Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Serenade Huwelijk Michaël en Jessica
[RJ] - 3-8-2008 22:39:38


Vrijdag 1 augustus jl. traden Michaël Theelen en Jessica Weisz - na zeven jaar (volgens de uitnodiging) - in het huwelijk. Reden voor onze drumband en bestuursvertegenwoordiging om op te marcheren naar het receptieadres Oude Kerkstraat 10 in Papenhoven om daar vervolgens een serenade te brengen en onze gelukwensen aan te bieden. Als eerbetoon aan de bruidegom werd zelfs één van de marsen op ‘zijn Michaëls’ uitgevoerd. Het muzikale vertoon werd door bruidspaar, wederzijdse ouders en gasten zeer gewaardeerd. Wij wensen hun langs deze weg nogmaals veel geluk samen.


Ook zevende Platzconcert weer geslaagd
[RJ] - 5-7-2008 20:41:32


Na al op divers plaatsen in Beeg en Schipperskerk te zijn geweest, was de locatie voor het 7e Platzconcert de parkeerhaven voor Cecilia-auto’s annex opslagplaats voor Willy Niessen, ook wel bekend als standplaats voor de caravan en andere zaken c.q. het feestterein van de fam. Smeets. We praten dus over het pleintje voor het oude gemeentelager.
Willy’s materialen waren iets verder in de hoek gezet en de caravan stond elders (op den diek) zodat ons harmonieorkest plaats kon nemen. Bovendien was het Cecilia-doek aan de loods bevestigd en dat werkt natuurlijk goed als decorverfraaiing voor de vele foto’s. Bovendien – en dat is bij een buitenactiviteit altijd wel een voorwaarde – hadden we weer te maken met mooi weer. Er wordt niet geklaagd.
Het concert dat toch weer door een groot aantal belangstellenden werd bezocht bracht ons naar Portugal, Rusland en Oost-Europa, Schotland en Ierland en nog even in eigen land. Medewerking werd verleend door Lou Kirkels op fagot, zangeres Linda Koolen, Willy Magel (de Belgische inbreng) op doedelzak en door het auto-alarm van de familie Van der Baan aan de overkant. Speaker Hub Renet zorgde tussendoor voor het begeleidend praatje.
Met name de werken Lord Tullamore (met extra slagwerk uit de drumband) Highland Cathedral, Don’t Mock Baroque, Marco Borsato on Stage en de toegift Simple Gifts spraken tot de verbeelding. Natuurlijk zorgde het verschijnen van de doedelzak op het ‘concertpodium’ voor het nodige rumoer onder de toeschouwers, maar Willy Magel uit Rekem, kreeg met zijn Scotland, the Brave ook meteen de handjes op elkaar.
Aan het eind van het concert werd nog een Lang zullen ze leven ingezet voor de jarigen van de dag (Sanne Lemmens en Vera Pernot) maar ook voor verse Abraham Hub Renet en de andere jarigen enkele dagen voor het concert (zoals Dana Salden en Jo Savelkoul) Na de dankwoorden volgde een 'Prettige Vacantie' en het was in Oos Hoes en op het terras nog lang gezellig. Daar kon bovendien de fotokroniek worden afgehaald.
Volgend jaar nummer acht, wanneer en waar? Dat krijgt u nog snel genoeg te horen/ lezen.
Video's:
Loading...


Fotokroniek St. Cecilia verkrijgbaar

[HS] - 4-7-2008 16:18:58


Begin vorige week rolde de langverwachte fotokroniek van en over Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven van de persen. Deze rijk geïllustreerde kleurenuitgave met stevige omslag bevat zo’n 230 foto’s, krantenknipsels, getuigschriften en andere wetenswaardigheden uit de lange periode 1900-2008 van de muziekvereniging, een naslagwerk dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken! De fotokroniek kan door degenen die hierop reeds eerder hebben ingeschreven worden afgehaald tegen betaling van 20 euro per stuk en wel bij Jos Jacobs (tel. 485 71 50) aan de Dr Duijsenslaan 25a in Grevenbicht, dagelijks ná 18 uur. Geïnteresseerden die tot dusver nog géén bestelling geplaatst hebben, kunnen de kroniek eveneens verkrijgen á raison van 25 euro per stuk.


