Nederlands English Deutsch
 
  Vrijdag 30 September, 2016

Laatste site-update
27-9-2016 19:41:04 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Koningstitel Hein Pörteners
[RJ] - 25-9-2016 13:05:57


Op het schietterrein ‘Op de Brammert’ van de Eendracht, was het Hein Pörteners die op 11 september met zijn 96e schot de koningsvogel naar beneden liet tuimelen. Hein zal met koningin Gisela tijdens het seizoen 2017 pronken met het koningszilver. De nieuwe koning (al jaren Ceciliaan) wist een dag eerder ook beslag te leggen op het Wisselkruis (net als in 2016) Na 20 rondjes was hij de beste van alle Beegse schutters. Wij feliciteren ook langs deze weg van harte en wensen het koningspaar een geweldig seizoen toe. Uiteraard feliciteren we langs deze weg ook het koningspaar Jurgen en Lilian Lebens van Broederschap het Heilig Kruis en wensen hen ook veel succes en plezier komend jaar.


Riet Lemmens-Pernot overleden
[RJ] - 23-9-2016 15:31:25


Gisteravond ontvingen we het bericht dat Riet Lemmens-Pernot is overleden. Riet stamde uit een echte Cecilia-familie, met vele leden die onze harmonie actief en passief steunden en steunen. Riet zelf trad een aantal jaren geleden toe tot de Club van Honderd en was altijd belangstellend voor het wel en wee van de vereniging en trots op de prestaties van onze geledingen. Als de gezondheid dat toe liet, was zij ook op onze concerten en feesten aanwezig. Wij wensen Jac. en familie veel sterkte en hopen dat Riet rust gevonden heeft. De uitvaartdienst zal plaatsvinden woensdag a.s. om 10.30 uur in de Willibrorduskerk te Obbicht.


To Frijns-Smeets overleden
[RJ] - 14-9-2016 10:29:37


Gisteren ontvingen we het bericht dat ons buitengewoon lid To Frijns-Smeets is overleden.
To, stamde uit een echt Cecilia-gezin, met vader Thei en de broers Hub, Frits en Zef als bestuurslid respectievelijk muzikanten. Ook zoon Thei speelde een hele tijd mee bij St. Cecilia. To was steeds erg geïnteresseerd in het wel een wee van de harmonie en zo lang het fysiek mogelijk was, was zij ook aanwezig bij concerten of feesten. Onze condoleances zijn voor de familie. Dat zij moge rusten in vrede.


Kom naar het World Café en praat mee over de toekomst van St. Cecilia
[RJ] - 10-9-2016 16:13:04


Kom jij ook op 16 september 2016 meedenken over de toekomst van onze mooie vereniging?
Het World Café is een innovatieve en interactieve werkvorm om een levendige dialoog te creëren rondom vragen die er echt toe doen.
Het principe van World Café is niet nieuw. Gesprekken in kleine kring zijn al eeuwenlang de start van opzienbarende veranderingen. Meer en meer gebruikt het bedrijfsleven en de overheid deze vorm, als mensen samen de handen ineen willen slaan. Door te kiezen voor dialoog ontstaat de vaak zo nodige beweging.
Plaats: Oos Hoes
Vanaf: 20.00 uur
Voor: Alle Cecilianen en iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt.


JAC Kamp 2016
[HS] - 7-9-2016 11:02:18


Van 29 t/m 31 augustus heeft de jeugd weer een fantastisch zomerkamp beleefd. Het thema van dit 15e kamp was de MAFFIA. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe kamplocatie: Hoeve ten Bosch in Cottessen. Men waande zich in Toscaanse sferen, met het groene Limburgse heuvelland op de achtergrond… Op de eerste dag hebben de deelnemers een speurtocht gehad en ’s avonds uren over het terrein gerend met spellen als levend stratego en het smokkelspel. Uiteraard werd er ook gerepeteerd…

Na de eerste (voor sommigen erg korte) nacht werd iedereen stipt om 8 uur wakker gemaakt. Of beter gezegd, trilde iedereen vanzelf uit bed… Iedereen moest naar buiten voor de ochtendgymnastiek onder aanvoering van coach Janneke. ’s Middags was het weer tijd voor de inmiddels traditionele zeskamp. Een greep uit de spellen: spaghetti brug bouwen, het uitbeeldspel, inwoners-mastermind, krantenestafette, kwalleballen en verhaal doorvertellen. Er was alleen één klein probleempje bij het verhaal doorvertellen: iedereen moest een mouthguard indoen (een soort tandartsklem waarbij je mond niet dicht kan)… probeer dan maar eens ‘bus’ te zeggen!

