Nederlands English Deutsch
 
  Donderdag 27 November, 2014

Laatste site-update
22-11-2014 18:00:00 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Drie geslaagde Alt-saxofonisten
[RJ] - 22-11-2014 15:06:38


Onze drie alt-saxofonisten die vandaag op B-examen praktijk gingen, zijn allen glansrijk geslaagd. In zaal 't Leuke te Beegden scoorden ze onder begeleiding van docente Ankie Mofers mooie punten. Drie keer een 8 voor Milou Lemmens, Ellen Schmeitz en Joep Leenders. Daar kunnen zij terecht trots op zijn, de harmonie is dat al lang! Hartelijk gefeliciteerd met deze prestaties.


Eerste terugblik op Luxemburgreisje
[RJ] - 10-11-2014 14:47:22


St. Cecilia blikt terug op een geweldig reisje van vrijdag tot en met zondag naar het Groothertogdom Luxemburg met als bestemmingen Herborn, Born, Echternach, Luxemburg-stad en Grevenmacher.
Een ontspannen en gezellige reis met veel plezier en een goede stemming. Een reis vol gastvrijheid vanuit de Hierber Musek en een fijne verzorging van de inwendige mens. Een reis met mooie momenten en vele indrukken.
Helaas ook een reisje met een moeilijk moment, vanwege het uitvallen van onze dirigent Jos Simons. St. Cecilia heeft daarop een staaltje van veerkracht en improvisatievermogen laten zien door op zaterdagavond een groots concert te verzorgen onder leiding van tweede dirigent Jo Savelkoul, optimaal gesteund door bestuur en leden. Anderhalf uur concerteren met een intermezzo door de jeugd onder leiding van Hermie Smeets leidde tot een staande ovatie en verzoek om een toegift.
We hebben allemaal genoten (publiek en muzikanten) Dank dan ook aan iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen om er een leuk uitstapje van te maken. Uiteraard wensen we Jos een zeer spoedig herstel en hopen hem snel terug te zien in het Beegse.Meer met Muziek
[RJ] - 2-11-2014 21:28:52


St. Cecilia is zaterdagmiddag 1 november gestart met 'Meer met muziek'. Juffrouw Sanne Lemmens en de jonge spruiten hebben samen een heel leuk eerste muziekuurtje beleefd in ons verenigingslokaal ‘Oos Hoes’.
‘Meer met muziek’ is een nieuwe muziekopleiding voor jongere kinderen van groep 1 tot en met 3. Het doel is deze jeugd in een klein groepje spelenderwijs kennis te laten maken met muziek in allerlei vormen. Het belang van muziek wordt inmiddels steeds duidelijker. Denk maar aan stimulering van spraak- en taalontwikkeling, muzikale ontwikkeling, motoriek, geheugen en concentratie.
Een ‘les’ duurt een klein uurtje en vindt eenmaal per veertien dagen plaats, op zaterdag vanaf 17.00 uur. Sanne Lemmens en Lizzy Helgers begeleiden de jongelui het hele traject. Lizzy is er overigens in het begin nog niet bij, vanwege haar zwangerschap. Sanne zal daarom ondersteund worden door Kim Breuls.
Het eerste blok van acht lessen duurt tot en met 7 februari. Geïnteresseerd, vragen, wil je nog instappen? Neem dan contact op met Wil Lemmens, onze coördinator opleidingen. Ook voor blok 2 van ‘Meer met Muziek’ zijn nog plaatsen beschikbaar.


Requiem van Twijfel en Troost Genk 2013 op VRT Radio
[RJ] - 29-10-2014 21:31:19


Aanstaande dinsdag, 4 november, zal om 20:00 uur een impressie van het Requiem van Twijfel en Troost uitgezonden worden op de Belgische radio. De opnames zijn in Genk gemaakt in het C-mine complex. Het was de tweede uitvoering van het Requiem in samenwerking met de koren uit Sittard, Lummen en Herk-de-Stad.

Dinsdag 4-11, 20:00 - 20:30, Braambos
VRT Radio 1, FM 99.9 MHz, Ziggo: Kanaal 810 of 103,6 MHz


In memoriam Nelly Muurmans – Princen
[RJ] - 27-10-2014 12:25:18


Geheel onverwacht is ons buitengewoon lid Nelly Muurmans – Princen overleden. Nelly, weduwe van oud-drumbandlid Jan Muurmans, was de schoonmoeder van onze penningmeester Jim Sugijanto. Zij was 76 jaar. Wij condoleren de hele familie van harte en wensen veel sterkte. Dat Nelly moge rusten in vrede.
De avondwake is op dinsdag 28 oktober in de Catharinakerk om 19.15 uur. De uitvaartplechtigheid is woensdag a.s. om 10.30 uur in dezelfde kerk.Luxemburg uitstapje
[RJ] - 25-10-2014 14:57:12


Nog veertien dagen en dan gaat St. Cecilia naar Luxemburg. Het belooft een leuke reis te worden, waarin een aardige mix is gemaakt van ontspanning (feest op vrijdag en diverse mogelijkheden op zaterdagmiddag en zondagmiddag) en inspanning (het concert in het MFC te Born op zaterdagavond). Er wordt ook gefluisterd dat we beginnen met een Oktoberfest en afsluiten met een wijnproeverij.....


