Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Overweldigende reünie
[RJ] - 1-4-2008 18:53:53


Zaterdag 29 maart gaat in de boeken als een overweldigende avond in de historie van St. Cecilia. Ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in 2008.
De reünie-commissie, bestaande uit een twintigtal Cecilianen had - onder aanvoering van Marc Bongers en Jean-Paul Savelkoul en met het vertrouwen van het bestuur (incidenteel overleg) - een prima contactavond voorbereid voor de huidige leden én oud-leden en hun partners. Verenigingslokaal Oos Hoes was voor de gelegenheid omgetoverd in een dorpsplein met een terras, een pergola, een fonteintje, goudvissen, een grasperkje, planten en bomen. Bovendien was er extra sfeerverlichting aangebracht en was het podium feestelijk aangekleed met doeken, vlaggen en een groot logo van de vereniging. Stevie Thiessen tekende voor het zeer geslaagde ontwerp. In de zaal was verder de mogelijkheid aanwezig interactief bezig te zijn (geluidsfragmenten en site) of een kijkje te nemen bij de merchandise. Via schermen met beamers werd allerhande info getoond en het orkest Funk Monster, in kleine bezetting, verzorgde op een fijne wijze de muzikale omlijsting.

De gasten, zo'n 285 in aantal, ontvingen bij binnenkomst een welkomstdrankje en ook voor een hapje was gezorgd. Leon Strikers en Marc Bongers openden de avond en het programma kon van start. In de soos en de café konden de bezoekers zich in een mini-museum wanen. Drie vitrinekasten waren gevuld met nostalgia zoals oude partijen – instrumenten – uniformen, petten e.d., prachtig verzorgd door Raymond Jennen en Hylke de Witte. Via het TV-scherm liep een compilatie van historische beelden (o.a. nog nooit vertoond materiaal uit Leverkusen) en het erestuur had een dvd-presentatie van het fotoboek ingericht. Vele bij menig Ceciliaan onbekende kiekjes uit Cecilia’s roemrijke geschiedenis kwamen op het scherm.
Optredens
Onder leiding van Thijs Tonnaer leverde het koperensemble een muzikale bijdrage met de Fanfare uit ‘La Peri’ van Paul Dukas. Verder kwam een gelegenheidsdrumband onder leiding van Frans Laumen op het podium. Zij hadden in korte tijd twee marsen ingestudeerd. Met zoveel klasse en ervaring was dat natuurlijk geen probleem. Deelnemers aan deze drumband waren (in nostalgische namen) verder Gonnie en Annemie Hoornick, Tilly Stoffels, Nellie Bergers, Renate Smeets, Myriam Savelkoul, Huub Lomme, Ron Mangham, Hugo Lumens, Niels en Luc Kirkels, Maurice Smeets, Ger Cornelissen en natuurlijk John Maassen.
De presentatie van het fotoboek, samengesteld door het erebestuur i.c. Jos Jacobs, Pierre Lumens en Math Tholen, was één van de volgende hoogtepunten. Léon Strikers mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van het erebestuur Ger Theelen.

