Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Mooi Maasgouwtoernooi 2013
[RJ] - 26-5-2013 12:07:09


De drumband behaalde zondag 26 mei in alle vroegte (09.00 uur) het predikaat Zeer Goed op het 49e Maasgouwtoernooi in de sporthal De Sjirp in Nieuwstadt. De fanfare Eendracht Dieteren had deze hal gekozen als locatie voor het jaarlijkse muziektoernooi.
Onder leiding van Michel Mordant speelden de dames en heren de werken Pictures in a Mirror van Vincent Cox (nog bij de slagwerkers bekend van het landskampioenschap) en Crisis and Solutions (een nieuw werk van de hand van Michel Mordant).
Het was de laatste keer dat de drumband uitkwam in de tweede divisie, immers er werd promotie behaald naar de hoogste klasse, echter het werk Pictures was alleen goedgekeurd voor de 2e divisie en de tijd was te kort voor nog een ander werk. Het was echter de eer te na om ons terug te trekken. Jurylid Rob Janssen beoordeelde het optreden met een ruime lof-notering en het predikaat Zeer Goed.

Het harmonieorkest concerteerde om 16.00 uur en na een spannende opening met de pasodoble Gitana del Albaicin werden twee prachtige uitvoeringen gegeven van The Rise of the Phoenix en Equus. Vooral het laatste werk maakte indruk op de toeschouwers. Ook ere-dirigent Thijs Tonnaer en vele andere Cecilianen en famlieleden volgden met veel plezier onze verrichtingen. Voorts werd dirigent Jos Simons door jurylid Jan Bosveld gecomplimenteerd met het programma en met name de keuze voor Equus. Met eveneens een lofwaardig puntenaantal volgde het harmonieorkest de prestatie van de drumband van vanochtend en scoorde eveneens Zeer Goed.

Natuurlijk werd in Oos Hoes nog een gezellige nazit gehouden met hapjes, drankjes en zelfs pizza’s. Dirigent Jos Simons gaf een korte toelichting op het gebeuren en er werd enthousiast nagekaart. Het was weer een mooie dag.


Loterijprijs Voorjaarsmarkt uitgereikt
[RJ] - 24-5-2013 18:30:13


De zeer geslaagde 24e Voorjaarsmarkt is alweer enkele weken achter de rug. Dankzij de goede reputatie van de markt, wisten opnieuw veel standhouders en bezoekers het marktparcours te vinden.
Afgelopen week is de reischeque ter waarde van € 300,- overhandigd aan de winnaar van de loterij. De prijs werd persoonlijk door Virginie Lenoir van Personal Touch Travel overhandigd aan de gelukkige prijswinnaar Neal Wouters uit Grevenbicht. Onze voorjaarsmarktcommissie was hierbij natuurlijk aanwezig (zie foto)
Maak alvast plaats in de agenda voor de jubileummarkt van komend jaar. Het wordt de 25e Voorjaarsmarkt in successie, in deze opzet. Welke datum? Zondag 18 mei 2014.KME Cecile bij APG in Heerlen
[JS] - 13-5-2013 18:51:50


Op woensdag 8 mei j.l. was het KME Cecile te gast bij APG in Heerlen.
Aldaar werd in de centrale hal een lunchconcert verzorgd. In een akoestiek van een kathedraal werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht voor een geïnteresseerd publiek. Dat stak haar bewondering niet onder stoelen of banken en waardeerde het gebodene met gul applaus. De organiserende personeelsverenging van APG was in haar nopjes en een nieuwe uitnodiging gaat er zeker aankomen. Tevens kan er weer een leuk bedrag in de verenigingskas gestopt worden.

Voorafgaande aan het concert vond er een heuse fotosessie plaats, de resultaten volgen spoedig.

Bijgaande foto is genomen tijdens het concert door een van de luisteraars.

Met dank aan alle KME-ers: Riny en André van den Bergh, Reineke Vogten, Cecile Van Didden-Kirkels en Jo Savelkoul.Lof voor Sjoerd Pernot
[RJ] - 11-5-2013 13:11:16


Sjoerd Pernot heeft afgelopen zondag (5 mei) in Hulsberg meegedaan aan het laatste solistentoernooi van de LBM en wel in de 2e afdeling. Met Rhapsody for Euphonium van James Curnow (de solo die hij ook gaat uitvoeren op 9 juni voor zijn D-examen) behaalde hij een prachtig resultaat van 90 punten met lof der jury en een gedeelde 3e plaats. Een mooie prestatie en een dito generale voor zijn examen, waarbij de piano wordt vervangen door een heel orkest. Sjoerd, proficiat.


