Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Saxofoonkwartet Nederlands Kampioen 2e divisie
[SG] - 7-10-2018 00:56:49


In het Akoesticum in Ede vonden vandaag de Nederlandse Kampioenschappen voor solisten en kleine ensembles plaats, georganiseerd door de KNMO. Enkele van onze saxofonisten speelden mee, naar aanleiding van hun sjieke optredens tijdens de Finale Jonge Solisten afgelopen juni. Ook vandaag waren ze weer goed op dreef: Milou Lemmens scoorde maar liefst 86 punten, en behaalde daarmee een 2e plek in de 2e divisie!

Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare "de Maasoever") werd met 85 punten Nederlands kampioen in de 2e divisie voor ensembles!

Gefeliciteerd allemaal!!
Filmconcert ''Cecilia at the Movies'' - Kaartverkoop gestart!
[SG] - 6-10-2018 00:50:23


Licht! Camera! Actie! Muziek!

Binnenkort rolt Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven de rode loper uit: op zaterdag 1 december is iedereen van harte welkom in de grote zaal van Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, voor de wereldpremière van "Cecilia at the Movies" - een spectaculair filmconcert.

Tickets kosten 7,50 euro en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Gemeenschapshuis Oos Hoes en bij Albert Heijn Scheepers in Grevenbicht.

Voor de gelegenheid zal Oos Hoes worden omgetoverd tot een heuse bioscoop. Op een groot doek kun je kijken naar de mooiste filmscènes, terwijl de bijpassende muziek live gespeeld wordt door het harmonieorkest.

Spanning, actie, avontuur, humor, drama, romantiek... elk genre komt voorbij. Laat je betoveren door de magische wereld van Harry Potter, waan je op een piratenschip met Pirates of the Caribbean, zwijmel weg bij de charmes van Leonardo DiCaprio en swing uit je stoel met de buitenaardse klanken van de Cantina Band uit Star Wars.

Uiteraard is ook aan de jeugd gedacht: de kippen uit de film Chicken Run rennen zich rot en ook de beestenboel uit Madagaskar komt voorbij. Het orkest krijgt die avond bovendien versterking van het Jeugdensemble Cecilia, de C-kids en de Muziekfabriek voor Kids.

De emmertjes popcorn zullen natuurlijk niet ontbreken. Kortom: bezoekers worden getrakteerd op een uniek avondje naar de film, met aansluitend een gezellige after party in het Filmcafé. De "bioscoop" opent haar deuren om 18:30h. Het concert begint om 19.00h.

Trek je beste kloffie aan (de paparazzi zal zeker aanwezig zijn) en zorg dat je erbij bent!

Tot 1 december!
Repetitieweekend slagwerkgroep te Epen
[NK] - 27-9-2018 23:58:14


Afgelopen weekend repeteerden de jongens en meisjes van onze slagwerkgroep, zoals gebruikelijk tijdens een concoursjaar, op locatie. Van vrijdag t/m zondag diende Camping/Groepsaccommodatie ''''t Zinkviooltje in Epen als huisvesting ter voorbereiding op het podiumconcours. Intensieve repetities werden afgewisseld met momenten om bij te slapen, een wandeling en de favoriet: Karaoke! De aanwezige campinggasten hebben in de avond en nachtelijke uurtjes kunnen genieten van de nachtegaaltjes binnen de vereniging. Als afsluiter werd op zondag een open repetitie georganiseerd waar de jongens en meisjes konden laten horen welke stappen ze hebben gezet.De slagwerkgroep zal op zondag 25 november a.s. deelnemen aan het podiumconcours in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. Onderstaand een aantal datums waarop de slagwerkgroep het concoursprogramma ter voorbereiding ten gehore zal brengen.

Zondag 7 oktober: Slagwerkfestival Kleine Kring, Someren-eind, aanvang: 16:00u
Zaterdag 3 november: Muziekhuis Weert, WeertNieuwe marimba
[NK] - 17-9-2018 23:52:30


De slagwerkers van St. Cecilia werden tijdens de repetitie van afgelopen weekend aangenaam verrast met de levering van een gloednieuwe marimba. Deze marimba zal worden toegevoegd aan het inmiddels ruime assortiment instrumenten waarmee de groep op zondag 25 november a.s. zal deelnemen aan het podiumconcours in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel.

