Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

In memoriam Nelly Muurmans – Princen
[RJ] - 27-10-2014 12:25:18


Geheel onverwacht is ons buitengewoon lid Nelly Muurmans – Princen overleden. Nelly, weduwe van oud-drumbandlid Jan Muurmans, was de schoonmoeder van onze penningmeester Jim Sugijanto. Zij was 76 jaar. Wij condoleren de hele familie van harte en wensen veel sterkte. Dat Nelly moge rusten in vrede.
De avondwake is op dinsdag 28 oktober in de Catharinakerk om 19.15 uur. De uitvaartplechtigheid is woensdag a.s. om 10.30 uur in dezelfde kerk.Luxemburg uitstapje
[RJ] - 25-10-2014 14:57:12


Nog veertien dagen en dan gaat St. Cecilia naar Luxemburg. Het belooft een leuke reis te worden, waarin een aardige mix is gemaakt van ontspanning (feest op vrijdag en diverse mogelijkheden op zaterdagmiddag en zondagmiddag) en inspanning (het concert in het MFC te Born op zaterdagavond). Er wordt ook gefluisterd dat we beginnen met een Oktoberfest en afsluiten met een wijnproeverij.....


Speculaasactie 2014
[RJ] - 28-9-2014 11:51:44


In week 47 wordt de jaarlijkse speculaasactie van onze vereniging gehouden. Alvorens met de verkoop te kunnen beginnen zal natuurlijk eerst gebakken en ingepakt moeten worden. Dit jaar zal dat gebeuren op zondag 16-11 (taai-taai) en maandag 17-11 (speculaas). Dit is een week later dan vorig jaar, vanwege het concertweekend van orkest en JEC in Luxemburg ( 07 t/m 09 november)
Alle handjes zijn welkom, want vele maken licht werk, nietwaar? Ben je beschikbaar, geef je dan even op bij Daniëlle Nelissen. Alvast dank.


Vrijwilligersbijeenkomst 20 september a.s.
[RJ] - 4-9-2014 21:12:43


Breaking News:

Afgelopen week bericht van Mars ontvangen.......................
Zaterdag 20 september een nieuwe Vrijwilligersbijeenkomst bij St. Cecilia in Oos Hoes vanaf 15.00 uur.
Van Mars? Ja, ze willen praten, ze willen vragen hoe wij het allemaal geregeld hebben....... Het verzoek is door Hugo Lumens ontvangen... dus hij weet meer......


We zijn begonnen.... en hebben interessant nieuws...
[RJ] - 24-8-2014 19:38:43


De vakantieperiode is afgesloten en alle verenigingsonderdelen zijn weer gestart met de repetities. Systemen zijn weer gangbaar gemaakt, stof is eruit geblazen en bij de drumband was te horen dat alle vellen nog in vorm zijn en alle stokken aanwezig...... Het JEC is gestart met een korte repetitie, nadat nog eerst de DVD van het succesvolle concert te Heel in het café van Oos Hoes was bekeken. Leuk om dat nog even terug te zien. Maestro Jos Simons gaf het karaktervolle voorbeeld door met een gebroken pols en een indrukwekkend manchet toch de tijd tot 22.30 uur voorspoedig te laten verlopen.... We zijn begonnen! Eind komende week zal ook weer een nieuw Cecielke verschijnen, met allerhande berichten en een zeer interessant nieuws over het eerste muziekgezelschap in het Grevenbichtse…… Een artikel uit december 1861 geeft aan dat deze vereniging de naam St. Cecilia droeg.


