Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Mooie muzikale opening 2012
[RJ] - 9-1-2012 10:49:17


Tijdens het 19e Nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari lieten drumband en orkest zich van hun beste kant zien. Een volle zaal was getuige van twee mooie optredens vol melodieus muziekmateriaal. Zo werd bij de drumband het hele melodische slagwerk (marimba's, xylofoon, vibrafoon) ingezet; een indrukwekkend beeld. Ellen Janssen soleerde in filmmuziek van Hans Zimmer (Rain Man) en Rick Maassen speelde o.a. met zijn vingers op vibrafoon in Taste of Vibes, dat een wereldpremière kende. Michel Mordant werd nog even in de mosterd gezet vanwege het bereiken van de daarbij horende leeftijd afgelopen week. Na de pauze trakteerde het orkest de toehoorders op veel variatie en vooral heel veel nootjes. Jos Simons hield het overzicht en Jean-Paul Savelkoul liet een staaltje van zijn kunnen zien op alt-saxofoon in Pequena Csarda van Pedro Itturalde.


Thijs Tonnaer winnaar dirigentenprijs Praag
[RJ] - 8-1-2012 11:39:54


Op het internationaal concours voor blaasorkesten te Praag werd gisteravond onze ere-dirigent Thijs Tonnaer winnaar van de dirigentenprijs. Onze felicitaties zijn natuurlijk op zijn plaats.
Thijs was met de harmonie St. Caecilia Ohé en Laak in de Tsjechische hoofdstad en behaalde met het orkest 85,80 punten en dat was goed voor het predikaat zilver en een tweede plaats. Naast het verplichte werk werd de bekende Russian Christmas Music van Alfred Reed uitgevoerd. Proficiat voor deze prestatie.
Onze collega-muzikanten André en Riny van den Bergh versterkten het orkest tijdens deze concoursreis.


Jessie Moonen-Dullens overleden
[RJ] - 29-12-2011 10:28:13


Na een kort ziekbed is op Kerstavond Jessie Moonen overleden in de leeftijd van 73 jaar. De echtgenote van onze mede-muzikant Leon Moonen was lid van de Club van Honderd en ondersteunde het Damescomité van de harmonie o.a. bij de jaarlijkse verkoop van speculaas en taai. St. Cecilia verliest in haar een trouw supporter en dankt Jessie dan ook voor alles wat zij voor onze vereniging heeft willen en kunnen betekenen. We wensen Leon, Frank en Monique, Leonne en Peter en Eric veel sterkte.
De plechtige uitvaartdienst zal plaatsvinden op zaterdag 31 december om 11.00 uur in de Catharinakerk. De avondwake is op vrijdagavond om 19.15 uur.
Mooie recensie Reineke Vogten in dagblad oosterburen
[RJ] - 24-12-2011 20:59:32


'Mit dem „Adagio non troppo“ aus dem Konzert für Oboe und Ochester von Wolfgang Amadeus Mozart stellte sich die 15-jährige Reineke Vogten als sehr gute Solistin vor. Sie studiert in Sittard und bekommt Oboenunterricht an der Musikschule Artamuse. Aktiv ist sie im Musikverein Cäcilia Grevenbricht und spielt auch Klavier, Gitarre und Flöte. Treffsicher im Ton und mit feiner Technik gehört diesem musikalischen Talent die Zukunft. Wie nervenstark und souverän sie ihre Auftritte meisterte, bewies sie auch damit, dass sie nicht aus der Ruhe zu bringen war, als kurz vor dem Auftritt ihre Oboe noch schnell repariert werden musste.'


19e Nieuwjaarsconcert met wereldpremière tijdens concert drumband
[RJ] - 23-12-2011 18:05:24


Zondag 8 januari 2012 wordt vanaf 14.30 uur in Oos Hoes te Grevenbicht het 19e Nieuwjaarsconcert gehouden. Tijdens dit concert zal het jaar muzikaal worden geopend en de bezoekers zullen worden vergast op een programma vol nieuwe werken.
De jubilerende drumband heeft o.l.v. instructeur Michel Mordant de afgelopen maanden hard gewerkt en met het oog op zowel jubileum, maar meer nog de deelname aan het bondsconcours in november 2012, is dat geen vergeefse inspanning. Een mooi, toegankelijk maar ook moeilijk programma waarbij vele melodische slagwerkinstrumenten worden gebruikt. Uit de film Rain Man wordt muziek gespeeld van Hans Zimmer, waarbij Ellen Janssen op dwarsfluit de drumband zal versterken. Daarnaast zal de mars Royal Flush op het programma staan. Tenslotte is een heuse werelpremiere te melden: Het werk Tast of Vibes van Henk Martens. In deze geweldige swingende compositie vol klankkleuren wordt de vibrafoon als solo-instrument gepresenteerd, terwijl geweldige ritmen en harmonieen dit werk naar grote hoogten stuwen. Rick Maassen zal als solist optreden.
Het orkest zal onder leiding van Jos Simons ook weer vernieuwd programma uitvoeren. Naast twee marsen (Mercury en Grand Duchesse Marie Adelaide) en werken uit het traditionele Strauss-repertoire zal Jean-Paul Savelkoul op alt-saxofoon soleren in de Pequena Czarda (Pedro Itturalde) en zullen Lorva Horovel (Armeense Dans nr. 4) filmmuziek van de kaskraker Titanic en de Conga del Fuego Nuevo (Marquez) worden gespeeld.
Het belooft weer een mooi concert te worden.


