Nederlands English Deutsch
 
  Donderdag 5 Mei, 2016

Laatste site-update
17-4-2016 14:13:58 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Mooi spectaculair optreden JEC op Euro-Festival Heel
[RJ] - 17-4-2016 12:35:19


Zaterdag 16 april trad ons Jeugd Ensemble Cecilia op tijdens het Euro-Festival, hét Limburgse jeugdorkestenfestival.
Na een korte repetitie in Beeg werd met vele auto’s koers gezet naar zaal Don Bosco te Heel, waar rond 14.30 uur een kort inspeelmoment was. Om 15.25 uur volgde een mooi spectaculair optreden met prachtige muziek. Dat was niet alleen te lezen uit de jury-rapporten van de heren Van de Braak en Schrader, maar ook het applaus van de volle zaal bevestigde dat helemaal. Er werd lekker gespeeld en de dames en heren hadden plezier tijdens het optreden. Vooral het gebeuren met oohs en aahs en applaus (toen het gordijn nog dicht was) was wel typerend. Terwijl de hele zaal zich afvroeg wat er gebeurde, was het JEC al met een feestje bezig......
Geopend werd met Skyfall (Adèle) met mooie zang van Sophie Mangham. Daarna volgde Disneyfilm Favorites van Johny Vinson en afgesloten werd met Sparkling Drums van Ted Huggens, waar de twee drummers zich in een soort battle helemaal konden uitleven. Het was nog even improviseren omdat Niels Bijlmakers - de battle-partner van Gijs Vogten - vorig weekend zijn pols brak en Yves Salden te elfder ure kon invallen. Dirigent Hermie Smeets leidde alles uiteraard geroutineerd in goede banen.
Anouk Vrencken gaf aan de presentator desgevraagd nog een zeer korte, maar treffende toelichting op één van de muziekwerken. De vraag was waar hij op moest letten bij het werk Sparkling Drums en Anouk antwoordde: ''''op de drums''''...... Daar was geen speld tussen te krijgen.
De jury schreef over ‘een mooie uitvoering van prachtige muziek’… ‘een mooie spectaculaire vertolking onder leiding van een kundige dirigent’…’een swingend feestje’… en ‘een orkest dat enthousiasme en durf uitstraalt’ en besloot het optreden te belonen met het predikaat ruim voldoende tot goed en de bloemen waren voor Hermie. Maggy Mangham was de bezorger.
Na terugkeer in Oos Hoes werden de jubilarissen Michelle Vrencken en Annet Schmeitz gehuldigd voor hun 10-jarig lidmaatschap en volgde een heel gezellige, rumoerige en ook smakelijke nazit. Chapeau voor iedereen, ook voor begeleidingsteam en chauffeurs. We mogen terugkijken op een hele mooie middag.


Cecilia jeugd in aktie... en hoe....
[RJ] - 5-4-2016 20:26:54


Het was gisteren weer jeugd wat de klok sloeg bij Cecilia. Niet alleen de ruim afgebeelde jubilarissen stonden in de spot, maar in de ochtend ging het ensemble Cool Blue o.l.v. Hermie Smeets al spelen in het AZM te Maastricht en 's avonds trad het onvolprezen JEC op in het gemeenschapshuis te Born. Gelukkig was nog ruimte in de agenda en dus togen drie saxofonisten naar Ohé en Laak om deel te nemen aan het Chris Goossens solistentoernooi. Hele mooie resultaten waren hun deel:
- Joep Leenders, 4e div, 88 pt (beker 3e plaats)
- Ellen Schmeitz, 3e div, 87 pt
- Milou Lemmens, 3e div, 90 pt met lof, (beker 3e plaats)
Allemaal van harte gefeliciteerd met deze optredens!