August Thissen Lid van Verdiensten
En het ging maar door, zeker toen de spot werd gericht op een markant Ceciliaan. Het betrof August Thissen, die in de geschiedenis van onze vereniging een zeer wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Als drumband instructeur – tambour-maitre en dirigent was hij zeer bepalend in de vorming en belangrijk voor de successen van St. Cecilia. Hij was jarenlang dé blikvanger en een groot voorbeeld voor vele tambour-maitres, instructeurs en dirigenten in de verre omtrek. Onder groot applaus van de aanwezigen werd hij uitgeroepen tot Lid van Verdiensten. De oorkonde met legpenning viel hem ten deel en voor steun en toeverlaat Lenie (zelf jarenlang actief in de drumband) was een bos bloemen beschikbaar.
Dennis & Denise
Dennis en Denise, de kolderieke fenomenen van het jeugdkamp waren er ook. Niet alleen via filmpjes maar ook live. Zij onderwierpen op hun manier Thijs Tonnaer, Jo Savelkoul, John Maassen en Hub Renet aan diverse vragen. Onze dirigent bleek ook deze avond weer opmerkelijk oplettend en wedstrijdscherp. Helaas kon de techniek de bijdrage van Omar Habets uit Zweden niet bolwerken en daardoor werd de quiz noodgedwongen iets ingekort. Dat is soms een nadeel van een uitgebreide multimediatechnische omgeving. Wat vervolgens wél weer goed ging, was het live-videogesprek met Sanne Goossens in de States. Zij was via de beamer te zien en via de geluidsinstallatie te horen. Zij verblijft daar de eerste helft van 2008 en zo was ze toch even bij haar cluppie aanwezig.
Last but not least werd na 24.00 uur Fien Lumens-Muurmans in de bloemen gezet vanwege haar verjaardag op zondag. Gelet op de invoering zomertijd gingen de eersten daarna huiswaarts. Als afscheidsgeschenk kregen de deelnemers tenslotte een CD mee met daarop een aantal foto’s, film- en muziekfragmenten.

Dankwoord
Vele mooie herinneringen werden verder opgehaald en anekdotes uitgewisseld. Misschien werd ook wel wat ‘aafgezeiverd’ maar het was gewoon geweldig zoveel mensen met hetzelfde ‘blauwe gevoel’ bijeen te zien. Ontzettend jammer voor diegenen die niet aanwezig konden zijn. Tegen 05.00 uur (zomertijd, want die was reeds ingegaan) ging de laatste tevreden huiswaarts.
Aan iedereen binnen, maar ook buiten de vereniging (met natuurlijk het gevaar iemand te vergeten): Oos Hoes, Keurslager Kitzen, QS-Graphics, De Woonwinkel, Mobiel Groen, Thieu Stauder schilder en keramist, Exotic Trees, Bloemenhuis Valkenburg, CV De Zawpense, Young Fashion Mode, Mostert Light, het R.K. Kerkbestuur en het Gabriëlfonds: Dankjewel!
Hiermee werd op een prima wijze invulling gegeven aan een vaak geuite wens van het bestuur een idee vanuit de leden ook door deze leden te laten invullen, met back-up door het bestuur waar dat nodig is. Een kwestie van vertrouwen en dat is zeker niet beschaamd, chapeau!
Foto's Klik hier voor alle foto's!


Fotokroniek Harmonie St. Cecilia in druk
[HS] - 1-4-2008 14:00:16


Na een voorbereidingstijd van twee jaar, verschijnt binnenkort de fotokroniek ‘St. Cecilia in Beeld 1900 - 2008’, een rijk geïllustreerde uitgave van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven met een boeiend verleden. De kroniek is de opvolger van het bij gelegenheid van het eeuwfeest in 2000 uitgebrachte historische boekwerk ‘Een Eeuw in Harmonie’. Bestaande losse foto’s, (pers)artikelen en andere documenten, afkomstig uit het verenigingsarchief of aangereikt door tal van sympathisanten, zijn in de afgelopen maanden geordend en bewerkt, waardoor een schitterend geheel van zo’n 220 pagina’s is ontstaan. Tijdens de zeer geslaagde Cecilie-reünie van afgelopen zaterdag in Oos Hoes, overhandigde Ger Theelen als voorzitter van het erebestuur het eerste exemplaar van de fotokroniek in dummyvorm aan voorzitter Léon Strikers van St. Cecilia.

