Nederlands English Deutsch
 
  Vrijdag 27 Maart, 2015

Laatste site-update
22-3-2015 16:43:13 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Jaarvergadering en lunch 29 maart; aanmelden!
[RJ] - 19-3-2015 21:33:29


De 114e Jaarvergadering (en 115e Ledenvergadering) zal worden gehouden op zondag 29 maart, vanaf 11.00 uur in Oos Hoes. Naast de gebruikelijke agendapunten en nieuws over onze vereniging en de financiële huishouding, zal bijzonder aandacht worden geschonken aan de jubilarissen. De uitnodiging voor de vergadering met alle benodigde vergaderstukken is al per post verspreid, bij het Cecielke, dan wel via de digitale snelweg. Hou daarom uw mailbox in de gaten.
We tellen in ieder geval twee Cecilianen met een zestigjarig jubileum (Wim Jennen en Vic Nelissen), één met vijftig jaar (Theo Smeets), zeven met een veertigjarig lidmaatschap (André van den Bergh, Paul Eurlings, Jos Janssen, Rob Janssen, Raymond Jennen, Hugo Lumens en Theo Pernot), één met vijfentwintig (Jan Lebens) en vijf leden met tien jaar trouwe dienst (Merel van Daal, Alita en Youri Heijen, Tom van den Bergh, Bart Koevoets). De huldiging zal na de vergadering plaatsvinden,tijdens een lunch. Zo is er meer tijd beschikbaar en kan wat meer cachet gegeven worden. Het is wel van belang u vooraf aan te melden voor de lunch. Dit kan nog tot en met 22 maart a.s. EVEN EEN MAIL STUREN naar vola@home.nl (Tilly Vola)


Meer Met Muziek 2
[RJ] - 11-3-2015 21:55:35


Na het succes van de serie Meer Met Muziek 1 gaat vanaf zaterdag a.s. de tweede serie lessen van start. Ook deze bijeenkomsten vinden eenmaal per veertien dagen plaats op zaterdagmiddag en wel van 16.30 uur tot 17.15 uur. De lessen worden gegeven op de volgende data:
14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni en 20 juni.
MMM2 wordt verzorgd in Oos Hoes op de eerste verdieping, door Sanne Lemmens en Lizzy Helgers. Het belooft weer een mooie en gezellige ontdekkingsreis met muziek te worden en als nog iemand interesse heeft, kan men komen kijken of alvast contact opnemen met Wil Lemmens, de coördinator opleidingen, via 046-4858515. Wees welkom!


Cecilia naar optocht Maaseik
[RJ] - 11-3-2015 21:55:03


Zondag a.s. zal het korps traditiegetrouw deelnemen aan de Halfvastenstoet van het H. Wammes te Maaseik. Verzamelen aan de grens om 13.00 uur, de stad in marcheren om 13.15 uur en traditioneel even een bezoek brengen aan onze vrienden van Harmonie Concordia Maaseik in hun harmoniezaal. Het zal een kort bezoek worden want St. Cecilia heeft nr. 9 in de stoet! Bijgaand nog even een klein kiekje uit Sittard.....


Groots concert op 7 november!
[RJ] - 5-3-2015 20:03:19


In het kader van ons 115-jarig jubileum zal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, een gevarieerd optreden in de Stadsschouwburg Sittard met een keur aan artiesten.
De line-up voor het C-Majeur concert op zaterdag 7 november is nagenoeg rond. We noteren: Sef Thissen (bariton) Harmen Vanhoorne (cornet) Synoidos (koor) en met ingang van vandaag niemand minder dan Soulstar (en Maria in de Passion 2015) Shirma Rouse! Hou je agenda vrij, want we gaan er een geweldig avondje van maken van klassiek tot soul en dat alles in de Stadsschouwburg Sittard. Volg ons ook op facebook voor nadere informatie.


Binnenkort Rabo Clubkascampagne
[RJ] - 22-2-2015 18:54:58


Ook dit jaar vindt de vierde versie van de Clubkascampagne plaats. Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen dan weer vijf stemmen uitbrengen en iedere stem is een geldbedrag waard (vastgesteld op € 3,85). Het is uitermate belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij onze Harmonie terecht komen. Net als voorgaande jaren kunnen we een mooi bedrag goed gebruiken, zeker met het oog op de toename van kosten van de opleiding van onze leerlingen. Ook de investeringen in uniformen vragen de nodige Euri.
Via de website www.spekjouwclub.nl kunnen de leden van de bank tijdens de stemperiode hun stem(men) uitbrengen. Heeft u vragen of mogelijk problemen met stemmen, of geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp. Deel dit bericht en stel ook anderen in staat ons te steunen, bijvoorbeeld gezins- of familieleden en vrienden. Alvast weer veel dank voor de financiële steun.
De stemperiode duurt twee weken. In 2015 loopt de stemperiode van 8 tot en met 21 april.