Jaarvergadering
[RJ] - 5-4-2016 20:26:17


Op onze jaarvergadering werd nog eens terug gekeken naar ons mooie jubileumjaar 2015, kwamen alle huishoudelijke zaken aan de orde (rekeningen, begrotingen) maar ook ons jaarprogramma voor 2016 met diverse concerten, activiteiten (Clubkascampagne en de collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds) en evenementen, zoals de Voorjaarsmarkt op 29 mei en het Beeg Open Air op 9 juli. Kort werd ook stil gestaan bij het voornemen in 2017 deel te nemen aan het WMC. Voorzitter John Maassen werd herkozen voor vier jaar. Aan het einde van de vergadering was er ruimte voor de huldiging van een nu al zeer actieve groep 10-jarige jubilarissen. Helaas waren Michelle en Annet verhinderd, maar die insignes worden nog op een ander moment overhandigd. De insignes van 2016: Stan Cramers en Gijs Vogten (vermiljoenen insigne van de LBT) en Michelle Vrencken, Annet Schmeitz, Menno Pernot, Teun Lumens en Mitch Cramers (bronzen insigne van de KNMO) Onze beschermvrouwe Ria Pernot was bereid de insignes op te spelend. Uiteraard ontvingen ze allen ook nog een boeketje bloemen. Een hartelijk proficiat aan allen!!


Pecussietreffen: Beeg ontmoet Bocholtz
[RJ] - 9-3-2016 22:01:13


Op zondag 20 maart a.s. zal vanaf 15.00 uur in Oos Hoes in Grevenbicht een gevarieerd percussietreffen plaatsvinden. Het slagwerkensemble van Harmonie St. Cecilia uit Beeg ontvangt dan de slagwerkgroep van de fanfare St. Cecilia uit Bocholtz.
De drumband van Fanfare St. Cecilia Bocholtz, die onder leiding staat van instructeur Roland Jaegers, is onlangs Nederlands Kampioen derde divisie geworden met maar liefst 95 punten en lof der jury tijdens de Nederlandse Kampioenschappen te Waalwijk. De kampioenschappen werden georganiseerd door de KNMO. Zij staan zeker garant voor een mooi programma met als werken: Topshot, African Safari, Three Short Images en Different Pictures. De drumband van St. Cecilia zal onder leiding van instructeur Jo Zinzen een drietal werken uitvoeren. Dit zijn de Kunder Breuk, Sketches from the Oriënt en Remembrance Day, een werk voor drie marimba’s. Leuke muziek waarin het slagwerk in de gehele breedte wordt aangesproken.
Het wordt een interessante, leuke middag!


JEC naar Munstergeleen
[RJ] - 26-2-2016 18:11:39


Zaterdag 27 februari zal het JEC optreden in Munstergeleen tijdens een gala/filmconcert. De dames en heren spelen in zwart-wit kledij van 19.30 uur – 20.15 uur. Plaats van handeling is het Gemeenschapshuis ’t Trefpunt aan de Pancratiusstraat 23
te Munstergeleen. Op het programma staan:
- All about that Bass
- May it be (L.O.T.R.) – arr. John Moss
- Skyfall (Bond) – arr. Jay Bocook, zang Sophie Mangham
- Disney film Favorites – arr. Johnnie Vinson
- Sparkling Drums – Ted Huggens, ...........een verrassing!


Uitslagen Artamuse concours 2016
[RJ] - 1-2-2016 20:32:29


Het seizoen is weer begonnen en de eerste optredens zijn achter de rug. Allemaal proficiat met de optredens en de resultaten.

starters div. Thomas Heuts, bariton 80 pt
jeugddiv. Martijn Heuts, hoorn 83 pt
5e div. Manou Scheijvens, dwarsfluit 80 pt
3e div. Esther Smeets, altsax 82 pt
2e div. Alita Heijen, dwarsfluit 81 pt
2e div. Menno Pernot, trombone 88 pt (2e plaats)


Mooi afscheid Wim Jennen
[RJ] - 31-1-2016 16:19:33


Zaterdag jl werd vanaf 10.30 uur in de Catharinakerk de Requiemmis voor Wim Jennen (77) opgeluisterd in samenwerking met het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia o.l.v. Lou Kirkels. Het programma voor het orkest: Jesu bleibet meine Freude (Bach), Pie Jesu (Lloyd-Webber), St. Florian Choral (Doss), Judex (Gounod), Oblivion (Piazzolla), O Magnum Mysterium (Lauridsen) en Air Baroque (Van Lijnschooten), allemaal ''''Cecilia-evergreens'''' en voor het koor Steal Away (Willis) en de Paulus Messe (Gruber).
Het was een mooi en waardig afscheid voor de nestor van de muzikanten en bestuurslid van verdiensten, die meer dan 60 jaar Cecilia trouw was. Mooi, intens, indrukwekkend en verzorgd. Dank aan iedereen, met name aan de dirigenten Jos Simons en Thijs Tonnaer en solist Koen Cuijpers.


