Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Cecilia kort op NOS-TV
[RJ] - 6-3-2011 18:02:07


In de grote optocht van Sittard had St. Cecilia dit jaar nummer 14 en daarmee waren we het eerste muziekkorps in de stoet. Na een aanvankelijk goed begin, was het vanaf Deken Thijssenstraat de gebruikelijke ‘ellende’ tot aan het station. Daarna liep het wel aardig door, door de binnenstad tot aan de Markt. Maar……. geen gaten, …(???) Misschien zorgden we zelf nog even voor een korte opstopping bij de zogenaamde Sjlaag bie de Kup, waar wij eerste zijn geworden (en gebleven). Na de optocht spoedde menige Ceciliaan zich naar huis om te kijken of we op TV te zien waren (geweest). Het wachten duurde tot 16.45 uur tot de NOS via TV2 een special begon over het Carnaval in het zuiden. En jawel, het vroege nummer betaalde zich uit en we kwamen even kort, maar wel duidelijk in beeld, en waren wat langer te horen…zelfs om 18.00 uur nog eens duidelijk in de aftiteling. Dit was niet voor iedereen weggelegd, want menig muziekkorps, wagen of groep is niet in beeld geweest.


Foto's: uermend.nlProject 2011-1 afgerond
[RJ] - 20-2-2011 18:16:35


Met een mooi concert is het project dat ons harmonieorkest met dirigent Jos Simons vanaf 5 januari heeft doorlopen, afgerond.
In een aardig gevulde harmoniezaal van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St. Elisabeth werd tezamen met het Vocaal Ensemble Femail op zondag 20 februari geconcerteerd. Femail liet horen wat de mogelijkheden van een eigenzinnig dameskoor (zoals ze zelf zeggen) zijn tijdens een drie kwartier durend optreden. Nadia Loenders, echtgenote van Jos Simons, voerde de directie.
Na een kort changement was ons orkest aan de beurt. Voorzitter Hub Renet kreeg met een Freudiaanse verspreking (Jos Tonnaer) nog de lachers op de hand, maar daarna was concentratie gevraagd op de maar net passende bühne. Solist Rob Janssen had aan een vierkante meter voldoende (meer was er ook niet) om zijn solo mooi ten gehore te brengen. De reacties na afloop waren zonder meer positief en ook Jos Simons dankte het orkest voor het concert en de samenwerking de afgelopen weken.
En… de veerman was ook tevreden, St. Cecilia heeft in ieder geval ook de economie gesteund met zoveel auto’s die naar Stokkem reden.


Solistenconcoursen: Cecilianen al goed van start
[RJ] - 31-1-2011 21:09:28


Binnenkort starten de solistenconcoursen van de LBM, maar traditioneel bijt Artamuse het spits af. Ondanks al een druk begin van het jaar via de Speelgroep en de jeugdharmonie, namen tijdens het concours van de muziekschool 13 Cecilianen deel in de drie klassen; hout – koper – slagwerk.
De eerste resultaten zijn zeker bemoedigend met voor iedereen gemiddeld bekeken een mooie acht. Reineke Vogten won in haar afdeling bij de houtblazers (en mocht daardoor in de Finale uitkomen) en Sjoerd Pernot behaalde een mooie tweede plaats in zijn afdeling bij de koperblazers.
Een proficiat is op zijn plaats.

De uitslagen zijn als volgt:

starters Esmée Stevens dwarsfluit 78
starters Guusje Duysens trompet 80
starters Anouk Vrencken trompet 82
starters Teun Lumens trombone 82
starters Menno Pernot trombone 84
5de Bart Koevoets kleine trom 81
5de Levi van Loo marimba 84
5de Gijs Vogten kleine trom 82
4de Alita Heijen dwarsfluit 82
3de Floor van Daal en Janneke Lassche alt-saxofoon 76
3de Sjoerd Pernot tuba 86
2de Reineke Vogten hobo 88


