 oktober een workshop lichte muziek gehouden onder leiding van Alex Loiacono en zijn de repetities van het harmonieorkest inmiddels enigszins rekbaar onder leiding van Jos Simons. Afgelopen vrijdag was dit zelfs tot 23.15 uur… Ook de muzikanten van het combo zijn al enkele keren in Oos Hoes verschenen. Zaterdagavond speelden koperblazers mee met de repetitie van het slagwerkensemble onder leiding van John Maassen en de komende repetities begroeten we het koor Synoidos, het combo (vrijdag 30 oktober) Harmen Vanhoorne en Sef Thissen (zondag 1 november)
De zaal loopt aardig vol, maar kaarten à raison van € 20,00 (en dat is geen Euro te veel voor dit programma) zijn te verkrijgen bij de harmonie, via info@c115.nl en bij Albert Heijn Scheepers.
Veel informatie is te vinden op onze facebooksite en op onze speciale jubileumsite www.c115.nl. Kijk ook eens even naar de filmpjes.


Jeugd voldaan terug van dagje Efteling
[ST] - 6-10-2015 11:26:18


Op zaterdag 3 oktober 2015 vertrok om half 9 een delegatie van 25 Cecilianen richting Kaatsheuvel om te genieten van de wonderlijke wereld in de Efteling. Na een uur durend ritje arriveerde de colonne op de parkeerplaats... en wat bleek... we waren niet de enige bezoekers. Het beloofde een drukke dag te worden.
Opgesplitst in groepjes verdween iedereen in de mensenmassa in het park. Het ene groepje richting de nieuwe attractie "Baron 1898", een andere groep richting de attracties waar de wachtrij nog niet opgelopen was tot 120 minuten.
Natuurlijk kwamen de groepjes elkaar tegen in de park en werd er hier en daar gewisseld qua bezetting.
Na een aantal uurtjes in het park rondgelopen te hebben, diverse achtbanen te hebben getrotseerd, blootgesteld te zijn aan verschillende g-krachten, meerdere malen in duizelingwekkende snelheden door loopings en kurkentrekkers gereisd te zijn, het themanummer van Carnaval Festival in je muzikaal geheugen weer te hebben opgeslagen en natuurlijk te hebben genoten van al het moois in de Efteling, was het om 18.15 uur weer tijd om huiswaarts te keren.
Nog even een mooie groepsfoto met de befaamde vlag en jong en oud keerde tevreden terug naar Grevenbicht.C-Majeur 7 november.....
[RJ] - 30-9-2015 19:21:04


Cecilia telt af naar 7 november. De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang en ook de bladmuziek ligt op de pupiters. De muzikanten hebben er duidelijk zin in en dat geldt ook voor onze muzikale gasten. Uiteraard wordt het helemaal een sjieke avond als de schouwburg helemaal vol zit. Bestel daarom nu tickets voor deze avond. Kijk binnen gezin, familie, nodig de buren, vrienden, bekenden uit en maak er met ons een fijne avond van. Natuurlijk is het ook voor onze oud-leden een mooie gelegenheid hun vereniging in een andere setting te zien. Ook voor ondernemers ligt er een kans hun medewerkers en relaties uit te nodigen dit theaterconcert bij te wonen. Daarnaast is ook nog de mogelijkheid aanwezig via een partnership met ons uw onderneming te promoten.
Kaarten à raison van € 20,00 (en dat is geen Euro te veel voor dit programma) zijn te verkrijgen bij de harmonie, via info@c115.nl. Daarbij kan - als men op tijd is - ook de plaats worden uitgezocht. Meer informatie is te vinden op onze facebooksite en op onze speciale jubileumsite www.c115.nl. Ook bij Albert Heijn Scheepers kunnen kaarten worden gekocht. Kijk ook eens even naar het filmpje:
youtu.be/KWVjus71Kvo  BEN ER BIJ OP 7 NOVEMBER!


Fien van Schijndel-Kitzen overleden
[RJ] - 23-9-2015 14:21:34


Heden ontvingen we opnieuw treurig, helaas niet onverwacht, nieuws. In navolging van de vorige week overleden echtgenoot Jo, is gisteravond ons lid van verdiensten Fien van Schijndel-Kitzen overleden.
Fien was jarenlang een fervente Ceciliane en maakte vele jaren deel uit van het damescomité van de harmonie. Ze was present bij alle acties zoals catering, markten, kienavonden e.d. Fien werd op de ALV van 20 maart 2005 dan ook benoemd tot lid van verdiensten. Wij wensen de familie veel sterkte met dit tweede verlies. Zaterdag a.s. nemen we afscheid van Fien.