Resultaten Finale Jonge Solisten
[RJ] - 30-6-2008 9:57:53


De Finale Jonge Solisten vormt de afsluiting van een heel seizoen solistentoernooien. Zondag jl werd deze gehouden op het Conservatorium te Maastricht en het is altijd een eer om op het podium van de Willem Hystekzaal je kunsten te mogen vertonen. Je behoort dan immers tot de beste muzikanten van Limburg. Onze muzikanten behaalden mooie punten, weliswaar over de gehele lijn een fractie minder dan de resultaten van de voorrondes, maar deze waren dan ook erg goed. Toch werd een mooie 8.6 gemiddeld behaald en dat is een resultaat waar men altijd trots op mag en moet zijn. Ellen Janssen behaalde in de tweede divisie op dwarsfluit het hoogste aantal van onze drie deelnemers, namelijk 88 punten. Fleur Zelissen behaalde op klarinet 86 punten in de jeugddivisie en Ruby eveneens op klarinet in de tweede divisie 84 punten. Dames, proficiat en bedankt voor een mooi seizoen met geweldige resultaten.


Hub Renet 5 kruisjes
[RJ] - 29-6-2008 12:01:05


Vrijdag was het voor Hub Renet een dag om even uit te slapen, per slot van rekening werd onze vice-voorzitter vijftig lentes...., mooi niet dus. Rond de klok van 07.00 uur verzamelden zich enkele onverlaten met familiaire band, dan wel bestuurlijk verantwoordelijk voor zaken Cecilia betreffende, rond huize Renet in de Abdisstraat. Voor onze Hub het goed en wel in de gaten had, stond er een prachtige Abraham voor de deur en werd om 07.02 uur het Reveille Infanterie gespeeld door iemand die met de trompet in de hand geboren lijkt te zijn.... Na enige beweging te hebben waargenomen werd het signaal herhaald en menig buurtbewoner was al getuige (hangende in ramen, of staand in de deur) Nadat de voordeur was geopend maar nog steeds niemand zichtbaar was, werd het onmiskenbare signaal voor de derde keer en nu in de gang gespeeld en jawel dat had resultaat. In kamerjas en met een fitte blik in de ogen (....) nam de jarige de felicitaties en een fles jonge jenever aan uit handen van de voorzitter. Vervolgens ging (bijna) iedereen weer naar zijn werk en konden Hub en Tilly beginnen met feesten. Dit hebben ze nog tot laat in de avond volgehouden. Hub alsnog van harte gefeliciteerd.
P.S.De namen van betrokkenen zijn uit veiligheidsoverwegingen (claims, verzoeknummers, processen-verbaal wegens verstoring van openbare orde en rust etc.) weggelaten.


Dames naar Limburgse Solisten Finale
[RJ] - 28-6-2008 15:55:51


Drie Cecilianen, de dames Ellen Janssen (dwarsfluit) en Ruby en Fleur Zelissen (klarinet) mogen zondag a.s. uitkomen op de Limburgse Solisten Finale in de Willem Hystekzaal van het Conservatorium te Maastricht. Op basis van hun geweldige resultaten in de voorrondes, de solistenconcoursen van o.a. Ohe en Laak, Buchten, Nieuwstadt ontvingen zij een uitnodiging van de LBM. Natuurlijk wensen we hun veel succes en opnieuw een prima resultaat.


