Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Premières werken van Jos Janssen
[RJ] - 25-6-2012 11:16:58


Een paar weken geleden had ons orkest te Berg aan de Maas de wereldpremière van Kocu in the Cirkle, gescheven door onze solo-klarinettist Jos Janssen. Op zaterdagavond 30 juni geeft blazersensemble Helicon een zomeravondconcert waarbij opnieuw werk van Jos in première gaat. Hij schreef namelijk ook een werk voor dubbel blaaskwintet: Sinfonia miniatura, bestaande uit vier delen: Allegro, Adagio, Allegretto en Finale. Naast werk van Jos zal ook een première plaatsvinden van Dialogue, een compositie voor altsaxofoon en dubbel blaaskwintet van Bernard van Beurden, Dixtour Op. 14 van de Roemeense componist George Enescu én de Respiration Suite van Jurriaan Andriessen.
Locatie: Selexyz Dominicanen, aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00 of € 5,00 voor studenten.


St. Cecilia goed voor de dag op taptoe
[RJ] - 25-6-2012 11:05:13


Op de Taptoe te Holtum op zaterdag 23 juni jl kwam onze vereniging goed voor de dag. Als laatste in de rij van zes deelnemende korpsen werd – na één volledige looprepetitie en ondanks het dempende gras – een mooi stuk muziek gemaakt. Ook visueel was het fijn om naar te kijken, maar dat hebben we al vaker gehoord. Fijn dat ook alle vaandels en vlaggen bezet waren en de rijen van vijf is ook een verbetering.
De presentatie met Beatles on Parade was prima en de rest verliep (buiten mevr. de speaker die toch een moeilijke avond had) zonder noemenswaardige incidenten. Belgische parachutisten, Contemptibles, Kadetten Defileermarsch en Boney M. vormden het orkestprogramma. De drumband kwam o.a. met de Streetparadeshow en Impetuoso. Een filmimpressie van het optreden zal binnenkort geplaatst worden op diverse social media. En….dan nog dit….: op de tribune zitten is afzien!


Cecilia kiest nieuw bestuur
[RJ] - 23-6-2012 11:14:26


Op de ledenvergadering werd vrijdagavond, na de taptoerepetitie, gestemd voor de nieuwe bestuursleden. De kandidaten werden allen met overweldigende meerderheid gekozen: John Maassen, Hugo Lumens, Peter-Jeu Vola, Jim Sugijanto en Raymond Jennen. Vanaf vandaag gaat dit vijftal formeel aan de slag. Het zal een hele klus worden en veel ondersteuning is nodig. Na de vakantie zal de voorzittersvoordracht gedaan worden. De leden van het oude bestuur worden oprecht bedankt voor alle tijd en inspanningen die zij voor St. Cecilia hebben geleverd. Het afscheid van het oude bestuur zal op een nader te bepalen tijdstip worden georganiseerd.


Dikke negen voor Rick Maassen
[RJ] - 12-6-2012 9:46:55


Alweer is positief nieuws te melden van het muzikale examenfront: Rick Maassen slaagde op maandag 11 juni met een ''dikke 9'' voor zijn eindexamen drums Jazz/Pop aan Conservatorium Maastricht. Aanwezigen spraken van een te gekke band en een prima prestatie.
Rick proficiat met deze nieuwe mijlpaal.


Geslaagden muziekdiploma''s
[RJ] - 10-6-2012 10:51:09


Bij de muziekexamens kunnen we weer enkele geslaagden noemen. Allereerst is dat Inge Janssen die op alt-saxofoon slaagde voor het C-examen. Inge proficiat hiermee. Verder heeft Reineke Vogten haar dreigement met lof te slagen volledig waargemaakt. Een aantal negens en negen-en-een-halven sierden het rapport bij het vervolg op het examenconcert afgelopen week. Reineke nogmaals proficiat.


