Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Cecilia-Mis in Catharinakerk zaterdag a.s.
[RJ] - 24-10-2012 21:02:43


Zaterdag 27 oktober a.s. zal ons harmonieorkest de jaarlijkse Eucharistieviering opluisteren in de Catharinakerk.
Tijdens de H. Mis, die traditioneel wordt opgedragen voor de levende en overleden leden van de harmonie, zullen zes werken worden uitge-voerd. Dit zijn: Procession to a New Age, de spirituals Sometimes I feel like a Motherless Child en My Lord What a Morning, het Onze Vader en Een Eeuwenlange Mensenrij (uit het Requiem dat op 2 november in Hasselt zal worden uitgevoerd) en Processio Bichtae vanwege het 105-jarig bestaan van de kerk.
De viering begint om 19.15 uur en de leiding van het orkest berust bij Jo Savelkoul. Uw familieleden zijn natuurlijk van harte welkom.

P.S. de repetitie van 26 oktober staat volledig in het teken van het programma van deze H. Mis.


Concourssuccessen 2012
[RJ] - 22-10-2012 11:32:04


Zondag 21 oktober behaalde de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt in de tweede divisie harmonie onder leiding van ook onze dirigent Jos Simons het mooie resultaat van 87.58 punten, goed voor een eerste prijs met promotie. Het gevarieerde concert in de Oranjerie was zeer prettig om naar te luisteren, waarbij zonder twijfel het werk Raise the Roof van Michael Daugherty, waarbij solist Wiro Geerlings met het bespelen van maar liefst zeven pauken grote indruk maakte. De andere werken waren Solemnitas van Franco Cesarini en Fleodrodum van Eric Swiggers. Een oprecht proficiat aan bestuur en muzikanten van St. Caecilia Echt (inclusief Lou op fagot en André op hoorn) en aan Jos voor deze prestatie.
''s Avonds behaalden Jos en Koen (uiteraard op klarinet resp. es-klarinet) met de harmonie St. Joseph uit Sittard een mooi resultaat in de eerste divisie. 89 punten en een eerste prijs was de waardering voor het programma met A Fool''s Journey (Hans van der Heide) Four Temperaments for Tuba (Michael Brand) en een drieluik uit de musical On the Town (Leonard Bernstein). Proficiat.


Merel van Daal tweede op landskampioenschappen VNM
[RJ] - 8-10-2012 21:57:24


Op 6 oktober jl. vormde de Fentener van Vlissingenzaal in het Conservatorium te Utrecht het sfeervolle toneel voor het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten en ensembles 2012. De wedstrijd werd voor het eerst gezamenlijk door de beide landelijke muziekorganisaties KNFM en VNM georganiseerd. De juryleden Piet Jeegers en Luuk Tuinstra spraken hun waardering uit over het hoge niveau van dit concours. Over-all winnaar werd Celine Brouns op sopraan-saxofoon met maar liefst 98 punten.
De delegatie van de LBM behaalde sowieso zeer aansprekende resultaten met vier kampioenschappen bij de solisten (in de eerste, derde, vierde en jeugddivisie) en twee tweede plaatsen (tweede en vijfde divisie)
Mooi nieuws uit onze regio was het kampioenschap van Joep Demandt van Concordia Obbicht op tuba in de vierde divisie en de prachtige ereplaats voor onze eigen Merel van Daal in de vijfde divisie. Met het werk Romance van Guy Duijck werd zij met 86,5 punten tweede in deze divisie. Eerder won Merel al goud in de Finale Jonge Solisten van de LBM en ze kan dus terugzien op een fraai seizoen. Van harte gefeliciteerd!


