Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Solisten in Ohe en Laak
[AZ] - 16-4-2012 18:35:35


Op zaterdag 14 april namen een aantal solisten deel aan het Chris Goossens solistentoernooi in Ohe en Laak. De eerder behaalde schitterende resultaten in Buchten kregen een mooi vervolg.
De jonge muzikanten werden door de jury als volgt beoordeeld:

Ellen Schmeitz Jeugd saxofoon alt 81pnt.
Milou Lemmens Jeugd saxofoon alt 83 ˝ pnt.
Joep Leenders Jeugd saxofoon alt 77 pnt.

Vera Pernot Jeugd klarinet 85 ˝ pnt.
Merel van Daal 5e divisie klarinet 83 pnt (3e plaats in de divisie)
Tom van den Bergh 3e divisie klarinet 86 ˝ pnt.
Selina Gijenes 3e divisie klarinet 80 ˝ pnt.
Fleur Zelissen 3e divisie klarinet 87 pnt.
Sjoerd Pernot 2e divisie euphonium 87 ˝ pnt.

Voor alle solisten is een PROFICIAT uiteraard op zijn plaats.


Koude Voorjaarsmarkt goed verlopen
[RJ] - 15-4-2012 19:16:39


De grote Voorjaarsmarkt – al de 23e in deze stijl – mag ondanks de kou toch weer geslaagd genoemd worden. Dankzij de goede reputatie van de markt, wisten opnieuw veel standhouders en bezoekers het marktparcours te vinden. De hele dag dreigden regenbuien en de buienradar werd op menige plaats goed in de gaten gehouden. Gelukkig viel de eerste neerslag (en zelfs dat mocht geen naam hebben) pas tegen 16.30 uur.
De ‘kids’ konden hun energie kwijt op de bungeetrampoline of even rijden op de carroussel. Verder was er een hapje bij de kraampjes of een warm drankje op het terras, waarbij rond 13.00 uur het JEC weer haar opwachting maakte. Orkest TwoDance zorgde in de middaguren voor enig muzikaal vertier en de jeugdige leden van Flash Dance uit Obbicht trotseerden eveneens de koele temperatuur en dansten op verschillende beats, aangemoedigd door de vele ouders.
De 2 trekkingen van de loterij leverden de volgende nummers op:
€ 10,00: Oranje 957 en 886, Blauw 945 en 493
€ 20,00: Paars 552 en 970, Wit 343 en 643
€ 25,00: Geel 204 en Blauw 125
Winnaars kunnen zich in verbinding stellen met de organisatie van de Voorjaarsmarkt via 046-4858721 (na 19.00 uur) of via een mail naar info@cecilia-online.nl.
De organisatie dankt de omwonenden voor hun medewerking en alle medewerkers en verder eenieder die deze markt door zijn of haar bijdrage weer tot een succes gemaakt heeft.


Stem op St. Cecilia!
[HS] - 11-4-2012 11:03:15


De Rabobank heeft dit jaar een nieuwe campagne bedacht om verenigingen financieel te steunen.
Alle leden van de Rabobank ontvangen deze week een code en kunnen hiermee tussen 11 en 22 april stemmen op hun vereniging. Ieder lid mag 5 stemmen uitbrengen en maximaal 2 stemmen per vereniging. Het beschikbare budget van € 150.000 wordt verdeeld op basis van het aantal uitgebrachte stemmen.

Wij vragen jullie om St. Cecilia maximaal te steunen met 2 stemmen per lid.
Dit verzoek graag doormailen naar al jullie en onze vrienden.

Het promotiefilmpje is te bekijken via onderstaande link.
http://www.spekjouwclub.nl/filmpje?key=6B849181-319A-430C-A316-A9F2EEED023A