Genieten op MGT2012
[RJ] - 6-6-2012 14:37:10


Afgelopen weekend traden zowel drumband als harmonieorkest voor het voetlicht. De percussionisten – op weg naar het bondsconcours in november – gaven in het gemeenschapshuis te Born een prachtig swingend concert dat door jurylid Jos Stoffels met het predicaat goed werd beoordeeld. Het scheelde maar weinig tot het hoogste predicaat, maar de nazit was er niet minder gezellig om. Dat hoogste predicaat was op zondagavond weggelegd voor het harmonieorkest dat in het bijzijn van ere-dirigent Thijs Tonnaer en familie voor een prachtige afsluiting van het Maasgouwtoernooi zorgde. De overtuigende uitvoering kon niet anders dan met Zeer Goed bekroond worden. Daarmee was St. Cecilia het enige harmonieorkest in de federatie met dit predicaat (naast de fanfares van Holtum en Guttecoven). Het werd nog (erg) laat in een gezellig druk Oos Hoes, de thuisbasis van St. Cecilia. Het was genieten!


Mooie presentatie tijdens Pinksterweekend
[RJ] - 30-5-2012 9:57:24


Pinksteren is jaarlijks een hoogtepunt voor de Beegter gemeenschap en St. Cecilia droeg ook dit jaar weer haar muzikale steentje daar aan bij. Tijdens de zonovergoten dagen waren de musici actief voor de gemeenschap en wel tijdens de Pinksterrondgang op zaterdag en de Pinksterprocessie op maandag. Menig zweetdruppeltje werd gelaten, maar er was ook gezorgd voor ‘rustaltaren’ tijdens en na de 3 km. lange Pinksterrondgang die door John Maassen was uitgestippeld.
Ook op maandag was het weer prachtig en gingen transpiratie en inspiratie hand in hand. Een aantal leden liet nog verstek gaan, maar het was over-all een mooie presentatie. Dat viel ook op te maken uit opmerkingen vanuit het publiek. Leuk was overigens dat oud-lid Bart Thissen even de handen kwam schudden. Vanwege het 105-jarig jubileum van de St. Catharinakerk werd als afsluiting van de Processie tezamen met het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia onder leiding van Lou Kirkels ‘Processio Bichtae’ uitgevoerd. Componist Jo Savelkoul mocht dit geheel dirigeren. Daarna was bij Oos Hoes op het terras nog de (hoognodige) mogelijkheid de vochtbalans in evenwicht te krijgen. Een aantal foto''s is te zien op www.beeg.nl


Mooi concert - en een 9 - te Berg aan de Maas
[RJ] - 21-5-2012 9:15:03


Zondag 20 mei speelde het harmonieorkest in het MFC te Berg aan de Maas. Naast het programma voor het Maasgouwtoernooi stonden drie solowerken op het programma en twee solisten in de spotlight.
Allereerst was dat Reineke Vogten die het Concerto in G voor hobo en harmonieorkest van Nicolai Rimsky-Korsakov uitvoerde. Daarnaast speelde Koen Cuijpers het War Concerto van Dirk Brossé en het solo-werk voor klarinet KoCu in the Circle, gecomponeerd door Jos Janssen.
Het orkest opende met de Mars van de Belgische Parachutisten en als tweede werd Between the Two Rivers gespeeld. Daarna was het tijd voor het eerste solo-werk, het hobo-concerto. Omdat de uitvoering van Reineke een onderdeel was van het D-examen voor de muziekschool Artamuse, was een jury aanwezig om haar prestatie te beoordelen. Helen Hendriks, Maurice Daemen en Anne-Marie Janssen genoten net als de vele aanwezigen van een mooie uitvoering. Dat bleek ook uit het applaus na afloop van het romantische werk.
Terwijl de jury zich voor beraad terug trok, soleerde Koen in de twee delen van het War Concerto. Wederom kon het publiek genieten van zijn klasse en ook hem viel een groot applaus ten deel. Muzikale buurman bij St. Cecilia, Jos Janssen, had voor Koen een ‘bis’ gecomponeerd, namelijk KoCu in the Circle. Een interessant, leuk en moeilijk solowerk, maar (natuurlijk) voor Koen geen probleem.
Na dit solistisch geweld speelde het orkest het tweede Maasgouwwerk, Macchu Pichu, waarna de jury terug keerde in de zaal. Helen Hendriks stak, zoals het zo mooi heet, de loftrompet voor het optreden van Reineke, gaf enkele kanttekeningen en tenslotte de jury-waardering; 9. Natuurlijk had dit een ovationeel applaus tot gevolg. Er waren bovendien mooie woorden voor het orkest voor de wijze van begeleiding.
Het concert werd afgesloten met Tico Tico en vervolgens mocht Reineke de fles wijn van dirigent Jos Simons in ontvangst nemen. Gezondheid!