Project Requiem van Twijfel en Troost in Hasselt
[RJ] - 7-10-2012 14:09:09


Ons Harmonieorkest zal op vrijdag 2 november a.s. medewerking verlenen aan het Requiem van Twijfel en Troost, een benefietconcert dat in de Heilig Hartkerk te Hasselt zal worden gehouden. Samen met Jos Simons, ongeveer 120 zangers van o.a. de koren Synoidos (Sittard) F:e-m@il (Lummen, B) en Laetare Musica (Herk-de-Stad, B) pianist Dagmar Feyen en solist Hubert Damen (o.a. bekend van de TV-serie Witse) zal een avondvullend programma worden gebracht, dat tevens ondersteund wordt door een presentatie van 13 aquarellen van kunstenaar Hennie van de Steeg. Het geheel staat onder leiding van Nadia Loenders.
Het Requiem van Twijfel en Troost is een uniek muziekwerk, een gebalanceerd samenspel tussen koor en harmonieorkest. Het thema van de teksten is de tegenslag die ieder van ons in zijn of haar leven ervaart, gaande van de fysieke of mentale achteruitgang van een dierbare tot het verliezen van een geliefd medemens aan de dood. De Nederlandstalige teksten vertolken emoties, die deel uitmaken van het proces van verlies en verwerking: onzekerheid, vechtlust, vertrouwen, berusting en woede. Maar ook: hervonden kracht en nieuwe hoop.
De opbrengsten van de opvoeringen van Het Requiem van Twijfel en Troost zullen integraal geschonken worden aan de Netwerken Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.
Meer informatie is te vinden op www.twijfelentroost.be. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en u kunt reserveren bij het secretariaat; op de repetitie, via r.jennen@cecilia-online.nl of middels een telefoontje naar 046-4857721. Via onze dirigent zullen de kaarten dan op vrijdagavond uitgereikt worden. Via e-mail is vrijdag 5 oktober naar de leden een Nieuwsbrief over dit item verzonden. Heeft u deze niet (kunnen) ontvangen en wenst u een papieren versie, neem dan even contact op met het secretariaat.


Gezamenlijk Concert 7 oktober
[RJ] - 7-10-2012 13:36:47


Vanavond vindt het Gezamenlijk Concert plaats in Oos Hoes. Gastvrouwe Aurora zal om 19.30 uur spelen en wij spelen na een korte pauze van 20.30 tot 21.30 uur. Het programma is als volgt: Mercury -
Between the Two Rivers - War Concerto met als solist Koen Cuijpers -
- KoCu in the Circle (uitgevoerd door Koen) - Overture to a New Age en tenslotte Conga del fuego.John Maassen nieuwe voorzitter
[RJ] - 8-9-2012 9:54:19


Tijdens een korte ledenvergadering op vrijdag 7 september jl. werd John Maassen onder groot applaus van de aanwezigen gekozen tot nieuwe voorzitter van onze Harmonie St. Cecilia. Daarmee is de in het voorjaar ingezette transitie naar een nieuwe bestuur bij de vereniging helemaal afgerond.
De bestuurssamenstelling is nu als volgt: John Maassen, voorzitter; Raymond Jennen, secretaris en Peter-Jeu Vola, penningmeester terwijl zowel Hugo Lumens als Jim Sugijanto als vice-voorzitter zullen fungeren.
John Maassen is inmiddels meer dan 40 jaar lid van St. Cecilia en heeft zowel bij orkest (cor en slagwerk) als drumband zijn inbreng gehad en heeft dat nog steeds met veel enthousiasme. Momenteel is hij namelijk ook nog actief als Tambour-Maitre en als tweede instructeur bij de drumband. Met zijn benoeming treedt hij uiteindelijk in de voetsporen van wijlen zijn vader Arnold Maassen, die de vereniging gedurende vele jaren (van 1965 tot 1986) op voorbeeldige wijze leidde.
In zijn maiden-speech sprak de nieuwe voorzitter met name over sfeer – karakter – uitstraling – profilering, maar ook van vertrouwen, transparantie en openheid.
Tijdens de ledenvergadering werd verder het vorig jaar ingezette contributiebeleid opnieuw bekrachtigd en werd ingestemd met de voorgestelde wijze van bedanken van het oude bestuur tijdens de Kerst-in na afloop van het Kerstconcert.
John, proficiat en veel succes!