Goed Paasconcert te Obbicht
[RJ] - 10-4-2012 11:17:44


Paasmaandag 9 april stond traditioneel in het teken van het gezamenlijke Paasconcert dat we ieder jaar samen met harmonie Concordia Obbicht verzorgen. De concertlocatie was dit jaar in Obbicht en Concordia beet onder leiding van dirigent en speaker Jean Cosemans om 11.00 uur het spits af voor een geheel volle zaal. Het Amerikaans programma met o.a. American Salute (Morton Gould) de Variations on America (Charles Ives) en enkele delen uit het Divertimento van Leonard Bernstein werd gecompleteerd door de bijdrage van een ensemble van Concordianen met o.a. the Cowboys en 76 Trombones.
Na een kort changement was het de beurt aan St. Cecilia onder leiding van Jos Simons. Het was overigens Jos’ eerste optreden in de Paasconcertcyclus. Speaker Stevie Thiessen leidde door het programma en hij kweet zich goed van zijn taak tijdens ook zijn eerste optreden. De opening van ons concert Sword of Honour (Paul Neville) werd gevolgd door Between the Two Rivers (Philip Sparke) Eigenlijk meer dan toepasselijk, omdat Obbeeg en Beeg natuurlijk ook tussen twee ‘rivieren’ liggen. Koen Cuijpers liet daarna weer een staal van zijn kunnen horen (dat kun je geen staaltje meer noemen) in het War Concerto van Dirk Brossé. Wisselende ritmiek, uitspattingen, ongewone klanken en een technisch palet om ú tegen te zeggen. Via de goed in het gehoor liggende Conga del Fuego Nuevo (Arturo Marquez) en Tico Tico (Zequina de Abreu) kwam Latijns-Amerika even aan de beurt, maar afgesloten werd dichter bij huis met de Mars van de Belgische Parachutisten (Pieter Leemans)
Al met al een goed concert met een nieuw programma en daarom een proficiat van Jos aan het orkest. Vanaf vrijdag a.s. richten we ons op het Oranjeconcert op 30 april om 20.30 uur. Er zullen weer enkele nieuwe werken worden uitgedeeld.


Solisten slaan weer toe
[RJ] - 4-4-2012 13:54:37


De jeugdige solisten van St. Cecilia hebben de draad weer opgepakt en beginnen weer zoals vorig seizoen geëindigd, namelijk in de prijzen.
Allereerst dient Sander Mordant te worden vermeld, die met 87,5 punten op kleine trom een tweede plaats in de jeugddivisie behaalde op de Limburgse Kampioenschappen te Melderslo. Een prachtige prestatie met een half punt meer dan zijn optreden te Melick in januari.
Tijdens het Hub Urlings solistentoernooi te Buchten werden op 1 april opnieuw prachtige resultaten behaald. Daarmee mocht ook dit jaar weer de verenigingsbeker naar Grevenbicht meegenomen worden. Wethouder Meekels reikte deze trofee voor de drie hoogste uitslagen per vereniging uit.
De Cecilianen wonnen deze trofee ook al vorig jaar en in 2008. Een geweldige prestatie. Proficiat!

Jeugddivisie:
Ellen Schmeitz altsax 76 pt
Annet Schmeitz klarinet 82 pt
Vera Pernot klarinet 83 pt
Anouk Vrencken trompet 84 pt (3e plaats)

5e divisie:
Michelle Vrencken klarinet 80 pt
Menno Pernot trombone 81,5 pt
Merel van Daal klarinet 82 pt (2e plaats)

3e divisie:
Fleur Zelissen klarinet 80 pt
Selina Gijenes klarinet 82 pt
Tom van den Bergh klarinet 86 pt (3e plaats)
Klarinetensemble: 84 pt
Floor Lassche, Fleur Zelissen, Lieke Duysens, Tom van den Bergh, Merel van Daal

2e divisie:
Janneke Lassche altsax 82 pt
Sjoerd Pernot tuba 87 pt (2e plaats)


23e Voorjaarsmarkt staat op de rol
[RJ] - 11-3-2012 15:06:28


De tijd vliegt en een volgend evenement dient zich in Grevenbicht alweer aan. Onze 23e Voorjaarsmarkt zal namelijk op 15 april a.s. worden gehouden op en rondom het Dr. Duijsenslaanplantsoen. De organisatie is al druk in de weer en probeert zich weer te richten op het magische aantal van 200 kramen. Desgevraagd heeft ze laten weten dat naast de vele gevarieerde kraampjes en de eetlocaties ook de veelgevraagde Bungeetrampoline, het Springkussen en de Carroussel weer deel zullen uitmaken van deze megamarkt. Uiteraard zal bij het terras bij de buffettent weer live-muziek worden gemaakt, door o.a. orkest Two Dance en ons eigen Jeugd Ensemble Cecilia, JEC, dat weer enkele leuke nummers heeft voorbereid. Mogelijk dat ook de jubilerende (60-jarige) drumband een optreden zal verzorgen. Zorg daarom dat iedereen een handje mee helpt, dan is dat ook mogelijk. Het zou in ieder geval ook leuke reclame zijn voor het jubileumfeest later dit jaar.
De opbrengst van de Markt is bestemd voor de kas en eenieder weet hoe hard geld nodig is voor instrumenten en uniformen. Nadere informatie is te vinden op de site www.voorjaarsmarkt.cecilia-online.nl
Bekijk de indelingslijst en neem contact op met de organisatie om hier en daar een handje te helpen. Alvast dank en samen maken we er een mooie markt van, toch?


