Nederlands English
 
  Woensdag 23 Januari, 2019

Laatste site-update
20-1-2019 13:04:35 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Gelukkig Nieuwjaar!
[HS] - 1 januari 2019


Harmonie St. Cecilia wenst jullie een gelukkig en muzikaal 2019!

We kijken met veel plezier uit naar alle mooie dingen die dit jaar voorbij zullen komen! Een tipje van de sluier:
  • Op 19 januari mag de harmonie het praktijkorkest zijn voor de dirigentenworkshop "Maestro" onder leiding van dirigent Jan Cober.
  • Op 14 april organiseren we de grote Voorjaarsmarkt in het centrum van Grevenbicht.
  • Op 22 april speelt het harmonieorkest een paasconcert, samen met Koninklijke Harmonie "Eendracht maakt macht" uit Wessem.
  • Op 15 en 16 juni doen zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep mee aan het Maasgouwtoernooi.
  • Op 29 juni organiseren we de Taptoe Born in Grevenbicht, gevolgd door een gezellig platzconcert op 30 juni.
  • Op 22 en 29 september speelt het harmonieorkest samen met 180 zangers "The Armed Man: A Mass for Peace" ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

Anders dan anders beginnen we dit jaar NIET met een Nieuwjaarsconcert. Na 25 jaar was het tijd voor iets nieuws, zoals bijvoorbeeld de twee filmconcerten van afgelopen december. Benieuwd naar wat we nog meer gaan doen? Hou dan onze agenda goed in de gaten!

Tenslotte willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die ons het afgelopen jaar heeft gesteund - op welke manier dan ook - hartelijk te bedanken!40-jarig huwelijk ere-dirigent Thijs Tonnaer
[HS] - 30 december 2018


Vanaf deze plaats feliciteren wij onze ere-dirigent en echtgenote, Thijs en Gilberte en fam Tonnaer-Richaerts van harte met hun 40-jarig huwelijk dit weekend. Wij wensen ze nog vele jaren in een goede gezondheid met gezin en familie!

Ons korps bracht precies 40 jaar geleden, op 29 december 1978, een serenade op hun receptie in Thorn. Bijgaande foto's zijn afkomstig uit het gedenkboek "In harmonie vebonden", dat bij het afscheid van Thijs in 2011 aan hem geschonken is.

Gezellig samenzijn op de traditionele Kerst-in
[HS] - 20 december 2018


Afgelopen zondag vond na afloop van het Kerstconcert de traditionele Kerst-in plaats, georganiseerd door de Vrienden van Cecilia. Onder het genot van een hapje en een drankje kon geluisterd worden naar de jongens en meisjes van de C-kids en het JEC. Voor deze middag hadden de drummer boys van het JEC een speciale act ingestudeerd: het Sandpaper Ballet. Niels Kirkels werd tot Ceciliaan van het Jaar benoemd, voor zijn inzet achter de schermen bij de concoursdeelname van onze slagwerkgroep. Als afsluiter was samen met Michael Theelen van Café - Zaal Oos Hoes Grevenbicht een heerlijk buffet klaargemaakt.

Cecilia at the Movies 2018
[HS] - 3 december 2018


Twee avonden achter elkaar bracht ons harmonieorkest een spectaculair filmconcert in een uitverkochte zaal. Voor de gelegenheid was Oos Hoes omgetoverd tot een heuse bioscoop. Op een groot doek kon men kijken naar de mooiste filmscènes, terwijl de bijpassende muziek live gespeeld werd door het harmonieorkest. Het orkest kreeg bovendien versterking van het Jeugdensemble Cecilia, de C-kids en de Muziekfabriek voor Kids. De presentatie was in handen van Stevie Thiessen en Petra Bongers.

Een dankjewel aan iedereen die is komen kijken en luisteren, muziekmaken en meehelpen!

