Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Geslaagd Nieuwjaarsschaatsen JAC
[RJ] - 10-1-2014 18:20:20


Tradities zijn er om in ere gehouden te worden… Of om soms een beetje aan te passen. Zoals ieder jaar vond het JAC het weer tijd worden om te gaan schaatsen, maar deze keer werd het Oudejaarsschaatsen vervangen door het Nieuwjaarsschaatsen!
Vrijdag 3 januari verzamelden zich rond de klok van 12:30 een dertigtal enthousiaste Cecilianen. Na het bekend maken van de auto-indeling werd er koers gezet naar de Wintertuin in Maaseik. Na de nodige schaatsenwissels betrad iedereen het ijs. Urenlang werd er geschaatst, door de een wat meer dan de ander. Aan de inwendige mens werd uiteraard ook gedacht, in het welbekende hutje naast het ijs werden snoep en warme chocomel graag genuttigd. Ook de belangstellende niet-schaatsers deden hier maar aan mee...... Na de dagelijkse dweilpauze, die onze fanatieke schaatsers eigenlijk wel te lang vonden, ging ieder weer enthousiast het ijs op. Niet iedereen was gewend aan de vernieuwde gladheid van het ijs, waardoor er enkele botsingen en valpartijen ontstonden. Gelukkig is alles goed afgelopen. Tegen de klok van 5 uur werd iedereen van het ijs afgedirigeerd en werd er weer naar het Beegse gereden. Het was weer een leuke middag!! (Sanne Lemmens)


Koen Cuijpers soleert bij JungeBläserPhilharmonie NRW
[RJ] - 10-1-2014 18:05:34


Koen Cuijpers, is naast solo-klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven tevens al enige tijd concertmeester en solist bij de JungeBläserPhilharmonie NordRheinWestfalen. Dit regionaal toporkest – in 2013 nog winnaar van de Festival Divisie WMC Kerkrade – kent meer Limburgse inbreng want het staat onder leiding van Harry Vorselen.

Het orkest verzorgt in deze periode een aantal concerten in het Bundesland NRW.
Komend weekend zullen zij in Rheine concerteren, op 11 januari in Boenen en op 12 januari in Wetter. Op het programma staan de Fledermaus Ouverture (Johann Strauss) Don Juan (Richard Strauss) Ghost Train (Eric Whitacre) het Concertino voor Fluit (Cécile Chaminade) en Chick Corea Olé (arr. Bob Lowden).
Als toegiften worden gespeeld:
-Éljen a Magyar( Johann Strauss -Sohn- arr.Gerhard Baumann)
-Songs of the Wizz (Quincy Jones, arr. Peter Kleine Schaars)
-Radetzky Mars(Johann Strauss sr.)

Speciaal in dit nieuwjaarsconcert 2014 is het optreden van Koen Cuijpers in het War Concerto voor klarinet en orkest van Dirk Brossé.
Dit werk, dat werd geschreven in 1999 en erg programmatisch is, speelt zich af tegen de achtergrond van de burgeroorlog in Bosnië en vertelt over een jongetje dat op zijn eigen manier de oorlog interpreteert. De diverse volkeren krijgen een eigen thema in het orkest en de soloklarinet neemt de rol van het kind op zich.

Het concert van 4 januari jl. is opgenomen door WDR3 en zal worden uitgezonden op dezelfde zender op:
11 januari van 20.05uur tot 22.00uur (WDR 3, Konzert)
25 januari van 13.04uur tot 15.00uur (WDR3, Konzert der Woche)


Uitvoeringen Bondsconcours op youtube
[RJ] - 6-1-2014 15:33:00


Geplaatst op youtube de uitvoeringen van ons optreden op het bondsconcours van de LBM op zaterdag 20 oktober 2013, namelijk Equus en Il Cantico, door de jury beloond met 92,25 punten, een eerste prijs met lof der jury en het hoogste aantal punten van beide concoursweekenden (13 en 20 oktober).
Duidelijk camerawerk van Frans Verschuren (via Anne Smeets) en prima opnamen ter beschikking gesteld door de Omroep L1.
Deze opnamen betreffen het keuzeprogramma:
Equus via http://www.youtube.com/watch?v=-L4TBlyoboo
Il Cantico via http://www.youtube.com/watch?v=ZapjXzqM6ZA