Snel bestellen
De kloeke kroniek, een onmisbare aanwinst voor elke boekenkast, wordt momenteel in kleurendruk gerealiseerd door Drukkerij Alberts te Maaseik. De verkoopprijs is vastgesteld op het zeer populaire bedrag van 20 euro per exemplaar. Deze vóórintekenprijs geldt tot 1 mei aanstaande, daarna kost de uitgave 25 euro. Belangstellenden kunnen ‘St. Cecilia in Beeld 1900-2008’ alvast bestellen door een mailtje te sturen naar mfc.tholen@hetnet.nl of te bellen naar Jos Jacobs (tel 046 485 7150), Pierre Lumens (tel 046 485 4000) of Math Tholen (tel 046 485 7453).
Solisten winnen verenigingsbeker
[AZ] - 31-3-2008 0:59:15


Afgelopen zondag, 30 maart, leverden een aantal solisten van onze vereniging en zeer knappe prestatie. Op het solistentoernooi in Buchten wisten zij de verenigingsbeker binnen te halen. Verspreid over de hele dag namen 9 solisten deel aan het toernooi. Waren het in de ochtenduren de jongste deelnemers die hun (muzikale) beste beentje voor zetten, later op de dag kwamen de iets oudere op het podium. Enkele weken na haar succes in Nieuwstadt, wist Fleur Zelissen ook in Buchten de jeugddivisie, met 90 punten, winnend af te sluiten. Later bepaalden Ellen Janssen en Ruby Zelissen, beiden ook 90 punten, de eindstand van het klassement om de verenigingsbokaal.

Omdat het puntentotaal van de drie hoogst scorende solisten de eindstand van 270 (3X90) punten opleverde bleek dit voldoende om de beker mee naar Grevenbicht te mogen nemen.

Een overzicht van de behaalde resultaten:

Sjoerd Pernottrompetjeugddivisie82 pnt1e prijs
Tom van den Berghklarinetjeugddivisie82 pnt1e prijs
Thimo van Issumklarinetjeugddivisie85 pnt1e prijs
Fleur Zelissenklarinetjeugddivisie90 pnt1e prijs met lof
Selina Gijenesklarinetjeugddivisie80 pnt1e prijs
Floor Lasscheklarinet4e divisie84 pnt1e prijs
Dana Saldenklarinet3e divisie80 pnt1e prijs
Ellen Janssendwarsfluit2e divisie90 pnt1e prijs met lof
Ruby Zelissenklarinet2e divisie90 pnt1e prijs met lof


Voor alle solisten van Cecilia was het dus een succesvolle dag, met als bekroning de verenigingsbeker. De resultaten die behaald werden mogen in de categorie: ”om trots op te zijn” geplaatst worden. Negen deelnemers, en negen eerste prijzen. Voor allen van harte proficiat.Ruby en Ellen met de verenigingsbeker. Fleur was afwezig bij de prijsuitreiking.Foto's Klik hier voor alle foto's!


Oost-Europees Paasconcert
[RJ] - 25-3-2008 8:42:55


Het Dubbel Paasconcert op maandag 24 maart jl vond dit jaar plaats te Obbicht. In een volle zaal concerteerde eerst de gastgever Concordia. Onder leiding van Jean Cosemans speelden zij een Russisch programma, met onder andere De Nacht op de kale berg van Moessorgsky en het hoboconcert van Rimsky-Korssakov. Soliste was Sandra Nohlmans. De muziekliefhebbers waren in grote getale aanwezig en het publiek genoot merkbaar aandachtig van de concerten. Na een kort changement was het onze beurt met twee nieuwe grote werken op het programma. Ook wij waren voornamelijk Oost-Europees georiënteerd. De Eerste Balletsuite van Shostakovich (Russisch) en de Suite van Hongaarse Volksdansen van Weiner. Voor een eerste concert was het best redelijk. Een kanttekening was dat zeker tien muzikanten absent waren en dat is jammer. Het is natuurlijk toch altijd wel even spannend zo'n eerste concert met nieuw repertoire en er is nog veel te wensen maar ‘de kop is er af.’ De bezoekers waren in hun nopjes en ook dat is fijn om te horen en op te schrijven.