Cecilia in de optochten
[RJ] - 13-2-2015 16:11:23


De komende dagen staan voor Cecilia natuurlijk ook weer in het teken van de Vasteloavend. Zondag zal met nr. 26 worden meegedaan aan de Groote Optoch in Zitterd, waar we al meer dan 60 jaar te gast zijn bij de Marotte en het Optochkommitee. Maandag zal als vanouds (sinds 1975 overigens) vooraan worden gelopen in de Optoch van de Zawpense. Natuurlijk zetten we extra klank bij voor onze Prinsenparen en de andere hoogwaardigheidsbekleders. Beeg oppe kop en meer blauw op straat! Alaaf!
De tijden staan vermeld op onze facebookpagina en hangen op in Oos Hoes.


De jeugd in de hoofdrol
[RJ] - 7-2-2015 13:46:27


De jeugd alweer en nog steeds in de hoofdrol. Zo blijft Cecilia steeds op de kaart.
Zaterdag behaalde Alita Heijen namelijk op dwarsfluit een mooie plaats op het Artamusetoernooi met 84 punten, vanmiddag om 17.00 uur sluiten de allerjongsten de eerste serie Meer Met Muziek af bij Juffrouw Sanne Lemmens en morgen gaat het koperkwintet CoolBlue voor een premièreconcert in Maastricht onder leiding van Hermie Smeets. Na een prachtig optreden van Ladies First (klarinetkwintet) enkele weken geleden kan men daar wederom een mooi concertje te verwachten. Ter toelichting; vanuit het orkest zijn enkele ensembles gevormd die samen met het KME Cécile een extra muzikale uitdaging oppakken en bovendien zorgen voor het behouden van een financiële aanvulling van onze kas. Complimenten!


Artamuse concours
[RJ] - 1-2-2015 11:45:22


Op zaterdag 24 januari namen enkele Cecilianen deel aan het jaarlijkse Artamuseconcours 2015 voor koperblazers en slagwerkers. Het eerste solistentoernooi van dit jaar leverde weer mooie optredens op met prachtige resultaten. De jury van de voorronde werd gevormd door Frank Rademakers (slagwerk) en Noël Speetjens (koper).
Onderstaande jeugdige Cecilianen namen deel in diverse divisies, waarbij Olaf Renes op marimba en Sjoerd Pernot op euphonium de kroon spanden:

starters divisie: Martijn Heuts, hoorn, 83 pt
jeugddivisie: Bart Hermans, trombone, 83 pt
jeugddivisie: Sven v Nieuwenhoven, trombone, 81 pt
4e divisie: Olaf Renes, marimba,85 pt afdelingswinnaar
2e divisie: Menno Pernot, trombone, 84 pt
1e divisie: Sjoerd Pernot, euphonium, 91 pt met lof

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Goed gedaan! Speciaal proficiat aan Olaf met zijn eerste optreden voor Cecilia en ook Martijn die voor de eerste keer aan een concours deelnam.
Dit weekend zal ook Alita Heijen deelnemen aan het concours voor de houtblazers. De finale, waarvoor Olaf Renes als afdelingswinnaar al geplaatst is, zal op zondag 1 februari plaatsvinden.
Omdat al onze klarinettisten in de eigen opleiding actief zijn, zullen zij niet aan het toernooi deelnemen, maar richten zich alvast op de komende LBM-concoursen. Daar zullen ongetwijfeld ook weer mooi optredens verzorgd worden. Alvast veel succes.


