Nederlands English Deutsch
 
  Donderdag 24 April, 2014

Laatste site-update
24-4-2014 11:30:37 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Uitslagen Huub Urlings solistentoernooi Buchten
[RJ] - 17-4-2014 23:45:26


Diverse muzikanten namen afgelopen zondag 13 april deel aan het Huub Urlings solistentoernooi te Buchten. Opnieuw werden mooie uitslagen behaald, met gemiddelden een 8.1 of hoger. Twee jongeren keerden huiswaarts met een mooie trofee, namelijk Vera Pernot voor haar 1e plaats in de jeugddivisie en broer Sjoerd Pernot voor zijn 2e plaats in de hoogste klasse, de 1e divisie. Allen van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten.

jeugddiv: Vera Pernot klarinet 88 pt (beker 1e plaats)
5e div: Ellen Schmeitz altsax 81 pt
Annet Schmeitz klarinet 84 pt
3e div: Alita Heijen dwarsfluit 82 pt
Merel van Daal klarinet 84 pt
Menno Pernot trombone 85 pt
1e div: Sjoerd Pernot euphonium 89 pt (beker 2e plaats)


Mooie punten op Elsene te Nieuwstadt
[RJ] - 7-4-2014 20:07:07


Drie van onze solisten - inclusief nieuwbakken jubilaris Sjoerd - togen gisteren (zondag) naar het Elsene Toernooi te Nieuwstadt. Ze behaalden daar weer fraaie resultaten:
3e divisie: Alita Heijen, dwarsfluit, 79 pt
Menno Pernot, trombone, 84 pt
1e divisie: Sjoerd Pernot, euphonium, 87 pt
Dank voor jullie inzet en proficiat met de mooie punten.


Jaarvergadering 6 april 2014
[RJ] - 6-4-2014 15:43:49


Zondag 6 april vond de 114e jaarvergadering van Harmonie St. Cecilia plaats in Oos Hoes. Een korte terugblik op het fantastische jaar 2013 met geweldige muziek, mooie resultaten met diverse kampioenschappen en veel feestjes werd gevolgd door de gebruikelijke administratieve en financiële stukken. Ofschoon alle zeilen moeten worden bijgezet, mag 2013 ook financieel gezien als geslaagd worden beschouwd. Verder was aandacht voor de begroting, het drukke jaarprogramma 2014 en de herverkiezing van Hugo Lumens (vice-voorzitter) en Raymond Jennen (secretaris). Marjolein Smit werd benoemd tot nieuw bestuurslid.
Voorzitter John Maassen en Beschermvrouw Ria Pernot (die een ruiker ontving voor haar eerste lustrum als beschermvrouw) reikten vervolgens de versierselen, oorkondes en de bloemen uit aan de jubilarissen. En passant werd uiteraard van iedere jubilaris (een deel van) de doopceel gelicht.
Voor 10 jaar: Jodi Omloo, Sjoerd Pernot, Inge Janssen (allen bronzen insigne van de VNM) en Gertie Habets (vermiljoenen insigne van de LBT). Voor 25 jaar: Rob Hermans en Jos Jacobs (beiden zilveren insigne van de VNM) en last but not least Leon Moonen. Hij mocht het gouden insigne met 2 zirconia’s ontvangen voor 60 jaar. De grote verrassing was dat hij bovendien door de vergadering werd benoemd tot Lid van Verdiensten. Deze verrassing was mogelijk nog groter voor Lambert Evers die eveneens tot Lid van Verdiensten werd benoemd. Beiden ontvingen een prachtige oorkonde met de zilveren legpenning van St. Cecilia en vele felicitaties van familieleden en de aanwezige Cecilianen. De voorzitter kon rond 12.40 uur tevreden de vergadering sluiten in de wetenschap dat we in Harmonie zijn verbonden.