Jean Tholen overleden
[RJ] - 11-8-2014 8:47:16


Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze oud-muzikant en Lid van Verdiensten Jean Tholen.
Jean, zoon van ‘Maan’ Tholen, kreeg de beginselen van de muziek uiteraard geleerd door zijn vader ‘op de maelzak’. Hij startte op cornet en een ''''altje'''' en speelde vervolgens ruim veertig jaar trombone (toen nog ventieltrombone) en toen de gezondheid dat niet meer toeliet, schakelde Jean over op slagwerk i.c. de grote trom. Dat deed hij ook op straat met veel verve. Hij kreeg zelfs de naam ''de jazzklopper''. Daarnaast was Jean bestuurslid namens de werkende leden van 1967 tot 1979 en actief in diverse commissies bij vele evenementen van de vereniging. Ook was Jean muzikant bij De Dreesjbub''n, de kapel die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw furore maakte onder leiding van Jan Thissen. Dat hij een echt verenigingsmens was, hebben ook andere verenigingen in Grevenbicht mogen ervaren. Om er maar een paar te noemen: Theater Komiek, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het Maasland Kozakkenkoor, de buurtvereniging De Greune Paol en de Wuilisse. Ook het biljarten had zijn bijzondere belangstelling.
Jean was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia en werd vanwege zijn inzet voor de harmonie in het jubileumjaar 2000, toen de harmonie haar 100-jarig jubileum vierde, benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. Dat Jean moge rusten in vrede. Wij wensen de familie uiteraard veel sterkte.


Verjaardag Jos Simons
[RJ] - 6-8-2014 8:15:01


Vandaag - woensdag 6 augustus - feliciteren we namens de gehele Cecilia-familie onze dirigent Jos Simons met zijn verjaardag. We wensen een hele fijne dag. Jos is nu begonnen met zijn pre-Abrahamjaar, maar dat terzijde..... Proficiat!


Oud papier 26 juli
[RJ] - 19-7-2014 22:07:38


Zaterdag 26 juli a.s. zal weer oud-papier opgehaald worden. Vanwege de vakantieperiode is de ploeg hard op zoek naar extra handjes. Zoals iedereen wel weet, is een basis-bezetting noodzakelijk. Heb je even tijd of wil je een gratis work-out voor het goede doel, meld je dan even bij Jack Heijligers of via info@cecilia-online.nl. Alvast dank voor de medewerking.


St. Cecilia oogst bewondering op OLS
[RJ] - 7-7-2014 15:34:07


Op zondag 6 juli, DE zondag van 2014, trad ons korps aan op het OLS. Van Oos Hoes werd – met een indrukwekkende bezetting – onder leiding van Tamboer-Maitre Heleen Dieters naar het Paradeterrein op de Brammert gemarcheerd om daar deel te zijn van de grote openingsceremonie. Samen met de zustervereniging en 10 schutterijen, inclusief Standaardruiter en vendelzwaariers, werd ten overstaan van het Federatiebestuur en de Gouverneurs een prima ceremonieel gehouden. John nam vanaf dat moment de honneurs als TM weer waar, onder dankzegging aan Heleen. Een heuse wereldpremière van de OLS-Inspectiemars door ons korps, inclusief pauken, onder leiding van Jo Savelkoul, vormde de opmaat voor de volksliederen. Het Wilhelmus en de Brabanconne stonden niet op ons repertoire, maar de Europahymne, het Vlaams volkslied en het Limburgs volkslied klonken wel via onze uitvoering. Lou Kirkels zorgde voor de vocale inbreng door het zingen van het Limburgs volkslied.
Na een korte pauze, die door enkelen werd benut om te herstellen, mocht vanaf 13.25 uur DE optocht worden geopend. Indrukwekkend, die enorme opkomst van bezoekers in Beeg en het publiek dat continu via applaus haar waardering liet blijken. Woorden als: ‘dao kump gein enj aan’ – ‘wat ein prachtig korps’ – ‘g …verd..wat een vereiniging’ en ‘wat zeen die er verzurg oet’ klinken dan als muziek in de oren. Op de tribune stonden mensen bijvoorbeeld spontaan op bij het horen van de Limburgse Jagersmars. Kortom: Kippenvel voor iedereen! Ook uit de muziekwereld en bij de pers was bewondering merkbaar. Al met al een prachtig optreden middels een geweldige opkomst van meer dan 100 deelnemers. Allen bedankt daarvoor. Een bijzonder compliment aan onze jonge muzikanten en vaandeldragers voor hun inzet! Prima gedaan.Cecilia-promotie in Venlo, titel voor Annet Schmeitz
[RJ] - 29-6-2014 14:09:54