Zeer geslaagde ‘heidagen’
[RJ] - 20-5-2012 15:47:55


De drumbandleden, hun instructeur en enkele familieleden zijn 4 mei t/m zondag 6 mei de ‘hei’ op geweest. Dit in het kader van de voorbereiding op de aanstaande concours op 18 november te Heel. Naast de intensieve repetitiesessies en een klein concert op zaterdagavond , was er voldoende ruimte voor ontspanning. De weergoden waren ons helaas niet gunstig gezind en er werden dus heel wat spelletjes gespeeld. Het natje en droogje was eveneens goed geregeld, inclusief de barbecue, en niemand is iets te kort gekomen, dat is zeker. Zou dat wel zo zijn, is dat eigen schuld….
Na het concert zaterdagavond werden de deelnemers nog eens verrast door een optreden van een tweetal oude(re) dames, die bij gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de drumband, terugblikten op 60 jaar drumband. Apart zo’n kijk uit de toekomst…. Zeer verrassend voor de gehele zaal was het spetterende optreden van de ‘Spice Girls’. Je kwam ogen en oren te kort.
Ondanks het mindere weer kon zowel op vrijdagmiddag als zondagmiddag alle materiaal droog ingeladen worden in een wel zeer riante verhuiswagen (met chauffeur), die door de fa. Boetzkes ter beschikking was gesteld. Onze dank daarvoor!
Zondagmiddag rond 17.00 uur keerde het tevreden gezelschap weer terug naar het Beegse.
We mogen terugkijken op een zeer geslaagd weekend en als we op deze manier verder gaan, kunnen we in november hopelijk ook terugkijken op een geslaagd concours (TV).Concert te Berg aan de Maas zondag a.s.
[RJ] - 17-5-2012 12:10:04


Zondag a.s. staat voor harmonie St. Cecilia dit jaar alweer het vierde concert voor de deur. Onder leiding van onze dirigent Jos Simons zal het orkest namelijk een concert verzorgen in het MFC te Berg aan de Maas. Oorspronkelijk was dit gepland in de muziekschool Artamuse, maar dat bleek niet mogelijk, vandaar de uitwijk naar deze locatie te Berg.
Vanaf 19.30 uur zal het orkest een alleszins aantrekkelijk programma ten gehore brengen, waarin twee bijzondere solo-werken worden vertolkt. Dit zijn het War Concerto van de Belgische componist Dirk Brossé en het Hobo-concert van de Russische componist Nicolai Rimsky-Korsakov. Het programma wordt gecompleteerd met de concertwerken die op het komende Maasgouwtoernooi worden uitgevoerd, namelijk Between the Two Rivers (Philip Sparke) Machu Picchu (Satoshi Yagisawa) en de Mars van de Belgische Parachutisten (Pieter Leemans)
Het War Concerto geeft een beeld van de oorlog in Bosnië in al zijn facetten, gezien en beleefd door een kind. Koen Cuijpers zal in dit werk op klarinet soleren en daarmee opnieuw aantonen wat hij op dit instrument in zijn mars heeft en waarom hij terecht tot de beste klarinettisten in de verre omtrek mag worden gerekend.
Het hoboconcert, dat als volledige titel heeft: Variaties in G-majeur voor hobo en harmonieorkest op een thema van Michael Glinka ‘Chto krasotka molodaya’, zal door hoboïste Reineke Vogten worden vertolkt. Haar spel in het thema, de twaalf variaties en de finale, zal tijdens deze uitvoering worden beoordeeld als onderdeel voor het D-examen voor de muziekschool Artamuse. Het is vrij bijzonder dat een dergelijke examen openbaar en met een harmonieorkest wordt afgelegd en het is natuurlijk ook leuk als we daar enige belangstelling bij hebben.
We zien u graag zondag in het MFC te Berg.


