Nederlands English Deutsch
 
  Zaterdag 23 Augustus, 2014

Laatste site-update
14-8-2014 14:48:13 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Jean Tholen overleden
[RJ] - 11-8-2014 8:47:16


Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze oud-muzikant en Lid van Verdiensten Jean Tholen.
Jean, zoon van ‘Maan’ Tholen, kreeg de beginselen van de muziek uiteraard geleerd door zijn vader ‘op de maelzak’. Hij startte op cornet en een ''''altje'''' en speelde vervolgens ruim veertig jaar trombone (toen nog ventieltrombone) en toen de gezondheid dat niet meer toeliet, schakelde Jean over op slagwerk i.c. de grote trom. Dat deed hij ook op straat met veel verve. Hij kreeg zelfs de naam ''de jazzklopper''. Daarnaast was Jean bestuurslid namens de werkende leden van 1967 tot 1979 en actief in diverse commissies bij vele evenementen van de vereniging. Ook was Jean muzikant bij De Dreesjbub''n, de kapel die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw furore maakte onder leiding van Jan Thissen. Dat hij een echt verenigingsmens was, hebben ook andere verenigingen in Grevenbicht mogen ervaren. Om er maar een paar te noemen: Theater Komiek, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het Maasland Kozakkenkoor, de buurtvereniging De Greune Paol en de Wuilisse. Ook het biljarten had zijn bijzondere belangstelling.
Jean was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia en werd vanwege zijn inzet voor de harmonie in het jubileumjaar 2000, toen de harmonie haar 100-jarig jubileum vierde, benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. Dat Jean moge rusten in vrede. Wij wensen de familie uiteraard veel sterkte.


Verjaardag Jos Simons
[RJ] - 6-8-2014 8:15:01


Vandaag - woensdag 6 augustus - feliciteren we namens de gehele Cecilia-familie onze dirigent Jos Simons met zijn verjaardag. We wensen een hele fijne dag. Jos is nu begonnen met zijn pre-Abrahamjaar, maar dat terzijde..... Proficiat!


Oud papier 26 juli
[RJ] - 19-7-2014 22:07:38


Zaterdag 26 juli a.s. zal weer oud-papier opgehaald worden. Vanwege de vakantieperiode is de ploeg hard op zoek naar extra handjes. Zoals iedereen wel weet, is een basis-bezetting noodzakelijk. Heb je even tijd of wil je een gratis work-out voor het goede doel, meld je dan even bij Jack Heijligers of via info@cecilia-online.nl. Alvast dank voor de medewerking.


St. Cecilia oogst bewondering op OLS
[RJ] - 7-7-2014 15:34:07


Op zondag 6 juli, DE zondag van 2014, trad ons korps aan op het OLS. Van Oos Hoes werd – met een indrukwekkende bezetting – onder leiding van Tamboer-Maitre Heleen Dieters naar het Paradeterrein op de Brammert gemarcheerd om daar deel te zijn van de grote openingsceremonie. Samen met de zustervereniging en 10 schutterijen, inclusief Standaardruiter en vendelzwaariers, werd ten overstaan van het Federatiebestuur en de Gouverneurs een prima ceremonieel gehouden. John nam vanaf dat moment de honneurs als TM weer waar, onder dankzegging aan Heleen. Een heuse wereldpremière van de OLS-Inspectiemars door ons korps, inclusief pauken, onder leiding van Jo Savelkoul, vormde de opmaat voor de volksliederen. Het Wilhelmus en de Brabanconne stonden niet op ons repertoire, maar de Europahymne, het Vlaams volkslied en het Limburgs volkslied klonken wel via onze uitvoering. Lou Kirkels zorgde voor de vocale inbreng door het zingen van het Limburgs volkslied.
Na een korte pauze, die door enkelen werd benut om te herstellen, mocht vanaf 13.25 uur DE optocht worden geopend. Indrukwekkend, die enorme opkomst van bezoekers in Beeg en het publiek dat continu via applaus haar waardering liet blijken. Woorden als: ‘dao kump gein enj aan’ – ‘wat ein prachtig korps’ – ‘g …verd..wat een vereiniging’ en ‘wat zeen die er verzurg oet’ klinken dan als muziek in de oren. Op de tribune stonden mensen bijvoorbeeld spontaan op bij het horen van de Limburgse Jagersmars. Kortom: Kippenvel voor iedereen! Ook uit de muziekwereld en bij de pers was bewondering merkbaar. Al met al een prachtig optreden middels een geweldige opkomst van meer dan 100 deelnemers. Allen bedankt daarvoor. Een bijzonder compliment aan onze jonge muzikanten en vaandeldragers voor hun inzet! Prima gedaan.Cecilia-promotie in Venlo, titel voor Annet Schmeitz
[RJ] - 29-6-2014 14:09:54