Zondag 29 juni was een dag met heuse Cecilia-promotie op de Finale Jonge Solisten in Venlo. Allereerst trad Vera Pernot op in de Jeugddivisie en zij scoorde een fraaie eerste prijs met 86 punten. Vervolgens behaalde Annet Schmeitz met 88 punten een prachtige eerste prijs in de vijfde divisie en werd daarmee Limburgs kampioen. De jury, bestaande uit Jos van de Braak en Ben Essers had het over een mooie zuivere toon en een heel muzikale uitvoering. Beide dames speelden Romance (G. Duijck)Tegen het einde van de dag evenaarde Sjoerd Pernot de prestatie van zijn zus door met zijn vertolking van Jenny Jones (W. Rimmer) eveneens 86 punten te spelen op het podium van de eerste divisie.
Drie mooie eerste prijzen en bovendien is de Limburgse titel opnieuw in de vereniging (in 2012 won Merel van Daal deze medaille) Daar kun je als harmonie alleen maar trots op zijn en een welgemeend proficiat namens de hele Cecilia-familie is zeker op zijn plaats.


Cecilianen naar Finale Jonge Solisten
[RJ] - 26-6-2014 10:50:53


Maar liefst 63 solisten en drie ensembles uit verschillende divisies nemen op zondag 29 juni deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Vanaf 09.15 uur strijden de deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht.
De finale vindt plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort (Oude Markt 30) in Venlo en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 (incl. programmaboekje). Tijdens de Finale Jonge Solisten worden de solisten en ensembles onder andere beoordeeld op muzikale uitvoering, dynamiek, techniek, ritmiek en zuiverheid. Dit gebeurt door een vakkundige jury die bestaat uit Jos van de Braak en Ben Essers. Voor St. Cecilia zijn dit jaar 3 muzikanten present:

10. 10.18 uur Vera Pernot klarinet Romance – Guy Duijck
22. 11.45 uur Annet Schmeitz klarinet Romance – Guy Duijck
58. 20.35 uur Sjoerd Pernot euphonium Jenny Jones – W. Rimmer

Wij wensen uiteraard veel succes en een mooie dag in Venlo.


JEC speelt in Kasteelpark Born
[RJ] - 17-6-2014 15:02:39


Het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) zal zondag 22 juni a.s. opnieuw een optreden verzorgen in het Kasteelpark Born. Dat staat dan weer in het teken van muziek en in samenwerking met Artamuse wordt een podium ingericht onder de noemer ‘Jeugdorkesten spelen beestachtig goed.’ Naast het JEC zullen maar liefst acht orkesten uit o.a. Genhout, Spaubeek, Born, Einighausen, Guttecoven en Munstergeleen. Het JEC heeft een druk seizoen achter de rug met o.a. hele mooie optredens in Heel en Grevenbicht (Cecilia’s Muziekpodium en de Voorjaarsmarkt) en zal zich ook in Born van haar beste kant tonen. Dat is Hermie Smeets en zijn muzikanten wel toevertrouwd.

11.30 uur Jeugdharmonie St. Cecilia Grevenbicht
12.15 uur Sjnake fanfaar Genhout
13.00 uur Jeugdorkest “The Young Ones” uit Spaubeek
13.45 uur Opstaporkest Born
14.15 uur Jeugdorkest Born
15.00 uur Jeugdfanfare Concordia Einighausen
15.45 uur Jeugdorkest “De Augus10ers” Geleen
16.30 uur Jeugdfanfare Juliana Munstergeleen
17.15 uur Jeugdorkest L’Avenir GuttecovenDubbel op MGT maakt Triple ''Zeer Goed'' in 2014
[RJ] - 16-6-2014 14:12:22