Cecilia-jeugd actief
[RJ] - 10-5-2013 10:31:02


Na het optreden op de geslaagde Voorjaarsmarkt op zondag 21 april jl., treedt het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) a.s. zondag om 10.30 uur op tijdens de H. Mis voor de Eerste Communicanten. Met een toepasselijk repertoire zullen de muzikanten onder leiding van Hermie Smeets gegarandeerd voor extra sfeer in de Catharinakerk zorgen. Op de pupiter staat prachtige muziek van Toto, Coldplay en the Bangles.
Op zondag 2 juni volgt het optreden in het Kasteelpark te Born. Dit in het kader van de Artamuse concertdag voor jeugdorkesten. Het repertoire zal dan natuurlijk uitgebreider zijn, o.a. met zang van Jody Omloo en Selina Gijenes, andere pop- en filmmuziek.

Twee jonge muzikanten die in het JEC maar ook al in het harmonieorkest spelen, zullen op zondag 9 juni in Oos Hoes hun D-examen praktijk afleggen. Dirigent Jos Simons en de Cecilianen vinden het belangrijk de eigen leerlingen deze kans te bieden. Hoboïste Reineke Vogten ging hun vorig jaar immers al zeer succesvol voor tijdens het examenconcert te Berg aan de Maas. Onder begeleiding van het orkest zullen Sjoerd Pernot en Janneke Lassche dan ook op euphonium respectievelijk alt-saxofoon aantonen het D-diploma waard te zijn. Janneke zal het werk Pequeña Czarda van Pedro Itturalde spelen en Sjoerd zal de Rhapsody for Euphonium and Concert Band van James Curnow uitvoeren. Tijdens het juryberaad zal het orkest overigens nog een paar werken uitvoeren.
Het concert start om 11.00 uur en is toegankelijk voor iedereen.


24e editie Voorjaarsmarkt zeer geslaagd
[RJ] - 3-5-2013 17:41:25


De 24e Voorjaarsmarkt mag weer zeer geslaagd genoemd worden. Dankzij de goede reputatie van de markt, wisten opnieuw veel standhouders en bezoekers het marktparcours te vinden. De eerste bezoekers betraden de markt in de ochtend onder een lekker zonnetje. In de loop van de middag werd de zon ietwat getemperd door wolkenvelden; kortom, ideaal marktweer.
Op het druk bezette terras in het centrum van het marktparcours genoten de bezoekers van een gratis kop koffie of een verfrissing. DJ Ludo verzorgde dit jaar de muzikale omlijsting op het terras met rond het middaguur een optreden van het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC).
De markt bood weer de nodige diversiteit aan koopwaren, afgewisseld met tweedehands spullen, snacks en vermaak voor de kinderen, variërend van springen op de bungee trampoline, draaien op de carrousel tot het opmaken van cup cakes in de stand van de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC).
De winnaar van de loterij is bekend en zal binnenkort persoonlijk bezocht worden om de reis cheque ter waarde van € 300 officieel te overhandigen. Deze loterijprijs is mede mogelijk gemaakt door Personal Touch Travel (Virginie Lenoir).
Wij willen iedereen al van harte uitnodigen op onze Jubileum Voorjaarsmarkt op zondag 18 mei 2014. Het is dan de 25e editie!!
De organisatie dankt de omwonenden van het marktparcours voor hun medewerking. Ook een dankwoord aan alle medewerkers en verder iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het zoveelste succes van onze Voorjaarsmarkt.


Bekers en ereplaatsen solisten St. Cecilia
[RJ] - 27-4-2013 13:18:12


Het solistenseizoen nadert zijn einde, de voorrondes voor de Limburgse Solisten Finale zijn achter de rug en ook op de laatste twee solisten-toernooien hebben onze jeugdige muzikanten de Cecilia-eer hoog gehouden. Mooie prestaties met als kers op de taart vier podiumplaatsen.

Chris Goossenstoernooi te Ohé en Laak 6 en 7 april

jeugddiv: Trio Ellen Schmeitz, Milou Lemmens en Joep Leenders altsax 80 pt
Joep Leenders altsax 80.5 pt
Ellen Schmeitz altsax 84 pt
Vera Pernot klarinet 84 pt
5e div: Annet Schmeitz klarinet 83.5 pt (3e)
Milou Lemmens altsax 84.5 pt (2e)
Menno Pernot trombone 85 pt (1e)

Van de 21 deelnemers in de 5e divisie waren de 3 Cecilia-kandidaten tevens de 3 bekerwinnaars, dus een compleet Cecilia-podium.

