Nederlands English Deutsch
 
  Woensdag 21 Februari, 2018

Laatste site-update
20-2-2018 20:27:53 [RJ]

 
 
   
 

 Nieuws

Buitengewoon lid Jeanne Smeets-Spee overleden
[RJ] - 20-2-2018 20:27:33


Helaas hebben we het treurige nieuws van het overlijden van mevr. Jeanne Smeets-Spee ontvangen. Zij overleed op 18 februari op 86-jarige leeftijd. ''Tant Jeanne'' was vele jaren zeer actief in het Beegse verenigingsleven, o.a. voor Kerk, Koor en Vrouwenbond en werd hier terecht Koninklijk en Kerkelijk voor onderscheiden. Zij was ook de weduwe van oud-muzikant Frits Smeets (trombonist) en als telg uit de familie Spee klopte haar hart altijd voor St. Cecilia. Dat zij moge rusten in vrede. Wij wensen de familie veel sterkte.


Cecilia-dag
[RJ] - 17-12-2017 17:34:22


Zondag 17 december was een echte Cecilia-dag. In de Catharinakerk werd vanochtend onder leiding van Jo Savelkoul op een zeer muzikale wijze de Eucharistie opgeluisterd met stemmige en populaire muziek. Diverse toehoorders waren onder de indruk en ook Pastoor Houwman sprak zijn waardering uit voor het prachtige resultaat van de muzikale samenwerking, van ‘het in harmonie’ zijn.
Aansluitend vond in Oos Hoes de Kerstlunch plaats, een variant op de traditionele Kerst-in vanwege het ochtendprogramma.
Na het welkomstwoord en de kerstgedachte van de voorzitter John Maassen mochten de aanwezigen naar het buffet en vervolgens was er een optreden van de C-kids met de blokfluiters. Het geheel onder leiding van Jo Savelkoul verzorgde een verrassend repertoire met tropische muziek, kerstmuziek, koekoeks en bubbels. Een enthousiast applaus was hun beloning.
Na dit optreden werd de Cecilia-award uitgereikt. Deze werd overhandigd door Ceciliaan van het Jaar 2016 John Smeets, terwijl de voorzitter het CV van de winnaar Koen Cuijpers voorlas. Koen, Ceciliaan in hart en nieren, won deze prijs voor zijn inzet in algemene zin, maar ook voor zijn inzet in de voorbereiding naar het Wereld Muziek Concours. De zaal ondersteunde de uitreiking met een groot applaus. Er was ook even tijd voor de uitreiking van drie instrumenten, namelijk aan Marit Glaesmakers (klarinet) Bibi Dolmans (trompet) en Amy Weinheimer (trompet).
Een verrassend optreden werd geleverd door vier van onze alt-saxofonisten, Ellen Schmeitz, Joep Leenders, Esther Smeets en Milou Lemmens. Zij brachten een serenade aan Rudolf, die met die rode neus.
Het derde muzikale optreden was van ons onvolprezen Jeugd Ensemble dat onder leiding van Hermie Smeets enkele kerstwerken uitvoerde. Werken die donderdag pas uit de Verenigde Staten waren ontvangen. Top dat het JEC het klusje op deze wijze klaarde en ook deze groep kreeg een groot applaus.
Last but not least mocht secretaris Raymond Jennen aan de voorzitter een mooie cheque ven enkele honderden euro’s overhandigen, zijnde de opbrengst van de verkoop van de door Raymond geschreven WMC-boeken. Nog een leuke bijdrage voor de verenigingskas. De aanwezigen kregen ook hiervoor nog de handen op elkaar.
De voorzitter dankte tot slot nog de organisatoren van vandaag; Danielle Nelissen, Jack Heijligers, Roger Thissen en Gertie Theelen, met ondersteuning van Wilma Hintzen van Oos Hoes.
Uiteraard werd nog enige tijd gezellig geëvalueerd en gekeuveld.


