Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

De laatste repetities......
[RJ] - 14-10-2013 21:56:39


Dirigent en muzikanten gaan deze week nog aan de slag op dinsdag en donderdag vanaf 19.00 uur in zaal Van Eyck te Maaseik (met dank aan de K.H. Concordia Maaseik) en op vrijdag (20.00 uur) en zaterdag (Generale, 20.30 uur) in Oos Hoes te Grevenbicht.
De jury stelde dat afgelopen weekend diverse korpsen nog niet klaar waren voor het concours. Wij gaan proberen er wel klaar voor te zijn en samen met Jos Simons een prachtig concert te geven in Roermond.


Nederlands Kampioenen bij St. Cecilia
[RJ] - 5-10-2013 14:02:21


Het ensemble Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Milou Lemmens (alt-saxofoontrio) behaalde hedenochtend, zaterdag 5 oktober, in het Conservatorium te Utrecht het Nederlands Kampioenschap.
De dames en heer waren al vroeg in de trein om op tijd in Utrecht te arriveren. Om 10.30 uur mochten zij als eerste in de prachtige Fentener van Vlissingenzaal van het Conservatorium optreden op, zoals het officieel heet, het Nederlands Kampioenschap KNFM-VNM Blazers 2013.
Aan dit landelijk kampioenschap doen muzikanten mee die het afgelopen seizoen het hoogste aantal punten hebben behaald tijdens de concoursen voor solisten en kleine ensembles van de twee landelijke koepels voor amateur-muziekverenigingen. Het deelnemersveld is gevarieerd: van jonge solisten die nog niet zo heel lang muziek maken en in de jeugddivisie spelen tot ervaren amateur-muzikanten die in de eerste divisie uitkomen en dus op hoog niveau musiceren.
Ellen, Joep en Milou hadden al op de solistenconcoursen en de Limburgse Solistenfinale hun beste beentje voorgezet en dat deden ze ook vandaag.
De uitvoering van het werk Anita, met begeleiding op piano door Anky Mofers, werd door de jury (de heren Tuinstra en Goorhuis) met 82 punten beloond. Dit was goed voor een eerste plaats en de kampioensmedaille voor ensembles in de jeugdafdeling. Proficiat met dit optreden en dit resultaat.


Saxtrio zaterdag naar NK te Utrecht
[RJ] - 3-10-2013 22:36:58


En natuurlijk hebben we onze aandacht gericht op het Bondsconcours, we gaan daar voor een sjiek optreden en de voorbereidingen zijn in volle gang. Wie ook voor een sjiek optreden gaan zijn Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Milou Lemmens (alt-saxofoontrio) want zij mogen naar de Nederlandse Kampioenschappen in Utrecht op zaterdag 5 oktober a.s. namens de LBM. Dit is een resultaat van hun optredens op het solistenconcours en op de Limburgse solisten finale in Heel.
Wij wensen heel veel succes en geniet vooral van deze dag!!!


LBM jeugdorkest en Cecilianen actief
[RJ] - 25-8-2013 13:34:51


Zondag 8 september speelt het LBM jeugdorkest (met o.a. Lucienne Kropman en Reineke Vogten) om 15.00 uur in het openluchttheater te Valkenburg. Het orkest presenteert zich met het programma ‘Het beste uit Limburg’. Limburgs talent krijgt de kans om zich te laten zien en horen. De Limburgse musicalster Suzan Seegers wordt tijdens de concerten van het LBM Jeugdorkest begeleid in werken uit haar eigen musicalproductie ''Suus''. Celine Brouns, winnares van de Finale Jonge Solisten/ Nederlands Kampioen 2010, 2011 en 2012 zal samen met het orkest soleren. Alsof dit nog niet bijzonder genoeg is, brengt het orkest ook nog twee wereldpremières van Limburgse bodem. Ruud Merx componeerde speciaal voor het concert ''Fanfare Limburgia'', en onze eigen Jos Janssen de ''Prelude en Alla Marcia''. De Limburgse klanken worden afgewisseld met het (2e) Colombiaanse volkslied, Gaelforce en een stuk wat gecomponeerd is door een muzikant uit het orkest. Het orkest staat onder leiding van Björn Bus en de entree is gratis. Reden genoeg om te komen luisteren naar het concert!