Ontvangst Club van Honderd en Leden van Verdiensten
[RJ] - 28-12-2013 11:40:23


Het bestuur heeft onlangs besloten de ontvangst van de Leden van de Club van Honderd en de Leden van Verdiensten weer in ere te herstellen. Voorafgaand aan het Nieuwjaarsconcert zal deze korte bijeenkomst plaatsvinden in Oos Hoes, waar in een gezellige sfeer de Nieuwjaarswensen kunnen worden uitgewisseld, maar ook door het bestuur een korte vooruitblik kan worden gegeven op het alweer volle jaarprogramma 2014. De bijeenkomst start vanaf 13.30 uur.


21e Nieuwjaarsconcert
[RJ] - 28-12-2013 11:37:12


Zondag 5 januari 2014 wordt vanaf 14.30 uur in Oos Hoes het 21e Nieuwjaarsconcert gehouden. Na een druk en bijzonder succesvol jaar hebben zowel de drumband als het harmonieorkest zich weer beijverd vele nieuwe werken op de pupiter te hebben. De drumband heeft o.l.v. instructeur Michel Mordant de afgelopen maanden hard gewerkt aan drie werken van de hand van de instructeur zelf (Crisis and Solution) van de Duitse componist Carl Orff (Gassenhauer) en van de Limburgse topinstructeur en componist Jo Zinzen (Big Sound).
Na de pauze zal het orkest onder leiding van Jos Simons eveneens nieuw repertoire uitvoeren. Verschillende genres passeren de revue, zoals muziek uit de musical/film Les Miserables, de ouverture Spring van Johan de Meij, Britse en Spaanse muziek, maar ook repertoire van het Weens Nieuwjaarsconcert 2013 (van de Oostenrijkers Johann Strauss sr en jr en de Deense componist Hans Christian Lumbye). Het belooft weer een leuke middag te worden.


2013 topjaar Cecilia
[RJ] - 28-12-2013 11:35:36


St. Cecilia kijkt terug op een topjaar, met geweldige muziek en prachtige successen voor solisten, ensembles, drumband en orkest.
Een geweldig kampioenschap van de drumband in de 2e divisie podium, vele solistensuccessen, een geslaagde Voorjaarsmarkt, een mooi en gezellig JAC-kamp, een fantastische 1e prijs met lof en de winst van het harmonieorkest in de 1e divisie op het bondsconcours, een nationaal kampioenschap voor het jeugdige saxofoontrio en nog veel meer mooie momenten muzikaal of anderszins.
Samen hebben we veel bereikt en we danken dan ook iedereen, binnen en buiten de Cecilia-familie, voor de morele en/of financiële bijdrage.
Wij wensen u een gezond, gelukkig en muzikaal 2014 en zien u graag op ons 21e Nieuwjaarsconcert op zondag 5 januari, onze 25e Voorjaarsmarkt op 18 mei of bij andere gelegenheden , want ook in 2014 gaan we weer mooie dingen doen.Mia Eurlings-Peters genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2013
[RJ] - 1-12-2013 13:36:57


Ons lid Mia Eurlings-Peters (vrouw van lid van verdiensten Jo Eurlings en moeder van onze trompettist Paul) is dit jaar genomineerd voor de vrijwilligersprijs in de categorie ‘De vrijwilliger’. Het is nu zaak te gaan stemmen op Mia om ervoor te zorgen dat zij de meeste stemmen vergaart. Stemmen kan vanaf 25 november tot en met 18 december via de website www.devrijwilligersprijs.nl
Mia is genomineerd omdat zij vele verdiensten heeft voor onze gemeenschap, bij talloze activiteiten en verenigingen. Zo heeft zij ook jarenlang een bijdrage geleverd aan de verzorging van de buffetten tijdens feesten van Harmonie St. Cecilia.