Roderland Toernooi te Bleijerheide 20 en 21 april

3e div: Tom van den Bergh klarinet 89.5 pt (2e)
1e div: Janneke Lassche altsax 85 pt

Ook voor jullie weer een welgemeende felicitatie.


Goede jaarvergadering op 5 april
[RJ] - 6-4-2013 19:10:17


Gisteren vond de jaarvergadering plaats in Oos Hoes. De gebruikelijke administratieve en financiële stukken over 2012 passeerden de revue. Verder was aandacht voor de begroting, het jaarprogramma en de herverkiezing van John Maassen als lid van het bestuur. Natuurlijk was er ook aandacht voor 10 jubilarissen. Voorzitter John Maassen en Beschermvrouw Ria Pernot hadden een hele klus met de uitreiking van de versierselen en de bloemen. En passant werd van iedere jubilaris (een deel van) de doopceel gelicht.
Voor 10 jaar: Floor van Daal, Floor Lassche, Janneke Lassche, Reineke Vogten, Jack Heijligers (allen bronzen insigne van de VNM) en Hein Pörteners (vermiljoenen insigne van de LBT).
Voor 25 jaar: Petra Bongers, Hylke de Witte en Noël Tholen (allen zilveren insigne van de VNM) Marjolein Vola ontving het zilveren insigne van de LBT. Voorts was voor iedere jubilaris nog een mooi bos bloemen.
Allen van harte gefeliciteerd met jullie insignes en diploma''s.
Eerste try-out concert Pasen
[RJ] - 1-4-2013 16:35:01


Vanochtend heeft het harmonieorkest haar eerste try-out concert gehad in aanloop naar de concertwedstrijden in het najaar. Tijdens het Paasconcert beet St. Cecilia onder leiding van Jos Simons het spits af met een concert van meer dan een uur. Op het programma stonden de pasodoble Gitana del Albaicin, twee van de drie concourswerken Rise of the Phoenix en Equus, de koraal O Magnum Mysterium, de Funiculi Funicula Rhapsody en de Hongaarse concertmars Kiniszi.
Speaker Stevie Thiessen verzorgde de toelichtingen en voor een eerste optreden met dit repertoire mogen de stemmingen zeker positief zijn, ofschoon er uiteraard nog veel werk aan de winkel is.
Na een korte pauze nam Concordia plaats. Onder leiding van Jean Cosemans stond vooral muziek met het thema Spartacus centraal. Na America The Beautiful volgde het Spartacusblok met: Adagio of Spartacus and Phrygia (Aram Khachaturian, arr. Georges Moreau) Aegina’s Variation and Bacchanale (Aram Khachaturian, arr. Jean Cosemans)
en Spartacus (Jan van der Roost). Afgesloten werd met Gabriel’s Oboe en Music.
De reacties van de luisteraars toonden aan dat de concertochtend goed in de smaak was gevallen. En dat gold ook voor de paaseieren die de Paashaas namens de supportersclub van St. Cecilia had gebracht!


Mooie solistenresultaten
[RJ] - 1-4-2013 15:59:01


De afgelopen weken hebben diverse jonge solisten van St. Cecilia succesvol deelgenomen aan solistenwedstrijden van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.
In Merkelbeek trad op zaterdag 23 september Sander Mordant op en hij behaalde het mooie resultaat van 87 punten met Cas His Solo van Jo Zinzen. Dit was goed voor een 3de plaats in de rangschikking. In juni zal Sander dan ook deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen te Heel.
Een groep solisten toog vervolgens naar Buchten om deel te nemen aan het Huub Urlings solistentoernooi op 24 maart jl. Ook daar werden mooie resultaten behaald, met o.a. een tweede plaats voor Michelle Vrencken. Hierbij moet worden vermeld dat sommigen op die dag ook nog deelnamen aan de repetitiedag in het Trevianum te Sittard. Respect voor deze inzet en een felicitatie voor de resultaten namens de hele Cecilia-familie.