In Memoriam Chrit Tholen
[RJ] - 19-8-2013 13:04:19


Chrit Tholen kende een lange staat van dienst bij zijn Cecilia. Hij startte allereerst op klarinet, kreeg les van oom ‘Maan’, maar fungeerde vervolgens jarenlang als slagwerker bij onze vereniging, niet alleen op straat, maar ook tijdens de concerten. Hij roerde deze ‘grande caisse’ overigens vaak in combinatie met de op de trom bevestigde bekkens. Chrit speelde onder de dirigenten Guillaume Pörteners, Sef Ruijters, August Thissen en Thijs Tonnaer en maakte alle grote successen en kampioenschappen van St. Cecilia mee. Ook bij de in de jaren zeventig en tachtig furore makende Egerländerkapel Die Dreesjbub’n onder leiding van Jan Thissen was Chrit slagwerker.
Gedurende zijn verbondenheid aan St. Cecilia was hij tevens 40 jaar bestuurslid, voornamelijk actief op het gebied van materiaalbeheer en –transport en leverde hij vele hand- en spandiensten bij talloze activiteiten. Met name het ophalen van oud-papier coördineerde hij jarenlang, waarbij hij met o.a. Hub Deuss, Hub Smeets, Drees Vonken en Hub Renet sr de roemruchte oud-papierploeg vormde.
Chrit had een bijzonder plichtsbesef en een minimale absentie…. Cecilia stond op één. Op het jubileumfeest in 1985 ontving hij dan ook voor zijn verdiensten de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau en bij het 105-jarig jubileum vanwege zijn 60 jaar lidmaatschap het gouden FKM insigne met 2 zirconia’s . Ook de benoeming tot Bestuurslid van verdiensten bleef natuurlijk niet uit.
Chrit was – voor zover mogelijk – ook na zijn ‘actieve dienst’ altijd aanwezig op de repetitie van het orkest en het mag tekenend zijn dat ook zijn steun en toeverlaat Annie de titel van Lid van Verdiensten mocht ontvangen voor haar werk in het Damescomité van St. Cecilia.
Wij wensen Annie en de gehele familie veel sterkte toe.
Dat Chrit moge rusten in vrede.


Boegbeeld Chrit Tholen plotseling overleden
[HS] - 16-8-2013 18:57:40


Op woensdag 15 augustus ontvingen wij als vereniging het droeve bericht dat ons bestuurslid van verdiensten Chrit Tholen, na een kort ziekbed is heengegaan. Chrit heeft zich meer dan 65 jaar ingezet voor onze vereniging, daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd.
Chrit is 81 jaar geworden. Wij wensen Annie en familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.


Jos Simons scoort met Rotem op WMC
[RJ] - 24-7-2013 14:42:51


Onze dirigent Jos Simons heeft afgelopen zaterdag 20 juli met de Kon. Harmonie St. Cecilia Rotem (B) – zeg maar de overburen – op het Wereld Muziek Concours een prachtige prestatie geleverd in de 1e divisie Harmonieorkesten.
Voor zeer muzikale uitvoeringen van het verplicht werk Extreme Beethoven (Johan de Meij) en het keuzewerk Fantasia per la morte et la vita (Bert Appermont) ontvingen Jos en zijn muzikanten (inclusief Koen Cuijpers) respectievelijk 94 en 95 punten. Dit resulteerde in een eindscore van 94,5 punten, goed voor de dagprijs voor het hoogst aantal punten op deze zaterdag, een mooie miniatuurpauk. Het moge duidelijk zijn dat dit in Kerkrade en Rotem goed gevierd is.
Felicitaties aan Jos en onze zustervereniging en naamgenoot zijn op zijn plaats.