Ceciliamis a.s. zondag 1 december
[RJ] - 29-11-2013 17:56:49


Traditiegetrouw luistert het harmonieorkest in het najaar de H. Mis op in de Catharinakerk te Grevenbicht. Ook dit jaar is dat het geval en wel op zondag 1 december a.s. vanaf 10.15 uur. Vanwege concours en het requiemproject is de datum iets later op de kalender. Het orkest staat onder leiding van dirigent Jo Savelkoul en zal een zestal werken uitvoeren. Dit zijn de twee gospels ‘Hail to the crown’ en ‘There’s a man going round’, daarnaast uit de musical Les Misérables ‘I dreamed a dream’ en van Gé Reinders speelt het orkest ‘Es de Blajer Valle’ (zang: Hermie Smeets) en het Nieuw-Zeelandse lied ‘Hine e hine’.
De viering wordt afgesloten met de op het concours gespeelde pasodoble Gitana del Albaicin van Pascual Marquina. De H. Mis wordt opgedragen aan alle overleden en levende leden van de harmonie.Cecilia in de Beegse Mès
[RJ] - 27-11-2013 19:28:52


Tijdens de Beegse Mes op zaterdag 23 november trad namens onze vereniging eens een heel ander ensemble op. Was de afgelopen het Kamermuziekensemble Cécile ons vaste visitekaartje, dit jaar hadden de muzikanten te maken met een te drukke agenda en kon deelname aan de Mès niet worden ingevuld.
Roland Smeets (bugel/trompet) en Floor Lassche (zang) wisten de ontstane lacune prima op te vullen met spontane medewerking van Ron Kuipers (toetsen) en Erwin Gielen (percussie) Tezamen vormden zij namens de harmonie ‘The Acoustic Four’.
Op het programma stonden drie nummers: Poetry Man van Stevie Ann, Tel tot teen van Tina Dico en
Silent Sea van KT Tunstall. De optredens in dialect (Poetry Man en Tel tot teen) en engels (Silent Sea) werden door een aardig gevulde kerk goed gewaardeerd. Van veel toeschouwers werden in ieder geval goede reacties ontvangen. De naam Fantastic Four kwam zelfs even langs.
Hierbij voor de volledigheid nog even een korte toelichting op de twee muziekvrienden van Roland, die we uiteraard danken voor hun medewerking:
Erwin, oorspronkelijk uit Susteren, tegenwoordig woonachtig in Heppeneert, studeerde aan de Rock Academie in Tilburg. Hij is een fenomenale allround drummer en werkt als docent op diverse plaatsen, drumt in diverse bands en heeft met veel muzikanten gespeeld door heel Europa, zoals Stevie-Ann, Michael Katon en the Time Bandits.
Ron Cuijpers, oorspronkelijk uit Maastricht, studeerde aan het conservatorium van Maastricht en speelt als toetsenist als vaste begeleider bij Jack Vinders en bij veel bands en orkesten, zoals Guido’s Orchestra tijdens de Symphonica in Rosso-concerten .


Goede muzikantenvergadering 15 november
[RJ] - 17-11-2013 13:35:15


Vrijdagavond 15 november werd het tweede deel van de repetitie benut om met de muzikanten van het harmonieorkest van gedachten te wisselen over muziek-technische zaken. Hiermee is de muzikantenvergadering na een paar jaar afwezigheid weer op de agenda geplaatst. Een initiatief waarop zeer positief werd gereageerd.
Allereerst werd even stil gestaan bij een zeer succesvol muzikaal, maar ook financieel jaar 2013, met vele muzikale hoogtepunten. Verder werd natuurlijk stil gestaan bij de bondsconcoursdeelname. Er werd kort gediscussieerd over voorbereiding, repetities, repetitiedagen, concerten etc. Ook dirigent Jos Simons gaf zijn visie over het concours en ook de toekomst voor concours en St. Cecilia. Vervolgens kwamen ook mutaties binnen het orkest summier aan de orde.
Op de agenda verder een vooruitblik op de komende activiteiten in de laatste periode van het jaar met de Speculaasactie, Sinterklaasintocht, H. Mis en Kerst-in en een doorkijk naar 2014.
Dit jaar belooft weer een druk jaar te worden met bij het Nieuwjaarsconcert de herintroductie van de Cv100 bijeenkomst, diverse concerten op de agenda, een mogelijk muziekproject in oktober, een uitstapje naar Luxemburg in november en natuurlijk de medewerking aan het OLS in Beeg. Voor de Luxemburgtrip werd een projectgroep benoemd, bestaande uit Hugo Lumens, Noël Tholen, Hylke de Witte, Valerie Savelkoul en Roland Smeets .
Tenslotte werd de Programmacommissie na het terugtreden van Jens Goossens aangevuld met Lou Kirkels, Floor Lassche en Roland Smeets. Alle ideeën over repertoire etc. zijn vanaf nu ook bij hun van harte welkom.