Rabo Clubkascampagne 9 t/m 22 april a.s.
[RJ] - 19-3-2014 11:13:18


Ook dit jaar vindt de Clubkascampagne plaats. Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen dan weer vijf stemmen uitbrengen en iedere stem is een geldbedrag waard. Het is uitermate belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij onze Harmonie terecht komen. Net als voorgaande jaren kunnen we een mooi bedrag goed gebruiken, zeker met het oog op de toename van kosten van de opleiding van onze leerlingen a.g.v. gemeentelijk beleid.
Via de website www.spekjouwclub.nl kunnen de leden tijdens de stemperiode hun stem(men) uitbrengen. Heeft u vragen of mogelijk problemen met stemmen, of geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp. Deel dit bericht en stel ook anderen in staat ons te steunen, bijvoorbeeld gezins- of familieleden, vrienden. Alvast weer veel dank voor de financiële steun.
De stemperiode duurt twee weken. In 2014 loopt de stemperiode van 9 tot en met 22 april.


Resultaten Solistentoernooi Ohé en Laak
[RJ] - 17-3-2014 14:49:04


Afgelopen zondag 16 maart, namen diverse Cecilianen deel aan het Chris Goossens Solisten concours Ohé en Laak 2014. Mooie uitvoeringen werden beloond met fraaie punten. Daar kunnen ze allemaal trots op zijn, en wij ook natuurlijk. De eerste bekers kunnen alweer in de prijzenkast worden gezet. Proficiat allemaal!
Jeugdafd: Vera Pernot, klarinet 87,5 pt en beker 3e plaats
5e afd: Ellen Schmeitz, altsax 84 pt
Milou Lemmens, altsax 84,5 pt
Joep Leenders, altsax 84 pt
Annet Schmeitz, klarinet 86,5 en beker 1e plaats
3e afd: Menno Pernot, trombone 88 pt
1e afd: Sjoerd Pernot, euphonium 89,5 ptMooie uitslagen Artamuseconcours 2014
[RJ] - 9-2-2014 13:02:43


Tijdens het eerste solistenconcours van dit jaar, het Artamuse-concours, hebben onze jonge leerlingen aan deze opleiding zich alweer van hun beste kant laten zien. We feliciteren ze allen met de prachtige resultaten, met een speciale vermelding voor Sjoerd Pernot, die via een prachtige eerste prijs met lof de 1e afdeling won. De uitslagen waren als volgt:

kopersectie
starters : Sven van Nieuwenhoven, trombone 81 pt
Bart Hermans, trombone 83 pt
4e afd: Teun Lumens, trombone 77 pt
3e afd: Anouk Vrencken, trompet 83 pt
Menno Pernot, trombone 84 pt
1e afd: Sjoerd Pernot, euphonium 90 pt
met lof en winnaar 1e divisie koper

houtsectie
4e afd: Sophie Mangham, altsaxofoon 78 pt
3e afd: Alita Heijen, dwarsfluit 83 pt
1e afd: Janneke Lassche, altsaxofoon 87 pt

Hierbij moet worden aangetekend dat onze klarinetleerlingen hun opleiding niet bij Artamuse volgen. Zij konden dus niet meedoen aan dit concours, maar zij zullen zich uiteraard op de LBM-solistenconcoursen binnenkort laten zien en horen.


Felicitaties aan de Hoogwaardigheidsbekleders Beegse Vasteloavend
[RJ] - 13-1-2014 10:25:37


Naast onze eigen Iëre-Zawpens feliciteren we natuurlijk ook het Prinsenpaar van de Zawpense Prins Chris met zijn Prinses Sabrina, het Seniorenprinsenpaar Peter en Marlies en de aanvoerders van de jeugdvasteloavend Jeugdprins Harm en Jeugdprinses Stacey. Wij wensen jullie een prachtig seizoen.


Hermie Smeets Ière-Zawpens 2014
[RJ] - 12-1-2014 11:39:48


Hermie Smeets is gisteravond uitgeroepen tot Ière-Zawpens 2014. In een vol Oos Hoes werden traditioneel op de tweede zaterdag van januari de Hoogheden bekend gemaakt en het Leedjesconcours gehouden. De jubilerende Roepoepers (3x11) deden uiteraard ook hun duit in het zakje, waarna Vorst Frank Hermans de Ière-Zawpens 2014 bekend maakte. Deze stond toen nog met zijn trompet op het podium en was toch wel enigszins verbouwereerd. Volgens ons is de benoeming volledig terecht voor de muzikant en zanger bij onze harmonie, de Big Band Beeg, de Roepoepers, het gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het koor Ons Genoegen, maar ook bij allerlei orkesten, gelegenheidsbands en –combo’s, al dan niet gerelateerd aan de Vasteloavend. Wellicht onnodig te vermelden maar bij St. Cecilia is hij niet alleen de 1e trompettist, maar dirigeert hij al bijna 20 jaar het JEC, verzorgt al jaren het muziekarchief van onze vereniging in de meest brede zin van het woord en maakt hij deel uit van WOMZ. Een terechte bekroning dus! Proficiat! Over de hoogheden later meer....