Speelgroep Cecilia op Open Dag Franckschool
[RJ] - 30-1-2011 17:32:48


Na het leuke optreden op Cecilia’s Muziekpodium op zaterdag 22 januari jl. doet de Speelgroep van St. Cecilia nog eens van zich horen. Op zaterdag 5 februari zullen de dames en heren muzikantjes namelijk onder leiding van Sanne Goossens en Han Smeets optreden in de aula van de Basisschool Pastoor Franck. Het repertoire bestaat uit een aantal dansen en filmmuziek. Dit optreden vindt plaats in het kader van de open dag van de school, waarbij ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden een kijkje in de school kunnen nemen. De open dag is van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Het optreden van de Speelgroep vindt plaats rond 11.30 uur.


Gezinsuitbreiding
[HS] - 25-1-2011 0:06:42


19 januari jl zijn Arno en Lizzy Helgers de trotse ouders geworden van hun zoontje Tuur. Wij wensen het gezin van harte proficiat en heel veel geluk toe. Ook een felicitatie aan de ongetwijfeld heel trotse grootouders! Opa John krijgt het nog druk als peetoom...20 februari Concert te Stokkem (B)
[RJ] - 23-1-2011 12:33:49


Ons harmonieorkest zal op zondag 20 februari a.s. een concert verzorgen in de zaal van Harmonie St. Elisabeth te Stokkem.
Het prachtige afscheid van Thijs Tonnaer ligt natuurlijk nog vers in het geheugen, maar de tijd schrijdt voort en de vereniging moet natuurlijk verder. Drie concerten staan op de planning in het voorjaar 2011 en het eerste is al over enkele weken.

Inmiddels zijn de repetities in handen van Jos Simons. Hij is zeker geen onbekende in de blaasmuziekwereld. Hij is o.a. actief als eerste hoboïst, tevens onderkapelmeester en lessenaaraanvoerder van het houtregister, van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en als dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Rotem (B) en Harmonie St. Caecilia Echt (NL) Daarnaast is Jos ook actief als kwaliteitsbevorderend consulent en jurylid in de Belgische Hafa-wereld.
Op het programma staan:
1. Proshaniye Slavyanka of Abschied der Slawin (Vasily Agapkin)
2. Saga Candida (Bert Appermont)
3. Rhapsody for Euphonium and Concert Band (James Curnow)
Solist is Rob Janssen
4. St. Florian Choral (Thomas Doss)
5.La Leyenda del Beso Suite (Reveriano Soutullo/Juan Vert, arr. Douglas MacLain)
6. Mambo Jambo (arr. Naohiro Iwai)

Het concert wordt overigens door onze eigen vereniging georganiseerd en de opbrengst van de ochtend is voor St. Cecilia.
Bovendien heeft Jos een interessante partner gevonden voor dit concert, namelijk het Vocaal Ensemble Femail uit het Belgische Lummen gegeven. Dit uit 25 dames bestaande koor staat onder leiding van Nadia Loenders. Hun programma is als volgt:
1. Eric Whitacre, "Five Hebrew love songs" voor vrouwenkoor, viool en piano
2. Libby Larsen, "The Witches"
3. Erika Budai, "Wals van kwart voor middernacht"
4. Kurt Bestor, "Prayer of the Children"
5. Peter Benoit, "Salve Regina" voor vrouwenkoor en piano
6. Jan Van Landeghem, "Als de ziele luistert"
7. Morten Lauridsen, "Dirait-on" voor vrouwenkoor en piano
Dirigent Nadia Loenders is naast haar activiteiten als soliste en als zangpedagoog tevens dirigent van verschillende vocale ensembles en koren, waaronder Synoidos te Sittard (NL), Experiënce te Budel (NL) en Het Veldhovens Mannenkoor (NL)

De aanvang van het concert is 11.00 uur. Bestuur en leden nodigen u van harte uit, de oversteek te maken naar Stokkem en daar getuige te zijn van het concert. Zoals gezegd zijn de revenuen voor onze vereniging en bovendien is spelen voor een halfvolle zaal niet leuk.