Goede indruk orkest bij ABP / APG
[RJ] - 25-6-2008 8:29:23


Bij gelegenheid van een afscheidsreceptie van een directeur bij APG (voorheen ABP genoemd) was het harmonieorkest dinsdag 25 juni op een ietwat onorthodox tijdstip aanwezig op het hoofdkantoor te Heerlen om muzikaal e.e.a. op te luisteren. Vanaf 14.30 uur werden in het gebouw zo'n 35 Cecilianen waargenomen, die een half uur later begonnen met een concert, onder leiding van Jo Savelkoul. Vele lichte werken, het taptoeprogramma en het marsenboekje passeerden de revue tot zichtbaar genoegen van de scheidend directeur en zijn gasten. Als rechtgeaard Amsterdammer zong hij 'Tulpen uit Amsterdam' uit volle borst mee. De muzikale intermezzi van het orkest werden af en toe onderbroken door de catering met drank, hapjes en broodjes, hetgeen natuurlijk best op prijs werd gesteld.
Tegen 19.00 uur was het optreden afgelopen en keerde men huiswaarts.
Wanneer men bedenkt dat we door dit optreden een bedrag mogen ontvangen dat gelijk staat aan de opbrengst van ongeveer 4 optochten mogen we allen tevreden zijn. Dank aan Jo voor initiatief en leiding en natuurlijk dank aan eenieder die ruimte heeft weten te vinden in de agenda. Dat is niet altijd en overal even eenvoudig. We waren niet compleet, maar wel goed in balans en lieten zeker een goede indruk bij APG achter. Complimenten!


Barbecue komt te vervallen
[RJ] - 24-6-2008 21:36:53


De jaarlijkse barbecue die dit jaar op zaterdag 5 juli zou worden gehouden, komt te vervallen. Dit besluit heeft het bestuur op haar vergadering van maandag jl. genomen. Dit is uiteindelijk in tegenstelling tot een eerder bericht of een eerdere mail.
De reden ligt in het feit dat het niet mogelijk is deze BBQ te organiseren. Enerzijds is namelijk de oorspronkelijke opzet, dat ieder jaar een ander team dit zou in vullen (met bestuursondersteuning / draaiboek) niet ingevuld, anderzijds is het aantal aanmeldingen onder de maat. Het wordt nu dermate kort dag, dat een succesvolle activiteit niet kan worden gegarandeerd.


Artikel A-B-C gewijzigd
[RJ] - 23-6-2008 19:19:56


In het artikel A-B-C diploma's zijn enkele geslaagden toegevoegd.