Zondag 15 juni namen zowel de drumband als het harmonieorkest zeer succesvol deel aan het 50e Maasgouwtoernooi, gehouden in het Gemeenschapshuis te Born en georganiseerd door de plaatselijke harmonie L’ Union. Mooie, muzikale uitvoeringen werden door de juryleden Henk Mennens (orkesten) en Kevin Houben (slagwerkensembles / drumbands) beloond met tweemaal het predicaat Zeer Goed. Een prima performance en dito resultaat en een mooie voortzetting van de ‘JEC-lijn’ (Concert in Heel met predicaat Zeer Goed). Natuurlijk werden de resultaten in stijl geëvalueerd in Born, maar ook later in en buiten Oos Hoes.
Het was weer een lange dag. De drumband was namelijk al in alle vroegte al present in Born en rond 11.00 uur werden Big Sound, Gassenhauer en Crisis & Solution uitgevoerd. Gassenhauer werd overigens niet beoordeeld, maar als een intermedio gespeeld. Zo kon Henk Mennens rustig schrijven.
Het harmonieorkest speelde in om 14.00 uur en toog vervolgens naar Born. Het programma van het orkest was weer van een behoorlijk kaliber met ‘Belkis’ en ‘Spring’ en ook de ‘Children’s March’ werd beoordeeld. Het was een heuse uitdaging om weer aan te gaan, zeker na de geweldige concoursdeelname van 2013. Immers, noblesse oblige… Toch werd de klus uiteindelijk op een zeer fraaie wijze en bijzonder muzikaal geklaard en bovenal naar tevredenheid van de maestro.
Proficiat aan alle muzikanten, muzikale leiding en iedereen die hieraan heeft bijgedragen. De dubbele Zeer Goed op het MGT zorgt voor een echte Triple in 2014.
Het is overigens in een snelle telling de 43e keer dat het harmonieorkest het hoogste predicaat heeft behaald in 50 edities (4 eigen organisaties, 3 x goed) De drumband heeft vaker deelgenomen, maar enkele keren minder ‘Zeer Goed’ in de wacht gesleept.


Mooie presentatie tijdens Processie
[RJ] - 10-6-2014 19:27:53


Pinksterprocessie in Beeg, een jaarlijks fenomeen van beeld en geluid. Het was maandag erg warm en vele uniformen en hemden waren doorweekt. Na zaterdagavond waren we wel iets gewend, maar toch.... We mogen spreken van een prima opkomst en een mooie performance. Dit is zonder twijfel weer een hoogtepunt op Cecilia''''s timeline. Aan allen dank voor het uithoudingsvermogen. Ook veel dank aan de mensen die ons vanaf de kant voorzagen van water. Het was erg welkom, misschien voor sommigen wel noodzaak.
Van de Limburgse Jagersmars om 09.15 uur naar de kerk - de drie Processiemarsen Processio Bichtae, Sympathie en Sursum Corda tijdens de Processie - tot de Millenniummars omstreeks 12.30 uur bij terugkeer via de Boulevard...... Het was weer genieten! De nazit op het terras van Oos Hoes was uiteraard ook nog lang gezellig.
Uitslagen Roderlandtoernooi Bleijerheide 2014
[RJ] - 21-5-2014 13:39:48


In een zeer druk weekend met repetities en het optreden te Heel en voor sommigen nog vooraf het bezoek aan Adams Musiccentre te Ittervoort, zagen enkele solisten nog de kans om in Kerkrade hun beste beentje voor te zetten.
Chapeau voor allemaal vanwege de hele mooie resultaten, en met name voor Annet Schmeitz die een gedeelde eerste plaats behaalde in de 5e divisie. Fantastisch toch en bovendien allemaal het predikaat Zeer Goed met het JEC enkele uren later. Toppers!

5e div: Annet Schmeitz klarinet 88 pt (gedeelde 1e plaats)
4e div: Michelle Vrencken klarinet 83 pt
duo Michelle en Annet klarinet 82 pt
3e div: Alita Heijen dwarsfluit 81 pt
Merel van Daal klarinet 82 pt
Anouk Vrencken trompet 80 pt

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275