Speculaasactie 2014
[RJ] - 28-9-2014 11:51:44


In week 47 wordt de jaarlijkse speculaasactie van onze vereniging gehouden. Alvorens met de verkoop te kunnen beginnen zal natuurlijk eerst gebakken en ingepakt moeten worden. Dit jaar zal dat gebeuren op zondag 16-11 (taai-taai) en maandag 17-11 (speculaas). Dit is een week later dan vorig jaar, vanwege het concertweekend van orkest en JEC in Luxemburg ( 07 t/m 09 november)
Alle handjes zijn welkom, want vele maken licht werk, nietwaar? Ben je beschikbaar, geef je dan even op bij Daniëlle Nelissen. Alvast dank.


Vrijwilligersbijeenkomst 20 september a.s.
[RJ] - 4-9-2014 21:12:43


Breaking News:

Afgelopen week bericht van Mars ontvangen.......................
Zaterdag 20 september een nieuwe Vrijwilligersbijeenkomst bij St. Cecilia in Oos Hoes vanaf 15.00 uur.
Van Mars? Ja, ze willen praten, ze willen vragen hoe wij het allemaal geregeld hebben....... Het verzoek is door Hugo Lumens ontvangen... dus hij weet meer......


We zijn begonnen.... en hebben interessant nieuws...
[RJ] - 24-8-2014 19:38:43


De vakantieperiode is afgesloten en alle verenigingsonderdelen zijn weer gestart met de repetities. Systemen zijn weer gangbaar gemaakt, stof is eruit geblazen en bij de drumband was te horen dat alle vellen nog in vorm zijn en alle stokken aanwezig...... Het JEC is gestart met een korte repetitie, nadat nog eerst de DVD van het succesvolle concert te Heel in het café van Oos Hoes was bekeken. Leuk om dat nog even terug te zien. Maestro Jos Simons gaf het karaktervolle voorbeeld door met een gebroken pols en een indrukwekkend manchet toch de tijd tot 22.30 uur voorspoedig te laten verlopen.... We zijn begonnen! Eind komende week zal ook weer een nieuw Cecielke verschijnen, met allerhande berichten en een zeer interessant nieuws over het eerste muziekgezelschap in het Grevenbichtse…… Een artikel uit december 1861 geeft aan dat deze vereniging de naam St. Cecilia droeg.


Jean Tholen overleden
[RJ] - 11-8-2014 8:47:16


Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze oud-muzikant en Lid van Verdiensten Jean Tholen.
Jean, zoon van ‘Maan’ Tholen, kreeg de beginselen van de muziek uiteraard geleerd door zijn vader ‘op de maelzak’. Hij startte op cornet en een ''''altje'''' en speelde vervolgens ruim veertig jaar trombone (toen nog ventieltrombone) en toen de gezondheid dat niet meer toeliet, schakelde Jean over op slagwerk i.c. de grote trom. Dat deed hij ook op straat met veel verve. Hij kreeg zelfs de naam ''de jazzklopper''. Daarnaast was Jean bestuurslid namens de werkende leden van 1967 tot 1979 en actief in diverse commissies bij vele evenementen van de vereniging. Ook was Jean muzikant bij De Dreesjbub''n, de kapel die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw furore maakte onder leiding van Jan Thissen. Dat hij een echt verenigingsmens was, hebben ook andere verenigingen in Grevenbicht mogen ervaren. Om er maar een paar te noemen: Theater Komiek, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het Maasland Kozakkenkoor, de buurtvereniging De Greune Paol en de Wuilisse. Ook het biljarten had zijn bijzondere belangstelling.
Jean was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia en werd vanwege zijn inzet voor de harmonie in het jubileumjaar 2000, toen de harmonie haar 100-jarig jubileum vierde, benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. Dat Jean moge rusten in vrede. Wij wensen de familie uiteraard veel sterkte.


Verjaardag Jos Simons
[RJ] - 6-8-2014 8:15:01


Vandaag - woensdag 6 augustus - feliciteren we namens de gehele Cecilia-familie onze dirigent Jos Simons met zijn verjaardag. We wensen een hele fijne dag. Jos is nu begonnen met zijn pre-Abrahamjaar, maar dat terzijde..... Proficiat!