Zondag 20 februari Harmoniezaal St. Elisabeth, gelegen aan de Senator G. Ruttenstraat 21 te Dilsen-Stokkem.
Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats In de Graaf. Via een paadje op de wal loop je dan 100 meter naar de Harmoniezaal van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St. Elisabeth.


Geslaagd Muziekpodium St. Cecilia
[RJ] - 23-1-2011 12:31:27


Zaterdag jl. werd Cecilia’s Muziekpodium georganiseerd in Oos Hoes. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s waren er om te zien wat onze jongste muzikanten muzikaal in hun mars hebben en na een project van zo’n 8 weken werd dan ook duchtig gemusiceerd onder leiding van Han Smeets en Sanne Goossens. Enkele dansen en filmmuziek stonden op het repertoire. Een uurtje ontspanning en leuke muziek, met de jongsten in de hoofdrol. Vivian Pernot-Renet organiseerde en Jo Savelkoul praatte het programma aan elkaar en gaf bovendien nog wat informatie over instrumenten en repertoire.

Verder waren er optredens van Teun Lumens, Menno Pernot en Philip Caris op trombone, Floor en Janneke Lassche op klarinet en saxofoon en Reineke Vogten op hobo. De dames werden daarbij op piano begeleid door Annie Smeets-Niessen. Floor Lassche liet bovendien horen dat zij ook op piano zeer goed uit de voeten kan. Heel verrassend was het zangoptreden van Lieke Duysens, Reineke Vogten en Fleur Zelissen op respectievelijk basgitaar, akoestische gitaar en egg-shaker. Cecilia op de pop-tour?

Het was een leuke bijeenkomst! Dank aan alle medewerkers en deelnemers.Cecilia’s Muziekpodium
[RJ] - 20-1-2011 11:27:57


Zaterdag a.s. zal wederom Cecilia’s Muziekpodium worden georganiseerd in Oos Hoes te Grevenbicht. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur zal de Speelgroep van St. Cecilia een concertje geven. Zo kunnen ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zien en horen wat de muzikanten al allemaal samen kunnen spelen na ruim een jaar op een blaas- of slagwerkinstrument actief te zijn.
De speelgroep is de jongste loot aan de grote boom die St. Cecilia heet. Het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) de drumband, het harmonieorkest en het ensemble Cécile zijn andere onderdelen van de vereniging. De Speelgroep volgt na de Algemene Muzikale Vorming en werkt op projectbasis met blokken van 6 – 8 weken en wordt steeds geleid door twee ervaren muzikanten uit het harmonie-orkest.
De afgelopen jaren heeft de organiserende werkgroep opleidingen en muzikale zaken van harmonie St. Cecilia mogen vaststellen dat deze bijeenkomst een groot succes is. Geen lange, moeilijke concerten, maar een uurtje ontspanning en leuke muziek, met de jongsten in de hoofdrol.
Overigens zijn niet alleen familieleden welkom, ook kinderen en ouders van met name de groepen 3 en 4 van de basisscholen zijn zeer welkom.
De speelgroep is afgelopen week (woensdagochtend) aanwezig geweest op de basisschool Pastoor Franck om muziek te promoten.
En misschien is het Muziekpodium wel een stimulans om zelf een instrument te gaan spelen. Over de opleiding bij St. Cecilia – al jarenlang garant voor een prima muzikaal niveau, maar ook voor een geweldig jeugdkamp en diverse andere activiteiten zoals een spooktocht, schaatsen, bowlen, zwemmen – zal tijdens dit uurtje ook informatie worden gegeven. Dat Cecilia’s Muziekpodium aantrekkelijk is, blijkt tenslotte ook uit het feit dat reeds enigszins gevorderde muzikanten (die al in JEC zitten of zelfs in het orkest) graag willen optreden. O.a. een trio trombonisten en een duo op klarinet/saxofoon hebben de afgelopen weken iets voorbereid.
Graag tot ziens, zaterdag 22 januari om 16.00 uur in Oos Hoes.