Rond half zes arriveerden de eerste bezoekers en werden zij door hun kroost door de accommodatie rondgeleid. Op de barbecue lagen de eerste souvlaki’s al te sissen. Nadat alle deelnemers en bezoekers hun buikje rond hadden gegeten aan de barbecue, was het tijd voor het JEC+ concertje. Dirigent Hermie heeft voor dit kampthema speciaal een stuk ingestudeerd van Nina Rota: het beroemde Love Theme uit de Godfather films. Daarnaast werd ook nog het thema van The Pink Panther en Take on Me van A-Ha gespeeld. Binnen werden vervolgens door de groepjes optredens opgevoerd. De liedjes die werden ingestudeerd moesten van een eigen tekst voorzien worden, waarbij uitsluitend woordjes van Italiaanse gerechten gebruikt mochten worden… De volledig onafhankelijke, onpartijdige en objectieve jury was in handen van Jolanda Heijen, Angelique Heuts en Nancy Schaeken.

’s Morgens was de laatste dag van het kamp alweer aangebroken. Na een ontbijtje met spek en ei kon iedereen zijn spullen weer inpakken en werd alles weer opgeruimd. Om het kamp af te sluiten werd tot slot koers gezet richting zwembad Mosaqua, even verderop in Gulpen.

Het JAC kijkt terug op een zeer geslaagd kamp en wil de deelnemers, de chef-koks Johan & Ellis Renes, Jack Heijligers, John Smeets, dirigent Hermie Smeets en iedereen die hier, op wat voor manier dan ook, aan heeft bijgedragen, van harte bedanken! Tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto's...


Ger Spee overleden
[RJ] - 28-8-2016 19:56:26


Met verslagenheid hebben we vrijdagavond op de repetitie kennis genomen van het feit dat ons buitengewoon lid Ger Spee is overleden. Ger droeg Cecilia altijd een warm hart toe, zat vaak aan entreeposten/bonnenverkoop en was bij de meesten vooral bekend om de jaren dat hij als boekhouder de financiële administratie van onze vereniging ondersteunde. Wij wensen Nel, Ivo, Raymond en familie veel sterkte.


We gaan weer van start.......
[RJ] - 21-8-2016 11:40:10


De verenigingsvakantie loopt langzaam ten einde - het crimineel spannende JAC-kamp is nog van 29 t/m 31 augustus - en de repetities zullen weer worden hervat. Het harmonieorkest start de nieuwe uitdaging weer op vrijdag 26 augustus (a.s. vrijdag dus) het JEC begint het nieuwe seizoen op vrijdag 2 september en de drumband slaat er weer duchtig op los vanaf zaterdag 10 september. We hopen dat iedereen 'de accu weer opgeladen heeft' en dat we weer gezond, gemotiveerd, gezellig aan de slag gaan met het maken van goede en mooie muziek!


Overlijden Lid van Verdiensten Frans Pernot
[RJ] - 10-8-2016 19:40:31


Met verslagenheid hebben we gisteren, 9 augustus, kennis genomen van het overlijden van ons Lid van Verdiensten Frans Pernot.
Frans was ruim vijfenzestig jaar lid van St. Cecilia. Hij speelde in zijn jeugd een aantal jaren cornet en was daarmee was één van de velen van de familie Pernot, die als muzikant het vaandel van St. Cecilia trouw waren. Vervolgens steunde hij de vereniging op een andere manier. Hij was namelijk ruim 40 jaar coördinator en administrateur van de verjaardagsactie van de harmonie (met steun van echtgenote Corry) en droeg daarmee wezenlijk bij aan de verenigingskas. Ook was Frans actief in de financiële commissie (bonnenverkoop, entreepost) bij vele evenementen van de vereniging. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de harmonie werd hij in het jubileumjaar 2000 op de feestelijke jaarvergadering benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. We danken Frans voor zijn inzet voor St. Cecilia en wensen dat hij moge rusten in vrede. Wij wensen bovendien de familie veel sterkte.