De Vlag op vakantie......
[RJ] - 30-6-2013 21:56:19


Het bestuur wenst iedereen een geweldige ontspannen en veilige vakantie en een behouden terugkeer. Het PR-team sluit zich daarbij natuurlijk aan en is zeer benieuwd wie met leuke foto''s van de vlag terugkeert. Zo kunnen we de rubriek op de site weer met vlagkiekjes aanvullen!!! Gooi de vlag dus in het koffer....
Mooie optredens solisten bij Finale Jonge Solisten
[RJ] - 30-6-2013 21:44:42


Zondag 30 juni namen 7 solisten deel aan de Finale Jonge Solisten, zeg maar de Limburgse Kampioenschappen, te Heel. Op basis van prestaties op de solistentoernooien waren de muzikanten door de LBM uitgenodigd op te treden in deze Finale.
Ook op het podium te Heel werden mooie optredens verzorgd en een titel werd soms nipt gemist.
De uitslagen, toegekend door de juryleden Dick Bolt en Steven Walker:

Jeugddivisie ensemble:
Trio Milou Lemmens, Joep Leenders en Ellen Schmeitz op alt-saxofoon 83,5 punten

Vijfde divisie solisten:
Michelle Vrencken, klarinet 80,5 punten
Milou Lemmens, alt-saxofoon 81 punten
Menno Pernot, trombone 88 punten, 2e plaats

Derde divisie solisten:
Tom van den Bergh, klarinet 81 punten

Tweede divisie solisten:
Sjoerd Pernot, euphonium 88,5 punten

Menno krijgt in ieder geval een Masterclass aangeboden van de LBM. Of dat ook voor andere Cecilianen geldt is momenteel niet bekend.
Namens de gehele Cecilia-familie alle muzikanten van harte gefeliciteerd met zo’n mooie afsluiting van het seizoen. Daar zijn we trots op. Proficiat.


Diplomaregen bij St. Cecilia
[RJ] - 29-6-2013 14:45:33


St. Cecilia mocht dit jaar maar liefst 18 geslaagde leerlingen een muziekdiploma uitreiken. Jonge muzikanten die de afgelopen periode hun praktijkexamens met goed gevolg aflegden bij muziekschool Artamuse of binnen onze eigen opleiding.
Op zaterdag 29 juni vond dan ook in Oos Hoes de diploma-uitreiking en opleidingscoördinator Wil Lemmens sprak - na een muzikale opening door Manou Scheijvens op dwarsfluit - de geslaagden toe en reikte de diverse diploma’s voor het A, B, C of D-niveau uit. Een ander muzikaal fragment werd verzorgd door Sjoerd en Menno Pernot op respectievelijk euphonium en trombone. Twee muzikale optredens die de aanwezigen best konden waarderen.
Namens de gehele Cecilia-familie is er een dikke proficiat en een dito pluim voor de volgende geslaagden:

A-Diploma:
Alt-saxofoon: Milou Lemmens - Dwarsfluit: Manou Scheijvens - Bariton: Twan Houben

B-Diploma:
Trombone: Teun Lumens en Menno Pernot - Trompet: Anouk Vrencken - Kleine trom: Jop Caris, Gijs Vogten en Bart Koevoets - Klarinet: Vera Pernot, Michelle Vrencken, Annet Schmeitz en Renee Coenen

C-Diploma:
Klarinet: Tom van den Bergh en Selina Gijenes

D-Diploma:
Alt-saxofoon: Janneke Lassche - Alt-hobo: Reineke Vogten (weer met lof) en Euphonium: Sjoerd Pernot
Zeven solisten naar Finale Jonge Solisten LBM
[RJ] - 22-6-2013 15:14:38


Op zondag 30 juni a.s. zullen zeven jonge muzikanten van St. Cecilia deelnemen aan de Limburgse Finale Jonge Solisten. Eén van de solisten mag zelfs twee keer haar kunnen tonen; Milou Lemmens.
Deze wedstrijd, waaraan de beste muzikanten van de afgelopen solistenconcoursen in 2013 deelnemen, wordt gehouden in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel, gelegen aan de Mgr. Savelbergweg 100.

Jeugddivisie ensemble:
11.30 uur Milou Lemmens, Joep Leenders en Ellen Schmeitz op alt-saxofoon

Vijfde divisie solisten:
11.40 uur : Michelle Vrencken, klarinet
12.00 uur : Milou Lemmens, alt-saxofoon
12.20 uur : Menno Pernot, trombone

Derde divisie solisten:
16.00 uur: Tom van den Bergh, klarinet

Tweede divisie solisten:
18.30 uur: Sjoerd Pernot, euphonium

Wij wensen onze kanjers alvast veel succes.