Reineke Vogten op Selectie Prinses Christinaconcours
[RJ] - 5-3-2012 8:57:47


In het weekend van 3 en 4 maart nam Reineke Vogten deel aan de selecties voor het prestigieuze Prinses Christina Concours. Onze hoboďste trad in Kumulus Centrum voor Kunsteducatie in Maastricht voor het voetlicht met ruim zeventig andere jonge muzikanten uit de hele Euregio. Zij vertolkte het Eerste deel uit het Hobo-concert in C van Wolfgang Amadeus Mozart. Begeleid op vleugel werd ze door Jim Peters. Het werd een mooie uitvoering die leidde tot veel positief commentaar van de jury en dito reacties uit het publiek.

Uiteindelijk – er mochten slechts acht deelnemers naar de finale – was het helaas niet voldoende voor een vervolg op zondagavond, maar complimenten zijn op zijn plaats.
Een nieuwe uitdaging ligt alweer in het verschiet. Ze kan zich nu richten op haar D-examen dat zij op 20 mei begeleid door het harmonieorkest zal afleggen tijdens een solistenconcert. Reineke zal daar het Hoboconcert op een thema van Michaël Glinka, geschreven door Nicolai Rimsky-Korsakov uitvoeren. Ook klarinettist Koen Cuijpers (War Concerto, Dirk Brossé) en saxofonist Jean-Paul Savelkoul (Pequena Csarda, Pedro Itturalde) zullen dan een optreden verzorgen.


St. Cecilia gereed voor optochten
[RJ] - 15-2-2012 9:44:08


Het Carnavalsseizoen is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten en de serenade aan de Prinsen en hoogwaardigheidsbekleders is al achter de rug. Komend weekend staan de optochten op het programma en via mail heeft (bijna) iedereen al de laatste informatie ontvangen. Voor de goede orde hier even een korte samenvatting:

Optocht Sittard (zondag) verzamelen om 11:45u bij café "Onder de Linden" aan de Stationsstraat 25. Van hieruit vertrekken wij samen naar de opstelplaats. Tenue is uniform inclusief sjaal.
Optocht Grevenbicht (maandag) verzamelen wij om 13:30u bij Oos Hoes. We lopen deze optocht verkleed.

Nog even een reminder over het tenue: Uniform met pet en pluim, witte sjaal, zwarte of donkerblauwe sokken en egaal zwarte schoenen (zonder prints e.d.) De sjaal wordt door iedereen op gelijke wijze gedragen.
Denk er aan dat wij in Sittard niet alleen een naam / reputatie hebben hoog te houden, maar ook onze gemeenschap vertegenwoordigen. Bij voorbaat dank voor de medewerking.


Solisten Artamuse deel 3
[RJ] - 8-2-2012 8:37:51


Reeds twee keer meldden wij solistenresultaten (slagwerk en koper) in deze Nieuwsrubriek. Last but not least behaalden ook onze houtblazers in het laatste Artamuse weekend mooie resultaten:

Starters: Manou Scheijvens, dwarsfluit, 81 pt
Jeugddivisie: Esmee Stevens, dwarsfluit, 81 pt
2e divisie: Janneke Lassche, alt-saxofoon, 75 pt
1e divisie: Reineke Vogten, hobo, 85 pt

Over-all behaalden met name Sjoerd, Reineke, Menno en Anouk hoge scores, haalden helaas nipt de finale niet, maar als je met deze rapportcijfers thuis komt verdien je complimenten. Proficiat voor allen, jullie mogen er trots op zijn.


Solisten Artamuse deel 2
[RJ] - 30-1-2012 18:07:00


Zondag 29 januari was het Artamuse concours voor de koperblazers. Er werd weer aardig gemusiceerd en namens St. Cecilia behaalden de onderstaande leerlingen de volgende mooie resultaten:
Philip Caris, trombone: starters divisie 83 pt
Anouk Vrencken, trompet: jeugddivisie 85 pt
Menno Pernot, trombone: jeugddivisie 85 pt
Stan Lumens, trompet: 4e divisie 80 pt
Sjoerd Pernot, tuba: 2e divisie 87 pt
Allemaal proficiat met de resultaten.