Cecilia royaal bedeeld
[RJ] - 11-1-2015 23:26:19


Tijdens de Prinseoetreuping nieuwe stijl werd tegen 22.45 uur bekend dat Niels Kirkels en Ellen Schoffelen de Vasteloavend in Beeg zullen voorgaan in een schitterend blauwe outfit (uiteraard) Een geweldig Prinsepaar voor de Zawpense en voor Beeg. En of het op zaterdagavond voor Cecilia nog niet genoeg was, voegden we op zondagmiddag tijdens de Kenjermiddig het complete jeugdprinsenpaar toe met Prins Martijn (hoorn) en Prinses Maggy (klarinet). In hun feestelijk gevolg ook in ieder geval Maike Hermans (klarinet).
We mogen dus zeggen dat St. Cecilia royaal bedeeld is in ons jubileumjaar. Alvast allen van harte gefeliciteerd en heel veel plezier gewenst tijdens het komende Vasteloavesseizoen. Uiteraard zullen wij een muzikale hulde brengen op de receptie op 7 februari.
Het bonte gezelschap wordt overigens gecompleteerd met het seniorenpaar Jeannine Jacobs en Cor Wouters en met Iërezawpens Miel Jaspers, die de sjerp uit handen van onze eigen Hermie Smeets mocht ontvangen. Ook deze hoogwaardigheidsbekleders willen we natuurlijk van harte feliciteren.
Een woord van waardering is verder voor de Cecilianen die zaterdag onze eer hoog hielden tijdens de Sjpelsjow; Sanne Goossens, Sanne Lemmens, Nicole Cloudt en Niels Kirkels deden hun stinkende best. Overigens waren meer Cecilianen op het podium te bekennen, zoals Luc Kirkels, Hermie Smeets en Noël Tholen. Zij verleenden hulp aan Armada respectievelijk de Roepoepers. Onze eigen Ron Mangham was als teamleider van de tegenstanders wel erg enthousiast, daar moet mogelijk nog even over gesproken worden…, maar resumerend: Een mooi weekend voor de Nuuj, de Blaw……


Mooi Nieuwjaarsconcert
[RJ] - 5-1-2015 21:48:28


Zowel de drumband als het harmonieorkest hebben afgelopen zondag een mooi Nieuwjaarsconcert verzorgd. De reacties van het publiek, inclusief een staande ovatie, waren overduidelijk. Men had alweer genoten!
Het slagwerkensemble had het hele podium in gebruik met een vrachtwagen vol aan instrumentarium, waaronder een vibrafoon, xylofoons, marimba’s, basmarimba’s en vier pauken. Met name de uitvoering van Africa van de popband Toto viel in de smaak. Niels Bijlmakers en Olaf Renes maakten hun debuut bij dit concert. Prima gedaan!
Het harmonieorkest speelde na de pauze een spetterende mars, een klassieke en een moderne ouverture en werken van de Strauss-familie. De klarinetsolisten Koen Cuijpers en Jos Janssen konden zich helemaal uitleven in een concert van Mendelssohn en dat lukte prima.
Speciale gast was de bariton Ben Pernot, die vier beroemde liederen vertolkte; Der Vogelfänger (uit die Zauberflöte), das Wolgalied (uit der Zarewitsch) en de Napolitaanse klassiekers O Sole Mio en Funiculi, Funicula. Ofschoon hij stijf stond van de antibiotica vanwege een verkoudheid, gaf Ben met het orkest een mooi optreden. Overigens maakte Ellen Schmeitz haar debuut in een groot concert. Ook zij deed dat heel mooi.
Het concert werd formeel afgesloten met de Millenniummars, waarbij op het slotakkoord confettikanonnen de zaal met bonte kleuren vulden. Na enige commotie volgde natuurlijk de traditionele Radetzky-marsch.


Geslaagde schaats middag JAC
[HS] - 4-1-2015 12:39:53


Inmiddels zijn we weer aan een nieuw jaar begonnen, en dat betekent voor het JAC dat het jaarlijkse schaatsen weer op het programma stond! Afgelopen zaterdag is weer een 30-tal jeugdige schaatsers naar de Maaslandse Wintertuin in Maaseik vertrokken. Bij de ingang mochten de fanatiekelingen door de poortjes om hun schaatsen af te halen, en de fanatieke chocomeldrinkers zochten snel een plaatsje in het ijscafé naast de baan. De schaatsers hebben menig rondje gemaakt, al waren enkele deelnemers eerder uit op een sneeuwballengevecht... De jeugd amuseerde zich prima en werd nauwlettend in de gaten gehouden door de mensen die zich hadden opgeworpen om de chocomel met slagroom uit te testen. Uiteraard werd ook aan de inwendige mens gedacht, en werd in het ijscafé wafels, cake en een drankje uitgedeeld. Sommige schaatsers vertoefden hier iets langer dan de rest... Rond half 5 werd iedereen weer van het ijs afgedirigeerd, en werd na een groepsfoto weer naar het Beegse vertrokken.