Buitengewoon lid Michael de Lepper overleden
[RJ] - 8-9-2012 9:52:17


Afgelopen week is buitengewoon lid Michael de Lepper (Dr. Duijsenslaan 12) overleden. Onze vereniging wenst echtgenote Marian en de familie veel sterkte en zal gepaste aandacht aan dit overlijden schenken, conform ons protocol. Het vaandel met rouwwimpel zal dan ook zaterdagochtend in de kerk geplaatst worden.


11e Platzconcert
[HS] - 31-8-2012 18:22:43


Ook al is de vakantie nog niet lang geleden en zijn de voorbereidingen voor het DrumFesti60 bij harmonie St. Cecilia in volle gang, het harmonieorkest en het jeugdensemble zullen op zondag 2 september om 11.00 uur natuurlijk toch plaats nemen Achter de Kruiskapel om daar het 11e Platzconcert in successie te verzorgen.

Twee jaar geleden, bij het laatste Platzconcert o.l.v. Thijs Tonnaer, werden orkest en luisteraars op dezelfde locatie op een kleine wolkbreuk getrakteerd en dat betekende meteen het einde van dit concert.

Het concert wordt om 11.00 uur geopend door het JEC, het Jeugd Ensemble Cecilia, onder leiding van Hermie Smeets. Muziek van de band Coldplay en een leuk werkje voor drie solisten op trombone staan op hun programma en samen met het harmonieorkest wordt een dans gespeeld uit de beroemde show Lord of the Dance.
Het harmonieorkest staat onder leiding van Jos Simons en voor hem is het alweer zijn tweede Platzconcert. Op het programma staan enkele marsen, werken van Latijnse origine, disco-en filmmuziek.

U bent weer van harte welkom en denk eraan, ook voor dit Platzconcert geldt: Stoelen zelf meenemen.


Lid van Verdiensten Sjang Brouns overleden
[RJ] - 28-8-2012 21:53:28


Helaas hebben wij het droeve bericht ontvangen van het overlijden van ons lid van verdienste Jan (Sjang) Brouns. Na een kort ziekbed is hij op 87-jarige leeftijd overleden.
Sjang was jaren geleden een vaste medewerker bij het materiaaltransport. Vele kilometers werden gemaakt met het toen beroemde busje tot ver over de grenzen. Daarna was Sjang actief binnen de financiële commissie voor de bemanning van entreeposten of bonnenverkoop. Als dank voor zijn inzet in al die jaren werd hij enkele jaren geleden op de Algemene Ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdiensten. De betrokkenheid bij St. Cecilia bleef altijd overeind, want Sjang was als het even kon samen met Ellie en schoonzus Jeanne een vaste waarde op de concerten en activiteiten van St. Cecilia. Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Ellie en verdere familie.


Nieuws van het geboortefront
[RJ] - 30-7-2012 14:16:32


In Wehr, zeg maar net over de grens in Sittard, werd op 25 juli bij Rob en Katja Hermans zoon (en broertje) Ben geboren. Ben is 51 cm groot en weegt 3960 gram. Katja en Ben maken het goed en ook Rob en Raf zijn in orde. Wij feliciteren en wensen iedereen die hier mee te maken heeft veel geluk en plezier.

Bij Debby en Jorg Sanders-Pernot werd in Son en Breugel op 28 juli om 22.50 uur een dochter geboren. Zij luistert naar de naam Bieke, meer details kunnen we niet geven. Natuurlijk niet alleen een proficiat aan de ouders en zus Jelke, maar ook speciaal aan de trotse opa en oma in Beeg (Frans en Yvonne) Veel geluk en geniet er van.


Wijzigingen bestuursgegevens
[RJ] - 7-7-2012 14:51:24


Door het aantreden van het nieuwe bestuur is het noodzakelijk diverse gegevens aan te passen. Zo zijn de nieuwe gegevens vorige week naar de Kamer van Koophandel gestuurd en zijn vorig weekend al op de site enkele wijzigingen doorgevoerd.
Die kun je zien via het menu (algemeen) of via de volgende link:
http://www.cecilia-online.nl/home/algemeen/geledingen/bestuur/

Inmiddels gebeurt dat ook in de wegwijzer. Middels dit bericht willen we dat ook even via deze nieuwsrubriek op de site bekend maken.