C-majeur
[RJ] - 23-6-2008 19:13:20


Het afgelopen weekend kan als zeer positief worden bijgeschreven in het grote boek van St. Cecilia. Het zou een C-majeur weekend genoemd kunnen worden, want het stond bol van activiteiten en deze werden alle tot een mooi eind gebracht.
Zaterdagmiddag om 16.00 uur gaf de speelgroep haar afsluitend concert (project III) samen met de AMV-leerlingen op blokfluit. Onder leiding van Jean-Paul Savelkoul en Marloes Wijshoff werd het een leuk, gezellig uurtje, dat een geweldige toeloop kende, met bijna 80 aanwezigen. Opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes, zusjes al dan niet met camera’s in de aanslag.
De speelgroep speelde onder andere een Baïon en een pasodoble en tussendoor lieten de dames en heren op blokfluit allerhande liedjes horen, zoals een Vlooienmars, een Japans liedje, een Maanliedje en nog veel meer.
Coördinator Hub Renet sprak zijn bewondering uit voor de prestaties van de jongelingen en was trots op het succes van het project. Hij gaf bovendien aan dat het heel belangrijk is dat de ouders een steun zijn voor de jeugdige muzikanten en dat de belangstelling en de grote opkomst daar wel garant voor staan, ook voor de toekomst. Na een dankwoord aan alle aanwezigen werd nog een toegift gedaan, waarin het ‘Oeh’ niet van de lucht was. De kinderen van de speelgroep en de blokfluitertjes hadden de laatste weken zo hard gerepeteerd, dat ze tot slot werden getrakteerd op een lekker drankje. Al met al een zeer geslaagde middag.
Nog geen uur later was St.Cecilia compleet present te Buchten voor de Taptoe Born. Vanwege de EK-kwartfinalewedstrijd van Nederland tegen Rusland was het Taptoeprogramma een uur vervroegd en werd het voorstelrondje geschrapt uit het programma. Als vierde namen we bezit van het (te kleine) taptoeterrein en een goed teller zal meteen gezien hebben dat we de 100 personen zeer dicht naderden. Het optreden bestond uit Carwash – Para Los Rumberos – Latin Shadows – Samba Sensation –Impetuoso – Frevo –Back to Blakey – Copa de la Vida. Het was een goed optreden, zeker muzikaal. De figuren gingen ook goed, als was het plein te klein voor onze bedoelingen. De afmars was Swinging Start. Aangekomen op een respectabele afstand van het taptoeterrein werd in pp-sterkte een ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld voor Kirsten en Ruud. Na de finale, waarin het Limburgs Volkslied, het taptoesignaal en de mars Servus aan de orde kwamen, kwam het voetbal aan de orde… en dat liep helaas anders….
Zondagmorgen 11.30 uur zat ons onvolprezen JEC aangetreden op de kiosk op dezelfde markt te Buchten. Een stralende zon zorgde voor zomerse temperaturen en onze dames en heren Jeccers beten het spits af. Ze maakten er een leuk optreden van met o.a. American Pie, El Bimbo, Tanga, Rood, Latin Games for Band en Une Belle Histoire. Sommigen deden dit optreden tussen de ene examenfuif en de andere…. Applaus, ijsjes voor de muzikanten en een fles wijn voor dirigent Hermie was de terechte beloning.
Rick Maassen geslaagd voor Bachelor Slagwerk
[RJ] - 21-6-2008 14:37:28


Onze slagwerker Rick Maassen heeft vrijdagavond in een vol Asta-Theater te Beek, tezamen met collega Sander Simons, een concertavond verzorgd. Deze avond diende als eindexamen voor de eerste fase Slagwerk van het Conservatorium Maastricht. Het programma, met zelfs een wereldpremière van de hand van Jos Heutmekers (Flux, opgedragen aan Rick b.g.v. zijn eindexamen), duurde een uur en tien minuten en natuurlijk was, ondanks de ietwat ongelukkige samenloop met de repetitie van het harmonieorkest, een aardige delegatie namens Cecilia getuige van het mooie concert. De jury c.q. de examencommissie bestaande uit Harrie van den Elsen (vz, directeur Conservatorium) Pieter Jansen (docent en inmiddels Inspecteur Mil. Muziek Krijgsmacht) Werner Otten (docent en 1e paukenist Ned. Philh. Orkest) Arnold Marinissen (solo-percussionist en actief in kamermuziek, Tilburg) en Chris Leenders (paukenist en slagwerker Residentieorkest) beoordeelde de prestatie van Rick met een 8.


Nog meer geslaagden A - B - C
[RJ] - 19-6-2008 12:03:05


Na de lijst van 2 juni, die ook in het Cecielke al is weergegeven, kunnen we nog enkele Cecilianen vermelden die met een glimlach tevreden mogen rondlopen. De slagwerkers Stan Cramers en Levi van Loo behaalden A respectievelijk B. Verder haalden Tom van den Bergh, Thimo van Issum het A-diploma en Fleur Zelissen het B-diploma. Allen spelen zij, zoals bekend, klarinet. Op saxofoon slaagden ook Mitch Cramers (A) en Robin Koevoets voor B en Miranda Chorus voor het C-diploma. Allen van harte gefeliciteerd en op naar B, C of D! Nog even een voetnoot, ook namens de redactie van het Cecielke;
Niet alle examens worden gelijktijdig gehouden en daardoor kan het ook in de berichtgeving voorkomen dat sommigen al vermeld, genoemd zijn, op de borden hangen, in de krant of een weekblad staan, terwijl anderen nog hun proeve moeten afleggen. Niemand wordt bewust overgeslagen of opgehemeld. Het kan ook zijn dat het Cecielke verschijnt vóór sommige resultaten bekend zijn. We proberen zo snel en accuraat mogelijk de nieuwsfeiten een beetje leuk weer te geven en rekenen hierbij op ieders begrip. Dank hiervoor.Concert Speelgroep 21 juni 16.00 uur
[RJ] - 19-6-2008 11:52:57


