Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Grandioos succes drumband
[RJ] - 17-2-2013 10:29:26


Onze dumband heeft zondag op grandioze wijze het Nederlands Kampioenschap behaald bij de podiumwedstrijden te Meijel.
Onder leiding van Michel Mordant werd een fantastisch concert verzorgd waar een volle zaal én de jury intens van konden genieten. Een grote delegatie uit het Beegse en omstreken was aanwezig in de met ruim 250 mensen gevulde zaal. Ook onze beschermvrouwe, onze ambassadeur, wethouder Pieter Meekels en deputé Noël Lebens waren aanwezig.
Een zeer muzikale uitvoering met mooi samenspel, prima balans en stemming, twee fenomenale solisten Ardie Deuss op sopraan-saxofoon en Rick Maassen op vibrafoon zorgde er zelfs voor dat de juryleden in het laatste deel zelfs de partituren dichtsloegen. Een geweldig applaus voor dit schitterende programma was de bekroning voor de puike prestatie van de Cecilianen.
Bij de bekendmaking van de punten bleek dat de slagwerkgroep opnieuw historie had geschreven. Een 9,5 gemiddeld voor iedere rubriek (10 rubrieken) zorgde voor een eindtotaal van 95 punten en de kampioensbeker tweede afdeling. Michel Mordant en John Maassen mochten deze bokaal met trots in ontvangst nemen. Ook betekende dit aantal de hoogste score van de dag. In één woord grandioos!
Dit aantal punten is overigens nog nooit eerder door Cecilia of collega-drumbands in deze omgeving tijdens een concours of kampioenschap behaald en het moge duidelijk zijn dat de Cecilianen helemaal uit hun dak gingen.
Een fantastische prestatie en reden voor een mooi feestje. De kampioenen werden in Papenhoven opgewacht door het orkest en na de intocht in Beeg werd in Oos Hoes een fijn feestje gebouwd tot in de late uurtjes. Zondagochtend wordt dit feest hervat door een gezamenlijk ontbijt/brunch met spek en ei (later meer)


De Nuuj klaor väör de Vasteloavend
[RJ] - 8-2-2013 14:41:34


Het Carnavalsseizoen is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. Het JEC heeft al een concertje verzorgd op de kindermiddag en de serenade aan de Prinsen en hoogwaardigheidsbekleders is al achter de rug. Komend weekend staan de optochten op het programma en via mail heeft (bijna) iedereen al de laatste informatie ontvangen. Voor de goede orde hier even een korte samenvatting:

Optocht Sittard (zondag) verzamelen om 11:45u bij café "Onder de Linden" aan de Stationsstraat 25. Van hieruit vertrekken wij samen naar de opstelplaats. Tenue is uniform inclusief sjaal.
Optocht Grevenbicht (maandag) verzamelen wij om 13:30u bij Oos Hoes. We lopen deze optocht verkleed. Ieder jaar opnieuw vormen wij als hofhermenie een groot bont muzikaal gezelschap.

Nog even een reminder over het tenue in de optochten van Sittard en Maaseik : Uniform met pet en pluim, witte sjaal, zwarte of donkerblauwe sokken en egaal zwarte schoenen (zonder prints e.d.) De sjaal wordt door iedereen op gelijke wijze gedragen.
Denk er aan dat wij niet alleen een naam / reputatie hebben hoog te houden, maar ook onze gemeenschap vertegenwoordigen. Bij voorbaat dank voor de medewerking.


Uitslagen Artamuse concours 2013
[RJ] - 4-2-2013 23:29:12


Onze jeugdige muzikanten die hun opleiding volgen aan de Muziekschool Artamuse hebben zich goed laten horen op het solistentoernooi van de muziekschool dat in de afgelopen weken werd gehouden. Er werden zeer fraaie resultaten geboekt met cijfers die menigeen wel op zijn of haar schoolrapport zou willen hebben. Een speciale vermelding is op zijn plaats voor Reineke Vogten die op alt-hobo in de eerste afdeling won met maar liefst 93 punten. Hierdoor kon ze deelnemen aan de finale op zondag 3 februari. Joep Demandt uit Obbicht won deze finale. Hij kwam uit in de derde divisie.
St. Cecilia is terecht trots op al haar jeugdige muzikanten en wenst iedereen van harte proficiat.