Zondag 29 juni was een dag met heuse Cecilia-promotie op de Finale Jonge Solisten in Venlo. Allereerst trad Vera Pernot op in de Jeugddivisie en zij scoorde een fraaie eerste prijs met 86 punten. Vervolgens behaalde Annet Schmeitz met 88 punten een prachtige eerste prijs in de vijfde divisie en werd daarmee Limburgs kampioen. De jury, bestaande uit Jos van de Braak en Ben Essers had het over een mooie zuivere toon en een heel muzikale uitvoering. Beide dames speelden Romance (G. Duijck)Tegen het einde van de dag evenaarde Sjoerd Pernot de prestatie van zijn zus door met zijn vertolking van Jenny Jones (W. Rimmer) eveneens 86 punten te spelen op het podium van de eerste divisie.
Drie mooie eerste prijzen en bovendien is de Limburgse titel opnieuw in de vereniging (in 2012 won Merel van Daal deze medaille) Daar kun je als harmonie alleen maar trots op zijn en een welgemeend proficiat namens de hele Cecilia-familie is zeker op zijn plaats.


Cecilianen naar Finale Jonge Solisten
[RJ] - 26-6-2014 10:50:53


Maar liefst 63 solisten en drie ensembles uit verschillende divisies nemen op zondag 29 juni deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Vanaf 09.15 uur strijden de deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht.
De finale vindt plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort (Oude Markt 30) in Venlo en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 (incl. programmaboekje). Tijdens de Finale Jonge Solisten worden de solisten en ensembles onder andere beoordeeld op muzikale uitvoering, dynamiek, techniek, ritmiek en zuiverheid. Dit gebeurt door een vakkundige jury die bestaat uit Jos van de Braak en Ben Essers. Voor St. Cecilia zijn dit jaar 3 muzikanten present:

10. 10.18 uur Vera Pernot klarinet Romance – Guy Duijck
22. 11.45 uur Annet Schmeitz klarinet Romance – Guy Duijck
58. 20.35 uur Sjoerd Pernot euphonium Jenny Jones – W. Rimmer

Wij wensen uiteraard veel succes en een mooie dag in Venlo.


JEC speelt in Kasteelpark Born
[RJ] - 17-6-2014 15:02:39


Het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) zal zondag 22 juni a.s. opnieuw een optreden verzorgen in het Kasteelpark Born. Dat staat dan weer in het teken van muziek en in samenwerking met Artamuse wordt een podium ingericht onder de noemer ‘Jeugdorkesten spelen beestachtig goed.’ Naast het JEC zullen maar liefst acht orkesten uit o.a. Genhout, Spaubeek, Born, Einighausen, Guttecoven en Munstergeleen. Het JEC heeft een druk seizoen achter de rug met o.a. hele mooie optredens in Heel en Grevenbicht (Cecilia’s Muziekpodium en de Voorjaarsmarkt) en zal zich ook in Born van haar beste kant tonen. Dat is Hermie Smeets en zijn muzikanten wel toevertrouwd.