Prachtig afscheid Thijs Tonnaer
[RJ] - 2-1-2011 22:42:44


Dirigent ontvangt eretitel, gedenkboek en pasodoble!

Ons 18e Nieuwjaarsconcert mag weer zeer geslaagd genoemd worden. Na een prachtig optreden van de drumband onder leiding van Michel Mordant was het om 15.00 uur de beurt aan Thijs Tonnaer om zijn eigen afscheidsconcert te dirigeren. Vier delen uit het Faust Ballet, een mars (Deutschmeister Jubiläums Marsch) polka’s van de Strauss familie (Electrisch en Auf der Jagd) en een wals van Waldteufel (Estudiantina) Spaanse (La Leyenda del Beso) en Zuid-Amerikaanse muziek (Fandango en Mambo Jambo) vormden de ingrediënten van een mooi concert. Voor de slotmars, traditioneel de Radetzky mars nam de scheidende dirigent de microfoon en roemde het warme bad dat St. Cecilia steeds voor hem geweest is. Wederzijds respect en vertrouwen en een kwalitatief zeer goed en constant orkest zorgden voor ruim 33 jaar harmonieuze samenwerking. Als dank voor deze verbondenheid schonk Thijs de vereniging een nieuwe dirigentenbok. Een prachtige geste met de mededeling ‘zo blijft er toch een bok voor de vereniging staan.’ Zoon Tim en de vriend van Laura, Joël mochten het mooie meubel, voorzien van vloerbekleding en een heus hek met de naam Cecilia, naar voren brengen, zodat voorzitter Hub Renet het kon onthullen.
Hub Renet memoreerde van zijn kant de kundige dirigent en de mens Thijs Tonnaer en de gezamenlijk bereikte successen. Her en der werd inmiddels een traan weggepinkt. Thijs wilde iedereen persoonlijk bedanken zoals hij donderdag op de repetitie al enkelen noemde (zoals Rob Janssen en Hermie Smeets) maar noemde daarvoor twee personen in het bijzonder Jo Savelkoul en Raymond Jennen. Voor beiden had hij een fles wijn beschikbaar.
Vervolgens werd Thijs een boek overhandigd met de titel ‘In harmonie verbonden’, geschreven door Raymond Jennen en een oorkonde met legpenning behorende bij zijn benoeming tot ere-dirigent van St. Cecilia. Bloemen waren er voor echtgenote en steun en toeverlaat Gilberte. Léon Strikers en Jos Jacobs waren bereid deze te overhandigen. Het orkest voerde daarna de door Jo Savelkoul gecomponeerde pasodoble uit met de naam ‘El Maestro Mateo’. De compositie is opgedragen aan Thijs en vrij vertaald betekent de titel dan ook Meester Thijs.
Voor Jo Savelkoul en Raymond Jennen was er namens het bestuur ook een fles wijn voor de vele uren die gestoken zijn in dit afscheid. Het concert werd besloten met de Radetzky mars, waarin de volle zaal natuurlijk lustig meeklapte. De laatste noot van Thijs was een kwart, aldus Marc Bongers.
Daarna werd in de soos door muzikanten, andere Cecilianen en familie en collega-verenigingen een lange rij gevormd voor de receptie. Ook deputé Noël Lebens was aanwezig. Menig hand werd gedrukt, traan gelaten en fles wijn overhandigd aan Thijs, die beloofde zeker nog met belangstelling de harmonie te blijven volgen.
Het was een prachtig afscheid.