Nieuwsgierig hoe deze marimba klinkt? Op zondag 23 september organiseert de slagwerkgroep een open repetitie in Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, aanvang 15:00u. Je bent natuurlijk van harte welkom!
Zoontje Lucienne Kropman geboren
[HS] - 8-9-2018 23:37:17


Het zal de leden van het harmonieorkest niet ontgaan zijn dat onze klarinettiste Lucienne Kropman afgelopen zomer een zoontje gekregen heeft! Inmiddels heeft het geboortekaartje ons ook bereikt, dus willen we graag ook officieel vanaf deze plaats Lucienne en Marcel veel geluk en gezondheid toewensen met zoontje Ties!Nieuw: SponsorKliks
[HS] - 26-8-2018 21:10:53


Kennen jullie SponsorKliks al? Door jullie Internetaankopen te doen via de SponsorKliks-pagina op de website van onze vereniging kunnen jullie ons heel makkelijk en helemaal gratis sponsoren! Dus, heb je een nieuwe jurk nodig? Of een camera? Een vliegticket? Of wil je een lekkere pizza bestellen? Ga naar www.cecilia-online.nl en klik op de SponsorKliks knop! Bij elke aankoop krijgt onze vereniging een leuke vergoeding! Dus, bij voorbaat dankjewel voor jullie Klik!JAC Kamp 2018: Ceciliaanse Olympische Zomerspelen
[HS] - 26-8-2018 21:02:15Afgelopen week vond het jaarlijkse JAC-kamp weer plaats! Op dinsdag 14 augustus vertrok de bende richting de kamplocatie in Beugen. Het thema van dit jaar was ‘de Olympische Spelen’. Bij aankomst werden er vier groepen gevormd die elk een eigen land vertegenwoordigden met een heus eigen volkslied en een eigen vlag! Creatieve uitspattingen zoals Bassieadrieland en West-Curryea kwamen voorbij. In de avond werd er een echte openingsceremonie gehouden waarbij het Olympisch vuur ontstoken werd en de landen zich mochten presenteren. Na zonsondergang werd nog het bos ingetrokken voor een spannend dopingspel, waarbij sporters, agenten, de bank en een dopingarts rondliepen en met elkaar konden onderhandelen om zoveel mogelijk geld of doping te verzamelen…


Op woensdag was het dan zo ver en gingen de echte Olympische Spelen van start! De dag begon met een uitgebreide ochtendgymnastiek waarbij de Blue yoga (met de ‘Zjos Simons’ en de ‘Koen Cuijpers’ pose) natuurlijk niet vergeten mocht worden! Olympische sporten zoals emmerbal, biatlon en frisbee werpen volgden. ’s Middags waren de Paralympische Spelen aan de beurt. Siamees voetbal, paardendressuur en trefbal met slecht zicht passeerden de revue en zorgden voor de nodige hilariteit. In de avond was er zoals altijd een gezellige BBQ die werd afgesloten met een concertje van de C-kids en het JEC. Daarna werd de openingsceremonie nog eens overgedaan en kwam zelfs Anky van Grunsven op bezoek! Hierbij werden ook de gewonnen medailles aan de winnaars uitgereikt. Het team van De Blauwe Duuvels werd uitgeroepen tot de grote winnaar van het toernooi, met de meeste punten voor prestatie, inzet en creativiteit.


Op donderdag was het, na een lekker ontbijt met “sjpek mit ei”, alweer tijd om alle spullen op te ruimen en in te laden. Als afsluiting trok de bende naar Sittard en streek daar neer bij het buitenbad van zwembad De Hateboer voor de nodige ontspanning aan en in het water. De sporters waren blijkbaar onvermoeibaar, want we hebben nog vele acrobatische stunts in het water kunnen aanschouwen.
Moe en voldaan keerde iedereen uiteindelijk weer terug in het Grevenbichtse. We bedanken iedereen bij deze nogmaals voor de hulp en deelname en zien iedereen graag weer terug op een volgende JAC-tiviteit!Bekijk de rest van de fotos op Facebook!


14e Platzconcert + BBQ
[HS] - 7-7-2018 18:08:33


Gisteravond vond op het terras van Oos Hoes het jaarlijkse Platzconcert plaats in combinatie met de BBQ als seizoensafsluiting. Deze editie met maar liefst drie orkesten: de C-Kids, het jeugdensemble én het harmonieorkest!


De C-Kids en de Muziekfabriek voor Kids, samen het jongste orkestje van onze harmonie, trapten het concert af met hun optreden. Hierbij werden de eerste diploma''s voor de geslaagden van de Muziekfabriek voor Kids uitgedeeld. De Muziekfabriek is een muzikale opleiding waarin de kinderen leren hoe ze noten kunnen lezen en spelen. Ook leren ze verschillende ritmes en krijgen ze gehoortraining. De eerste vijf geslaagden hebben inmiddels een keuze gemaakt welk "echte" instrument ze willen gaan spelen en staan te popelen om na de vakantie met de muzieklessen te beginnen! Er zijn echter nog meer leerlingen voor de opleiding geslaagd, maar die zetten we na de zomervakantie in het zonnetje!