11.30 uur Jeugdharmonie St. Cecilia Grevenbicht
12.15 uur Sjnake fanfaar Genhout
13.00 uur Jeugdorkest “The Young Ones” uit Spaubeek
13.45 uur Opstaporkest Born
14.15 uur Jeugdorkest Born
15.00 uur Jeugdfanfare Concordia Einighausen
15.45 uur Jeugdorkest “De Augus10ers” Geleen
16.30 uur Jeugdfanfare Juliana Munstergeleen
17.15 uur Jeugdorkest L’Avenir GuttecovenDubbel op MGT maakt Triple ''Zeer Goed'' in 2014
[RJ] - 16-6-2014 14:12:22


Zondag 15 juni namen zowel de drumband als het harmonieorkest zeer succesvol deel aan het 50e Maasgouwtoernooi, gehouden in het Gemeenschapshuis te Born en georganiseerd door de plaatselijke harmonie L’ Union. Mooie, muzikale uitvoeringen werden door de juryleden Henk Mennens (orkesten) en Kevin Houben (slagwerkensembles / drumbands) beloond met tweemaal het predicaat Zeer Goed. Een prima performance en dito resultaat en een mooie voortzetting van de ‘JEC-lijn’ (Concert in Heel met predicaat Zeer Goed). Natuurlijk werden de resultaten in stijl geëvalueerd in Born, maar ook later in en buiten Oos Hoes.
Het was weer een lange dag. De drumband was namelijk al in alle vroegte al present in Born en rond 11.00 uur werden Big Sound, Gassenhauer en Crisis & Solution uitgevoerd. Gassenhauer werd overigens niet beoordeeld, maar als een intermedio gespeeld. Zo kon Henk Mennens rustig schrijven.
Het harmonieorkest speelde in om 14.00 uur en toog vervolgens naar Born. Het programma van het orkest was weer van een behoorlijk kaliber met ‘Belkis’ en ‘Spring’ en ook de ‘Children’s March’ werd beoordeeld. Het was een heuse uitdaging om weer aan te gaan, zeker na de geweldige concoursdeelname van 2013. Immers, noblesse oblige… Toch werd de klus uiteindelijk op een zeer fraaie wijze en bijzonder muzikaal geklaard en bovenal naar tevredenheid van de maestro.
Proficiat aan alle muzikanten, muzikale leiding en iedereen die hieraan heeft bijgedragen. De dubbele Zeer Goed op het MGT zorgt voor een echte Triple in 2014.
Het is overigens in een snelle telling de 43e keer dat het harmonieorkest het hoogste predicaat heeft behaald in 50 edities (4 eigen organisaties, 3 x goed) De drumband heeft vaker deelgenomen, maar enkele keren minder ‘Zeer Goed’ in de wacht gesleept.


Mooie presentatie tijdens Processie
[RJ] - 10-6-2014 19:27:53


Pinksterprocessie in Beeg, een jaarlijks fenomeen van beeld en geluid. Het was maandag erg warm en vele uniformen en hemden waren doorweekt. Na zaterdagavond waren we wel iets gewend, maar toch.... We mogen spreken van een prima opkomst en een mooie performance. Dit is zonder twijfel weer een hoogtepunt op Cecilia''''s timeline. Aan allen dank voor het uithoudingsvermogen. Ook veel dank aan de mensen die ons vanaf de kant voorzagen van water. Het was erg welkom, misschien voor sommigen wel noodzaak.
Van de Limburgse Jagersmars om 09.15 uur naar de kerk - de drie Processiemarsen Processio Bichtae, Sympathie en Sursum Corda tijdens de Processie - tot de Millenniummars omstreeks 12.30 uur bij terugkeer via de Boulevard...... Het was weer genieten! De nazit op het terras van Oos Hoes was uiteraard ook nog lang gezellig.
Uitslagen Roderlandtoernooi Bleijerheide 2014
[RJ] - 21-5-2014 13:39:48


In een zeer druk weekend met repetities en het optreden te Heel en voor sommigen nog vooraf het bezoek aan Adams Musiccentre te Ittervoort, zagen enkele solisten nog de kans om in Kerkrade hun beste beentje voor te zetten.
Chapeau voor allemaal vanwege de hele mooie resultaten, en met name voor Annet Schmeitz die een gedeelde eerste plaats behaalde in de 5e divisie. Fantastisch toch en bovendien allemaal het predikaat Zeer Goed met het JEC enkele uren later. Toppers!