JEC speelt in Geleen
[RJ] - 4-1-2011 23:41:12


Zondag 12 december was het dan zover, het concert van het JEC in de Heremiet in Geleen. Na wekenlang repeteren konden we dan eindelijk onze oude en nieuwe liedjes uitvoeren.
In de Heremiet vond de presentatie van het boek ‘Feestelingen en Historische Mijlpalen in Sittard-Geleen’ plaats. Dit boek omvat een dertigtal artikelen over jubilerende verenigingen en organisaties van de gemeente Sittard-Geleen. Aangezien het JEC afgelopen jaar 25 jaar bestond, werden wij ook vermeld en was dit een mooie gelegenheid om een concert te geven.
Met onze trouwe fans kwamen we rond half 4 aan bij de Heremiet. Daar was de boekpresentatie al bezig. Toen de vereniging voor ons klaar was met de PowerPoint presentatie, konden we ons installeren. Na even snel afgestemd te hebben werd de eerste toon gezet. Vanaf de eerste noot werd er aandachtig geluisterd en bij “Disco Lives” werd er door een paar mensen zelfs enthousiast meegeswingt! Het werd echter pas echt bijzonder toen we met iets heel nieuws aankwamen; de kazoo’s. Een in ons geval plastic dingetje waar je door moet zingen en waar dan een grappig geluidje uitkomt. Deze waren nodig in een nieuw stuk, “Chicken Run”. De mensen keken even verbaasd op, maar volgens mij was dat het gewenste effect. Na de laatste noot kregen we een groot applaus. Al met al was het een geslaagde middag.

Tekst: Reineke Vogten


Speculaas en Taai bij het Damescomité
[RJ] - 17-11-2010 9:55:04


Ook dit jaar weer gaat ons damescomité op pad om lekkere speculaaspoppen en taaitaai (met of zonder suiker) aan de man en de vrouw te brengen. De dames en hun assistenten zullen van 15 november t/m 29 november aanbellen om de Sinterklaaslekkernij bij uitstek te koop aan te bieden.

De speculaaspoppen en de taaitaai zijn op de bekende en vertrouwde manier gebakken en verpakt door toedoen van De Echte Bakker Christiaan (die onlangs landkampioen werd) met de helpende hand van de dames. Dat is best wel een karweitje, dat gesleep met platen en het inpakken van de poppetjes. Het zou dan ook fijn zijn wanneer een grote hoeveelheid verkocht kan worden.

Niet alleen worden de versnaperingen huis aan huis aangeboden in Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk, maar je kunt ook bellen of mailen naar Tilly Vola (485 81 62) om een bestelling door te geven of zelfs een nabestelling te doen. Steun ons DC en daarmee natuurlijk onze vereniging. Jullie weten dat we de centjes hard nodig hebben. En wat is er nog leuker dan te moeten snoepen om je vereniging te steunen??

Het damescomité wenst eenieder alvast een fijn Sintfeest en wij wensen de dames veel succes!Stijlvolle H.Mis opluistering
[RJ] - 7-11-2010 16:18:40


Pastoor Goertz was weer eens een tevreden mens, want op het feest van Nederlands patroonheilige St. Willibrordus speelde St. Cecilia weer stijlvol. We deden onze eigen patroonheilige recht met goede uitvoeringen. Bij de vorige H. Mis die hij voorging wenste hij zich de muziek van O Vithino al voor een toekomstig intrede in de hemel. Zaterdag speelden wij o.l.v. Jo Savelkoul achtereenvolgens Canterbury Choral (Jan van der Roost) de Engel Gabriël (Toon Hermans) waarbij Lou Kirkels de zangpartij fraai voor zijn rekening nam, Schindler's List en het langzame deel uit La Leyenda del Beso. Afgesloten werd met de pasodoble Consuelo Ciscar. Het eerste nummer ontlokte een bezoekster al een applaus...., dat is niet gebruikelijk, maar wel mooi. Voor het 50-jarige bruidspaar Chrit en Annie Tholen-Houben en voor de jarige Jos Janssen werd na de H. Mis nog een beschaafd 'Lang zullen ze leven' gespeeld.