Mooi afwisselend Oranjeconcert
[RJ] - 2-5-2012 8:49:27


Het harmonieorkest zorgde maandagavond tijdens het Oranjeconcert ervoor dat de luisteraars een leuke concertavond beleefden. Het repertoire was weer uitgebreid met enkele lichtere werken zoals Soldaat van Oranje en The Symphonic Marches, geschreven door John Williams. Na een uurtje spelen, gelardeerd met verklarende teksten van speaker Stevie Thiessen, kreeg dirigent Jos Simons de zaal ''aan de samenzang'' met twee coupletten van het Wilhelmus. Het gehele programma bestond uit:
Sword of Honour - Between the Two Rivers - Conga del Fuego Nuevo - Tico-Tico - Soldaat van Oranje - Symphonic Marches - Marche des Parachutistes Belges en het Wilhelmus


Solisten ook in Bleijerheide top!
[RJ] - 27-4-2012 15:17:20


De succesreeks van onze solisten is een week later (na Ohe en Laak) voortgezet op het Roderlandtoernooi te Kerkrade. Op 21 en 22 april behaalden de volgende Cecilianen deze prachtige resultaten. Podiumplaatsen worden al meer regel dan uitzondering. Jullie kunnen allen trots zijn op deze punten.

Vera Pernot jeugddiv. klarinet 86 pt
Merel van Daal 5e div. klarinet 85 pt (gedeelde 3e plaats)
Fleur Zelissen 3e div. klarinet 84 pt
Tom vd Bergh 3e div. klarinet 90 pt (gedeelde 1e plaats)
Sjoerd Pernot 2e div. euphonium 89 pt (2e plaats)

Een dikke proficiat aan alle muzikanten is dan ook op zijn plaats.


Mooi resultaat Rabo-campagne
[RJ] - 26-4-2012 15:13:47


De steun van de Cecilianen en sympathisanten tijdens de Rabobank-Clubkascampagne - u weet wel, het stemrondje - is goed geweest voor een derde plaats in het overzicht van begunstigde verenigingen in de vml. gemeente Born en een vierde plaats in de hele uitslag met 258 stemmen. Hierdoor mag onze penningmeester binnenkort een viercijferig bedrag (voor de comma) verwelkomen en dat is een mooi resultaat.
Interessant is in de uitslag dat binnen de oude gemeente Born de plaatsen 1 en 3 voor de harmonieën uit Grevenbicht zijn (onze collega''s bezetten de eerste plaats met 337 stemmen en mogen zo''n kleine vierhonderd Euri meer ontvangen) met daartussen het Kasteelpark te Born. In de totaallijst staan bij de eerste tien verenigingen in de rangschikking maar liefst acht harmonieën en fanfares.

De eerste tien: Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht - Kasteelpark Born - Fanfare St. Caecilia Spaubeek - Harmonie Sint Cecilia Grevenbicht - Harmonie St. Caecilia Beek - Harmonie St. Cecilia Susteren - Harmonie L''Union Born - Schutterij St. Laurentius Spaubeek - Fanfare St. Martin Stein - SV Haslou Elsloo
Voor een totaaloverzicht kan gekeken worden op: http://www.rabobankwestelijkemijnstreek.nl/clubkas/

Iedereen bedankt voor de support, Rabobank bedankt voor de donatie en volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Kijken of we dan die 258 verbeteren kunnen.....