Briljant jubileumfeest drumband
[RJ] - 3-12-2017 16:29:49


In Oos Hoes vond zaterdagavond een geweldig Concert in Blue plaats, waarin de jubilerende slagwerkgroep met blazersgroep en combo, onder leiding van Jelle Overheul een gevarieerd programma liet zien en horen. Het repertoire omvatte origineel repertoire voor slagwerkensemble, maar ook film-, musical-, pop- en rockmuziek, waaronder geweldige werken zoals medleys uit de Lion King en uit het brede repertoire van John Williams.
Een volle zaal was getuige van een mooi concert, dat bovendien van geweldig licht en geluid was voorzien.
Diverse solisten kwamen in de spotlight, zoals Ellis Oving (dwarsfluit) in ‘Rain Man’, Annet Schmeitz (klarinet) in ‘Black Sands’ en Hermie Smeets (trompet) in ‘Tribute to Magione’. Een speciaal moment was ook de ‘Tambourine Dance’, waarin Kirsten Teunissen, Lieke Hermans en Lizzy Helgers samen met Jort Lemmens, Niels Bijlmakers en Gijs Vogten de dans voor hun rekening namen. Overigens mocht instructeur Jelle Overheul zelf aan de bak in ‘Root Beer Rag’
L1-Coryfee Bart Storcken praatte en zong alles aaneen en had daarbij de spontane hulp van Myron Stauder in Kensington en de Meisjes Medley, compleet met vuurwerk. Uiteraard konden de toegiften niet uitblijven. Het was nog lang gezellig met de DJ’s van Neet te Redde.
Op zondagochtend was er een goed verzorgde brunch met dank aan Wilma Hintzen en Tilly Vola, voor laatstgenoemde werd nog gezongen wegens haar 40-jarig huwelijk en aansluitend vond de jubileumreceptie plaats. Mooie woorden werden gesproken, complimenten werden gemaakt en felicitaties aangeboden. Bovendien presenteerde voorzitter John Maassen het werk Cygnus X, een compositie geschreven door Etienne Houben. Etienne was helaas verhinderd, maar hij heeft een formidabel concertwerk geschreven voor onze drumband en dit zal dan ook op het bondsconcours op 25 november 2018 uitgevoerd gaan worden. Uiteraard volgde nog een lange, lange, gezellige nazit.


WMC Huldiging door Provincie Limburg
[RJ] - 29-11-2017 19:55:42


Dinsdag 28 november was er een mooie bijeenkomst op het Gouvernement aan de Maas, met hapjes en drankjes, de huldiging van de Limburgse Wereldkampioenen en de Gouden Medaille-winnaars van het afgelopen WMC. De provincie had bij monde van Gouverneur Bovens en Deputé Koopmans mooie woorden, een boeket bloemen en een mooie waarderingssubsidie voor de korpsen. Er werd nog enthousiast gerecipieerd na afloop van het officiële deel. Het muzikale intermezzo werd verzorgd door Camiel Lemmens en Ankie Mofers.