Mooie resultaten op Elsenetoernooi Nieuwstadt
[RJ] - 16-3-2008 13:50:22


Aan het Elsene Solisten toernooi te Nieuwstadt namen op 15 maart drie Cecilianen deel. De jury, bestaande uit Fried Dobbelstein en Frenk Rouschop waardeerden als volgt: Fleur Zelissen op klarinet in de jeugddivisie 85 punten; Stan Lumens (voor de eerste keer op concours) op trompet, eveneens in de jeugddivisie 83 punten en last but not least Ellen Janssen in de tweede divisie op dwarsfluit 89 punten. Fleur Zelissen mocht als winnares van de jeugddivisie uit handen van de organisatie twee bekers in ontvangst nemen; één voor in haar prijzenkast en één als wisseltrofee. Het seizoen is nog maar net begonnen en nu al deze uitslagen. Dat zijn hele mooie resultaten en een proficiat is op zijn plaats.


Applaus voor JEC te Kinrooi
[RJ] - 25-2-2008 8:42:51


Via een lokaal aanwezig correspondent ontvingen we het bericht dat het JEC een spetterend optreden heeft verzorgd op zondag 17 februari tijdens Concerten voor Jeugdorkesten te Kinrooi.
In fanfarezaal “De Vrijheidszonen” heeft ons JEC - natuurlijk onder de kundige leiding van dirigent Hermie Smeets - een gevarieerd optreden verzorgd, waarbij de onderstaande nummers ten gehore werden gebracht. Interessant detail is dat Rick Maassen plaats had genomen achter het drumstel ter vervanging van Dirk van Cleef. Rick deed dit best goed, aldus de aanwezigen. Het programma:
- Beyond the Sea
- El Bimbo
- American Pie
- Hey Baby
- Tanga
- Une Belle Histoire
- Gimme some Blues, brothers

Naar het applaus te oordelen kon het ruim aanwezige publiek dit optreden waarderen. De tuba's werden geprezen voor hun El Bimbo en het publiek deed aardig mee met Hey Baby, er was een ware interactie te bespeuren. Natuurlijk liet Paul Janssen de kans om met verve de basgitaar te spelen in Bluesbrothers niet voorbij gaan en Jens Goossens en Rick Maassen lieten zich al dan niet met sombrero getooid van hun beste kant zien in Tanga. Deze zin moet niet anders worden uitgelegd dan ze bedoeld is :)
Hoedanook..........., Dirigent en spelers: Chapeau!Cv100-lid Harrie Wintraecken overleden
[RJ] - 21-2-2008 20:44:52


Heden ontvingen wij de droeve mededeling dat afgelopen maandag de heer Harrie Wintraecken, de vader resp. schoonvader van Monique en Hugo Lumens-Wintraecken en natuurlijk opa van Stan en Teun, in de leeftijd van 75 jaar is overleden.
Harrie was vaak bij onze optredens aanwezig en als lid van de Club van Honderd droeg hij St. Cecilia een zeer warm hart toe. Wij danken hem voor wat hij voor St. Cecilia voelde en wensen zijn vrouw Annie en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.
De uitvaartplechtigheid is a.s. zaterdag om 10.30 uur te Vlodrop, waarna de crematie plaats zal vinden in Geleen.


Koen Cuijpers in dienst bij de Marinierskapel
[RJ] - 21-2-2008 9:28:38


Dat we bij onze vereniging diverse muzikanten in Hare Majesteits dienstplichtige muziekkorpsen hebben gezien (o.a. de fanfare- resp. trompetterkorpsen van de Limburgse Jagers, Genie, Artillerie, 13 Pabrig / Van Heutsz en Garde Grenadiers en Jagers) is wellicht bij een aantal mensen bekend. Nu resteren na de grote reorganisatie bij defensie uitsluitend nog een viertal professionele militaire orkesten en St. Cecilia heeft weer een vertegenwoordiger ter plaatse.

Koen Cuijpers is namelijk onlangs benoemd tot muzikant bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij was, zoals bekend, reeds enkele maanden actief bij de kapel in Rotterdam, na aanvankelijk in 2007 als remplacant bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht te Amersfoort te hebben gespeeld. Het proefspel van Koen was van dermate niveau en ook alle keuringen verliepen goed, dat niets een benoeming in de weg stond. De opleiding wordt binnenkort afgerond en op 28 maart a.s. zal de muzikant officieel beëdigd worden in zijn beginrang Korporaal der mariniers, Bijzondere Dienst Muzikant (KDMBDMZKT).