Geslaagd Nieuwjaarsschaatsen JAC
[RJ] - 10-1-2014 18:20:20


Tradities zijn er om in ere gehouden te worden… Of om soms een beetje aan te passen. Zoals ieder jaar vond het JAC het weer tijd worden om te gaan schaatsen, maar deze keer werd het Oudejaarsschaatsen vervangen door het Nieuwjaarsschaatsen!
Vrijdag 3 januari verzamelden zich rond de klok van 12:30 een dertigtal enthousiaste Cecilianen. Na het bekend maken van de auto-indeling werd er koers gezet naar de Wintertuin in Maaseik. Na de nodige schaatsenwissels betrad iedereen het ijs. Urenlang werd er geschaatst, door de een wat meer dan de ander. Aan de inwendige mens werd uiteraard ook gedacht, in het welbekende hutje naast het ijs werden snoep en warme chocomel graag genuttigd. Ook de belangstellende niet-schaatsers deden hier maar aan mee...... Na de dagelijkse dweilpauze, die onze fanatieke schaatsers eigenlijk wel te lang vonden, ging ieder weer enthousiast het ijs op. Niet iedereen was gewend aan de vernieuwde gladheid van het ijs, waardoor er enkele botsingen en valpartijen ontstonden. Gelukkig is alles goed afgelopen. Tegen de klok van 5 uur werd iedereen van het ijs afgedirigeerd en werd er weer naar het Beegse gereden. Het was weer een leuke middag!! (Sanne Lemmens)


Koen Cuijpers soleert bij JungeBläserPhilharmonie NRW
[RJ] - 10-1-2014 18:05:34


Koen Cuijpers, is naast solo-klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven tevens al enige tijd concertmeester en solist bij de JungeBläserPhilharmonie NordRheinWestfalen. Dit regionaal toporkest – in 2013 nog winnaar van de Festival Divisie WMC Kerkrade – kent meer Limburgse inbreng want het staat onder leiding van Harry Vorselen.

Het orkest verzorgt in deze periode een aantal concerten in het Bundesland NRW.
Komend weekend zullen zij in Rheine concerteren, op 11 januari in Boenen en op 12 januari in Wetter. Op het programma staan de Fledermaus Ouverture (Johann Strauss) Don Juan (Richard Strauss) Ghost Train (Eric Whitacre) het Concertino voor Fluit (Cécile Chaminade) en Chick Corea Olé (arr. Bob Lowden).
Als toegiften worden gespeeld:
-Éljen a Magyar( Johann Strauss -Sohn- arr.Gerhard Baumann)
-Songs of the Wizz (Quincy Jones, arr. Peter Kleine Schaars)
-Radetzky Mars(Johann Strauss sr.)

Speciaal in dit nieuwjaarsconcert 2014 is het optreden van Koen Cuijpers in het War Concerto voor klarinet en orkest van Dirk Brossé.
Dit werk, dat werd geschreven in 1999 en erg programmatisch is, speelt zich af tegen de achtergrond van de burgeroorlog in Bosnië en vertelt over een jongetje dat op zijn eigen manier de oorlog interpreteert. De diverse volkeren krijgen een eigen thema in het orkest en de soloklarinet neemt de rol van het kind op zich.

Het concert van 4 januari jl. is opgenomen door WDR3 en zal worden uitgezonden op dezelfde zender op:
11 januari van 20.05uur tot 22.00uur (WDR 3, Konzert)
25 januari van 13.04uur tot 15.00uur (WDR3, Konzert der Woche)