Kerst-in zondag 18 december geslaagd
[RJ] - 23-12-2011 18:03:19


Na het ontzettend lange Kerstconcert in de Catharinakerk vond vanaf 16.30 uur de traditionele Kerst-in plaats. Ere-voorzitter Leon Strikers, wachtte reeds vanaf 16.15 uur met zijn openingswoord
In de sfeervol ingerichte zaal werden ongeveer 150 aanwezigen ontvangen en zij konden genieten van kerstbrood, warme snacks, glühwein en een pasteitje met ragout. Zoals gebruikelijk vonden optredens plaats van het JEC onder leiding van Hermi Smeets, maar kwamen ook enkele solisten spontaan voor het voetlicht. Anouk Vrencken speelde samen met Vera Pernot, Merel van Daal vormde een muzikaal koppel met Annette Schmeits en Floor Lassche speelde een duet met Tom van den Bergh. Anouk Vrencken en Selina Gijenes lieten ook samen welluidende klanken horen. Slagwerker Gijs Vogten stond zijn mannetje in een solowerk en onder leiding van John Maassen speelde een zeer jeugdige drumband het melodieuze werk Dakota. Tenslotte wist de organisatie vele aanwezigen weer te verleiden lootjes te kopen voor de kersttombola, waarna ook weer menigeen met prijs of prijzen naar huis ging.
Het was weer een sfeervolle, geslaagde middag. Dank aan de organisatie.


Kerst- en Nieuwjaarswens
[RJ] - 23-12-2011 10:26:03


Ook in het jaar 2011 vonden er weer vele hoogtepunten plaats met onder meer de alleszins geslaagde Taptoe Born met het Platzconcert, de overweldigende Voorjaarsmarkt en het gezellige Jeugdkamp, om maar enkele zaken te noemen.

Onze dank is dan ook op z’n plaats aan iedereen, in en buiten de Cecilia-familie, voor zowel de morele als de financiële steun, maar ook anderszins. Wij wensen u graag fijne feestdagen en vooral een gezond en gelukkig Nieuwjaar. Gaarne hopen wij ook in 2012 weer op uw sympathie te mogen rekenen, het jaar waarin de drumband het 60-jarig bestaansfeest zal vieren en tevens zal deelnemen aan het bondsconcours!

Traditiegetrouw nodigen wij u uit voor het bijwonen van het 19e Nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari 2012, aanvang 14.30 uur, in Gemeenschapshuis Oos Hoes.


Ceciliamis in de Catharinakerk
[RJ] - 2-11-2011 8:17:52


Op zondag 6 november zal het harmonieorkest traditiegetrouw de Eucharistieviering in de Catharinakerk opluisteren. Gekozen is voor een afwisselend programma met filmmuziek, klassieke muziek, een werk met dialecttekst en originele harmoniemuziek; een koraal en een pasodoble.
Onder leiding van Jo Savelkoul zullen tijdens de Mis dan ook de volgende werken ten gehore worden gebracht.
Cinema Paradiso Ennio Morricone
De Grote Vruntjelikke Jozef en St. Caecilia Gé Reinders (zang Valerie Savelkoul)
Chanson de Matin Sir Edward Elgar
St. Florian Choral Thomas Doss
El Maestro Mateo Jo Savelkoul
Aanvang van plechtigheid is om 10.15 uur. U bent natuurlijk van harte welkom. Orkestleden worden om 09.30 uur in de kerk verwacht voor het inspelen.Harmonieorkest komt goed voor de dag
[RJ] - 5-10-2011 17:49:24