De uitslagen:
starters, Twan Houben, tuba 80 pt
5de afd, Sophie Mangham, saxofoon 80 pt
5de afd, Teun Lumens, trombone 80 pt
5de afd, Menno Pernot, trombone 85 pt
4de afd, Alita Heijen, dwarsfluit 84 pt
4de afd, Stan Lumens, trompet 86 pt
4de afd, Anouk Vrencken, trompet 86 pt
1e afd, Sjoerd Pernot, tuba 84 pt
1e afd, Janneke Lassche, saxofoon 88 pt
1e afd, Reineke Vogten, althobo 93 pt


Vrijwillersmiddag, een goede start
[RJ] - 31-1-2013 18:14:25


Zaterdag 19 januari vond de eerste vrijwilligersmiddag bij St. Cecilia plaats. Een leuke, positieve en zinvolle middag waarin zo'n veertig aanwezige jonge en oude(re) leden en/of gezinsleden open en constructief van gedachten wisselden over verenigingszaken. Een aantal afmeldingen wegens ziekte of werk werd ook genoteerd.
Eén van de conclusies is dat St. Cecilia een grote vereniging is in Beeg en omgeving met een enorm uitgebreid pakket aan uiteenlopende uitdagingen. Deze zijn zowel in inspannende als zeker in de ontspannende sfeer te vinden.
Veel van de activiteiten kwamen aan bod tijdens de grote brainstormsessie die door Hugo Lumens werd gepresenteerd en waarbij Jim Sugijanto de administratieve ondersteuning met stift, ladder en groot zeil verzorgde. Het bestuur heeft inmiddels de middag al eens voor zichzelf geëvalueerd en binnenkort zal het vervolgtraject worden ingezet. Wordt zeker vervolgd dus...


Solisten beginnen weer prima
[RJ] - 13-1-2013 0:01:52


De eerste succesvolle deelnames van Cecilianen aan de solistenconcoursen zijn alweer te vermelden. Vanmiddag, zaterdag 12 januari 2013 tijdens het solistenconcours van de LBT, District Roermond, te Posterholt werden de eerste resultaten binnengehaald:
Bart Koevoets 5de divisie, multi perc. 85 punten (1ste prijs)
Jop Caris, 5de divisie, 82 punten multi perc. (1ste prijs)
Gijs Vogten, 5de divisie 82 punten multi perc. (1ste prijs)
Sander Mordant, jeugd divisie, 86 punten kleine trom (1ste prijs)

Aan alle deelnemers een welgemeend PROFICIAT! (TV)
JAC Schaatsen was weer een succes
[HS] - 8-1-2013 22:03:11


Vrijdag 28 december 2012 stond weer het jaarlijkse schaatsen van onze harmonie op het programma. Rond de klok van 12:30 werd er verzameld op het Burgemeester Kotenplein. Nadat de autoindeling bekend was gemaakt werd er vaart gemaakt richting Maaseik. Al jaren is de Maaslandse Wintertuin de plek voor jongeren en ouderen van onze vereniging om hun schaatskunsten te tonen. De twintig deelnemers waren urenlang in de weer op het ijs. Voornamelijk was de heer Hugo Lumens regisseur van een tik-spel op het ijs. Dit werd vrijwel de hele middag door meerdere kinderen serieus opgepakt, waardoor Hugo waarschijnlijk enkele dagen thuis heeft moeten bijkomen van zijn inspanningen. Enkele oudere deelnemers hadden nog wat moeite met hun motivatie om meer dan twee ronden te voltooien. Echter na uren aanmoedigen van de koukleumende JAC''''cers vanuit het restaurantje werd ook door deze deelnemers nog meerdere ronden voltooid. Uiteraard werd er ook een groepsfoto gemaakt, echter meneer Lumens was op dat moment aan het uitrusten waardoor hij hierbij niet aanwezig was. Rond de klok van 17:00 werd na het nuttigen van de nodige wafels en chocomel iedereen van het ijs gedirigeerd, om vervolgens de reis terug naar Grevenbicht te maken. Al met al een hele leuke middag!!