Het harmonieorkest speelde na een kort "changement" een gevarieerd programma met o.a. marsen uit ons recente Taptoe-programma, maar ook met werken als "Far and Away" en "Fantillusion", waarin menig bekend Disney-thema voorbij komt.


Na afloop van het ''officiële'' concertprogramma heeft het jeugdensemble plaatsgenomen om traditiegetrouw de barbecue van een muzikaal tintje te voorzien. Terwijl de inmiddels hongerige gasten en muzikanten van de BBQ genoten, speelde het JEC haar programma met thema''s als Harry Potter, The Simpsons en de top 40 hit "Despacito".


Tot slot een bedankje aan alle leden die voor en na het concert geholpen hebben met de op- en afbouw en voor de hulp bij de BBQ!


Muziekexamens en Finale Jonge Solisten
[HS] - 25-6-2018 17:30:04


Het is bijna vakantie en dus zijn alle muziekexamens inmiddels voorbij! Een dikke proficiat aan deze geslaagde toppers: Menno Pernot (D-examen op trombone), Olaf Renes (D-examen op xylofoon), Sophie Mangham (C-examen zang) en Ilja Renes (A-examen op hoorn)!

Daarnaast zijn we heel trots op de Cecilianen die gisteren deelnamen aan de Finale Jonge Solisten in De Borenburg in Voerendaal. De Finale wordt elk jaar georganiseerd door de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen. Jonge muzikanten die gedurende het hele jaar hoge punten behalen op de lokale solistentoernooien mogen meedoen.

Het juryteam bestond deze keer uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein. Zij beloonden onze saxofoniste Milou Lemmens met maar liefst 94 punten! Daarmee behaalde zij de 2e plek in de 2e divisie.

Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare "de Maasoever") deed het ook super: 88 punten en de winnaars van de 2e divisie voor ensembles! Vinden wij sjiek! Gefeliciteerd allemaal!

Foto: LBMTaptoe Born 2018
[HS] - 24-6-2018 21:51:57


Gisteravond vond op het landschapspark Holtum de jaarlijkse Taptoe Born plaats. Hierbij presenteren de korpsen uit de voormalige gemeente Born zichzelf aan het publiek. De organisatie was dit jaar in handen van Muziekgezelschap Juliana Holtum.


Ons optreden begon met een korte show door de drumband, waarna de rest van het korps ook het veld op kwam. Het programma bestond uit een aantal uitdagende marsen, zoals de Marche de la Gendarmerie Nationale Belge. Trots zijn we op onze tambour-maître Robin Koevoets, die zijn eerste Taptoe show ingestudeerd heeft!


Volgend jaar strijkt de Taptoe-karavaan neer in Grevenbicht, want dan is de organisatie in onze handen! Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden voor de Taptoe-commissie!Platzconcert (+ BBQ) op 6 juli a.s.
[HS] - 19-6-2018 17:26:54


De zomervakantie staat voor de deur! Tijd dus om op vrijdag 6 juli, samen het muzikale seizoen af te sluiten – en wel met een gezellig platzconcert! Place to be is het plein voor de ingang van Gemeenschapshuis “Oos Hoes” in Grevenbicht. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

Wat staat er op het (muzikale) programma?

Vanaf 19.30 uur kunnen jullie gratis en voor niets komen genieten van de 14e editie van het platzconcert van Harmonie Sint Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Het concert begint met een speciaal gastoptreden van de Muziekfabriek voor Kids en de C-Kids.

De Muziekfabriek en de C-Kids vormen het jongste orkest van Sint Cecilia. Het orkest bestaat uit zo’n 25 enthousiaste muzikantjes, die hun muzikale kunnen laten horen op de gebruikelijke harmonie instrumenten, klokkenspel, boomwhackers, klein slagwerk en blokfluit. Van rap, wals, samba, marsmuziek tot heavy metal – onze kids kunnen het allemaal! Dat moeten jullie meemaken, toch?

Na de kids zal het “grote” harmonieorkest van Sint Cecilia, onder leiding van dirigent Jos Simons, het platzconcert afsluiten. Op het programma staan een aantal bekende en gezellige nummers, met voor iedere muzikale smaak wat wils.