Jo van Schijndel overleden
[RJ] - 17-9-2015 23:15:38


Helaas bereikte ons vanavond het trieste nieuws dat ons Lid van Verdienste Jo van Schijndel is overleden. Jo, een Ceciliaan in hart en nieren, was 57 jaar verbonden aan St. Cecilia. Hij kwam op 27-jarige leeftijd via de familie Kitzen bij St. Cecilia terecht en speelde jarenlang de bariton. Ook was hij vanaf de oprichting in 1975 muzikant bij de Dreesjbub''n. Verder was Jo een aantal jaren in het bestuur en ondersteunde hij bij allerlei activiteiten m.n. bij de financiële commissie. Dank aan Jo voor zijn betrokkenheid en inzet. We wensen Fien en de familie veel sterkte. A.s. woensdag nemen we afscheid met het drapeau in de kerk en een delegatie in uniform.


Muziekproeverij en jeugdorkestentreffen in Beeg
[HS] - 17-9-2015 17:29:24


Zondag 20 september a.s. zal in Oos Hoes in Grevenbicht Cecilia’s Muziekproeverij plaatsvinden, met optredens van de jongste en al gevorderde Cecilianen als solisten en in ensembles. Iedereen die belangstelling heeft in een leuke en bovendien goede muziekopleiding, is van harte welkom bij deze uitvoering op zondag. Misschien wil je zelf muziek gaan maken of weet je dat nog niet zeker, maar wil je wel eens komen luisteren. We starten om 13.00 uur.

St. Cecilia besteedt van oudsher veel aandacht aan haar jeugd en biedt naast een solide opleiding ook veel ruimte voor plezier tijdens bijvoorbeeld het Jeugdkamp of in combinatie met muziekoptredens zoals in De Efteling of in het Kasteelpark te Born. Ook namen ze met groot succes deel aan het Eurofestival voor jeugdorkesten te Heel (2013). Inmiddels kent de vereniging de ongedwongen kennismaking met de muziek (Meer Met Muziek) de Algemene Muzikale Vorming (AMV) en spelen de jongeren in diverse ensembles zoals Cool Blue (koperkwintet), Ladies First (klarinetkwintet), het Kamermuziek Ensemble Cécile, het Jeugdensemble Cecilia, de drumband en het harmonieorkest. In Blue Bold spelen ze zelfs als coverband.

Omdat in 1985 het Jeugd Ensemble Cecilia werd opgericht met als eerste dirigent Lambert Evers, vieren we dit jaar 30 jaar JEC. Inmiddels staat de groep onder leiding van Hermie Smeets en spelen ze regelmatig diverse populaire werken in en om Beeg, maar ook verder in de Provincie of over de grens.
Reden om zondag a.s. als muzikale brug de overgang te maken tussen de Muziekproeverij en het Jeugdorkestentreffen. Vanaf 14.00 uur zullen namelijk zes bevriende jeugdorkesten optreden in de zaal van Oos Hoes.
De JECcers zorgen zondag zelf voor de organisatie en ook hierbij is iedereen van harte welkom.

14.00 - 14.40 Jeugdharmonie St. Stephanus Stevensweert
14.40 - 15.20 Jeugdfanfare St. Antonius Genhout
15.20 - 16.00 Jeugdharmonie Concordia Obbicht
16.00 - 16.40 Jeugdfanfare St. Jozef Buchten
16.40 - 17.20 Jeugdharmonie Les Amis Réunis Nieuwstadt
17.20 - 18.00 Jeugdfanfare Eendracht Dieteren


Schutterskoning in de gelederen....
[RJ] - 13-9-2015 18:10:25


Tijdens het gezamenlijke koningsvogelschieten van de beide schutterijen schoot bij Schutterij Eendracht onze voorzitter John Maassen de vogel naar beneden. Dat betekent dat hij en Diana komend seizoen als Koningspaar bij Eendracht te bewonderen zullen zijn. En dat met een Bondsfeest (H. Kruis) in eigen dorp in 2016! John en Diana, namens heel Cecilia van harte gefeliciteerd en veel plezier en succes komend seizoen. Uiteraard ook proficiat aan de koning to be bij Het Heilig Kruis. Deze is nog niet bekend.....


JAC Kamp 2015
[ST] - 2-9-2015 23:12:13


Vorige week stond heel Posterholt op z’n kop. Een 46-tal leden van onze harmonie zijn daar namelijk op Lord of the Rings-kamp geweest.
Op woensdagmorgen vertrokken de deelnemers met auto’s naar de locatie, waar ze een muzikale MP3-tocht hebben gelopen met diverse opdrachten. Gelukkig was het weer aan onze zijde en was het op sommige momenten een beetje te warm. De winnaar van de tocht kreeg de ring in het bezit en was daarmee de heerser van het klassement.
Na een heerlijk diner, verzorgd door onze kookstaf van dit kamp: Lou Kirkels, Jack Heijligers en John Smeets, was het de beurt aan Hermie Smeets om onze deelnemers te verrassen met nieuwe stukken om op een korte tijd in te studeren.
Met een kort potje stratego en een ‘andersom’-quiz, werd de woensdag gesloten.