Koen heeft als conservatoriumstudent - want hij is nog in opleiding - overigens op 18 februari te Maastricht een eindexamenpresentatie gegeven. Zijn programma was het 1e deel uit het Klarinetconcert van Wolfgang Amadeus Mozart, het 3e deel uit het kwartet voor het einde der tijden ('Quator pour la fin du temps') van Olivier Messiaen: 'Abîme des Oiseaux' (ravijn der vogels) en de 1e Sonate voor klarinet en piano van Johannes Brahms. De commissie bestaande uit Leo van Tol, Arno Piters en John Slangen verleende hem het cijfer 9, dus een waardering met lof. Iets om trots op te zijn in Geleen en in Beeg


Zinvolle repetitiedag
[RJ] - 16-2-2008 16:37:30


Zaterdag 16 februari werd een repetitiedag gehouden. Helaas kon door ziekte of werk niet iedereen present zijn, maar de aanwezigen gingen in een vijftal groepen vanaf 10.00 uur aan de slag in de locatie Trevianum te Sittard. Ontspanning en inspanning hand in hand. De slagwerkers kregen overigens ADV. Hoffotograaf van de dag, Petra Bongers (die een thuiswedstrijd speelde) legde nog eens alles vast op de gevoelige digitale plaat.
Even na de noen was er ruimte voor één, twee of drie broodjes, natuurlijk al naar gelang gepleegde inzet of de aanwezigheid van één of meerdere lintwormen. Hoedanook, het bestuur had goed ingekocht en voor ieders gading gesmeerd en/of belegd. De groepsrepetities gingen nog korte tijd verder en van 14.15 uur tot 16.00 uur vond de plenaire repetitie plaats in de aula. Gelet op ons tweede concert van dit jaar (met een nieuw programma) het paasconcert te Obbicht, waarvan de datum al snel naderbij komt, was dit een zinvolle dag. De puntjes zijn echter nog niet helemaal op de 'i'. Dank aan het Trevianum, het bestuur, alle aanwezigen en aan alle repetitoren van vandaag; Thijs, Jo, Jos, André en Marc.


Cecilia aktief met de Vasteloavend
[RJ] - 1-2-2008 10:19:12


- Optreden met Wiel Nakken na Beegter optocht -

Harmonie St. Cecilia bracht op zondag 13 januari j.l. een klinkende serenade aan de jubilerende Zawpense en prinselijke hoogheden. Leuk detail hierbij was dat twee Beegter vasteloaveskrakers ten gehore werden gebracht mét zang van huidig Ière Zawpens Lou Kirkels (Sjel neet op mich) en Jo Savelkoul (Dao kòmme de Zawpense weer aan). Naast de gebruikelijke cadeau’s bood St. Cecilia het arrangement aan van ’Dao kòmme de Zawpense weer aan’, het winnende leedje van 2008. De Zawpense toonden zich blij verrast met dit muzikale initiatief van St. Cecilia en zegden toe te zorgen voor de verdere distributie naar alle vasteloavesorkesten van Beeg.

Zondag aanstaande zal St. Cecilia de eer van Beeg hoog houden tijdens de grote Optocht van het Optochkommittee van de Marotte te Sittard en dat doet de harmonie al meer dan 55 jaar. Op Vasteloavesmaonjig is de vereniging als vanouds weer voltallig aanwezig in de optocht van Beeg en daar wordt reeds 33 jaar in successie voor niets en niemand aan de kant gegaan.