Fons Cramers overleden
[RJ] - 15-11-2017 23:01:59


Op 83-jarige leeftijd is Alfons Cramers overleden, oud-instructeur van St. Cecilia.
Alfons heeft een lange staat van dienst gehad bij St. Cecilia. Niet alleen meer dan 40 jaar als een uiterst kundig tamboer bij de drumband, maar ook op kleine trom en pauken bij het harmonieorkest en als opleider van slagwerkers. Daarnaast heeft hij 27 jaar de drumband van St. Cecilia onder zijn hoede gehad.
‘Fons’ of ‘Fòntje’ wordt in 1969 als opvolger van August Thissen benoemd tot instructeur van de drumband en samen met tambour-maître Frans Laumen bouwt hij aan een nieuwe toekomst, zowel muzikaal als qua presentatie en in 1976 behaalt de drumband in de eerste divisie de Limburgse titel in Kerkrade. Helaas mislukt de greep naar de Nederlandse titel in Honselersdijk nog, maar vanaf dat moment gaat het alleen maar crescendo.
Alfons is gedreven en trouw aan zijn trendsettende visie met vernieuwend repertoire. Daar kan menig slagwerker wel een boek over schrijven, inclusief de soms gebezigde terminologie.
In de eredivisie wordt St. Cecilia een speler om rekening mee te houden en tussen 1981 en 1992 grossiert de drumband (inmiddels dus in de eredivisie) in vele lofwaardige prijzen en predicaten op regionale en (inter-)nationale toernooien, festivals en op de bondsconcoursen. Zowel in exercitie als in de concertwerken wordt gestreefd naar perfectie. Een mooi voorbeeld van vernieuwing in repertoire is het werk ‘Emotions of Life’ van Charles van Zanten. Tijdens het (buiten-)concours in Leveroy klinken (of het zo moet zijn) de klokken van de parochiekerk op de achtergrond.
De inspanningen van de drumband onder leiding van Alfons en Frans leiden tot drie provinciale kampioenschappen in Venray (1981) Beek (1985) en Brunssum (1988) en twee nationale titels in Kerkrade (1982) en Den Bosch (1986). Dochter Jeannette en zoon Peter maken daarbij deel uit van de kampioensdrumband.
Naast zijn instructeurschap bij onze drumband organiseert hij het slagwerk van het orkest en speelt daar op onnavolgbare wijze de kleine trom en alles wat verder voorhanden is. Tijdens Harmo-Festi90 wordt hij voor zijn grote verdiensten voor St. Cecilia door burgemeester Creemers onderscheiden met de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.
In 1992 neemt hij het besluit te stoppen als instructeur en als slagwerker. St. Cecilia dankt hem voor zijn bijdrage aan de vereniging. Ofschoon wat meer op afstand, is hij tot op het laatst nog vol belangstelling geweest, ongetwijfeld geïnformeerd door zijn kleinzoons Mitch en Stan.
Wij wensen echtgenote Lucie en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Dat hij moge rusten in vrede.


Jan Simons overleden
[RJ] - 8-10-2017 22:45:54


Vrijdagochtend bereikte ons het droevige nieuws dat de vader van onze dirigent Jos Simons plotseling is overleden. Jan Simons werd 86 jaar. De begrafenismis zal a.s. donderdag om 10.30 uur in de parochiekerk van St. Monulphus en Gondulphus in Kaulille plaatsvinden.
Wij wensen Jos, Nadia en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Onze vereniging zal op gepaste wijze haar medeleven betuigen.


Oud-vaandeldrager Joep Lenssen overleden
[RJ] - 3-10-2017 20:00:22


Helaas ontvingen wij gisteren het bericht dat onze oud- vaandeldrager Joep Lenssen is overleden. Joep was sinds 2002 lid van onze vereniging en heeft zo'n 10 jaar ons verenigings-vaandel gedragen. De gezondheid speelde hem helaas parten en maakte dat onmogelijk, maar hij bleef wel belangstellend voor onze harmonie. De Luxemburgreis in 2014 vond hij nog geweldig. Sinds enige tijd was hij in de Bronnerhof te Born.
De crematie zal in besloten kring plaatsvinden op vrijdag 6 oktober a.s. en de uitvaartdienst zal gehouden worden op zaterdag 7 oktober a.s. om 10.30 uur in de St.Catharinakerk te Grevenbicht. Uiteraard zal zijn en onze Drapeau aanwezig zijn in deze dienst.
Verzoek is om met een fijne delegatie aanwezig te zijn in uniform om onze oude vaandeldrager een laatste groet te brengen. Bijeenkomst 10.15 uur aan voornoemde kerk. We wensen de familie veel sterkte.


St. Cecilia praktijkorkest dirigentencursus LBM
[RJ] - 21-9-2017 9:24:21


Op zaterdag 28 oktober a.s. neemt ons orkest deel aan de LBM-dirigentencursus De Maestro. De eerste workshop van de zesdelige cursus 2017 - 2018 heeft als titel Da Capo al Fine.
Bij Adams in Ittervoort zal het orkest vanaf 13.30 uur beschikbaar zijn voor cursusleider Jan Cober en de deelnemende dirigenten. De gastdocent is op dit moment nog niet bekend. Andere orkesten in deze serie zijn o.a. de Koninklijke Harmonie van Thorn, Brassband Merum, Ensembles van de WMC Biënnale en Fanfare Aurora Baexem. Meer info via http://www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro


Tilla Renet-Heffels overleden
[RJ] - 14-9-2017 8:56:38


Helaas ontvingen wij gisteren het trieste nieuws dat Tilla Renet-Heffels, buitengewoon lid van onze vereniging, is overleden. De ‘moeder van de oud-papierploeg’ verbleef sinds enige tijd in Aldenhof te Born.
Net als bij veel generatiegenoten liep ook bij haar en haar gezin Cecilia als een blauwe draad door het leven. In de Willem I-straat werd jarenlang na iedere oud-papierrondgang voor de hele ploeg een kop koffie of iets fris geschonken met daarbij een koekje. Het was voor de aanwezigen een mooie gelegenheid om de rondgang en verenigingshistorie te ‘evalueren’. In april 2008 ontving Tilla van de vereniging dan ook een oorkonde voor haar jarenlange ondersteuning van de oud-papierploeg. Ze was altijd vol belangstelling voor het wel en wee van St. Cecilia.
Onze condoleances gaan uit naar de familie en wij wensen hen allemaal, maar zeker onze muzikanten Vivian, Theo, Sjoerd, Menno en Vera veel sterkte!


Boek Road to WMC
[RJ] - 4-9-2017 14:28:04


Tijdens de receptie afgelopen vrijdag werd het boek 'Road to WMC' aangeboden aan dirigent Jos Simons. Het boek, geschreven door secretaris Raymond Jennen, geeft in 40 pagina's (A4-formaat) het hele traject van de WMC-deelname weer in woord en beeld. Wil je het boekje hebben, stuur dan een bericht via FB of via mail naar info@cecilia-online.nl. De prijs bedraagt € 10,00 en de opbrengst gaat naar de harmonie.


WMC-receptie 1 september a.s.
[RJ] - 14-8-2017 21:04:21


Het is vakantie, maar er wordt natuurlijk wel gewerkt aan onze agenda voor het najaar 2017 en voor 2018. Een korte blik leert bijvoorbeeld dat het JAC-kamp met rasse schreden nadert. Bovendien wordt op vrijdag 1 september a.s. de receptie gehouden b.g.v. onze geweldige WMC-deelname. Deze receptie wordt vanaf 20.00 uur gehouden in de tent aan Op de Coul. De tent staat daar vanwege het laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen. Uiteraard hopen we daar veel leden, supporters en relaties te ontmoeten.


3e plaats in Vriendenprijsklassement Vrienden van het WMC
[RJ] - 1-8-2017 20:08:20


Naast het eindklassement op basis van de jury-uitslagen (een vijfde plek in de eerste divisie), is op het WMC ook een klassement op basis van de jury van de vereniging Vrienden van het WMC.
Wat schetst de verbazing? St. Cecilia is derde geworden in dat klassement Vriendenprijzen.
Zowel in het Stadion als in de Rodahal zijn door leden die de Vriendenjury vormden, alle optredens beoordeeld. Naast de kwaliteit zijn daarbij de belangrijke criteria de verwachting dat het orkest/de band in de toekomst nog verdere progressie kan boeken en de in leeftijd gevarieerde samenstelling en uitstraling van het orkest/ de band. Door deze specifieke criteria wijkt de uitslag af van de professionele jury.
Ongeveer 50 harmonie- en fanfareorkesten hebben in de Rodahal opgetreden in de eerste en concertdivisie. Wij beschouwen dat als een mooie extra waardering en danken de Vrienden van het WMC voor deze eer.


Eerste prijs met onderscheiding voor St. Cecilia op WMC
[RJ] - 25-7-2017 13:18:20


Op zondag 23 juli jl heeft het harmonieorkest indruk gemaakt op het WMC-podium in de Rodahal in Kerkrade. Een geweldige uitvoering van twee zeer moeilijke werken (Unknown Journey van Philip Sparke en Variations on a Pentatonic Theme van Rob Goorhuis) resulteerde in twee staande ovaties van de bijna uitverkochte zaal, veel lovende commentaren in het L1-panel en een score van 92,75 punten, een eerste prijs met onderscheiding en een gouden medaille in de eerste divisie.
Na een korte hevige intocht in middernachtelijk Beeg, werd in Oos Hoes een feestje tot vroeg in de ochtend gevierd en op maandag werd dit voortgezet.
Harmonie St. Cecilia heeft zich een waardig ambassadeur getoond van o.a. gemeenschap, gemeente en muziekbonden. De receptie b.g.v. dit fantastische resultaat zal plaatsvinden op vrijdag 1 september a.s. in de feesttent aan Op de Coul, de tent voor het laatste Bondsschuttersfeest.