5e div: Annet Schmeitz klarinet 88 pt (gedeelde 1e plaats)
4e div: Michelle Vrencken klarinet 83 pt
duo Michelle en Annet klarinet 82 pt
3e div: Alita Heijen dwarsfluit 81 pt
Merel van Daal klarinet 82 pt
Anouk Vrencken trompet 80 pt


Cecilia's Muziekpodium
[RJ] - 19-5-2014 14:55:05


De jeugd liet weer opnieuw van zich horen, ondanks dat de aandacht van velen op zondag 18 mei was gericht, voor de Voorjaarsmarkt. Toch waren ze weer present in Oos Hoes om de vereniging te promoten en samen gezellig muziek te maken.
Zaterdag 17 mei vond namelijk weer een editie van Cecilia’s Muziekpodium plaats. Voorzitter John Maassen mocht omstreeks 16.00 uur een aardige groep belangstellenden welkom heten. Het JEC opende de middag en vervolgens speelde Myrthe van Es op de blokfluit enkele liedjes.
De Speelgroep onder leiding van Ellen Janssen en het JEC onder leiding van Hermie Smeets lieten vervolgens natuurlijk aan alle aanwezigen zien wat onze jonge muzikanten in hun mars hebben. De Speelgroep heeft een projectmatig karakter en heeft een aantal weken gewerkt aan een leuk programma. Dat varieerde van Zuid-Amerikaanse muziek tot bekende muziek uit de Efteling. Het JEC speelde natuurlijk werk dat ook in Heel werd uitgevoerd, maar had ook een prima muziekstuk om alle instrumenten te laten zien en horen.
Daarnaast werden de jonge bezoekers in de gelegenheid gesteld zelf muziek te maken, immers op een stoel zitten kan iedereen. Wil Lemmens praatte alles aan elkaar en gaf hier en daar toelichting omtrent de opleiding en de instrumenten. Na een uurtje kwam helaas weer een einde aan een leuk muziekpodium, dat voor sommigen nog wel wat langer had mogen duren.


'Gouden' Voorjaarsmarkt
[RJ] - 19-5-2014 12:31:31


Een geweldige zilveren zonnige Voorjaarsmarkt is weer achter de rug. De organisatie was weer vlekkeloos, de vele gewerkte uren hebben weer een prachtig evenement opgeleverd. Het weer was natuurlijk prachtig, de standhouders waren weer tevreden, de vele bezoekers kwamen niets te kort met ongeveer 200 stands en grondplaatsen. Bovendien was er aangename live muziek van ons bekroonde Jeugdensemble, DJ Ludo en de demonstraties van St. Salvius Limbricht en van Flash Dance uit Obbicht. Ook het hapje en het drankje was goed geregeld. Eigenlijk was het een gouden Voorjaarsmarkt! St. Cecilia dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: alle standhouders, de buurtbewoners, de gemeente, de sponsoren zoals Hansen Dranken, Personal Touch Travel Virginie Lenoir en Promotion Design, de medewerkers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Het was fantastisch.