De Speelgroep, zoals bekend ons projectmatig verenigingsonderdeel waarin de allerjongsten op een instrument samen muziek maken, zal zaterdag a.s. haar concert geven. Na project 1 (Marc Bongers / Hylke de Witte) en project 2 Kerstmis (Raymond Jennen / Riny van den Bergh) zal project 3 zaterdag 21 juni a.s. vanaf 16.00 uur voor het voetlicht treden en wel onder leiding van Jean-Paul Savelkoul en Marloes Wijshoff. De jongens en meisjes hebben de afgelopen weken enthousiast een programma voorbereid met diverse muzikale stijlen. Dat verdient nu reeds een compliment. Aan het concertje wordt overigens ook medewerking verleend door de leerlingen van de AMV-opleiding. Kom dus allemaal kijken in Oos Hoes, neem opa en oma mee, ouders, broertjes, zusjes, buren en noem maar op.
Tot ziens op zaterdag a.s.


Koen Cuijpers geslaagd voor Bachelor Klarinet
[RJ] - 12-6-2008 18:02:53


Koen Cuijpers legde op woensdag 11 juni zijn laatste praktische proeve van bekwaamheid af voor zijn Bachelor opleiding Klarinet - klassiek aan het Conservatorium te Maastricht.
Tijdens een concert van ongeveer een uur in de Willem Hystekzaal, vertolkte Koen achtereenvolgens het Concerto voor klarinet en piano van Aaron Copland (m.m.v. Jeroen Riemsdijk aan de vleugel) het Canzone voor klarinet van Tristan Keuris (solo) en het Trio voor klavier, klarinet en cello van Johannes Brahms. Bij dit laatste nummer werd samen gemusiceerd met Jeroen Riemsdijk, vleugel en de Portugese musicus Louis Andrade op cello. Vanzelfsprekend was naast familie en bekenden ook van de Grevenbichtse harmonie een ruime delegatie aanwezig bij deze presentatie. Bovendien fungeerde de (vorig jaar afgestudeerde) muzikale buurman van Koen, jawel Jos Janssen, als toneelmeester bij het optreden.
De jury, bestaande uit Leo van Tol (hoofdvakdocent klarinet en LSO Maastricht) Arno Piters (hoofdvakdocent (es)klarinet en KCO Amsterdam) Harry van den Elsen (directeur Conservatorium Maastricht) en Peter Rijkx (hoofdvakdocent dwarsfluit) was onder de indruk van Koen's volwassen performance. Zij waardeerden zijn eindpresentatie dan ook met het cijfer 9, een zeer lofwaardig resultaat. Het is inmiddels de vraag of er een lager cijfer op zijn praktijklijst voorkomt....
Koen is inmiddels druk met repetities te Amsterdam, aangezien hij binnenkort opnieuw in het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) meespeelt.


Waterige JAC-zwemmiddag
[MB] - 7-6-2008 21:21:45


Zwemparadijs Mosaqua te Gulpen werd op zaterdag 7 juni bevolkt door de jeugd van St. Cecilia. De ongeveer 25 deelnemers gleden, doken, zwommen en plonsden dat het een lieve lust was. Voor een natje en een droogje werd gezorgd zodat men zich ook de tweede helft van deze middag op volle toeren kon vermaken. Rond 16 uur keerden de Cecilianen voldaan huiswaarts. Met dank aan de externe chauffeurs. De JAC-zwemmiddag is terug van weg geweest en zeker voor herhaling vatbaar.<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275