Nestor muzikanten overleden
[RJ] - 26-1-2016 18:33:43


De nestor van de muzikanten is overleden op 77-jarige leeftijd. Een vaste kracht is niet meer....
Wim kwam bij St. Cecilia terecht via zijn vriendin en latere echtgenote Anneke, dochter van Willemke Reijnen in de Mik. Zij was lid van de drumband van St. Cecilia en Willemke was oud-muzikant en bestuurslid bij de harmonie.
Wim startte op klaroen bij de drumband en na een paar jaar schakelde hij over naar de tuba en omstreeks 1970 op bas in het harmonieorkest. Wim maakte vele successen van de vereniging mee onder de topdirigenten Jos Ruijters, August Thissen, Thijs Tonnaer en Jos Simons, gedurende zijn meer dan zestig jaren voor St. Cecilia.
Bijna veertig jaar was Wim actief als bestuurslid. Hij had het beheer over de uniformen en coördineerde een buffetcommissie, die op haar top meer dan zestig medewerkers kende. Ook ondersteunde hij het Damescomité, waarvan Anneke bestuurslid was. Verder verrichte hij vele herstelwerkzaamheden aan pupiters, standaarden en andere materialen, maakte beugels voor de slagwerkers en werkte mee aan het vaandel voor de drumband. Ook na het overlijden van Anneke in 1992 ging Wim door voor St. Cecilia. Afwezigheid; bijna nul. Verjaardagen en familiefeesten werden gevierd als er geen activiteit van de harmonie was. Alleen de ziekte trok het laatste half jaar een streep door de rekening.
Hij ontving een Koninklijke Onderscheiding in 1995 en werd in 2007 benoemd tot Bestuurslid van verdiensten. Vorig jaar ontving hij nog de gouden speld met 2 zirconia’s van de muziekbond, voor 60 jaar trouwe dienst en hij stond nog achter de receptietafel in juni toen Raymond Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd. Het was toen in kleine kring pas bekend dat hij longkanker had.
Wij wensen Raymond, Jeanine, Ben en de kleinkinderen Anouk en Kim veel sterkte toe.
Dat Wim moge rusten in vrede.


Prinsen 2016
[RJ] - 26-1-2016 18:32:53


Op zaterdag 9 januari werd in de Zawpensetempel Oos Hoes de nieuwe Prins van het Zawpenseriek bekend gemaakt. Nadat onze Prins Niels I en onze Prinses Ellen hun afscheidswoord hadden uitgesproken startte de prinsuitroeping 2.11 of zoiets. Tevens vond de “Vorstenwissel” plaats: Vorst Frank Hermans droeg het stokje over aan Pascal de Vries.
Martin Zegwaard werd tot Iërezawpens 2016 benoemd en het nieuwe Seniorenprinsenpaar is Har en Kitty Hermans, die inmiddels (recent) hun arbeidzame carrière hebben beëindigd, maar zeker niet stil zitten, dit met vele hobby’s en activiteiten bij o.a. Biljartclub D’n Hollenjer (voorheen “de Witte) of bij Harmonie Sint Cecilia. En dat de prins geen sterallures heeft blijkt uit het feit dat hij zaterdag gewoon aan de oud-papieraktie deelnam. Nu al CHAPEAU! Wij feliciteren ons Seniorenpaar en wensen een geweldige Vasteloavend.
Tenslotte werd Ralf Vola uitgeroepen tot de 41ste Prins van VV de Zawpense; hij werd tevoorschijn getoverd uit een ei, helemaal conform het motto 2016: vreug oet de vaere! Hij zal terzijde gestaan worden door Prinses Esther (Winteraeken) over de Zawpense regeren. Op de kènjermiddig werden Prins Raff Geers en Prinses Tara van Mil benoemd tot Jeugdprinsenpaar. De receptie vindt plaats op 30 januari aanstaande en wel in Oos Hoes. De aanvangstijd is 18.33 uur!! Proficiat allemaal en veel plezier.