Door: Dominique SavelkoulMooi Nieuwjaarsconcert St. Cecilia op 6 januari 2013
[RJ] - 6-1-2013 21:07:53


Drumband en Harmonieorkest zijn het nieuwe jaar muzikaal voorspoedig begonnen.
Vanaf 14.30 uur vergastte de drumband onder leiding van Michel Mordant de aanwezigen op het mooie, succesvolle concoursprogramma met als solisten Ardie Deuss en Rick Maassen op saxofoon respectievelijk vibrafoon. Een programma dat ook op 16 februari in Meijel op het NK gespeeld zal worden en waarbij maar weinigen stil konden blijven zitten.
Na een changement kon het harmonieorkest onder leiding van Jos Simons haar programma uitvoeren: een pasodoble, een ouverture, een rhapsodie, een bewerkt gregoriaans gezang, een mars, een dans, een snelle polka…, over verscheidenheid en variatie gesproken. Na toevoeging van anderhalve Radetzkymars was de mix compleet.
Het was een mooie concertmiddag en het publiek ging rond 16.35 uur tevreden aan de borrel of naar huis.


‎20e Nieuwjaarsconcert in Grevenbicht
[HS] - 31-12-2012 16:18:32


Op zondag 6 januari wordt vanaf 14.30 uur in Grevenbicht een goede traditie voortgezet, want voor de 20e keer in successie zal Harmonie St. Cecilia het nieuwe jaar muzikaal openen. Drumband en harmonieorkest presenteren een luchtig, gevarieerd programma dat zeker in de smaak zal vallen. Plaats van handeling is als vanouds gemeenschapshuis Oos Hoes.
Ofschoon het najaar van 2012 erg druk is geweest voor zowel drumband als orkest met het jubileumfeest en de bondsconcoursdeelname respectievelijk het Requiemproject, de Ceciliamis en het Kerstconcert, gaan alle muzikanten weer fris aan de slag in 2013.

De drumband zal onder leiding van Michel Mordant het mooie concertprogramma uitvoeren dat zoveel complimenten van de jury op het bondsconcours kreeg. De drie werken zullen namelijk ook tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in februari worden uitgevoerd. Natuurlijk zullen de solisten Ardie Deuss op sopraan-saxofoon (Rain Man, Hans Zimmer) en Rick Maassen op vibrafoon (Taste of Vibes, Henk Martens) dus niet ontbreken.
Na een korte pauze zal het harmonieorkest onder leiding van Jos Simons het programma vervolgen. Gespeeld worden lichtvoetige concertwerken van o.a. Spaanse, Ierse (Riverdance) en Italiaanse (Funiculi funicula Rhapsody) origine. Uiteindelijk zullen natuurlijk ook werken van de beroemde Straussfamilie worden uitgevoerd.

Het belooft weer een leuke middag te gaan worden. U bent van harte welkom.
De leden van verdiensten, leden van de Club van Honderd, oud-bestuursleden en leden van vml. erebestuur en bestuur damescomité kunnen via het secretariaat een stoel (max. 2 per persoon) reserveren voor dit concert! Graag tijdig reageren.


Mooi Kerstconcert en gezellige Kerst-in
[RJ] - 16-12-2012 22:40:15


Vanmiddag een mooi optreden op het 32e Kerstconcert, twee maal samenzang met de vijf koren, Christmas Carol Fantasy, Winter Wonderland en een imposante Magnum Mysterium. Daarna een gezellige Kerst-in in Oos Hoes met leuke optredens van het Jeugd Ensemble met Hermie Smeets, zangnummers met Selina Gijenes en Jody Omloo, Merel van Daal, trombone-ensembles in enkele varianten met Menno Pernot, Teun Lumens, Philip Caris, Sven van Nieuwenhoven en Bart Hermans. Lekker hapjes van wafels, saucijzebroodjes tot warm vlees via de supportersclub. Een mooi dankwoord voor alle scheidende bestuursleden, inclusief bloemen en oorkondes en natuurlijk de altijd rake tombola. Het was nog lang gezellig.