Frederique Salden
[RJ] - 30-7-2016 11:10:38


Onze felicitaties gaan natuurlijk nog uit naar Roel, Coby en Sjoerd Salden, die op 7 juli een dochtertje/zusje mochten begroeten. Ze luistert naar de naam Frederique (Maria Gerardus) Wij wensen veel geluk en plezier samen en veel ondersteuning van peettante Sonja Hendrix en peetoom Jos Heutmekers.


(Bijna) Vakantie - terugblik op seizoen...
[RJ] - 30-7-2016 11:10:10


We gaan genieten van een welverdiende vakantie. Zeker verdiend, want we kunnen weer terugkijken op een druk, maar zeer geslaagd voorjaar, met diverse mooie optredens op podia (solistenconcoursen en concerten) en op straat. We speelden hele mooie muziek, er was veel publiek en we kenden een aantal geslaagde activiteiten zoals de Voorjaarsmarkt en BOA2.
Complimenten aan het JEC. Zij hadden - in de toch al drukke agenda - vele leuke (en goede!) optredens in o.a. Munstergeleen, enkele keren in Born, op het Euro Festival te Heel en diverse keren in Beeg. C-kids (voorheen de Speelgroep) was drie keer van de partij, o.a. bij de zeer geslaagde Muziekproeverij en ook Blue Bold liet van zich horen op Waeskepop en afgelopen zaterdag in een wel erg hot summerig Oos Hoes.
Het was erg gezellig, niet alleen tijdens de activiteiten, maar zeker ook na afloop. Dat gold zeker voor het geslaagde 13e Platzconcert op de Hoeve Vliex, waar onze muziekvrienden uit Luxemburg te gast waren. Leuke muziek, een hapje, een drankje in een mooie omgeving, volop sfeer.
Er staat nog één activiteit op de agenda open en deze is voor het korps, dat medewerking verleent aan het bondsschuttersfeest op 31 juli.
Vakantie of niet, er mag zeker nog vermeld worden dat Cecilia’s jeugd naast succesvolle optredens op solistentoernooien ook nog een aantal diploma’s heeft weten te scoren, want diverse muzikanten slaagden met hele mooie punten voor hun examens:
- Martijn Heuts hoorn A
- Thomas Heuts bariton A
- Lars van Nieuwenhoven slagwerk A
- Sasha Renes dwarsfluit A
- Manou Scheijvens dwarsfluit B
- Guusje Duijsens trompet B
- Esther Smeets alt-sax C
- Sophie Mangham alt-sax C en zang B
- Anouk Vrencken trompet C
Uiteraard is de hele Cecilia-familie erg trots! Proficiat!!
Nog even vooruit kijken:
Op de agenda voor het najaar staan in ieder geval het fameuze JAC-kamp (in Maffia-style), het concert van het harmonieorkest te Echt op 23 oktober, de Ceciliamis op 13 november en de medewerking aan het Kerstconcert en de traditionele Kerst-in op 18 december. Het harmonieorkest zal dan ook starten met de voorbereidingen voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (2017).


13e Platzconcert zondag a.s.
[RJ] - 15-7-2016 16:35:34


Na een succesvolle tweede editie van BOA (zie bv. http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160710/geslaagde-tweede-editie-beeg-open-air/) waarvoor alle medewerkers en sponsoren - waaronder ook de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen van harte bedankt worden - staat komend weekend weer een activiteit gepland.
Op zondag 17 juli a.s. vindt namelijk weer het Platzconcert plaats. Deze keer, we schrijven editie nummer 13, is gekozen voor de binnenplaats van de mooie, uit 1860 stammende, carréboerderij van de familie Vliex, gelegen Op de Coul 26 in Papenhoven.
Vanaf 11.00 uur zijn er concerten van het Jeugd Ensemble Cecilia, JEC, onder leiding van Hermie Smeets, de Hierber Musek uit Herborn (Luxemburg) onder leiding van Lars Lebens en het Harmonieorkest van St. Cecilia onder leiding van Jos Simons. Het programma bestaat zoals altijd uit lichte muziek en het zal op de cour ongetwijfeld mooi klinken. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, want er is een drank- en eetbuffet met BBQ. De concerten zijn voor iedereen – uiteraard – gratis toegankelijk.
De Hierber Musek staat onder leiding van oud-Beegtenaar en muzikant van St. Cecilia, Lars Lebens en hun optreden is een tegenbezoek vanwege de concertreis van St. Cecilia in november 2014. Het is voor de Luxemburgers hun ‘Limburg-reis’, want op zaterdag 16 juli spelen zij bij Harmonie Wilhelmina te Posterholt, eveneens muzikale vrienden.
Het wordt lekker weer, volgens de deskundigen! Ben er dus bij!