23e Nieuwjaarsconcert prima opening 2016
[RJ] - 3-1-2016 21:28:45


Hedenmiddag vond de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de Leden van Verdiensten en de leden van de Club van Honderd van St. Cecilia. Onder het genot van een wafel en een glas lekkere bubbels werden de Nieuwjaarswensen uitgewisseld. Daarnaast gaf voorzitter John Maassen een kort inzicht in het jaarprogramma 2016, een 'rustig, jubileumloos jaar' (we zullen zien of dat klopt....) Aansluitend vond in de zaal het 23e Nieuwjaarsconcert plaats. De zaal wordt te klein om iedereen goed te plaatsen, maar dat heeft uiteindelijk de pret niet mogen drukken.
De drumband opende het concert en na een extreem korte voorbereiding, van zo’n 7 weken, werd een mooi programma verzorgd onder leiding van instructeur Patrick Schmeits. Tilly Vola voerde door het programma en de Hobbits liepen vrolijk door de Kunder Breuk. Complimenten voor de drumband en Patrick voor deze prestatie. Een hoofdrol was er voor Niels Kirkels die de zaal helemaal stil kreeg met zijn spel op vibrafoon.
Na de pauze en het noodzakelijke changement, was het de beurt aan het harmonieorkest, voor de vijfde keer met Nieuwjaar onder leiding van Jos Simons. Allereerst werd de Cecilia Award door de voorzitter uitgereikt aan Nicole Demas en vervolgens was de microfoon voor Valerie Savelkoul, die als lady-speaker voor het orkest fungeerde.
Na de megaklus van 7 november hadden de muzikanten toch weer een behoorlijk programma ingestudeerd. Een goede planning – er kwamen immers twee vrijdagen te vervallen – zorgde toch voor een goede voorbereiding. Naast zeven eigen werken, werden samen met de Zanggroep Octetnog drie werken uitgevoerd. Zij zongen bovendien separaat twee liederen onder leiding van Annie Niessen en begeleid door Max Damen op keyboard.
Een speciaal moment in het concertprogramma was de mooie solo van Sjoerd Pernot op Euphonium (Song for Ina). Voorzitter John Maassen dankte het aandachtige publiek en alle muzikanten, zangers en dirigenten.
De afsluiting van het concert met de Florentiner Marsch werd door het publiek niet als afsluiting gezien, de Radetzky Marsch moest gespeeld worden en uiteraard werd aan deze wens voldaan. Het was weer een prima opening van het nieuwe jaar.


23e Nieuwjaarsconcert zondag 3 januari 2016
[RJ] - 2-1-2016 13:20:06


Concert met medewerking van Zanggroep Octetnog. Uitgevoerd wordt een gevarieerd programma van marsen, licht-klassieke werken, moderner repertoire o.a. uit Spanje en Venezuela, muziek uit musicals en film. Sjoerd Pernot zal op euphonium soleren. Voorafgaand zal de Nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden van de Leden van Verdiensten, Club van Honderd en de Partners van St. Cecilia.
Het programma:
Drumband o.l.v. Patrick Schmeits
- Kunder Breuk (Gian Prince)
- The Hobbits (Henk Martens)
Harmonieorkest o.l.v. Jos Simons
Zanggroep Octetnog o.l.v. Annie Niessen, Max Damen – piano *
- Toccata in D Minor (Johann Sebastian Bach, arr. Jan van Kraeydonck)
- Hispania (Oscar Navarro)
- The Rhythm of Life (Dorothy Fields, Cy Coleman, arr. Richard Barnes)*
- That Man (David Schreurs, Vincent Degiorgio, arr. Jetse Bremer)*
- Genève (Franco Cesarini)
- Song for Ina (Philip Sparke) Solist: Sjoerd Pernot - euphonium
- Joropo (Moisés Moleiro, arr. Johan de Meij)
- Hymn to the Fallen (John Williams, arr. Philip Sparke)
- You raise me up (Brendan Graham, Rolf Lovland, arr. Heinz Briegel)
- André Rieu in Concert (Fam. Strauss en anderen, arr. Erwin Jahreis)
- Selectie uit Les Misérables (Alain Boublil, Claud-Michel Schönberg)
- Florentiner Marsch (Julius Fucik)


Nieuwjaarsbijeenkomst Leden van Verdiensten en Club van Honderd
[RJ] - 23-12-2015 21:28:29


Voorafgaand aan het 23e Nieuwjaarsconcert zal de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de Leden van Verdiensten en de Leden van de Club van Honderd en sponsoren/partners van St. Cecilia plaatsvinden. Om 13.30 uur willen wij graag het glas heffen op het nieuwe jaar. De voorzitter zal dan kort het programma van 2016 uit de doeken doen, waarna om 14.30 uur genoten kan worden van de concerten van drumband en harmonieorkest. Graag tot ziens op 3 januari om 13.30 uur.