Oud papier 26 juli
[RJ] - 19-7-2014 22:07:38


Zaterdag 26 juli a.s. zal weer oud-papier opgehaald worden. Vanwege de vakantieperiode is de ploeg hard op zoek naar extra handjes. Zoals iedereen wel weet, is een basis-bezetting noodzakelijk. Heb je even tijd of wil je een gratis work-out voor het goede doel, meld je dan even bij Jack Heijligers of via info@cecilia-online.nl. Alvast dank voor de medewerking.


St. Cecilia oogst bewondering op OLS
[RJ] - 7-7-2014 15:34:07


Op zondag 6 juli, DE zondag van 2014, trad ons korps aan op het OLS. Van Oos Hoes werd – met een indrukwekkende bezetting – onder leiding van Tamboer-Maitre Heleen Dieters naar het Paradeterrein op de Brammert gemarcheerd om daar deel te zijn van de grote openingsceremonie. Samen met de zustervereniging en 10 schutterijen, inclusief Standaardruiter en vendelzwaariers, werd ten overstaan van het Federatiebestuur en de Gouverneurs een prima ceremonieel gehouden. John nam vanaf dat moment de honneurs als TM weer waar, onder dankzegging aan Heleen. Een heuse wereldpremière van de OLS-Inspectiemars door ons korps, inclusief pauken, onder leiding van Jo Savelkoul, vormde de opmaat voor de volksliederen. Het Wilhelmus en de Brabanconne stonden niet op ons repertoire, maar de Europahymne, het Vlaams volkslied en het Limburgs volkslied klonken wel via onze uitvoering. Lou Kirkels zorgde voor de vocale inbreng door het zingen van het Limburgs volkslied.
Na een korte pauze, die door enkelen werd benut om te herstellen, mocht vanaf 13.25 uur DE optocht worden geopend. Indrukwekkend, die enorme opkomst van bezoekers in Beeg en het publiek dat continu via applaus haar waardering liet blijken. Woorden als: ‘dao kump gein enj aan’ – ‘wat ein prachtig korps’ – ‘g …verd..wat een vereiniging’ en ‘wat zeen die er verzurg oet’ klinken dan als muziek in de oren. Op de tribune stonden mensen bijvoorbeeld spontaan op bij het horen van de Limburgse Jagersmars. Kortom: Kippenvel voor iedereen! Ook uit de muziekwereld en bij de pers was bewondering merkbaar. Al met al een prachtig optreden middels een geweldige opkomst van meer dan 100 deelnemers. Allen bedankt daarvoor. Een bijzonder compliment aan onze jonge muzikanten en vaandeldragers voor hun inzet! Prima gedaan.Cecilia-promotie in Venlo, titel voor Annet Schmeitz
[RJ] - 29-6-2014 14:09:54


Zondag 29 juni was een dag met heuse Cecilia-promotie op de Finale Jonge Solisten in Venlo. Allereerst trad Vera Pernot op in de Jeugddivisie en zij scoorde een fraaie eerste prijs met 86 punten. Vervolgens behaalde Annet Schmeitz met 88 punten een prachtige eerste prijs in de vijfde divisie en werd daarmee Limburgs kampioen. De jury, bestaande uit Jos van de Braak en Ben Essers had het over een mooie zuivere toon en een heel muzikale uitvoering. Beide dames speelden Romance (G. Duijck)Tegen het einde van de dag evenaarde Sjoerd Pernot de prestatie van zijn zus door met zijn vertolking van Jenny Jones (W. Rimmer) eveneens 86 punten te spelen op het podium van de eerste divisie.
Drie mooie eerste prijzen en bovendien is de Limburgse titel opnieuw in de vereniging (in 2012 won Merel van Daal deze medaille) Daar kun je als harmonie alleen maar trots op zijn en een welgemeend proficiat namens de hele Cecilia-familie is zeker op zijn plaats.


Cecilianen naar Finale Jonge Solisten
[RJ] - 26-6-2014 10:50:53


Maar liefst 63 solisten en drie ensembles uit verschillende divisies nemen op zondag 29 juni deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Vanaf 09.15 uur strijden de deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht.
De finale vindt plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort (Oude Markt 30) in Venlo en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 (incl. programmaboekje). Tijdens de Finale Jonge Solisten worden de solisten en ensembles onder andere beoordeeld op muzikale uitvoering, dynamiek, techniek, ritmiek en zuiverheid. Dit gebeurt door een vakkundige jury die bestaat uit Jos van de Braak en Ben Essers. Voor St. Cecilia zijn dit jaar 3 muzikanten present:

10. 10.18 uur Vera Pernot klarinet Romance – Guy Duijck
22. 11.45 uur Annet Schmeitz klarinet Romance – Guy Duijck
58. 20.35 uur Sjoerd Pernot euphonium Jenny Jones – W. Rimmer

Wij wensen uiteraard veel succes en een mooie dag in Venlo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 > >>

Totaal 632 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275