Nederlands English
 
  Woensdag 23 Januari, 2019

Laatste site-update
20-1-2019 13:04:35 [HS]

 
 
   
 

 KME Cécile | Peter en de Wolf
Mede ter gelegenheid van het eeuwfeest van St. Cecilia is op 10 en 12 november 2000, door KME Cécile driemaal een concert speciaal voor de jeugd verzorgd met als voornaamste werk: ‘Peter en de Wolf’ van Serge Prokofjev. Hierbij is een dialekttekst gebruikt, die vertaald is uit het Nederlands door Chel Savelkoul. Als vertelster fungeerde Riet Salden. Het bijwonen van een uitvoering van Peter en de Wolf betekent voor veel kinderen een eerste en speelse kennismaking met het orkest en de klankkleur van een aantal blaas- en slaginstrumenten.
De uitvoeringen hebben alle drie zeer tevreden toehoorders gekend: op 10 november 160 basischoolleerlingen (groep 7 en 8) van Grevenbicht en Obbicht en op 12 november respectievelijk 103 en 86 betalende toeschouwers in het Salviuskerkje te Limbricht. Naast Peter en de Wolf werden uitgevoerd Sinfonia (uit kerkcantate 156) van Johan Sebastian Bach en onze Millennium Mars (met zang).
Voor de uitvoeringen op de basischolen is een speciaal lespakket ontwikkeld door onze trombonist Jeroen Tholen (onderwijzer aan basisschool de Maaskei in Stein). Dit lespakket is gebruikt om de kinderen voor te bereiden en ook verstrekt aan 15 omliggende basisscholen.

KME Cécile speelde "Peter en de Wolf" in het Salviuskerkje


Een kleine sfeerimpressie van de uitvoering van "Peter en de Wolf" door KME Cécile is te beluisteren in de luisterhoek.


 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275