Speculaasaktie supporters
[RJ] - 11-11-2013 22:12:08


Ook dit jaar wordt bij de komst van de Goedheiligman en zijn kompaan weer speculaas en taai-taai verkocht. Het is een belangrijkste actie, want de opbrengsten komen volledig ten goede van onze vereniging. De lekkernijen zijn gebakken op 10 (taai) en 11 november (speculaas) In week 47, i.c. op 18 november start de verkoop. Meer informatie bij Tilly Vola (4858162) Probeer de supporters zoveel mogelijk te steunen en kijk in de eigen familie of omgeving of je pakken taai en/of speculaas aan de man kunt brengen.


Uitbreiding harmonieorkest
[RJ] - 9-11-2013 17:12:08


Gisteravond welkom geheten aan nieuwe muzikanten voor het harmonieorkest. Van harte welkom en veel plezier en succes! De nieuwe aanvullingen zijn Guusje Duijsens en Anouk Vrencken in de trompetsectie en Vera Pernot, Marian Bleuel en good 'old' Daisy Hoofwijk in de klarinetsectie. Daisy speelde een aantal jaren geleden al klarinet en hobo. Zij keert nu terug op klarinet. De dames mochten meteen kennis maken met het nieuwe repertoire dat na Bondsconcours en Requiem voor het eerst op de pupiter lag. Er zijn nog drie weken voor de Ceciliamis (1 december 10.15 uur) en een achttal weken om het 21e Nieuwjaarsconcert (5 januari 2014 om 14.30 uur) voor te bereiden. Het programma in januari is: Domingo Ortega - Spring Overture - Les Miserables - Hine e Hine - Champagnergalop - Perpetuum Mobile en vanzelfsprekend de Radetzky Mars. Misschien .. nog een verrassing......


Prachtige voorstelling in Genk
[RJ] - 7-11-2013 0:18:16


Vanavond in C-Mine Genk, een geweldig mooi complex (op de Mijnen Winterslag) een prachtige voorstelling gegeven tezamen met de drie koren uit Belgie en Nederland (Femail, Laetare Musica en Synoidos) Dagmar Feyen piano, Jos Simons, hobo en directie, Nadia Loenders chef-dirigent en componist. Een volle zaal was getuige van een zeer muzikale uitvoering van diverse werken door de deelnemers individueel en de gezamenlijke uitvoering van het Requiem van Twijfel en Troost. Het harmonieorkest in enigszins aangepaste samenstelling (een aantal muzikanten zat bv. bij de Big Band Beeg) speelde als eigen werk de toepasselijke Overture to a New Age en zorgde voor een prima begeleiding van de koren en solisten. Jos Simons speelde een mooie solo met pianobegeleiding en TV-ster Hubert Daemen verzorgde de voordrachten op geweldige intense en soms ook humoristische wijze. Wederom een zeer geslaagde benefietvoorstelling (ruim een jaar na Hasselt, 2 november) met tot slot een staande ovatie en een toegift.


Prachtig concoursresultaat harmonieorkest
[RJ] - 21-10-2013 23:21:10


Een geweldig concoursconcert in de Oranjerie is zondag 20 oktober door de jury beloond met 92,25 punten, een eerste prijs met lof der jury en het hoogste aantal punten van beide concours- weekenden. Tevens werd toch wel ruim afstand genomen van de vier andere orkesten in de eerste divisie. Maestro Jos Simons ging de dames en heren voor in een boeiende, bevlogen en zeer muzikale uitvoering die leidde tot een staande ovatie van de vele toeschouwers en zelfs applaus van de jury.

