Nederlands English
 
  Zaterdag 21 Juli, 2018

Laatste site-update
7-7-2018 18:14:39 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

14e Platzconcert + BBQ
[HS] - 7-7-2018 18:08:33


Gisteravond vond op het terras van Oos Hoes het jaarlijkse Platzconcert plaats in combinatie met de BBQ als seizoensafsluiting. Deze editie met maar liefst drie orkesten: de C-Kids, het jeugdensemble én het harmonieorkest!


De C-Kids en de Muziekfabriek voor Kids, samen het jongste orkestje van onze harmonie, trapten het concert af met hun optreden. Hierbij werden de eerste diploma''s voor de geslaagden van de Muziekfabriek voor Kids uitgedeeld. De Muziekfabriek is een muzikale opleiding waarin de kinderen leren hoe ze noten kunnen lezen en spelen. Ook leren ze verschillende ritmes en krijgen ze gehoortraining. De eerste vijf geslaagden hebben inmiddels een keuze gemaakt welk "echte" instrument ze willen gaan spelen en staan te popelen om na de vakantie met de muzieklessen te beginnen! Er zijn echter nog meer leerlingen voor de opleiding geslaagd, maar die zetten we na de zomervakantie in het zonnetje!


Het harmonieorkest speelde na een kort "changement" een gevarieerd programma met o.a. marsen uit ons recente Taptoe-programma, maar ook met werken als "Far and Away" en "Fantillusion", waarin menig bekend Disney-thema voorbij komt.


Na afloop van het ''officiële'' concertprogramma heeft het jeugdensemble plaatsgenomen om traditiegetrouw de barbecue van een muzikaal tintje te voorzien. Terwijl de inmiddels hongerige gasten en muzikanten van de BBQ genoten, speelde het JEC haar programma met thema''s als Harry Potter, The Simpsons en de top 40 hit "Despacito".


Tot slot een bedankje aan alle leden die voor en na het concert geholpen hebben met de op- en afbouw en voor de hulp bij de BBQ!


Muziekexamens en Finale Jonge Solisten
[HS] - 25-6-2018 17:30:04


Het is bijna vakantie en dus zijn alle muziekexamens inmiddels voorbij! Een dikke proficiat aan deze geslaagde toppers: Menno Pernot (D-examen op trombone), Olaf Renes (D-examen op xylofoon), Sophie Mangham (C-examen zang) en Ilja Renes (A-examen op hoorn)!

Daarnaast zijn we heel trots op de Cecilianen die gisteren deelnamen aan de Finale Jonge Solisten in De Borenburg in Voerendaal. De Finale wordt elk jaar georganiseerd door de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen. Jonge muzikanten die gedurende het hele jaar hoge punten behalen op de lokale solistentoernooien mogen meedoen.

Het juryteam bestond deze keer uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein. Zij beloonden onze saxofoniste Milou Lemmens met maar liefst 94 punten! Daarmee behaalde zij de 2e plek in de 2e divisie.

Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare "de Maasoever") deed het ook super: 88 punten en de winnaars van de 2e divisie voor ensembles! Vinden wij sjiek! Gefeliciteerd allemaal!

Foto: LBMTaptoe Born 2018
[HS] - 24-6-2018 21:51:57


Gisteravond vond op het landschapspark Holtum de jaarlijkse Taptoe Born plaats. Hierbij presenteren de korpsen uit de voormalige gemeente Born zichzelf aan het publiek. De organisatie was dit jaar in handen van Muziekgezelschap Juliana Holtum.


Ons optreden begon met een korte show door de drumband, waarna de rest van het korps ook het veld op kwam. Het programma bestond uit een aantal uitdagende marsen, zoals de Marche de la Gendarmerie Nationale Belge. Trots zijn we op onze tambour-maître Robin Koevoets, die zijn eerste Taptoe show ingestudeerd heeft!


Volgend jaar strijkt de Taptoe-karavaan neer in Grevenbicht, want dan is de organisatie in onze handen! Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden voor de Taptoe-commissie!Platzconcert (+ BBQ) op 6 juli a.s.
[HS] - 19-6-2018 17:26:54


De zomervakantie staat voor de deur! Tijd dus om op vrijdag 6 juli, samen het muzikale seizoen af te sluiten – en wel met een gezellig platzconcert! Place to be is het plein voor de ingang van Gemeenschapshuis “Oos Hoes” in Grevenbicht. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

Wat staat er op het (muzikale) programma?

Vanaf 19.30 uur kunnen jullie gratis en voor niets komen genieten van de 14e editie van het platzconcert van Harmonie Sint Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Het concert begint met een speciaal gastoptreden van de Muziekfabriek voor Kids en de C-Kids.