Slagwerkgroep Harmonie St. Cecilia Limburgs Kampioen
[SG] - 25 november 2018


Vanmiddag deed onze slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jelle Overheul mee aan het concertconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Heel. Ze speelden "Silent Heroes" van Henk Martens, "Truth of Touch" van Yanni en "Cygnus X - A Child''s Space Fantasy" van Etienne Houben. Het publiek genoot met volle teugen van het spannende programma en beloonde het optreden met een staande ovatie! Van de jury kregen onze slagwerkers bovendien 87,67 punten! Daarmee zijn ze Limburgs Kampioen in de 2e divisie! Van harte proficiat allemaal!Nog één week tot aan het concertconcours!
[NK] - 19 november 2018


De laatste week van voorbereidingen is gestart. Nog 1 week tot aan het concertconcours voor Slagwerk- en Blaasorkesten 2018!!

Om goed voorbereid voor de dag te komen heeft de groep vorige week al kennisgemaakt met de zaal en podium van Cultureel Centrum Don Bosco en afgelopen vrijdag met coaching van Henrico Stevens de ‘repetitie week’ afgetrapt. Deze laatste week staat in het teken van doorspelen en de puntjes op de i zetten.

Op zondag 25 november doet onze slagwerkgroep mee aan het concertconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Heel. Op het programma staan "Silent Heroes" van Henk Martens, "Truth of Touch" van Yanni en "Cygnus X - A Child''s Space Fantasy" van Etienne Houben. Het optreden begint om 15.30 uur en vindt plaats in het Cultureel Centrum Don Bosco.

Wil je onze slagwerkgroep gaan aanmoedigen in Heel? Super! Er zijn zelfs nog plaatsen beschikbaar voor de bus naar Heel. Als je mee wil met deze bus, stuur dan een mailtje naar Tilly Vola (vola@home.nl). De bus kost 10 euro en vertrekt om 13.30 uur vanaf het Burgemeester Kotenplein in Grevenbicht. Je kunt natuurlijk ook weer met de bus mee terug. Dan ben je rond 19.45 uur weer in Grevenbicht.

Kun je helaas niet mee naar Heel? Geen nood! Je kunt een sneak peak krijgen van het optreden tijdens de generale repetitie op zaterdag 24 november, om 17.00 uur in Gemeenschapshuis Oos Hoes (in Grevenbicht).Voorbereidingen concertconcours slagwerkgroep
[HS] - 4 november 2018


Op zondag 25 november doet onze slagwerkgroep mee aan het concertconcours Slagwerk- en Blaasorkesten 2018 van Lbt District Roermond! Dus wordt er hard gerepeteerd! Vorige week was Etienne Houben, de componist van het werk “Cygnus X” aanwezig tijdens de repetitie. Hij schreef Cygnus X speciaal voor de slagwerkgroep van St. Cecilia en gaf de jongens en meisjes tijdens de repetitie nog een aantal laatste handige tips! Gisteren werd een hele dag gerepeteerd in het Muziekhuis in Weert, samen met coach Jo Zinzen.

Benieuwd naar de verdere voorbereidingen voor het concours? Kom dan op zaterdag 24 november naar de generale repetitie in Gemeenschapshuis Oos Hoes!

Cecilia-mis 28 oktober
[SG] - 28 oktober 2018


Op zondag 28 oktober speelde het orkest in de heilige mis in de Catharinakerk in Grevenbicht. De jaarlijkse mis wordt opgedragen aan alle levende en overleden leden van de vereniging.

Op het programma stond: “Arioso” van Johann Sebastian Bach, “I will always love you” van Dolly Parton, “Can you feel the love tonight” van Elton John (uit de film: “The Lion King”), “Maid Marian” (uit de film: “Robin Hood, Prince of Thieves”) en “Skyfall” (uit de gelijknamige James Bond film). Als afsluiting speelde het orkest samen met de jeugdige muzikantjes van de C-Kids een medley uit de animatiefilm “Moana”.Saxofoonkwartet Nederlands Kampioen 2e divisie
[SG] - 7 oktober 2018


In het Akoesticum in Ede vonden vandaag de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en kleine ensembles plaats, georganiseerd door de KNMO. Enkele van onze saxofonisten speelden mee, naar aanleiding van hun sjieke optredens tijdens de Finale Jonge Solisten afgelopen juni. Ook vandaag waren ze weer goed op dreef: Milou Lemmens scoorde maar liefst 86 punten, en behaalde daarmee een 2e plek in de 2e divisie!

Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare "de Maasoever") werd met 85 punten Nederlands kampioen in de 2e divisie voor ensembles!

Gefeliciteerd allemaal!!
Filmconcert ''Cecilia at the Movies'' - Kaartverkoop gestart!
[SG] - 6 oktober 2018


Licht! Camera! Actie! Muziek!

Binnenkort rolt Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven de rode loper uit: op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december is iedereen van harte welkom in de grote zaal van Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, voor de wereldpremière van "Cecilia at the Movies" - een spectaculair filmconcert.

Tickets kosten 7,50 euro en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Gemeenschapshuis Oos Hoes en bij Albert Heijn Scheepers in Grevenbicht.

Voor de gelegenheid zal Oos Hoes worden omgetoverd tot een heuse bioscoop. Op een groot doek kun je kijken naar de mooiste filmscènes, terwijl de bijpassende muziek live gespeeld wordt door het harmonieorkest.

Spanning, actie, avontuur, humor, drama, romantiek... elk genre komt voorbij. Laat je betoveren door de magische wereld van Harry Potter, waan je op een piratenschip met Pirates of the Caribbean, zwijmel weg bij de charmes van Leonardo DiCaprio en swing uit je stoel met de buitenaardse klanken van de Cantina Band uit Star Wars.

Uiteraard is ook aan de jeugd gedacht: de kippen uit de film Chicken Run rennen zich rot en ook de beestenboel uit Madagaskar komt voorbij. Het orkest krijgt die avond bovendien versterking van het Jeugdensemble Cecilia, de C-kids en de Muziekfabriek voor Kids.

De emmertjes popcorn zullen natuurlijk niet ontbreken. Kortom: bezoekers worden getrakteerd op een uniek avondje naar de film, met aansluitend een gezellige after party in het Filmcafé. De "bioscoop" opent haar deuren om 18:30h. Het concert begint om 19.00h.

Trek je beste kloffie aan (de paparazzi zal zeker aanwezig zijn) en zorg dat je erbij bent!

Tot 30 november & 1 december!
Repetitieweekend slagwerkgroep te Epen
[NK] - 27 september 2018


Afgelopen weekend repeteerden de jongens en meisjes van onze slagwerkgroep, zoals gebruikelijk tijdens een concoursjaar, op locatie. Van vrijdag t/m zondag diende Camping/Groepsaccommodatie ''''t Zinkviooltje in Epen als huisvesting ter voorbereiding op het podiumconcours. Intensieve repetities werden afgewisseld met momenten om bij te slapen, een wandeling en de favoriet: Karaoke! De aanwezige campinggasten hebben in de avond en nachtelijke uurtjes kunnen genieten van de nachtegaaltjes binnen de vereniging. Als afsluiter werd op zondag een open repetitie georganiseerd waar de jongens en meisjes konden laten horen welke stappen ze hebben gezet.De slagwerkgroep zal op zondag 25 november a.s. deelnemen aan het podiumconcours in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. Onderstaand een aantal datums waarop de slagwerkgroep het concoursprogramma ter voorbereiding ten gehore zal brengen.

Zondag 7 oktober: Slagwerkfestival Kleine Kring, Someren-eind, aanvang: 16:00u
Zaterdag 3 november: Muziekhuis Weert, WeertNieuwe marimba
[NK] - 17 september 2018


De slagwerkers van St. Cecilia werden tijdens de repetitie van afgelopen weekend aangenaam verrast met de levering van een gloednieuwe marimba. Deze marimba zal worden toegevoegd aan het inmiddels ruime assortiment instrumenten waarmee de groep op zondag 25 november a.s. zal deelnemen aan het podiumconcours in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel.