Geslaagde receptie drumband
[RJ] - 9-12-2012 17:24:34


St. Cecilia kan terugkijken op een geslaagde jubileum- en concoursreceptie van de kampioensdrumband op zaterdag 8 december jl. De zaal was ingericht, een deel van de drumband zat op een podium achter de receptietafel want anders zou het te druk aan tafel zijn. Jim had op het Jubileumlogo een mooie banner gemaakt met opdruk Limburgs Kampioen. Om 19.00 uur werden na het openingswoord van voorzitter John Maassen de jubilarissen gehuldigd, waarbij het doopceel door de secretaris werd gelicht en beschermvrouw Ria Pernot de bloemenhulde en de oorkonde voor haar rekening nam. De voorzitter speldde de insignes op bij afwezigheid van onze ere-voorzitter Leon Strikers.
Achtereenvolgens werden Renee Coenen, Lieke Duijsens, Jan Goossens, Joep Lenssen en Lilian Martens gehuldigd en onderscheiden met het bronzen insigne van de VNM (voor 10 jaar lidmaatschap)
Daarna was het de beurt aan Roland Smeets, Ger Theelen en Peter-Jeu Vola. Deze drie leden waren 25 jaar bij de vereniging en mochten daarvoor het zilveren VNM-insigne met oorkonde en bloemen ontvangen, wederom uit handen van John en Ria.
José en Frans Aben waren namens de LBT aanwezig voor de uitreiking van de vermiljoenen isignes aan de 10-jarige jubilarissen van de drumband John Smeets en Levi van Loo.
Vervolgens was er een ruiker voor instructeur Michel Mordant met een gevulde enveloppe.
Voor de receptie speelde het harmonieorkest de Limburgse Jagersmars en Scesaplana en boden José en Frans nog eens – maar dan officieel – de rode wimpel aan Michel en John aan.
Daarna volgde een rij verenigingen en particulieren met of zonder sprekers. Vele loftuitingen en waarderingen werden gericht aan instructeur en drumbandleden en vele handjes werden geschud. De schutters van Het Heilig Kruis brachten Beeg ook nog eens op de hoogte met drie ‘kamers’. Ook dirigent Jos Simons en ambassadeur Jos Jacobs passeerden de tafel en jubilaris Ger Theelen verplaatste zich even naar de andere kant van de tafel en bracht met Tilly Vola en een delegatie Cecilianen - namens de supportersclub in oprichting - een financiële felicitatie en ook het gemeentebestuur was met zelfs drie wethouders aanwezig om bij monde van Pieter Meekels hun complimenten over te brengen, tezamen met een vat bier en attenties voor de jubilarissen.
Na het slot- en dankwoord van John, werd het nog een tijdje gezellig in de zaal, want het café was helaas niet beschikbaar. Tevens werd de zaal opgeruimd en ingericht voor de repetitie van het orkest de volgende ochtend, want life goes on he…


Wimpels voor John Maassen
[RJ] - 26-11-2012 8:44:57


Een week na ons eigen geweldige succes, de Limburgse titel voor onze drumband, ging John Maassen 'op herhaling' en behaalde afgelopen zondag zijn tweede Limburgse titel 2012 in de drumbandwereld. In de 3e divisie sectie B2 behaalde hij als instructeur op het marsconcours te Odiliënberg namelijk met de Drumband en Trompetterkorps van Schutterij St Joseph Buchten (88,17 en 86) 87,09 punten. Dit was goed voor een eerste prijs met promotie en de witte wimpel in deze divisie. John en mannen van Buchten, proficiat.