Mooi Kerst-in Vrienden van Cecilia
[RJ] - 22-12-2015 21:38:51


Afgelopen zondag weer een prachtige gezellige en muzikale Kerst-in beleefd, traditioneel georganiseerd door de Vrienden van Cecilia. Voorzitter John Maassen hield een korte toespraak ter bezinning en namens de Vrienden heette Tilly Vola iedereen welkom. Een sfeervolle zaal, het lekkere natje en droogje, de altijd spannende loterij met vele winnaars en vele muzikale intermezzi door de allerjongsten - de AMV-leerlingen met Jo Savelkoul, gevolgd door de Speelgroep Cecilia en ons onvolprezen JEC beide onder leiding van Hermie Smeets. De drumbattle tussen Niels Bijlmakers en Gijs Vogten in Sparkling drums was prachtig! Dat gold ook voor de zang van Sophie Mangham. Het JEC kreeg blauwe mappen bij monde van Jolanda Heijen. Jo Savelkoul ontving een mooie oorkonde voor zijn 25 jaar als tweede dirigent en Nicole Demas kreeg de Cecilia-award toebedeeld voor o.a. haar vele werk in het muzikale en historische archief. De jongsten kregen ook nog allemaal een cadeautje. We gaan met een goed, warm gevoel de Kerst tegemoet!


Drumbandproject met instructeur Patrick Schmeits
[RJ] - 15-11-2015 15:40:56


Onze drumband is zaterdagavond 14 november gestart met de voorbereiding op het Nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari 2016. Dit project zal worden geleid door de instructeur Patrick Schmeits uit Heerlen. We wensen de drumband en Patrick een mooie, muzikaal constructieve samenwerking met veel uitdaging en plezier. Hieronder iets meer informatie over Patrick Schmeits.
Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snare drum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot. In 2007 nam hij op marimba deel aan het Prinses Christina Concours en won daar een aanmoedigingsprijs. Nog tijdens de opleiding slagwerk was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur, o.a. Drumband Fanfare St. Hubertus Hoensbroek.
En passant studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Zuyd Hogeschool
In 2013 behaalde hij zijn instructeursdiploma bij de BvO tijdens een examenconcert met de drumband van Harmonie Wilhelmina Wolder. Inmiddels is Patrick actief bij de drumband van fanfare st Cecilia Doenrade en bij de slagwerkgroep van Philharmonie Leende waarmee hij onlangs op het concours in Etten-Leur maar liefst 95,08 punten met promotie naar 2de divisie en lof behaalde. Daarnaast was het ensemble winnaar van de 3de divisie en behaalde het hoogste aantal punten van alle korpsen dat weekend in Etten-Leur.


KME Cécile samen met SAS
[RJ] - 15-11-2015 11:50:52


In Naam van de Vader is een nieuwe SAS theaterproductie in coproductie met Galerie Marie en de Stichting MEG, waarbij de muzikale invulling wordt gegeven door ons Kamermuziek-ensemble Cécile.
De productie gaat over de gepassioneerde kunstschilder Charles Russel (1919-2006), die noodgedwongen als leraar werkte (vanwege de zorg voor zijn grote gezin) maar in de veilige omgeving van zijn atelier pas zijn diepste gedachten en gevoelens op het canvas kwijt kon.
Toneel- en romanschrijver Jos Bours (Oirsbeek/Utrecht) zette het tekstmateriaal om in toneelscènes, waarin de oudste dochter Marieke op zoek gaat naar de liefde van haar vader. Een zoektocht naar zijn liefde over het graf heen, gelardeerd met gedichten en liederen. Veel schilderijen van Charles Russel worden tijdens de voorstelling op megaformaat geprojecteerd.
De vaste spelerskern van SAS, aangevuld met accordeonist Joke Höppener en ons Kamer Muziek Ensemble Cécile o.l.v. Jo Savelkoul zorgt voor een intense voorstelling onder regie van Jos Prop.
Inmiddels zijn twee uitverkochte voorstellingen achter de rug (13/11 – 14/11) maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 18/11 – 21/11 – 25/11 – 28/11 – 29/11 en 13/12, telkens om 20.30 uur in de Galerie Marie, Schipperskerk, Sterre der Zeeplein 12. Entree: € 10,00 Reserveren: via www.theatergroepsas.nl


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 > >>

Totaal 694 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275