Uitvoeringen Bondsconcours op youtube
[RJ] - 6-1-2014 15:33:00


Geplaatst op youtube de uitvoeringen van ons optreden op het bondsconcours van de LBM op zaterdag 20 oktober 2013, namelijk Equus en Il Cantico, door de jury beloond met 92,25 punten, een eerste prijs met lof der jury en het hoogste aantal punten van beide concoursweekenden (13 en 20 oktober).
Duidelijk camerawerk van Frans Verschuren (via Anne Smeets) en prima opnamen ter beschikking gesteld door de Omroep L1.
Deze opnamen betreffen het keuzeprogramma:
Equus via http://www.youtube.com/watch?v=-L4TBlyoboo
Il Cantico via http://www.youtube.com/watch?v=ZapjXzqM6ZA


Ontvangst Club van Honderd en Leden van Verdiensten
[RJ] - 28-12-2013 11:40:23


Het bestuur heeft onlangs besloten de ontvangst van de Leden van de Club van Honderd en de Leden van Verdiensten weer in ere te herstellen. Voorafgaand aan het Nieuwjaarsconcert zal deze korte bijeenkomst plaatsvinden in Oos Hoes, waar in een gezellige sfeer de Nieuwjaarswensen kunnen worden uitgewisseld, maar ook door het bestuur een korte vooruitblik kan worden gegeven op het alweer volle jaarprogramma 2014. De bijeenkomst start vanaf 13.30 uur.


21e Nieuwjaarsconcert
[RJ] - 28-12-2013 11:37:12


Zondag 5 januari 2014 wordt vanaf 14.30 uur in Oos Hoes het 21e Nieuwjaarsconcert gehouden. Na een druk en bijzonder succesvol jaar hebben zowel de drumband als het harmonieorkest zich weer beijverd vele nieuwe werken op de pupiter te hebben. De drumband heeft o.l.v. instructeur Michel Mordant de afgelopen maanden hard gewerkt aan drie werken van de hand van de instructeur zelf (Crisis and Solution) van de Duitse componist Carl Orff (Gassenhauer) en van de Limburgse topinstructeur en componist Jo Zinzen (Big Sound).
Na de pauze zal het orkest onder leiding van Jos Simons eveneens nieuw repertoire uitvoeren. Verschillende genres passeren de revue, zoals muziek uit de musical/film Les Miserables, de ouverture Spring van Johan de Meij, Britse en Spaanse muziek, maar ook repertoire van het Weens Nieuwjaarsconcert 2013 (van de Oostenrijkers Johann Strauss sr en jr en de Deense componist Hans Christian Lumbye). Het belooft weer een leuke middag te worden.


2013 topjaar Cecilia
[RJ] - 28-12-2013 11:35:36


St. Cecilia kijkt terug op een topjaar, met geweldige muziek en prachtige successen voor solisten, ensembles, drumband en orkest.
Een geweldig kampioenschap van de drumband in de 2e divisie podium, vele solistensuccessen, een geslaagde Voorjaarsmarkt, een mooi en gezellig JAC-kamp, een fantastische 1e prijs met lof en de winst van het harmonieorkest in de 1e divisie op het bondsconcours, een nationaal kampioenschap voor het jeugdige saxofoontrio en nog veel meer mooie momenten muzikaal of anderszins.
Samen hebben we veel bereikt en we danken dan ook iedereen, binnen en buiten de Cecilia-familie, voor de morele en/of financiële bijdrage.
Wij wensen u een gezond, gelukkig en muzikaal 2014 en zien u graag op ons 21e Nieuwjaarsconcert op zondag 5 januari, onze 25e Voorjaarsmarkt op 18 mei of bij andere gelegenheden , want ook in 2014 gaan we weer mooie dingen doen.Mia Eurlings-Peters genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2013
[RJ] - 1-12-2013 13:36:57


Ons lid Mia Eurlings-Peters (vrouw van lid van verdiensten Jo Eurlings en moeder van onze trompettist Paul) is dit jaar genomineerd voor de vrijwilligersprijs in de categorie ‘De vrijwilliger’. Het is nu zaak te gaan stemmen op Mia om ervoor te zorgen dat zij de meeste stemmen vergaart. Stemmen kan vanaf 25 november tot en met 18 december via de website www.devrijwilligersprijs.nl
Mia is genomineerd omdat zij vele verdiensten heeft voor onze gemeenschap, bij talloze activiteiten en verenigingen. Zo heeft zij ook jarenlang een bijdrage geleverd aan de verzorging van de buffetten tijdens feesten van Harmonie St. Cecilia.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 > >>

Totaal 606 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275