Dank voor uw stem!!
[RJ] - 21-6-2016 18:39:23


Langs deze weg willen we graag iedereen bedanken die met één of meerdere stemmen heeft bijgedragen aan een heel erg mooi bedrag voor onze vereniging tijdens de tijdens de Rabobank Clubkascampagne 2016. Bedankt!!


Geslaagden Proficiat
[RJ] - 20-6-2016 13:54:37


Inmiddels zijn weer diverse muzikanten van onze vereniging geslaagd voor hun opleiding aan de middelbare school. We feliciteren iedereen met het behaalde diploma en wensen alvast veel succes met het vervolg. Proost!
Verder onze welgemeende felicitaties zijn voor de geslaagden bij Artamuse (met bovendien hele mooie punten): Martijn Heuts - hoorn A; Thomas Heuts - bariton A; Guusje Duijsens - trompet B; Manou Scheijvens - dwarsfluit B; Anouk Vrencken - trompet C; Esther Smeets - alt-saxofoon C; Sophie Mangham - alt-saxofoon C en solozang B; Goed gedaan en proficiat!


Geslaagde Voorjaarsmarkt in Grevenbicht
[HS] - 3-6-2016 10:02:51


De 27e Voorjaarsmarkt is weer achter de rug. Ondanks de voorspelde regen vanaf de ochtend, bleef het tot in het begin van de middag droog. De standhouders waren ’s morgens al vroeg hun stands aan het inrichten en in de ochtend en voormiddag liepen ook de nodige bezoekers over het marktparcours.
Bij de buffettent zorgde DJ Stevie voor muziek en de dansdemonstraties van Flash Dance trokken veel publiek. Aan het einde van de markt is het winnende lot voor de reischeque getrokken, die dit jaar is gewonnen door een inwoner van Koningslust.

Harmonie St. Cecilia dankt iedereen die deze Voorjaarsmarkt weer mogelijk heeft gemaakt: alle standhouders, bezoekers, buurtbewoners, gemeente, sponsoren zoals Hansen Dranken, Promotion Design, Collé Rental & Sales, The Travel Club en Keurslager Holtrust.
Last but not least ook een dankwoord aan alle medewerkers die hun taken deels in de regen hebben moeten invullen.

Het was ondanks het regenachtige weer een geslaagde 27e editie van onze jaarmarkt.

Wij willen u van harte uitnodigen op onze Voorjaarsmarkt in 2017.


Cecilia's Muziekproeverij.... Top!
[RJ] - 29-5-2016 22:46:33


Zaterdagmiddag vond in Oos Hoes weer Cecilia’s Muziekproeverij plaats. Veel belangstellenden waren aanwezig om te kijken en te luisteren naar de MMM3-groep, de AMV-leerlingen, de Speelgroep – deze middag omgedoopt tot de C-Kids – gevolgd door het JEC. Na de opening door voorzitter John Maassen was het een komen en gaan van muzikanten (in spé en gevorderd). Sanne Lemmens en Kim Breuls (stand-in voor de zieke Lizzy Helgers) Jo Savelkoul, Rick Maassen en Hermie Smeets begeleidden de muzikanten tijdens hun optredens. Olaf Renes gaf op marimba nog een mooie uitvoering. Diploma’s werden uitgereikt aan de MMM3-deelnemers en er waren mooi tassen voor de AMV-leerlingen. Bovendien kreeg iedere jongere nog een kazoo. Daarmee werd de muziek van het JEC op een heel bijzondere wijze begeleid………. Het was een topmiddagje!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 > >>

Totaal 712 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275