Het Aves-trio in Limbricht
[RJ] - 24-11-2012 21:48:10


Op zondag 2 december om 15.00 uur vindt er een optreden plaats van het Aves-trio in het Salviuskerkje (Allee 1; 6141 AV) te Limbricht. Janneke Giesbers (piccolo/dwarsfluit), Susanne Willems (dwarsfluit/altfluit) en Jos Janssen (klarinet) spelen werken van Jos Janssen,
Gordon Lewin, Caspar Kummer, Samuel Adler en Christopher Ball. Al met al een afwisselend programma met zowel ernstige als lichtere muziek. Tevens wordt de eerste CD van het trio gepresenteerd met daarop een drietal suites van Jos Janssen.
Meer info via https://www.facebook.com/events/307641039342585/?fref=ts


Drumband Limburgs Kampioen
[RJ] - 19-11-2012 0:01:52


Zondag 18 november heeft de drumband deelgenomen aan het podiumconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Heel.
Onder de deskundige leiding van instructeur Michel Mordant kwamen de dames en heren uit in de tweede divisie sectie A en er werd een zeer gevarieerd en boeiend programma uitgevoerd. Het was een sjiek concert waarin ook Ardie Deuss en Rick Maassen als solisten (met jetlag) prima voor de dag kwamen. Het programma was:
- Pictures in a Mirror (Vincent Cox)
- Rain Man (Hans Zimmer) uit de gelijknamige film, met als solist Ardie Deuss op sopraan-saxofoon
- Taste of Vibes (Henk Martens) met als solist Rick Maassen op vibrafoon
De uitvoering van de Drumband van Harmonie St. Cecilia werd beoordeeld met 90,33 punten wat goed was voor een eerste prijs met lof der jury en promotie naar de eerste divisie, plus het Limburgs Kampioenschap en de bijbehorende rode wimpel. Het was dus tevens het hoogst aantal punten in deze divisie, een resultaat dat in de over-all ranking slechts door twee andere drumbands werd overtroffen.
Op zaterdag 8 december a.s. zal de drumband vanaf 20.00 uur een receptie worden aangeboden vanwege de concoursdeelname en het 60-jarig jubileum. Deze receptie vindt plaats in Gemeenschapshuis en zalencentrum Oos Hoes. Voorafgaand aan deze receptie zullen ook de jubilarissen 2012 van St. Cecilia worden gehuldigd.


Tweede succes ''onze Jos'' op concours
[RJ] - 29-10-2012 14:21:39


Naast zijn succesvolle deelname aan het bondsconcours van de LBM met de harmonie van Echt, was voor onze dirigent Jos Simons ''de koek nog niet op''. Onder zijn leiding nam de K.H. St.Cecilia Rotem deel aan de concertwedstrijden van het vierjarige Provinciaal Kampioenschap te Neerpelt deel in de hoogste afdeling (superieure) en kwam daarin uit tegen gerenommeerde orkesten als de harmonies van Peer en Hulst-Tessenderlo en de fanfares van Achel en Zichen. Met zeer intense en emotievolle uitvoeringen van de westrijdwerken "fantasia per la vita e la morte" van Bert Appermont en "Danse funambulesque" van Jules Strens wist de harmonie de juryleden op verbluffende wijze te overtuigen. Met een totaalscore van 96,17% werd de harmonie algemeen laureaat van de wedstrijd en mag zich dus 4 jaar lang Limburgs kampioen noemen! Een even onverwacht als fantastisch resultaat dat een mijlpaal betekent in de historie van de harmonie.
Een proficiat is hier ook zeker op zijn plaats.


St. Cecilia in de Kerken
[RJ] - 28-10-2012 21:53:38


Zaterdag 27 oktober verzorgde ons orkest de omlijsting van de Eucharistieviering in de Catharinakerk. Onder leiding van Jo Savelkoul werden in een aardig gevulde kerk een zestal werken uitgevoerd. Pastoor Goertz en de aanwezigen waren erg positief over onze uitvoering.
De komende weken zijn we nog twee keer in kerken te beluisteren en wel vrijdag a.s. in de Heilig Hart-kerk te Hasselt voor de uitvoering van het Requiem samen met meer dan honderd vocalisten uit drie koren of als individueel zanger. Donderdag a.s. is hiervoor de laatste orkestrepetitie in Oos Hoes. Het ensemble Cécile zal namens onze vereniging deelnemen aan de Beegse Mès op zaterdag 24 november a.s. Tenslotte zijn we op zondag 16 december a.s. ook nog actief met de diverse Beegter zangkoren tijdens het Kerstconcert. Na afloop hiervan is de traditionele Kerst-in in Oos Hoes.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275