De Muziekfabriek en de C-Kids vormen het jongste orkest van Sint Cecilia. Het orkest bestaat uit zo’n 25 enthousiaste muzikantjes, die hun muzikale kunnen laten horen op de gebruikelijke harmonie instrumenten, klokkenspel, boomwhackers, klein slagwerk en blokfluit. Van rap, wals, samba, marsmuziek tot heavy metal – onze kids kunnen het allemaal! Dat moeten jullie meemaken, toch?

Na de kids zal het “grote” harmonieorkest van Sint Cecilia, onder leiding van dirigent Jos Simons, het platzconcert afsluiten. Op het programma staan een aantal bekende en gezellige nummers, met voor iedere muzikale smaak wat wils.

Na afloop van het concert is het tijd voor een gezellige nazit, met een super lekkere barbecue. Zin om langs te komen? Hartstikke leuk! Tot 6 juli!Jeugdorkestenfestival Kasteelpark Born 2018
[HS] - 17-6-2018 19:00:23


Vanmiddag traden achtereenvolgens de Muziekfabriek voor Kids, de C-Kids én de jeugdharmonie op tijdens het Jeugdorkestenfestival in Kasteelpark Born. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door Artamuse muziekschool, dans en cultuureducatie tijdens de Week van de Amateurkunst.


De C-Kids en de Muziekfabriek voor Kids vormen het jongste orkest van onze harmonie en bestaan uit zo’n 25 muzikanten. Ze spelen op de gebruikelijke harmonie instrumenten, maar ook op klokkenspel, boomwhackers, klein slagwerk en blokfluit. Zij speelden nummers variërend van rap, wals en samba tot mars. Tot slot speelde zelfs de jeugdharmonie mee om samen het nummer "Heavy Metal" te brengen.


Na een daverend applaus voor de jongste muzikantjes vervolgde de jeugdharmonie haar programma. De muziek zal menigeen bekend in de oren hebben geklonken met thema''''s als Harry Potter, The Simpsons en de top 40 hit "Despacito".

Tot slot mocht de jeugd nog een drankje nuttigen en een rondje door het park maken. Het was weer een mooie middag!Mede-organisatoren gezocht voor Cecilia 120
[HS] - 12-6-2018 23:05:40


Nog minder dan 2 jaar en dan bestaat onze vereniging 120 jaar! Reden voor een feestje!

Hoe we dit gaan invullen staat nog helemaal open, vandaar dat de organisatie van het C120 feest op zoek is naar feestneuzen, ideeën en mede-organisatoren voor activiteiten in dit jubileumjaar. Want samen gaan we er een mooi feestje van maken!

Interesse om mee te doen? Mail dan naar: c120@cecilia-online.nl of neem contact op met de kartrekker van het C120 team: Roel Salden.Rabo Clubkascampagne; Centjes voor de harmonie!
[RJ] - 10-5-2018 18:59:21


ok dit jaar vindt weer de Clubkascampagne van de Rabobank plaats en wel vanaf 8 mei a.s.
Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen weer vijf stemmen uitbrengen, waarbij iedere stem een geldbedrag waard is. Men kan dus aan de vereniging schenken zonder dat u dat geld kost……….. Mooi toch?
Het is uiteraard belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij de harmonie terecht komen. Het liefst natuurlijk 2 per persoon, u heeft dan nog 3 stemmen over voor andere verenigingen.... Vorig jaar leverde dat een mooi bedrag op en dat kunnen we ook in 2018 erg goed gebruiken.
Via de stemkaarten met inlogcode kunt u via de website www.spekjouwclub.nl tijdens de stemperiode de stem(men) uitbrengen. Deze stemperiode duurt twee weken, tot en met 23 mei.
Heeft u problemen met stemmen, of heeft u geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp bij andere leden of het bestuur, maar laat deze stemmen en dit geld niet verloren gaan! Misschien heeft u familieleden, buren, vrienden die ook mogen stemmen. Deel dit bericht en stel ook hen (of anderen) in staat ons te steunen. Alvast heel veel dank.


Loterijprijs Voorjaarsmarkt Harmonie St. Cecilia naar Gangelt (D)
[HS] - 8-5-2018 15:43:40


Zaterdag 28 april is de reischeque t.w.v. € 450 door Virginie Lenoir van The Travel Club, overhandigd aan de prijswinnaar van de Voorjaarsmarktloterij, de heer Anton van Helden uit Gangelt.
(Voor de loterij is vergunning verleend door het College van B en W van Sittard-Geleen conform besluit met kenmerk OV18.0075).

Harmonie St. Cecilia dankt iedereen die de Voorjaarsmarkt weer mogelijk heeft gemaakt; alle standhouders, bezoekers, buurtbewoners, medewerkers en de gemeente.
Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze sponsoren Hansen Dranken Linne, Promotion Design, Collé Rental & Sales, Laudy Bouw & Ontwikkeling en The Travel Club.