Na afloop van het concert is het tijd voor een gezellige nazit, met een super lekkere barbecue. Zin om langs te komen? Hartstikke leuk! Tot 6 juli!Jeugdorkestenfestival Kasteelpark Born 2018
[HS] - 17-6-2018 19:00:23


Vanmiddag traden achtereenvolgens de Muziekfabriek voor Kids, de C-Kids én de jeugdharmonie op tijdens het Jeugdorkestenfestival in Kasteelpark Born. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door Artamuse muziekschool, dans en cultuureducatie tijdens de Week van de Amateurkunst.


De C-Kids en de Muziekfabriek voor Kids vormen het jongste orkest van onze harmonie en bestaan uit zo’n 25 muzikanten. Ze spelen op de gebruikelijke harmonie instrumenten, maar ook op klokkenspel, boomwhackers, klein slagwerk en blokfluit. Zij speelden nummers variërend van rap, wals en samba tot mars. Tot slot speelde zelfs de jeugdharmonie mee om samen het nummer "Heavy Metal" te brengen.


Na een daverend applaus voor de jongste muzikantjes vervolgde de jeugdharmonie haar programma. De muziek zal menigeen bekend in de oren hebben geklonken met thema''''s als Harry Potter, The Simpsons en de top 40 hit "Despacito".

Tot slot mocht de jeugd nog een drankje nuttigen en een rondje door het park maken. Het was weer een mooie middag!Mede-organisatoren gezocht voor Cecilia 120
[HS] - 12-6-2018 23:05:40


Nog minder dan 2 jaar en dan bestaat onze vereniging 120 jaar! Reden voor een feestje!

Hoe we dit gaan invullen staat nog helemaal open, vandaar dat de organisatie van het C120 feest op zoek is naar feestneuzen, ideeën en mede-organisatoren voor activiteiten in dit jubileumjaar. Want samen gaan we er een mooi feestje van maken!

Interesse om mee te doen? Mail dan naar: c120@cecilia-online.nl of neem contact op met de kartrekker van het C120 team: Roel Salden.Rabo Clubkascampagne; Centjes voor de harmonie!
[RJ] - 10-5-2018 18:59:21


ok dit jaar vindt weer de Clubkascampagne van de Rabobank plaats en wel vanaf 8 mei a.s.
Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek kunnen weer vijf stemmen uitbrengen, waarbij iedere stem een geldbedrag waard is. Men kan dus aan de vereniging schenken zonder dat u dat geld kost……….. Mooi toch?
Het is uiteraard belangrijk dat zoveel mogelijk stemmen bij de harmonie terecht komen. Het liefst natuurlijk 2 per persoon, u heeft dan nog 3 stemmen over voor andere verenigingen.... Vorig jaar leverde dat een mooi bedrag op en dat kunnen we ook in 2018 erg goed gebruiken.
Via de stemkaarten met inlogcode kunt u via de website www.spekjouwclub.nl tijdens de stemperiode de stem(men) uitbrengen. Deze stemperiode duurt twee weken, tot en met 23 mei.
Heeft u problemen met stemmen, of heeft u geen pc om te stemmen, vraag dan even hulp bij andere leden of het bestuur, maar laat deze stemmen en dit geld niet verloren gaan! Misschien heeft u familieleden, buren, vrienden die ook mogen stemmen. Deel dit bericht en stel ook hen (of anderen) in staat ons te steunen. Alvast heel veel dank.


Loterijprijs Voorjaarsmarkt Harmonie St. Cecilia naar Gangelt (D)
[HS] - 8-5-2018 15:43:40


Zaterdag 28 april is de reischeque t.w.v. € 450 door Virginie Lenoir van The Travel Club, overhandigd aan de prijswinnaar van de Voorjaarsmarktloterij, de heer Anton van Helden uit Gangelt.
(Voor de loterij is vergunning verleend door het College van B en W van Sittard-Geleen conform besluit met kenmerk OV18.0075).

Harmonie St. Cecilia dankt iedereen die de Voorjaarsmarkt weer mogelijk heeft gemaakt; alle standhouders, bezoekers, buurtbewoners, medewerkers en de gemeente.
Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze sponsoren Hansen Dranken Linne, Promotion Design, Collé Rental & Sales, Laudy Bouw & Ontwikkeling en The Travel Club.

Mede door het zonnige weer was het een zeer geslaagde 28e editie van de Voorjaarsmarkt. De marktcommissie bestaande uit Jacqueline Kirkels, Mathijs Bijlmakers, André van den Bergh, Ellen Janssen en Theo Pernot hoopt u weer te mogen ontmoeten op de Voorjaarsmarkt in 2019.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275