Druk programma 28, 29 en 30 juni
[RJ] - 22-6-2013 15:13:59


De Ceciliafamilie heeft aan het einde van het seizoen nog enkele zaken op de agenda. Zo vindt 28 juni de jaarlijkse BBQ plaats, waarbij vermeld moet worden dat vooraf (vanaf 19.00 uur) ons KME Cécile een luchtig, gevarieerd concertje zal geven in de Mr. Speestraat 2 (in de volksmond bekend als de ''vrouwenvleugel''). Het JEC zal overigens tijdens de BBQ nog een muzikale noot met saus verzorgen.
Daarnaast zal op zaterdagochtend om 11.00 uur de diplomauitreiking zijn en zullen op zondag 7 solisten deelnemen aan de Limburgse Finale Jonge Solisten. En daarna is het .... vakantie.


Multitasking op de vrijdagavond
[RJ] - 21-6-2013 21:09:40


Het korps was te gast bij het bruidspaar Marloes en Marc Savelkoul-Wijshoff en bracht daar de muzikale felicitaties. Daarna werd aan de overzijde van de straat een serenade gebracht met het 3 weken oude bruidspaar Dionne en Noël Tholen-Pustjens om tenslotte nog even het taptoerepertoire voor morgenavond door te nemen op het terrein van Vakgarage Vrencken. En daar.... jawel klonk nog een 'lang zullen ze leven' voor het nieuwbakken bruidspaar (sinds dinsdag) Sayra en Mart Maessen-Van Dongen én de jarige Kirsten Coenen-Teunissen. Allen van harte gefeliciteerd!


Nagekomen: JEC speelt in Kasteelpark
[RJ] - 21-6-2013 14:03:50


Op zondag 2 juni speelde het JEC in het kasteelpark te Born. Het optreden is een jaarlijks terugkerend concept van de muziekschool Artamuse, waarbij jeugdharmonieën uit de regio worden uitgenodigd om een concertje te geven. Dit jaar hadden we het getroffen met het weer. Het zonnetje scheen volop, waardoor er veel belangstellenden waren. Het eerste stuk dat we ten gehore brachten was een medley van de (waarschijnlijk) bekendste nummers van Toto; Africa, Rosanna en Stop loving You. Na deze swingende opening vervolgden we ons programma met Eternal Flame en The Mask of Zorro. Ook deze nummers werden enthousiast ontvangen door het publiek. Het vierde nummer was Rolling in the Deep van Adèle en dat was toch wel de verrassing van de middag. Jodi en Selina ontpopten zich tot ware zangeressen en zongen de sterren van de hemel. Nadat ze een daverend applaus hadden gekregen, begonnen we aan ons laatste nummer Coldplay on Stage. Toen ook hiervan het laatste akkoord geklonken had, kregen we nog een laatste applaus en was het concert afgelopen. Al met al een mooi middag!


Mooi Examenconcert met twee negens
[RJ] - 9-6-2013 13:28:17


Op zondag 9 juni hebben Janneke Lassche en Sjoerd Pernot hun D-examen voor de muziekschool Artamuse met groot succes afgelegd.
Onder begeleiding van het harmonieorkest werd voor een jury van vier personen (Suzanne Welters, Maurice Daemen, Ger Hubens en Jan Kitzen) Rhapsody for Euphonium and Concert Band van James Curnow, respectievelijk Pequeña Czarda van Pedro Itturalde uitgevoerd.
Na de verwelkoming door speaker Wil Lemmens en de opening van het concert door het orkest met de pasodoble Gitana del Albaicin, was het Sjoerd die het spits afbeet. Hij kweet zich voortreffelijk van zijn taak met een mooie klank en mooie lijnen en als tweede was Janneke aan de beurt. Ook zij ging er vol voor in een werk van uitersten, heel intens, maar ook heel extravert. Ook technisch was het voor beiden zeer verdienstelijk.
Tijdens het juryberaad kon het orkest voor het eerst ‘en public’ het (derde) concourswerk Il Cantico (Oliver Waespi) uitvoeren.
De jury keerde terug en sprak bij monde van Maurice Daemen haar waardering en lof uit voor het orkest én voor de solisten, want de jury had genoten, Hij ging kort in op de verrichtingen van de solisten. Beide optredens werden met een 9 beloond.
Na een groot applaus speelde het orkest nog de mars Punjaub en uiteindelijk als afsluiting een Lang zullen ze leven voor Sjoerd Pernot, Janneke Lassche en de jarige Lucienne Kropman.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275