Mede door het zonnige weer was het een zeer geslaagde 28e editie van de Voorjaarsmarkt. De marktcommissie bestaande uit Jacqueline Kirkels, Mathijs Bijlmakers, André van den Bergh, Ellen Janssen en Theo Pernot hoopt u weer te mogen ontmoeten op de Voorjaarsmarkt in 2019.Marc Bongers slaagt royaal voor zijn bachelor-examen Hafabra-dirigent.
[RJ] - 29-4-2018 19:49:42


Zondag 29 april vond in de Willibrorduskerk in Obbicht het dirigentenexamen plaats. Terwijl het orkest inspeelde, verdedigde Marc zijn scriptie tegenover de examencommissie met twee afgevaardigden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, docent Alex Schillings en onze dirigent Jos Simons. Vervolgens vond gedurende zo'n 40 minuten een beoordeelde repetitie plaats, waarna drie concertwerken (eveneens ter beoordeling) werden gespeeld. Deze werden toegelicht door Koos Snijders. Een goedgevulde kerk was getuige van - zoals de commissievoorzitter later zou aangeven - '....een persoonlijkheid op de bok, die het overigens voortreffelijke orkest snel naar zijn hand zet....' Terwijl het kwartet de eindbeoordeling ging bespreken, werden nog drie concertwerken gespeeld, door Marc zelf aangekondigd. Bovendien nam hij aan het eind de tijd om iedereen te bedanken voor de ondersteuning in het realiseren van zijn droom. Zonder anderen te kort te willen doen werden Harmonie Condordia (faciliteiten), zijn eigen Harmonie St. Cecilia (examenorkest) en bovendien Lambert Evers, Raymond Jennen en Jos Janssen persoonlijk bedankt. De commissie beoordeelde het bachelor-examen met een prachtige 8.5. Een fantastische prestatie! Na afloop vond nog een gezellige nazit plaats in de Harmoniezaal in Obbicht. Marc van harte gefeliciteerd!


Oranjeconcert op Koningsdag
[RJ] - 21-4-2018 22:55:18


Vrijdag a.s., op Koningsdag, verzorgt het orkest het Oranjeconcert in Oos Hoes. Vanaf 19.30 uur wordt ingespeeld en vanaf 20.30 uur start het concert. Vanwege het cachet dat hoort bij Koningsdag wordt van de gedecoreerde Cecilianen verwacht dat zij hun Onderscheiding (groot) dragen. Het orkest zal dan ook met jas concerteren. De directie wordt uiteraard gevoerd door Jos Simons, maar ook Marc Bongers zal – met het oog op zijn bachelor-examen twee dagen later – enkele werken dirigeren. Sanne Goossens zal door het programma voeren.
Het programma: Hommage aan de Cavalerie | Rhapsody for trombone and band (solist Menno Pernot) | Fiesta del Pacifico | Czardas (solist Olaf Renes) | This Majestic Land | Shrewsbury Fair March | Suite from Far and Away | Rhapsody in Blue | Wilhelmus


Kansen voor alle kinderen
[HS] - 20-4-2018 13:51:37


Heeft u een laag inkomen en woont u in de Gemeente Sittard-Geleen? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor de “kansen voor alle kinderen”-regeling. Deze regeling biedt (financiële) ondersteuning aan ouders, voor de kosten van school, sport, sociale en culturele activiteiten. Dat bekent dat (een deel van) de kosten van bijvoorbeeld het lidmaatschap van onze harmonie kan worden vergoed. Meer weten? Kijk dan eens op de website van de Gemeente Sittard-Geleen: www.sittard-geleen.nl/kansenvoorallekinderen