Op donderdag openden de kinderen om 8 uur weer hun ogen. Helaas dreigde het weer roet in het eten te gooien en moest de organisatie hier en daar wat programmeringen aanpassen. De donderdag kreeg met een geweldige repetitie, een actieve zeskamp, een spannend dorpsspel in Posterholt, een heerlijke BBQ, ludieke optredens van de groepen en het ‘Rat van Fortuin’ toch nog een succesvolle invulling.

Op vrijdagmorgen met z’n allen opruimen, een lekker spek-met-ei-ontbijt en lekker spieter, spetter, spater naar het AquaDome in CenterParcs Peer, waar we met z’n allen heerlijk gezwommen hebben.

We mogen terug kijken op een geslaagd kamp en willen via deze weg natuurlijk alle deelnemers bedanken voor hun deelname, inzet en gezelligheid. We hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij is!

Klik hier voor de foto''s!Prima seizoensafsluiting!
[RJ] - 18-7-2015 14:23:25


De Cecilia-Barbecue op vrijdag 17 juli a.s. mag een groot succes genoemd worden.
Ruim 80 Cecilianen waren op vrijdagavond in de de tuin van onze Beschermheer Ger Theelen aanwezig voor een royaal hapje en een minstens zo royaal drankje. ‘De Fractie’ (eerste klarinetgroep) zorgde met ondersteuning van enkele andere vrijwilligers zoals Tilly Vola en Theo Pernot voor een puike barbecue. De drank was geheel gesponsord en dat was uiteraard een leuke meevaller. Dank daarvoor aan Ger Theelen, de jarige John Maassen, orkestnestor Wim Jennen en Raymond Jennen (vanwege zijn onlangs ontvangen Onderscheiding).
Na het openingswoord van de jarige voorzitter John Maassen was het muzikale woord aan ons JEC. Drie vlotte nummers met zang en acrobatiek zorgden voor veel applaus van de aanwezigen. Een en ander werd gevolgd door een continue aanval op de buffetten……
Na het eten was het de beurt aan dirigent - ‘Abraham to be’ en brouwmeester Jos Simons om zijn blond en donker speciaal bier uit te delen. Het speciale bier werd door de meester zelf geschonken omdat het hoog gistend bier betreft. De vele kenners lieten zich het vocht goed smaken en hier en daar werd al met overtuiging een analyse gemaakt. Later op de avond werden deze analyses toch wat troebeler….. Het was wel nog lang reuze gezellig. Al met al… een waardige afsluiting van een druk en weer uitermate geslaagd seizoen.
Rest ons ook Keurslager Jan Holtrust, Partyservice Van Didden en Bakkerij Puts te danken voor hun medewerking.


Geslaagden!!
[RJ] - 18-7-2015 14:21:47


Zo vlak voor de vakantie moesten enkele Cecilianen nog even hun ‘proeve van praktische bekwaamheid’ afleggen voor kritische juryleden. Dat lukte op schitterende wijze en dat is eens te meer bewijs dat Cecilia veel talent binnen de gelederen heeft.
Allereerst was het op vrijdag 10 juli de beurt aan Annet Schmeitz en Vera Pernot, beiden voor het C-examen klarinet. Beiden slaagden met zeer hoge punten, waarbij voor Annet zelfs lof was weggelegd. Docent Jo Caelen mag trots zijn op zijn leerlingen.
Op donderdag 16 juli slaagden drie slagwerkers. Lieke Hermans slaagde met lof voor diploma A kleine trom en Bart Koevoets en Gijs Vogten slaagden voor C eveneens kleine trom.
Puike prestaties van allen en dan is een vakantie wel even op zijn plaats, vindt ook een tevreden docent Rick Maassen. Proficiat.


Oud-lid en Lid van Cv100 Jo Mulder overleden
[RJ] - 18-7-2015 13:17:49


Afgelopen week is ons oud-lid Jo Mulder overleden. Jo trad in navolging van vader Frans (fervent erelid van St. Cecilia) meer dan 65 jaar geleden toe tot de harmonie. Hij speelde een tijdje bariton en is altijd een groot supporter van de harmonie gebleven. Tijdens zijn jaren in Indië bleef hij ook lid. Jo was wat Cecilia betreft een heuse encyclopedie, hij kon heel veel over onze rijke historie vertellen.
Als lid van de Club van Honderd was hij ook sponsor van ‘zijn’ harmonie. Ook toen hij al in het Zorgcentrum te Born verbleef, bleef hij trouw steunen! De vereniging heeft op woensdag 15 juli gepaste wijze afscheid genomen van Jo. De familie wensen we veel sterkt. Dat Jo moge rusten in vrede.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 > >>

Totaal 681 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275