Allereerst is dat het algemene contact adres van de vereniging. De digitale postbus van St. Cecilia m.n. voor alle externen is altijd info@cecilia-online.nl. De mails komen dan bij het secretariaat in de mailbox binnen.

Verder zijn dat de nieuwe e-mail adressen van de bestuursleden via cecilia-online.nl. Deze zijn als volgt:

Raymond: r.jennen@cecilia-online.nl
Hugo: h.lumens@cecilia-online.nl
John: j.maassen@cecilia-online.nl
Jim: j.sugijanto@cecilia-online.nl
Peter-Jeu: p.vola@cecilia-online.nl

Wil je het bestuur of iemand van het bestuur een bericht sturen, gebruik dan deze gegevens. Alvast dank hiervoor.


Gezellige BBQ
[RJ] - 30-6-2012 11:00:22


Vrijdag 29 juni vond bij Oos Hoes de seizoensafsluiting plaats met een gezellige barbecue. Dit jaar gooide de trompetsectie alles in de strijd om de bijna 80 deelnemers van een hapje te voorzien en dat lukte prima. De deelnemers werden bovendien vergast op een optreden van ons JEC met multitasking van kok, dirigent Hermie Smeets en het natje was natuurlijk van Jacqueline en Tiny van Oos Hoes. René, woensdag succesvol geopereerd, moest nog even verstek laten gaan en langs deze weg wensen wij een spoedig herstel. Vice-voorzitter Hugo Lumens feliciteerde Merel van Daal en Tom van den Bergh met hun mooie successen tijdens de Finale Jonge Solisten en Etienne Savelkoul vanwege zijn afstuderen als fysiotherapeut. Verder stelde hij de aanwezigen in kennis van de taakverdeling van het nieuwe bestuur. Waarschijnlijk weinig verrassend, maar niet minder gemotiveerd: Peter-Jeu Vola – penningmeester; Raymond Jennen – secretaris; Jim Sugijanto – vice-voorzitter; Hugo Lumens – vice-voorzitter en John Maassen zal aan de vergadering worden voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hugo sloot af met een zeker niet minder belangrijke mededeling, namelijk dat de tuba-sectie en de bassectie volgend jaar de BBQ verzorgen. Ook hiervan werd met applaus kennis genomen. Het was nog lang gezellig.


Geslaagden praktijkexamens
[RJ] - 30-6-2012 10:35:42


Bij het aanbreken van de welverdiende vakanties bij onze vereniging willen we u niet de laatste ontwikkelingen omtrent de praktijkexamens onthouden. We mogen melding maken van nog een drietal geslaagde kandidaten:
Esmée Stevens dwarsfluit A
Philip Caris trombone A
Alita Heijen dwarsfluit B
Inge Janssen en Reineke Vogten zijn al in een eerder verschenen bericht vermeld. Allen proficiat en we hopen natuurlijk dat dit een stimulans is door te gaan voor het volgende diploma.


Ook prima prestatie Tom van den Bergh
[RJ] - 27-6-2012 10:00:01


Tijdens de Finale Jonge Solisten was ook een prima prestatie voor Tom van den Bergh te noteren. Tom speelde in de derde divisie het mooie aantal van 88 punten bij elkaar en dat was goed voor een derde plaats in deze klasse. Proficiat.


Merel van Daal Limburgs Kampioen!
[RJ] - 25-6-2012 22:11:23


Merel van Daal behaalde afgelopen zondag 24 juni tijdens de Finale Jonge Solisten de eerste plaats in de vijfde divisie. Daarmee mag Merel zich Limburgs Kampioen noemen.
Maar liefst 35 solisten en twee duo’s uit verschillende divisies waren tijdens de afgelopen solistenconcoursen geselecteerd deel te nemen aan de Finale in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Namens de organiserende Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en het Huis voor de Kunsten Limburg waren Steven Walker en Jacques Claessens de juryleden. Zij kenden Merel voor haar optreden een eerste prijs toe met 80,5 punten en dat was voldoende voor de overwinning.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275