Op zondag 2 oktober kwam ons harmonieorkest goed voor de dag tijdens het Gezamenlijk Concert in Oos Hoes. Opnieuw stond een bijna volledig nieuw repertoire op het programma en dat is wel een compliment waard. Het komt zelden voor dat orkesten in een jaar tijd zo vaak een nieuw programma instuderen (en we hebben nog even te gaan..) Om 18.30 uur was nog even een inspeelrepetitie en een uur later werd geopend met El Maestro Mateo van de hand van Jo Savelkoul. Daarna was het tijd voor het werk Machu Picchu, een epos over de Incasteden Cuzco en Machu Picchu (de stad in de lucht) in het Zuid-Amerikaanse land Peru. De Slavische Mars van Peter Iljitsj Tsjaikovski was een bekend werk op het repertoire en via de Titanic Medley stoomden Jos Simons c.s. (zonder ijsbergen of andere obstakels) naar het einde van het concert. De ode van componist Max Kaempfert aan één van Luxemburgs Groot-Hertoginnen Marie-Adelhaide vormde de afsluiting van het concert. De opnamen van het meest recente concert zijn via Rob Janssen – die deze reeds enige tijd verzorgt – terug te luisteren.


Gezellig fractiediner, een lekkere avond
[RJ] - 4-10-2011 15:33:37


Zaterdag 1 oktober was het tijd voor het jaarlijkse fractiediner. Voor diegenen die het nog steeds niet weten; de fractie is de 1e klarinetsectie en jaarlijks wordt getracht deze culinaire traditie te handhaven. Helaas was de fractie dit keer niet helemaal compleet, maar op karakter ging de rest wel.
Is normaliter een waarlijk culinair festijn aan huis te beleven, deze keer was gekozen voor La Bodega in Maastricht. Daar toverde Lucienne een keur aan koude (o.a. stokbrood, aioli, chorizo, jamon iberico, pata negra, tonijn, garnalen, olijven) en warme tapas (o.a. spiezen van kip, van varkenshaas, gehaktballen, diverse groenten, kleine visjes) uit de hoge hoed (of waren het toch de koks van La Bodega?) Hoedanook, Vivian, Sanne 1, Sanne 2, Lucienne, Floor en Raymond lieten het zich in ieder geval goed smaken. Een tip voor diegenen die nu enigszins jaloers zijn, die moeten dan maar niet lezen dat het afzakkertje op het O.L. Vrouweplein ook heel gezellig was.
Een lekkere avond!


Geboortegolf.....
[RJ] - 30-9-2011 14:49:26


Kirsten Teunissen en Rob Coenen hebben op 2 september hun zoon Jens kunnen verwelkomen. De ooievaar mocht dus uit in de Mr. Speestraat voor een gezonde kerel van 51 cm en 3650 g. Kirsten en Rob van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen.
In huize Salden-Savelkoul op het burgemeester Kotenplein is eveneens goed nieuws te melden, want daar is op 16 september zoon Sjoerd geboren. Nadere gegevens: ook 51 cm en verder 3475 gram. Moeder, zoon en vader maken het goed en zoonlief Sjoerd ontwikkelt zich al als een waar fotomodel met vele ah's en oh's op facebook. Roel en Coby ook van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen.
Tenslotte ook melding van de geboorte van Nora, dochtertje van Vera Tonnaer en Bert van Arensbergen, die in Roermond op 29 september om 22.06 ter wereld kwam. De residentie ligt overigens in Thorn. Opa en Oma Tonnaer zijn volgens informatie helemaal in hun nopjes en Oom Tim geeft naar eigen zeggen vanaf nu het goede voorbeeld....... en hij houdt ons op de hoogte.... Ook aan Bert en Vera onze felicitaties en we wensen ook hier veel geluk en goede gezondheid.


Super geslaagd jubileum Kamp!!
[RJ] - 28-8-2011 17:09:40


Na een hele reeks voorbereidingen vertrokken woensdagmiddag 17 augustus een groot aantal kinderen en jongeren van Harmonie St. Cecilia op kamp. Gezien het feit, dit jaar niet zomaar een kamp was, maar een jubileumkamp stonden er een aantal extra activiteiten op het programma. Het kamp werd begonnen met een aantal leuke opdrachten in het labyrint op het drielanden punt, nadat iedere groep de juiste code had weten te kraken van de kluis konden we beginnen aan de reis naar Epen. Op de locatie aangekomen, werden slaapkamers ingericht en kon en het drukke, maar variërende programma van het kamp begonnen worden. Zoals gebruikelijk werd het kamp met een spetterende film geopend en werden de buikjes gevuld met heerlijke macaroni. ’s Avonds stonden nog enkele nieuwe spellen op het programma, en tot slot was het de opdracht om de leiding natuurlijk zolang mogelijk wakker te houden. Na een korte nacht en een repetitie werd er naar Epen gereden voor een leuke speurtocht, de temperatuur begon behoorlijk op te lopen, dus het zeskamp werd en waterzeskamp, met tot slot een watergevecht. Na dat iedereen zich had omgekleed was het tijd voor een mooi concert, en een gezellig BBQ – avond. Ondanks het slechte weer was de sfeer super. Er werd een spetterden show neer gezet door Zjos en Goedele, die dit jaar de plaats innamen van Denis en Denise. Op vrijdag werd het jubileumkamp afgesloten met een middag zwemmen in Mosaqua. In het bijzonder willen wij Hylke de Witte, Frans Laumen, Laura Laumen, Petra Bongers en Marc Bongers, bedanken voor hun vele jaren inzet tijdens de kampen! (MW= Marloes Wijshoff)