Na een intensieve, maar tegelijkertijd ook ontspannen periode – die vrijdagavond met een mooie generale repetitie werd afgesloten – was het zondag om 15.00 uur tijd voor een korte inspeelsessie. Daarna vertrokken de twee grote bussen met zo’n 120 personen naar Roermond waar tegen 17.30 uur de warming-up begon. Om 18.20 uur was Jos content en ging het orkest in slagorde naar het podium. De LBM had nog een onaangekondigd herdenkingsmoment voor (ook bondsconcours-) verslaggever Frans Bergers z.g. ingeruimd, waardoor het even duurde voor het concert kon beginnen.

De pasodoble Gitana del Albaicin was een mooie opmaat voor het concoursprogramma. De zeer muzikale uitvoeringen van het moeilijke en toch best risicovolle programma werden door de jury beloond met de enige eerste prijs met lof van het bondsconcours 2013 (m.u.v. de concertafdeling wel te verstaan) Voorzitter John Maassen meldde het al op de generale repetitie vrijdagavond; Cecilia wil niet als grijze muis naar het concours. Dat werd de toeschouwers in de zaal al snel duidelijk. Gedreven uitvoeringen, diversiteit in programma, dynamische schakeringen, transparantie en prima solisten zijn maar enkele kernwoorden. Het optreden werd dan ook door alle aanwezigen beloond met een staande ovatie en applaus uit de jury-rangen.

Het verplichte werk The Rise of the Phoenix werd gewaardeerd met 91,83 punten, dat al een enthousiast applaus ontlokte aan de Cecilianen. Het keuzeprogramma (Equus en Il Cantico) kreeg 92,67 punten en toen was het hek echt van de dam met een totaal van 92,25 punten en een eerste plaats in de eindrangschikking. Voorzitter Raymond Knops kreeg bijna geen gelegenheid meer de totaaluitslag bekend te maken. Jos Simons werd uitbundig toegezongen en de muzikanten en aanhang vielen elkaar in de armen en menig knuffelmoment werd vervolgens in de zaal en de foyer georganiseerd. Op de trap van de foyer werd vervolgens een foto gemaakt van dirigent en Team Zjos (de Ceciliadames in speciaal vervaardigde T-shirts! )

Na de nodige evaluaties en drankjes reden de bussen tegen 23.00 uur richting Beeg, waar een korte, rumoerige en plezierige intocht werd georganiseerd vanaf de Houtstraat. Weer een feestje voor het dorp dat eigenlijk al in ruste was. In Oos Hoes werd daarna een prachtig swingend feestje georganiseerd dat tot in de kleine uurtjes duurde. Na sluiting van het café werd door een aantal die-hards nog tot 05.30 uur op locatie de registratie beluisterd en flink nagebabbeld, maar dat terzijde.

De day-after begon met spek met ei-ontbijt voor een vijftigtal Cecilianen, gevolgd door een lange zit met hapjes, drankjes, het bekijken van de videobeelden, het beluisteren van de registratie, oud-Hollandse en Franse spelen, darten en vooral samen genieten van het resultaat. Helaas kon een prominent verantwoordelijke voor het succes niet aanwezig zijn vanwege CD-opnamen met zijn militair orkest te Gent. Zondag a.s. is de receptie en dan is hij aanwezig om alles in te halen…..


Volg de concertconcoursen live op L1 Radio
[RJ] - 15-10-2013 16:03:09


Op 20 oktober zijn vanaf 18.00 uur Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, Harmonie Wilhelmina Posterholt en Harmonie St. Caecilia Geulle live te horen. Op 27 oktober zendt L1 de concerten uit van de Van De Kreeke Brass Band Limburg uit Geleen en de Koninklijke Philharmonie Bocholtz, vanaf 18.00 uur.
Tom Doesborg en Emil Szarkowicz presenteren de live-uitzendingen. Naast verschillende gasten schuiven ook de recensenten George Moreau en Jos Frusch aan. De geluidstechnici Jo Smeets en Annet Tillie van L1 nemen de concerten van alle 19 fanfares en harmonieën op. Op 3, 10 en 17 november zijn die te horen in het radioprogramma De Klassieke Avond van L1 tussen 19.00 en 21.00 uur.
See more at: http://www.hklimburg.nl/organisaties/limburgse-bond-van-muziekgezelschappen/projecten/concertconcoursen.html#sthash.CcS4Jnm5.dpuf

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275