Na de optocht 2008 volgt nog speciaal optreden in ‘Oos Hoes’ met als gastsolist Wiel Nakken in de wereldhit ‘het Puumelke’.Mooie optredens van solisten bij Artamuse
[HS] - 21-1-2008 14:04:32


Dit weekend werd het solistenconcours van Artamuse gehouden. Van onze vereniging namen een aantal jeugdige solisten hieraan deel. De resultaten die de jeugdige solisten behaalden mochten er zijn. Voor Reineke en Ellen waren er zelfs kampioenschappen in de 4e respectievelijk 3e divisie.
Wederom een mooie prestatie van deze jeugdige muzikanten, en een dikke proficiat is dan ook voor allen op zijn plaats!

De volledige uitslag:
Stan Lumens 41 punten
Sjoerd Pernot 41 punten
Rowin Meuffels 40 punten
Janneke Lassche 42,5 punten
Floor van Daal 40,5 punten
Robin Koevoets 39 punten
Reineke Vogten 45,5 punten (kampioen 4e divisie!)
Ellen Janssen 46,5 punten (kampioen 3e divisie!)


Oudste lid Sjors Hoofwijk overleden
[AZ] - 17-1-2008 22:53:26


Op donderdag 17 januari 2008 is nog vrij onverwacht ons oudste lid, de heer Sjors Hoofwijk overleden. Afgelopen zondag werd door een afvaardiging van ons bestuur nog een bezoek aan hem gebracht in het Maaslandziekenhuis te Sittard naar aanleiding van zijn 96e verjaardag.
Het was tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht in Sittard een vast gebruik om bij zijn woonhuis aan de Rijksweg Noord een korte stop te houden, om hem een serenade te brengen.
Hiervan genoot Sjors keer op keer weer met volle teugen, en vóór we weer verder trokken bedankte hij ons steeds hartelijk. We zullen hem missen nu hij niet meer op ons zit te wachten.
Wij wensen de familie veel strekte toe bij het verwerken van het verdriet bij het overlijden van hun dierbare. Dat Sjors moge rusten in vrede.


Mooie resultaten voor jeugdige solisten
[TV] - 12-1-2008 19:04:02


Vandaag, zaterdag 12 januari 2008, hebben 3 jeugdige drumbandleden
deelgenomen aan het Federatief Solistenconcours van FKM/LBT dat vandaag en morgen plaatsvindt in "Het Baekerhoes", Maasbracht-Beek.

De onderstaande resultaten werden behaald:
5e divisie Stan Cramers, trom, Basic Game, 81 punten
4e divisie Levi van Loo, trom, Jackpot, 80 punten
4e divisie Jort Lemmens, drumset, Drum and Band, 82 punten

Voor alledrie een dikke PROFICIAT!


Mooi derde lustrum Nieuwjaarsconcert
[RJ] - 7-1-2008 10:59:26


Zondag 6 januari werd door onze vereniging voor de 15e keer het Nieuwjaarsconcert verzorgd. Zoals al aangekondigd werd het een gezellige happening met muziek in diverse smaken met inbreng van diverse solisten.
De drumband onder leiding van John Maassen beet het spits af na de 5e Bijeenkomst Club van Honderd. De dames en heren speelden een mix van de recente concourswerken en nieuw materiaal dat nog in de laatste weken was ingestudeerd. Zangsoliste in ‘Over the Rainbow’ was Ruby Zelissen en ook Luc Pustjens, basgitaar, gaf nog eens acte de présence. Voor het laatste werk was de LBT aanwezig met de oranje wimpel en voorzitter José Aben, geroutineerd geassisteerd door Deputé Noël Lebens, reikte de provinciale wimpel uit aan de trotse voorzitter Leon Strikers en de even trotse instructeur John Maassen. De vele toeschouwers hadden enkele applausrondes over voor de prestatie van de instructeur en zijn muzikanten en een spontaan 'Lang zullen ze leven' klonk door de zaal.
Na de pauze, gaf het harmonieorkest onder leiding van Thijs Tonnaer weer een mooi concert met een tiental werken uit het klassieke en moderne repertoire. Solistische medewerking werd geleverd door Lou Kirkels (zang), de trombonesectie van St. Cecilia en Koen Cuijpers (klarinet) Hugo Lumens liet de Dreesjbub'n even herleven via de Löffelpolka. Vóór het afsluitende werk stond de voorzitter Leon Strikers even stil bij het inmiddels 30-jarig dienstverband van onze dirigent Thijs Tonnaer (sinds december 1977) en hij had voor de 'directeur' een mooie fles wijn en een couvert voor een diner met echtgenote Gilberte, zijn steun en toeverlaat. De 'jubilaris' sprak de zaal even toe onder het motto 'het waren twee mooie jaren....' (hierbij uitgaande van een dagelijks dienstverband van 8 uur etc....) en iedereen dankend voor vertrouwen en respect. Traditiegetrouw werd daarna afgesloten met de Radetzky Mars (Johan Strauss jr.) inclusief zaalondersteuning.
Het was een mooie middag.
Meedoen met Cecilia aan De Zawpense CD Presentatie
[HS] - 31-12-2007 1:29:47