Zilveren Voorjaarsmarkt, nog 3 nachtjes slapen
[RJ] - 15-5-2014 8:26:36


Zondag 18 mei a.s zal de 25e editie van onze megavoorjaarsmarkt worden gehouden in de Dr. Duijsenslaan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen de hopelijk vele bezoekers een zeer gevarieerd aanbod in de ongeveer 200 standplaatsen bekijken en hun slag slaan. De aangeboden artikelen van de diverse stands variëren van kleding, lederwaren, keramiek, hobbyartikelen, gereedschappen tot wenskaarten, boeken, CD’s, parfums, bloemen, planten, curiosa. Standwerkers, gezellige buffettent met terras, live-muziek (DJ Ludo en ons eigen Jeugdorkest) dansdemo’s van Flash Dance Obbicht en scoutingdemonstraties door St. Salvius Limbricht. Natuurlijk ontbreken ook de diverse eetkramen niet. De markt is in deze 25 jaar uitgegroeid tot een mega-evenement en een van de grootste markten in de omgeving. Bovendien, en dat kan niet genoeg benadrukt worden, zijn de opbrengsten van eminent belang voor onze verenigingskas.


JEC scoort Zeer Goed te Heel
[RJ] - 11-5-2014 19:29:32


Ons Jeugd Ensemble Cecilia onder leiding van Hermie Smeets scoorde het predikaat Zeer Goed op het Euro Festival te Heel. Een delegatie van de dames en heren muzikanten bezocht van te voren eerst Adams Music Centre te Ittervoort en liet zich van alles vertellen over het maken en repareren van instrumenten. Een bezoek dat zeker nog even in het geheugen zal blijven.
Vervolgens ging het geheel naar Heel, naar Don Bosco. Na het inspelen werd een puik concert verzorgd, waarin men liet horen hoe muziek gemaakt moet worden. Mooi van klank en goed verzorgd, bovendien enthousiast uitgevoerd. Ook de zangpartij in Rolling in the Deep mocht er zijn. Jodi Omloo zong de zaal plat. Een en ander leidde tot een groot applaus en zo bleek bij de uitslagen respect van de jury. Het predikaat zeer goed viel de Cecilianen ten deel en dat was in ieder geval het hoogste predikaat van het ochtend- en middagprogramma op deze zondag. Inmiddels is duidelijk dat dit in het avondprogramma nog 1 keer is toegekend (In totaal 5 keer op 23 orkesten) Na kort feestgedruis in Heel werd in Oos Hoes nog met een hapje en een drankje een uitermate mooie dag afgesloten. Proficiat aan Herman.... eh Hermie en zijn muzikanten!


JEC naar Euro Festival te Heel
[RJ] - 4-5-2014 20:34:49


Het JEC, het Jeugd Ensemble Cecilia, neemt op zondag 11 mei deel aan de 17e editie van het Euro Festival te Heel. Vanaf 15.25 uur zal het podium vrij zijn voor de dertig muzikanten uit de Ceciliajeugd. Vooraf zullen ze overigens nog een bezoekje brengen aan de muziekcentrale Adams te Ittervoort. Dat belooft ook interessant te zijn.
Tijdens dit Festival in het Cultureel Centrum Don Bosco worden zo’n 25 (inter)nationale jeugdorkesten op hun eigen niveau beoordeeld door een vakkundige jury. Er is evenwel geen sprake van de bekende concoursdruk, maar de beoordelingen bestaan uit opbouwende woorden, waar orkesten verder mee kunnen.
De altijd actieve dames en heren muzikanten hebben de afgelopen periode een leuk programma voorbereid en zullen onder leiding van Hermie Smeets uiteraard hun beste beentje voor zetten en een mooie, muzikale uitvoering gaan verzorgen.
Het programma duurt ongeveer een half uurtje en bestaat uit een leuk inspeelwerkje
originele harmoniemuziek en popmuziek met zang van Jodi Omloo.
- Inspeelwerk: Fox of the North
- Keuzewerk 1: Colorado (Jean-Pierre Haeck)
- Keuzewerk 2: Rolling in the deep (Adele)
Voor het thuisfront zal dit vertolkt worden tijdens de generale repetitie en wel op vrijdag 9 mei a.s. vanaf 19.30 uur in Oos Hoes te Grevenbicht. Iedereen is van harte welkom.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 > >>

Totaal 623 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275