Michiel Bovendeerdt overleden
[RJ] - 17-8-2011 22:35:05


Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze muzikant en vriend Michiel Bovendeerdt. Hij overleed woensdagochtend slechts 29 jaar oud.
Michiel was als 'Obbeegse jong' jaren lid van Concordia Obbicht bij drumband en orkest, maar zijn roots lagen ook in Beeg, waar hij zelfs momenteel woonde. Hij was vaak bij onze drumband actief op de trio- en andere concerten, de bondsconcoursen en ook bij het orkest speelde hij zijn partij mee o.a. op het bondsconcours in 2009. Hij was niet alleen een prima muzikant, maar ook een goede vriend van veel Cecilianen.
We wisten dat hij een moeilijk en wellicht onmogelijk traject had af te leggen, maar dat het nu zo snel is afgelopen, is voor velen een schok.
We wensen Lieke en de wederzijdse familie veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

De uitvaartmis van Michiel Bovendeerdt zal aanstaande maandag plaatsvinden in de kerk te Obbicht om 10.30 uur. Aansluitend is de begrafenis op het kerkhof van Obbicht.

Nadere informatie over uitvaart en onze rol daarin zal spoedig volgen.


Barbecue goed geslaagd
[RJ] - 10-7-2011 12:59:15


Vrijdag 8 juli was ‘de laatste’ voor de vakantie. Het JEC repeteerde in selecte bezetting en het orkest had van Jos Simons al vrijaf gekregen. Menige Ceciliaan was reeds vertrokken richting zuiden, maar er was toch een mooie groep aanwezig voor het braaifestijn. René en Jacqueline werkten weer geweldig mee en ook een consumptie uit de kas van de club was welkom. Jos Simons was aanwezig ter versterking van de inwendige mens, om enkele uren later naar het Zwitserse Interlaken te reizen voor deelname aan het Jungfrau Musikfestival met St. Cecilia Rotem (B) Resultaten nog onbekend op dit moment.
Floor van daal had zich spontaan opgeworpen als organisator en met hulp van het hele gezin Van Daal en enkele getrouwen uit de saxofoonsectie zorgde zij voor de verzorging van de inwendige mens. Met medewerking van Keurslager Holtrust waren worsten, hamburgers, speklappen verkrijgbaar en er was genoeg aan ‘kaw sjotel’ en salades. Het braaifeest was gezellig en er werd nog twee keer (waarvan één keer toch wel vals) gezongen voor Raymond Jennen, jarige van de dag. Alle medewerkers bedankt en er zijn twee secties genoemd (in het ‘circuit’) voor de opvolging volgend jaar; de tuba’s (met assistentie van de bassen) en de trompetten.
Wie pakt de handschoen op??


Mooie Taptoe Born
[RJ] - 9-7-2011 15:13:10


De door ons georganiseerde Taptoe Born was een mooi evenement. Het weer hielp mee en het publiek kwam in grote getale naar het Burg. Kotenplein en de gasten werden in Oos Hoes gepast ontvangen. Na het voorstelrondje volgden de optredens van de zes korpsen, vaak onderbroken door en omlijst met enthousiast applaus van de aanwezigen. Ons korps beet het spits af en oogste zeer lovende commentaren. Een degelijke opzet van figuren, maar ook sterk in muziekkeuze. Ook vml. tamboer-maitre en dirigent August Thissen was hier erg over te spreken.
Natuurlijk oogste onze tweede freelance tambour maitre, veelal naar eigen inzicht en in een vrije rol opererend veel waardering. De finale onder leiding van Jo Savelkoul bestond uit Limburgs Volkslied en El Maestro Mateo en de bezoekers konden terugzien op een fijne avond. Aan de bar, waar Big Joe nog voor de muzikale nazit zorgde, was het nog lang goed toeven.
Helaas werd onze vereniging de zondagochtend geconfronteerd met een beschadiging van de tribunes en dit kost ons 'jammer' geld. Chapeau voor de organisatie en iedereen dank voor de medewerking.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275