In ons 100 jarig bestaansjaar in 2000 heeft 'De Nuuj Hermenie' het Zawpense leedjesconcours gewonnen met het liedje: 'Ja, dát is Beeg' van wijlen Sjel Savelkoul. Vandaar dat dit lied ook is terug te vinden op de Zawpense jubileumcd: 'Ram door de wits'. Tijdens het optreden in 2000 is de zanggroep begeleid door een 'koor' dat tevens zorgde voor de broodnodige variatie en daarmee het vasthouden van de aandacht. Het koor bestond destijds uit alle geledingen en aanhang van de harmonie: ex Cecilia prinsen, ex Cecilia Iëre Zawpensen, jeugleden, damescomité leden, drumband en harmonie, bestuurs en ere-bestuurlsleden.

Op vrijdag 11 januari a.s vanaf 20.00 uur wordt deze CD gepresenteerd met een optreden door alle artiesten die op het album te vinden zijn.
Ook wij als 'de Nuuj Hermenie' zullen daar weer optreden, de zanggroep bestaat nu uit: Petra Bongers, Mark Bongers, Riny v.d. Bergh en Jo Savelkoul. Op 11 januari zijn wij als 10e groep aan de beurt en we zingen op een karaoke CD.

De bedoeling is nu ook weer om een 'koor' te formeren, dat zorgt voor de variatie en daarbij moet je denken aan meezingen en eenvoudige bewegingen. Leeftijd is van geen belang en stemgeluid ook niet. Wel veel enthousiasme en een opgewekt humeur. Tijdens ons optreden willen wij er 'bont verkleed' opstaan en ook hierbij kun je je eigen fantasie uitleven. De totale presentatie van onze vereniging heeft in 2000 de doorslag gegeven en daarin vormde het 'koor' een belangrijke factor. Het zou mooi zijn als we het 'plaatje' van 'De Nuuj' van toen nog eens tijdens het Zawpensejubileum konden laten zien!

Vraag aan iedere Ceciliaan is of wij weer kunnen rekenen op een grote groep, die met samen met ons de bühne vult en de zaal amuseert.

De repetities zijn op donderdag 3 januari (19.30 uur tot uiterlijk 20.15 uur) en vrijdag 11 januari van 19.00 - 19.45 u beide in 'Oos Hoes'.
Op vrijdag 11 januari vertrekken we om 19.45 uur vanuit Oos Hoes naar de feesttent, vandaar dat je het beste al verkleed naar 'Oos Hoes'
kunt komen.

We kunnen op deze met heel weinig inspanning weer op een positieve van de 'Nuuj Hermenie' doen spreken en dat voor een groot publiek!

Het zou ons helpen als je zoveel mogelijk mond op mond reclame maakt, aangezien niet iedereen via mail te bereiken is!

Om al vast te kunnen oefenen zijn tekst en muziek te vinden op: http://www.jadatisbeeg.3rj.nl/

Om je op te geven svp een mail naar: jo.savelkoul@planet.nl

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275