Jeugddivisie: Ellen Schmeitz altsax 81 pt
Annet Schmeitz klarinet 82 pt
Vera Pernot klarinet 82 pt
5e divisie: Michelle Vrencken klarinet 81 pt (2e plaats)
3e divisie: Selina Gijenes klarinet 83 pt
Tom van den Bergh klarinet 84 pt
1e divisie: Janneke Lassche altsax 82 pt


Cecilia's Muziekpodium 23 maart
[RJ] - 9-3-2013 13:30:59


Op zaterdag 23 maart a.s. wordt opnieuw Cecilia’s Muziekpodium georganiseerd in Oos Hoes te Grevenbicht. Na de leuke en interessante vorige bijeenkomsten, worden ook dit jaar weer de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden in de gelegenheid gesteld te zien (en natuurlijk te horen) wat onze jongste muzikanten muzikaal in hun mars hebben. Naast de blokfluiters en AMV-lerares Ruby Zelissen zullen meerdere andere jonge solisten, duo’s en zelfs een trio optreden. Wil Lemmens zal e.e.a. aan elkaar praten en in grote lijnen duurt het programma een uurtje. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur. Ook muzikanten van orkest en drumband zijn welkom, maar jullie kunnen natuurlijk ook eens bij het JEC komen kijken op vrijdagavond vanaf 18.30 uur.


Kampioensreceptie Drumband
[RJ] - 25-2-2013 20:22:35


De Kampioensreceptie van onze drumband zal op zondag 7 april a.s. vanaf 11.00 uur plaatsvinden. Het optreden te Meijel, bovendien resulterende in het hoogst aantal punten van het gehele NK, verdient een mooie afsluiting. De enthousiastelingen kunnen zich op facebook al aanmelden en wellicht kan nog wat reclame gemaakt worden via social media. Overigens is het vandaag, maandag 25 februari, uitgezonden item op TV Limburg ware Cecilia-promotie. Geweldig.


Drumband's resultaat wordt niet overtroffen
[RJ] - 24-2-2013 11:12:09


Gisteren is de tweede concoursdag van het NK podium afgerond en na de bekenmaking van de uitslagen blijkt dat onze jongens en meisjes het hoogste aantal punten van het gehele NK hebben behaald. Dat is natuurlijk fantastisch.
Ja, we doen dus maar even mee met het LD dat maandag in de editie liet optekenen dat de drumband van harmonie St. Cecilia de leiding had genomen in het NK Podium. Weer een teken overigens dat correspondent en redacteur niet weten waar het over gaat, maar uiteraard wel leuk om te lezen.
Een extra gevoel dat je trots maakt op onze drumband!


Drumbandsucces deel 3, weer een dag verder...
[RJ] - 18-2-2013 21:05:30


Maandag 18 februari heeft een delegatie van onze vereniging een zeer trotse voorzitter John Maassen en dito instructeur Michel Mordant begeleid naar de TV Limburg Studio''s in Roermond. Volledig geschminkt (maar zonder blauwe nagels!!) zijn de twee te gast geweest bij Wim Cremers. Natuurlijk waren de Limburgse wimpel en de NK-beker erbij om het interview wat kleur en cachet te geven. De delegatie was gewapend met de Cecilia-vlag en de Nederlandse driekleur. Op 25 februari 2013 vanaf ongeveer 17.00 uur, zal het interview ongeveer 24 uur lang worden uitgezonden in het programma Limburg Allein. Noteer dit in de agenda.....


Drumbandsucces deel 2, een dag later
[RJ] - 17-2-2013 22:39:16


Na een korte nacht verzamelden de muzikanten en enkele vertegenwoordigers van de aanhang voor een ontbijt/brunch met spek/ei, worstjes en wat vitamientjes. De verzorging was in handen van Diana Maassen en Kitty Hermans. Gelijktijdig werd gekeken naar de opname van het sfeer- en succesvolle optreden van zaterdagmiddag. Ook de juryrapporten die vol superlatieven staan, werden natuurlijk door menigeen driftig doorgelezen.
Vervolgens werden trekker en wagen opgesierd (belangeloos ter beschikking gesteld door de Wuilisse en door Harie Smeets, waarvoor dank) voor een rumoerige rondrit door het Beegse en Papenhovense met muziek en soms ongecontroleerde klanken op de (uiteraard blauwe) olievaten.
De leiding was inmiddels wel in handen van Lieke Hermans en Lizzy Maassen in overleg met Tilly Vola. Niels Kirkels fungeerde als over-all penningmeester van de dag. Tussenstops werden gemaakt bij de café’s Potbelly, D’n Hollènjer, de kantine van VV Armada, Aurora en De Mèrt. Het werd een gezellige maar ook wel vermoeiende rondreis door het dorp. Eindpunt was natuurlijk weer Oos Hoes, waar de inwendige mens werd versterkt en de kampioenen nog een muzikale hulde gebracht kregen door de band Public Noisance. De drumband dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit succesvolle en plezierige weekend. Het bestuur sluit zich daar graag bij aan.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275