Schitterend resultaat drumband
[RJ] - 31-10-2010 8:39:56


De dames en heren, jongens en meisjes van onze drumband maakten zaterdagavond van de nood een deugd en bogen daarmee een repetitieloze avond om in een nuttige herstel- en poetsgelegenheid. Alle trommen werden van zolder gehaald om na te kijken - hier en daar door John Maassen te herstellen of repareren - en vervolgens te poetsen tot een glimmend, schitterend resultaat. Het idee werd al geopperd bij een eerstvolgende gelegenheid aan de mensen langs een optochtroute zonnebrillen uit te delen. Ook van dit nijvere werk zijn foto's gemaakt, die op een later tijdstip volgen. Goed bezig, onze percussionisten.


Speelgroep goes digital
[RJ] - 31-10-2010 8:30:27


Inmiddels - sinds gisteren 30 oktober - is weer een begin gemaakt met het volgende project van de speelgroep van St. Cecilia. Onder leiding van Han Smeets en Sanne Goossens is weer een groepje enthousiaste, drukke, speelse, onrustige muzikantjes in de zaterdagmiddagkinderopvang gezet. Zij gaan leren in groepsverband op verschillende instrumenten samen - dus in harmonie - te spelen. Op weg naar de finale van dit project gaan zij natuurlijk hun stinkende best doen, want alle broertjes, zusjes, ouders en grootouders worden over een tijdje verrast met een geweldig concertje. Wanneer dat is? Dat zal in een volgend bericht worden vermeld. Hou dus de site in de gaten (agenda en nieuws...)
Dat de jongens en meisjes met hun tijd meegaan is te zien aan de laptop bij dirigent Han Smeets. Nog even en we zitten allen met een laptop met daarop de muziek (dit experiment is overigens reeds in Duitsland uitgevoerd) Foto's volgen nog.
De Speelgroep speelt op zaterdag tussen 16.30 en 17.30 uur in de grote zaal van ons verenigingslokaal, Oos Hoes.


Drukke start november.
[AZ] - 22-10-2010 18:22:28


Begin november zijn diverse leden van Harmonie Sint Cecilia behoorlijk actief voor kerk en gemeenschap. Zo zal het harmonieorkest op zaterdag 6 november om 19.15u de Eucharistieviering in de Catharinakerk muzikaal omlijsten. Onder leiding van Jo Savelkoul zullen dan uitgevoerd worden: Canterbury Choral, het thema van de film Schindler’s List, het 2e deel uit de suite: ‘La Leyendo del Beso’, de pasodoble ‘Consuela Ciscar’ en ‘M’n Engel Gabriël’ een lied van Toon Hermans, wiens sterfjaar (2000) herdacht wordt. Het lied wordt gezongen door Lou Kirkels.
Na afloop van de H. Mis zullen de leden van Kamermuziekensemble ‘Cécile’ zich spoeden naar Oos Hoes om daar hun bijdrage te leveren aan het jubileum van Octetnog: “Gans Beeg huërt de Maas weer roesje” een avond opgedragen aan Chel Savelkoul. ‘Cécile’ bestaat voor deze gelegenheid uit Riny van den Bergh, André van den Bergh, Sandra Sillen, Cécile Kirkels en Jo Savelkoul en speelt dan: ‘Mien Awwershoes’ en ‘Chel geit los!’ (medley). Harmonie Sint Cecilia en het KME Cécile hebben overigens gedurende 2010 al meerdere malen aandacht gegeven aan Chel’s repertoire. Bij de onthulling van Chel’s standbeeld, tijdens 5 concerten en de Taptoe Born zijn werken van deze prominente Beegtenaer uitgevoerd.

Zondag 7 november, inderdaad de volgende ochtend, is het ensemble ‘Cécile’ vanaf 9.00u paraat in de Protestantse Kerk in Grevenbicht om daar de dienst muzikaal op te luisteren. Het programma wordt nog samengesteld in overleg met de predikant.
Tenslotte zal ‘Cécile’ op zondag 5 december spelen in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. (RJ)

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275