Drumbandsucces in Obbicht
[RJ] - 26-4-2012 15:07:58


Tijdens het 10e drumbandfestival van Harmonie Concordia te Obbicht op zondag 22 april kwam onze jubilerende drumband uitermate goed voor de dag. De dames en heren namen onder leiding van Tamboer-Maitre John Maassen aan de streetparade en het showdefilé en onder leiding van instructeur Michel Mordant aan de podiumwedstrijd. Uitgevoerd werden Rainman (Hans Zimmer) en Taste of Vibes (Henk Martens) met hoofdrollen voor respectievelijk Ardie Deuss (saxofoon) en Rick Maassen (vibrafoon).
Jurylid Leon Camp kende het slagwerkensemble de eerste prijs toe in de tweede divisie. Voorzitter Kijkindevegte van Concordia overhandigde daarvoor een mooie beker aan de Cecilianen. Na terugkeer in Oos Hoes kreeg deze natuurlijk een leuk plaatsje in de overvolle prijzenkast.

Een en ander is een leuke opsteker op weg naar het Maasgouwtoernooi te Born begin juni, maar zeker voor het Podiumconcours in Heel waaraan de diamanten drumband op 18 november deel zal nemen. Immers de termijn van vijf jaren is weer verstreken en dat betekent een nieuwe onderwerping aan het oordeel van de jury.
Dat zal dit jaar in de tweede divisie sectie 4 zijn (de oude eerste divisie sectie A4). Dit heeft te maken met de naamswijzigingen binnen de reglementen van de Tamboerbond en met het feit dat de jonge drumband sinds kort een andere richting is ingeslagen, met naast de reguliere trommen, pauken etc. een surplus aan melodisch slagwerkmateriaal; van marimba’s in diverse groottes, vibrafoon, xylofoon en klokkenspellen (liggend en staand) tot bv. de cajon en de udu (…) Voorheen kwam men uit in de eredivisie sectie A1 (tegenwoordig eerste divisie sectie A1) maar in de A4 wordt met name op melodisch slagwerkgebied veel van de muzikanten gevraagd.

Het belooft al met al een druk jaar te worden met o.a. op 4, 5 en 6 mei het kamp te Hunsel, op 14, 15 en 16 september het 60-jarig jubileumfeestweekend in Oos Hoes en op 8 december de jubileum- en concoursreceptie, eveneens in Oos Hoes.


Tapdienst Extrema Outdoor in Best
[RJ] - 21-4-2012 16:57:52


Onze vereniging heeft het verzoek gekregen mee te werken aan de buffetverzorging tijdens het grote Dance-evenement Extrema Outdoor in Best (bij Eindhoven) op zaterdag 14 juli a.s. Een aantal leden kan zich zeker de buffetverzorging bij het optreden van Guus Meeuwis nog herinneren en ook nu komt de vraag voor medewerking vanuit de Scouting Limbricht, die we daar alvast voor danken. De datum valt dit jaar wel in de vakantie van de harmonie, maar dat hoeft niet persé een probleem te zijn.
De werkzaamheden in Best dienen te worden verricht tussen 09.00 uur (aanwezig zijn in Best) en 24.00 uur, dat is best lang. Het gaat de hele dag overigens om dezelfde mensen, er is geen wisseling van dienst volgens de organisatie. De minimumleeftijd is 18 jaar.
Voor maandag 23 april a.s. moeten we 20 namen hebben van vrijwilligers, die deze dag voor onze vereniging geld willen verdienen EN nuchter kunnen blijven. De vergoeding gaat per consumptie.
Laat snel van je horen.

http://www.cecilia-online.nl/inschrijven/extrema/

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275