Nieuwsgierig hoe deze marimba klinkt? Op zondag 23 september organiseert de slagwerkgroep een open repetitie in Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, aanvang 15:00u. Je bent natuurlijk van harte welkom!
Zoontje Lucienne Kropman geboren
[HS] - 8 september 2018


Het zal de leden van het harmonieorkest niet ontgaan zijn dat onze klarinettiste Lucienne Kropman afgelopen zomer een zoontje gekregen heeft! Inmiddels heeft het geboortekaartje ons ook bereikt, dus willen we graag ook officieel vanaf deze plaats Lucienne en Marcel veel geluk en gezondheid toewensen met zoontje Ties!Nieuw: SponsorKliks
[HS] - 26 augustus 2018


Kennen jullie SponsorKliks al? Door jullie Internetaankopen te doen via de SponsorKliks-pagina op de website van onze vereniging kunnen jullie ons heel makkelijk en helemaal gratis sponsoren! Dus, heb je een nieuwe jurk nodig? Of een camera? Een vliegticket? Of wil je een lekkere pizza bestellen? Ga naar www.cecilia-online.nl en klik op de SponsorKliks knop! Bij elke aankoop krijgt onze vereniging een leuke vergoeding! Dus, bij voorbaat dankjewel voor jullie Klik!JAC Kamp 2018: Ceciliaanse Olympische Zomerspelen
[HS] - 26 augustus 2018Afgelopen week vond het jaarlijkse JAC-kamp weer plaats! Op dinsdag 14 augustus vertrok de bende richting de kamplocatie in Beugen. Het thema van dit jaar was ‘de Olympische Spelen’. Bij aankomst werden er vier groepen gevormd die elk een eigen land vertegenwoordigden met een heus eigen volkslied en een eigen vlag! Creatieve uitspattingen zoals Bassieadrieland en West-Curryea kwamen voorbij. In de avond werd er een echte openingsceremonie gehouden waarbij het Olympisch vuur ontstoken werd en de landen zich mochten presenteren. Na zonsondergang werd nog het bos ingetrokken voor een spannend dopingspel, waarbij sporters, agenten, de bank en een dopingarts rondliepen en met elkaar konden onderhandelen om zoveel mogelijk geld of doping te verzamelen…


Op woensdag was het dan zo ver en gingen de echte Olympische Spelen van start! De dag begon met een uitgebreide ochtendgymnastiek waarbij de Blue yoga (met de ‘Zjos Simons’ en de ‘Koen Cuijpers’ pose) natuurlijk niet vergeten mocht worden! Olympische sporten zoals emmerbal, biatlon en frisbee werpen volgden. ’s Middags waren de Paralympische Spelen aan de beurt. Siamees voetbal, paardendressuur en trefbal met slecht zicht passeerden de revue en zorgden voor de nodige hilariteit. In de avond was er zoals altijd een gezellige BBQ die werd afgesloten met een concertje van de C-kids en het JEC. Daarna werd de openingsceremonie nog eens overgedaan en kwam zelfs Anky van Grunsven op bezoek! Hierbij werden ook de gewonnen medailles aan de winnaars uitgereikt. Het team van De Blauwe Duuvels werd uitgeroepen tot de grote winnaar van het toernooi, met de meeste punten voor prestatie, inzet en creativiteit.


Op donderdag was het, na een lekker ontbijt met “sjpek mit ei”, alweer tijd om alle spullen op te ruimen en in te laden. Als afsluiting trok de bende naar Sittard en streek daar neer bij het buitenbad van zwembad De Hateboer voor de nodige ontspanning aan en in het water. De sporters waren blijkbaar onvermoeibaar, want we hebben nog vele acrobatische stunts in het water kunnen aanschouwen.
Moe en voldaan keerde iedereen uiteindelijk weer terug in het Grevenbichtse. We bedanken iedereen bij deze nogmaals voor de hulp en deelname en zien iedereen graag weer terug op een volgende JAC-tiviteit!Bekijk de rest van de fotos op Facebook!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 > >>

Totaal 771 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275