Voorjaarsconcerten
[RJ] - 6-4-2018 13:55:40


Paasmaandag gaf ons slagwerkensemble haar eerste concert op weg naar het bondsconcours op 25 november. Plaats van handeling de harmoniezaal in Obbicht. Na de mooie optredens van de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep van Concordia o.l.v. Etienne Houben, traden de dames en heren o.l.v. Jelle Overheul op voor een volle zaal. Silent Heroes, Cygnus X, Black Sands (met een solo van Annet Schmeitz op klarinet, mede ondersteund door Sjors Dahmen op gitaar en Hermie Smeets op trompet) vormden het concoursdeel. Afgesloten werd met Root Beer Rag en de Tambourine Dance waarin Jelle zelf twee keer 'aan de bak moest'. Een leuke ochtend met mooie muziek.
Het concertseizoen van het orkest krijgt eind april en begin mei behoorlijk vorm. Binnen 10 dagen verzorgt het orkest namelijk 3 concerten. Op vrijdag 27 april, Koningsdag, speelt het orkest onder leiding van Jos Simons in Oos Hoes een licht programma, met onder andere twee solisten uit eigen gelederen Menno Pernot en Olaf Renes. Twee dagen later, op zondag 29 april hanteert Marc Bongers de baton, want dan vindt in de St. Willibrorduskerk in Obbicht zijn dirigentenexamen plaats. Op het programma staan dan andere werken, uit het repertoire voor het Maasgouwtoernooi (Arabesque, Andromeda en Fiesta del Pacifico) en de andere examenwerken (instudeerwerk The Music Makers en een bewerking van March in D). Tenslotte zal op zondag 6 mei een dubbelconcert in Stokkem in zaal Nieuwenborgh plaatsvinden. De beide buurorkesten uit Grevenbicht en Rotem ontmoeten elkaar onder de noemer ‘Cecilia in het kwadraat.’ Jos Simons leidt dan beide orkesten. Voor de Beegse harmonie zal dan het Maasgouwprogramma (27 mei in Berg aan de Maas) de hoofdmoot vormen en zullen 2 Cecilianen hun D-examen praktijk afleggen. Dit zijn Menno Pernot op trombone en Olaf Renes op melodisch slagwerk. Daarmee houdt het orkest een traditie in ere, waarbij examenkandidaten hun proeve kunnen afleggen met orkestbegeleiding. Voor de Cecilanen van Rotem is dit concert een opmaat voor het Europese Kampioenschap voor Harmonieorkesten dat op 26 mei in Brussel wordt gehouden. Op hun programma o.a. Danse Funambulesque, Mutations, en Fantasia per la vita e la morte.


Goede jaarvergadering
[RJ] - 6-4-2018 13:55:14


De Cecilianen kunnen tevreden terugblikken op een prima jaarvergadering. In een positieve sfeer werden de gebruikelijke verslagen vastgesteld, de financiën besproken en het bestuur gedechargeerd voor het gevoerde beleid. Een heel mooi jaar werd hiermee afgesloten, aldus een trotse voorzitter John Maassen.
Ook het toch weer stevige jaarprogramma 2018 kwam aan bod met o.a. diverse concerten en twee kampen: het gebruikelijke jeugdkamp en het andere gericht op de concoursdeelname van de slagwerkgroep. Een vooruitblik op 2019 (Taptoe Born) en 2020 (C120) waren tevens korte items.
Hugo Lumens nam afscheid als bestuurslid en als nieuwe bestuursleden werden Jack Heijligers en Robin Koevoets gepresenteerd. Secretaris Raymond Jennen, dit jaar 25 jaar bestuurslid werd opnieuw herkozen. Vanuit enkele werkgroepen werden goede presentaties gehouden door Johan Renes, Sanne Goossens en Ger Theelen. Er komen meer handen aan de ploeg en dat is een positieve ontwikkeling. Tenslotte mocht secretaris Raymond Jennen de doopceel weer lichten van vijf jubilarissen: Guusje Duijsens, Anouk Vrencken en Vera Pernot voor 10 jaar, Lizzy Helgers-Maassen voor 25 jaar en last but not least Ron Mangham voor 40 jaar. Insignes, oorkondes en bloemen werden met geroutineerde assistentie van beschermvrouw Ria Pernot uitgereikt. Zij mocht als dank voor haar morele en financiële steun de laatste ruiker ontvangen.


Bowlen met het JAC
[HS] - 24-3-2018 20:01:37


Vanmiddag werd met een delegatie jeugdigen naar Stardust Bowling afgereisd voor de voorjaarsactiviteit van het JAC. Ze waren weliswaar met een relatief kleine groep, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Al gauw na de start vlogen de strikes om de oren. Op de linkerbaan werd ook dankbaar gebruik gemaakt van de "hulprekjes" aan de zijkanten voor menig effectbal... Topscoorder van de middag was Jens "Hossa" Goossens met 176 punten, op de voet gevolgd door Michelle Vrencken. Na afloop waren er frietjes en een snack om de honger weer een beetje te stillen. Dank aan alle deelnemers!
Bericht in Aachener Zeitung
[RJ] - 25-2-2018 10:22:19


Doppelter Musikgenuss
Das Konzert „Winds in Concert“ bot den Zuhörern gleich einen doppelten Musikgenuss. Neben West-Harmony trat die Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven auf. Auch dieses traditionsreiche niederländische Orchester musizierte auf hohem Niveau und zwar unter der Leitung von Jos Simons. Die „Rhapsody in Blue“ von George Gershwin begeisterte das Publikum ebenso wie die Suite aus „Far and away“ von John Williams oder das auf einem ungarischen Volkstanz basierende Stück „Csárdás“ von Vittorio Monti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 756 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275