WMC: de puntjes op de i.....
[RJ] - 17-7-2017 12:32:31


De voorbereiding voor de deelname aan het WMC nadert zijn einde. Er is goed gewerkt tijdens repetities en groepsrepetities, er werden twee repetitieweekends georganiseerd in Heel en in Sittard en er zijn veel concerten gegeven. Negen stuks maar liefst: Nieuwjaars- en Paasconcert in eigen zaal, concerten in Heel, Heythuysen, Nieuwstadt, Born, Sittard, Maasbracht en Reuver.
Het harmonieorkest repeteert deze week nog drie keer (maandag, woensdag en vrijdag) en wel in de harmoniezaal van de muziekvrienden van Concordia Maaseik. De start van de repetitie is steeds 20.00 uur. Op zaterdag 22 juli a.s. zal dan vanaf 19.30 uur in het gemeenschapshuis Oos Hoes worden gerepeteerd, waarna tegen 21.15 uur de generale repetitie in concertvorm zal plaatsvinden.
Zondag 23 juli zal na een korte repetitie rond 15.30 uur worden vertrokken naar Kerkrade (de supporters vertrekken overigens om 17.00 uur) waar uiteindelijk om 19.00 uur het concert zal plaatsvinden in de Rodahal. We zullen er alles aan doen om een fantastisch concert te geven en een leuk resultaat te verwerven.
De bekendmaking van de resultaten zal om 22.40 uur plaatsvinden en het gezelschap zal tegen 23.40 in Beeg terugkeren, misschien wel in een uitgelaten stemming…..


Openbare concerten door Basisschool de Kingbeek op 12 juni
[RJ] - 7-6-2017 8:54:30


Aanstaande maandag 12 juni vinden de eerste openbare schoolconcerten plaats van MuziekCollectief De Kingbeek samen met de kinderen van basisschool De Kingbeek uit Obbicht en Grevenbicht.
Dit unieke samenwerkingsverband komt uit de koker van Kingbeek directeur Resy van Leeuwen.
Op haar aanvraag werd een zgn. ‘Door!’ subsidie verleend: een provinciaal initiatief om muziek weer op de kaart te krijgen van de basisscholen in Limburg.
Vervolgens werden de drie plaatselijke harmonieën benaderd en uitgenodigd om zich te verenigen en samen het muziekonderwijs weer een impuls te geven. Dit heeft geresulteerd in het: MuziekCollectief De Kingbeek.
Van de subsidie werden o.a. instrumenten aangeschaft, evenals bladmuziek en muzieklessenaars. Tijdens de concerten zullen ook zelfgemaakte instrumenten worden gebruikt.
Onder leiding van voorzitter Jo Savelkoul zijn Rosie Hubens, Kim Breuls en Gabriele Fliescher van het collectief en Roel Nijsten, samen met enkele docenten van de basisschool met de kinderen aan de slag gegaan.
Met als eerste hoogtepunt: interne kerstconcerten in 2016 in de school lokaties Obbicht en Grevenbicht.
Voor de komende concerten zijn niet alleen ouders en grootouders welkom, maar iedereen die muziek een warm hart toedraagt.
Het concert in Obbicht vindt plaats om 10:45 uur in de harmoniezaal van Concordia.
In Grevenbicht wordt opgetreden vanaf 13:00 uur in de harmoniezaal van Aurora.
Aan het concert in Grevenbicht zal ook nog het schoolkoor “de Zèngende Sjnaake” deelnemen.
De entree is gratis.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > >>

Totaal 741 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275