Volop variatie tijdens het Muziekpodium
[RJ] - 23-1-2012 14:19:13


Tijdens Cecilia’s Muziekpodium zaterdag 21 januari jl, konden de toeschouwers een variëteit aan muziek beluisteren. De hoofdmoot werd natuurlijk verzorgd door een enthousiaste Speelgroep (met de Jeugdprins in hun midden) maar de ouders, grootouders, familieleden en diverse harmonieleden konden ook genieten van een vijftal AMV-leerlingen, die op blokfluit hun beste beentje voortzetten.
AMV-lerares Ruby Zelissen, die samen met Floor Lassche de jongeren begeleidde (met een ondersteunende rol voor Han Smeets) speelde bovendien op piano enkele stukken en het duo Floor en Ruby vertolkte verder een duet op klarinet. Gijs Vogten liet bovendien horen hoe hij op het solistenconcours in Melick op kleine trom dat mooie resultaat behaalde. Natuurlijk waren de heren trombonisten van de Speelgroep in de picture door de inmiddels traditionele Glissando Race. Een aparte - vocale - bijdrage werd tenslotte geleverd door de Blue Feathers, het steeds bekender wordende zangtrio met eigen begeleiding, bestaande uit Reineke Vogten, Fleur Zelissen en Lieke Duijsens (zie andere berichtgeving op de site). Dit alles zorgde voor ruim een uur muziek, mondeling begeleid door Wil Lemmens. Het was de moeite waard.


Zawpenseprins en Graarsborgerprins
[RJ] - 16-1-2012 15:10:04


Twee hoogheden zijn dit jaar al te verwelkomen in onze vereniging. Allereerst op eigen bodem - het Zawpenseriek - Jeugdprins Niels Bijlmakers, slagwerker in opleiding en dan hebben we ook nog de Prins van de Graasborgers uit Susteren in onze gelederen; trombonist Julien Mostard. Proficiat aan beide hoogwaardigheidsbekleders.


Optreden zangroep in azM
[AZ] - 15-1-2012 23:25:47


Op zondag 15 januari luisterden de drie jeugdige Cecilianen, Lieke Duijsens, Reineke Vogten en Fleur Zelissen in het Stiltecentrum van het academisch ziekenhuis te Maastricht de Oecumenische dienst muzikaal op.
De zanggroep, beter bekend onder hun artiestennaam “The Blue Feathers”, trad daarmee in de voetsporen van het KME, dat op dezelfde locatie ook tal van optredens verzorgde. De positieve reacties na afloop van de dienst, die ook rechtstreeks werd uitgezonden op alle kamers van het ziekenhuis, waren talrijk.
Het eerstvolgende optreden van de drie dames is op zaterdag 21 januari tijdens Cecilia’s Muziekpodium en ongetwijfeld zullen er nog vele volgen.Eerste solistensuccessen Cecilianen
[RJ] - 15-1-2012 14:09:02


De eerste solistenconcoursen zijn alweer begonnen en de eerste succesvolle deelnames van Cecilianen zijn dan ook alweer te vermelden.
Tijdens het solistenconcours van de LBT te Maasbracht op zaterdag 14 januari behaalde Gijs Vogten op snare drum in de 5de divisie een mooie eerste prijs met 83 punten. Gijs speelde een werk van Leon Camp, genaamd Basic Game. Ook Sander Mordant kwam succesvol voor de dag. In de jeugddivisie behaalde hij 87 punten, een eerste prijs met promotie en daarmee het recht deel te nemen aan de Limburgse Kampioenschappen. Sander speelde een werk van Jo Zinzen met als titel Het Debuut.
Beide muzikanten, proficiat.


Cecilia’s Muziekpodium 21 januari a.s.
[RJ] - 12-1-2012 10:45:24


Op zaterdag 21 januari a.s. wordt opnieuw Cecilia’s Muziekpodium georganiseerd in Oos Hoes te Grevenbicht. Na de leuke en interessante vorige bijeenkomsten, worden ook dit jaar weer de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden in de gelegenheid gesteld te zien (en natuurlijk te horen) wat onze jongste muzikanten muzikaal in hun mars hebben.
Na een project van zo’n 8 weken vol enthousiasme, zal duchtig gemusiceerd worden onder leiding van Floor Lassche en Ruby Zelissen. Wil Lemmens zal e.e.a. aan elkaar praten en naast de speelgroep zullen ook enkele duo’s (waaronder zang en blokfluit) hun opwachting maken. In grote lijnen duurt het programma een uurtje en iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur. Ook muzikanten van orkest en drumband zijn welkom.
Op vrijdagavond tussen 18.30 uur en 19.45 uur kan ook de repetitie van het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) gevolgd worden. Deze groep gevorderde muzikanten repeteert dan namelijk in de grote zaal van Oos Hoes, voorafgaande aan de repetitie van het harmonieorkest. Neem eens een kijkje, is voor onze opvolgers ook leuk, toch?


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275