22e Nieuwjaarsconcert zondag 4 januari a.s.
[RJ] - 31-12-2014 14:34:55


Zondag 4 januari zal Harmonie St. Cecilia het nieuwe jaar muzikaal openen met het traditionele Nieuwjaarsconcert. Voor de 22e keer in successie zal de vereniging in Oos Hoes een luchtig en gevarieerd programma ten gehore brengen. Het concert is tevens de opening van het jubileumjaar, want St. Cecilia bestaat 115 jaar.
Om 14.30 uur zal de drumband het concert openen en na een korte pauze zal het orkest het tweede deel voor zijn rekening nemen. Terwijl de drumband o.a. een uitstapje maakt naar de popmuziek (Africa – Toto), zal het orkest voornamelijk licht-klassiek repertoire spelen, met o.a. het 2e concert voor 2 klarinetten (Mendelssohn-Bartholdy) waarin Koen Cuijpers en Jos Janssen soleren. Uiteraard zal muziek gespeeld worden die geschreven is door telgen van de Strauss-familie.
Een speciale gast die van ver komt, maar nog steeds heel dicht bij St. Cecilia staat, is Ben Pernot. Hij is de broer van Ria Pernot, de beschermvrouw van de harmonie en woonachtig in Kamerik (Utr.) Hij zal als tenor en als bariton in vier werken door het orkest worden begeleid. Dit zijn Der Vogelfänger uit Mozart’s opera ‘DieZauberflöte’, het Wolga-lied uit de operette ‘Der Zarewitsch’ gecomponeerd door Franz Lehár en twee wereldberoemde liederen uit Napels; O Sole Mio en Funiculi Funicula.
Voorafgaand aan het concert zal de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de Leden van Verdiensten en de Leden van de Club van Honderd en sponsoren van Cecilia plaatsvinden.


Kerstconcert en Kerst-in
[RJ] - 21-12-2014 22:27:57


Vanmiddag werd door het harmonieorkest een zeer gevarieerd optreden verzorgd van een bewerking op een middeleeuws thema tot een arrangement van Sammy Nestico. Een swinging Christmas in de Catharinakerk tijdens het jaarlijkse Kerstconcert.
Daarna in Oos Hoes de traditionele Kerst-in, verzorgd door de Vrienden van Cecilia, met muziek van ons onvolprezen JEC. Zang was er door Sophie Mangham, Selina Gijenes en Jodi Omloo. Verder werd een van de werken opgeleukt door een cup-demo. Maggy Mangham, Maaike Hermans en Lars van Nieuwenhoven waren de artiesten.
Daarna volgde de presentatie van de nieuwe polo''s voor het JEC, waarbij van de sponsoren alleen René en Jacqueline van Oos Hoes aanwezig waren (de anderen treffen we op 4 januari op de Nieuwjaarsbijeenkomst) en de uitreiking van de Ceciliaan van het jaar-award aan Reineke Vogten. Voorzitter John Maassen lichtte de doopceel.
Vivian Pernot-Renet ontving een mooie oorkonde als dank voor haar werk voor de Werkgroep Opleidingen en Muzikale Zaken in de afgelopen bijna 20 jaar. Een berg werk, die Vivian op voorbeeldige wijze heeft verzet.
De inbreng vanuit de opleidingen was dit jaar niet zo groot, maar twee solisten trokken de stoute schoenen aan en traden voor het voetlicht; Kaya Bucks op blokfluit en Thomas Heuts op trompet. Chapeau voor deze solisten.
Het eten - gekookt door Hilda en Geert Knevelmans - smaakte voortreffelijk en de loterij was... als vanouds.... met vele winnaars en veel commentaar..... Het was weer heel gezellig! Dank aan de Vrienden en al hun helpers en sponsoren. Iedereen uiteraard alvast fijne Kerstdagen gewenst!


Annet Schmeitz op L1 TV in de serie LEF!
[RJ] - 21-12-2014 11:36:54


L1 begint vandaag met de nieuwe serie LEF! In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De serie is op zondag te zien op L1 TV om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF. Namens St. Cecilia zal onze eigen Annet Schmeitz te bewonderen zijn. Hou L1 in de gaten..... Kijk ook op L1.nl/LEF.


Oud-lid Bart Thissen in Concertgebouw
[RJ] - 3-12-2014 22:38:55


RTL 4 is voor het eerst op klassiek terrein, met een unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen, maar de muzikanten moeten een groot repertoire kunnen spelen. Selectie en coaching gebeurt door een zeer vakkundige en gevarieerde jury met o.a. topdirigent Jan Willem de Vriend, pianist en componist Wibi Soerjadi.
Bart Thissen, oud-lid / klarinettist van onze vereniging overleefde alle audities en bereikte de finale: zitting in Het Orkest van Nederland met LIVE een concert vanuit het concertgebouw op maandag 22 december. Waar een opleiding bij Cecilia toe kan leiden, aldus Bart. Bij Lambert Evers en later bij Lou Kirkels, daarna de lessen bij Johnnie Tonnaer op de harmoniezolder in Oos Hoes (inclusief verse aarbeien…) Wij wensen hem veel plezier en veel succes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 > >>

Totaal 648 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275