Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Prachtige solistensuccessen Jort Lem
[RJ] - 19-3-2007 15:20:45


Het afgelopen weekend heeft onze vereniging twee mooie successen opgeleverd; een Limburgs Kampioenschap voor Jort Lemmens en een divisieoverwinning en een tweede plaats (totaal) voor Ruby Zelissen. Zie onderstaande artikelen voor details.


Ruby Zelissen wint 3e divisie Elsene
[RJ] - 19-3-2007 12:55:43


Na het succes van Jort op de Limburgse kampioenschappen, kon er dit weekend nog meer positiefs gemeld worden. Ruby Zelissen won namelijk op zondag 18 maart de Derde Divisie van het Elsene Solistentournooi te Nieuwstadt.
Ruby speelde op klarinet het werk Variations van Carl Maria von Weber en de jury (Frenk Rouschop en Fried Dobbelstein) kende haar het prachtige aantal van 90 punten (lof en promotie) toe. Bovendien behaalde Ruby de tweede plaats in de eindrangschikking op 1 puntje van de overall winnaar.
Enne.... de fractie vindt dit natuurlijk ook geweldig!


Jort Lemmens Limburgs Kampioen
[HS] - 19-3-2007 0:49:38


Jort Lemmens, slagwerker bij onze drumband, heeft bij de kampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op zaterdag 17 maart te Melick de titel van Limburgs Kampioen voor zich opgeëist. Jort kwam uit in de jeugddivisie op multi-percussion en met het werk Variations van Henk Mennens speelde hij het mooie aantal van 86 punten bij elkaar, goed voor de Limburgse titel. De juryleden in Melick waren Jos Stoffels en Rob Janssen en zij schreven complimenteuze rapporten voor Jort. Met een mooie medaille en een fles appelchampagne kwam de kersverse kampioen op zaterdagavond nog even bij zijn trotse muziekvrienden van de drumband. Zij waren bijeen om de concoursvoorbereiding door te nemen. Het mag duidelijk zijn dat dit succes al meteen goed gevierd is.
[RJ]

Optocht Maaseik afgelast
[RJ] - 17-3-2007 13:58:13


Wegens het overlijden van de Prins is de optocht in Maaseik afgelast.
Op de site van Het H. Wammes staat vermeld:
Wegens het onverwachte overlijden van Prins Marcel II (Houben), zal de Internationale Halfvastenstoet op zondag 18 maart, niet doorgaan.
Wij danken voor Uw begrip.


JEC goes Efteling
[HS] - 15-3-2007 1:36:15


Na twee spetterende optredens in 1997 en 1999 is het een tijdje rustig geweest met de Efteling. Maar na vele tevergeefse pogingen is het eindelijk weer gelukt om voor een optreden in de Efteling uitgenodigd te worden! Op zaterdag 28 april zal het JEC 2 x 30 minuten mogen spelen op de kiosk in het centrum van de Efteling. Nadere (praktische) informatie over deze dag volgt nog... Er mogen 40 spelende leden mee, dus er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden bij Hermie.


Het optreden van 1997 (of zou het toch 1999 zijn...)Lekker weertje in Maasmechelen
[RJ] - 12-3-2007 17:51:32


Zondag 11 maart werd weer eens deelgenomen aan de optocht van de Zavelzekskes te Maasmechelen. Via bemiddeling van Wil Schreurs mochten wij ons verheugen op een 'vroeg nummer', namelijk nummer 20. Eenieder werd verwacht om uiterlijk 14.00 uur. Zo gezegd, zo ....bijna zo gedaan. Mede vanwege het fantastische weer en de openstelling van een aantal winkels in de Belgische maasstad stond in Stein reeds een behoorlijk file, jawel tot in Maasmechelen. Tegen 14.15 uur werd het tijd om te verzamelen en toen bleek dat we slechts met ongeveer 20 leden aanwezig waren. Steeds kwam wel ergens een blauwe pluim aanlopen, maar onvoldoende om 'op te trekken'. Met de welwillende medewerking van onze vrienden van Concordia Obbicht kregen we iets meer respijt. Zij waren bereid als nummer 20 te gaan en wij namen nummer 28 voor onze rekening. Op het moment supreme waren we in een redelijke bezetting, dus het initiatief had zich geloond. Tijdens het lopen groeide het korps en bij de tribunes waren we zelfs met compleet slagwerk uitgerust. Er kan er maar één de laatste zijn en Vic Nelissen stapte op de rijksweg in. De stoet liep goed door en het was erg druk. Jammer dat in de optocht altijd een kruising / knooppunt zit, want dat houdt dan zo'n twintig minuten op. Met het goede weer van gisteren was dat aanmerkelijk beter te doen, dan andere jaren waar het koukleumen troef was. Tegen 16.00 uur marcheerden we voor de laatste keer langs de prins en de stoetcomiteit en we konden zonder file naar huis.


Louise la Belle nog steeds voortvluc
[MB] - 11-3-2007 15:34:46


Een moord op het landgoed Chateau Migraine? Een zaak waarbij de Belgische hoodinspecteur Zwabelkuil ingeschakeld werd. Samen met z'n charmante secretaresse Miss Tery bivakkeerde hij zaterdagavond 10 maart in Chateau Migraine (Oos Hoes). Het kasteel was voor deze gelegenheid ingericht als centraal politiecommandocentrum. Eerst een korte schets van het gebeurde.
Op het landgoed Chateau Migraine werd jonkheer Jan-Willem van Hazepeper tot Kikkerbil eigenaar van het grote kattenbakfortuin vermoord. De moord vond plaats na een groots diner met diverse gasten. Zo waren aanwezig de bekende Lord Bluenote V7, mademoiselle Courtois, madame le Blanc, pianolerares juffrouw Hat Chi, dienstmeisje Louise la Belle en chefkok Don Marco. Het lijk van de kasteelheer werd daags na de moord aangetroffen in de slotgracht, zwaar toegetakeld door huiskrokodil Philip Cantecleer II (Fluffie voor vrienden).
Tijdens een duidelijke briefing door de hoofdinspecteur zelf, werden (in aanwezigheid van de pers) diverse reconstructies van het gebeurde getoond (meer info bij Jens Goossens). Daarna maakte hij duidelijk zijn verwachtingen ten aanzien van de assistent-detectives duidelijk. De detectives werden in groepen op pad gestuurd om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen voor een objectieve identificatie van dader, moordwapen, plaats van het misdrijf en tijdstip. De speurtocht leidde langs verschillende locaties. Daar konden verdachte personen ondervraagd worden en cryptische aanwijzingen ontcijferd. Vervolgens namen hoofdinspecteur Zwabelkuil of Miss Tery telefonisch contact op om informatie over de volgende locatie door te geven. Deze informatie werd gecodeerd doorgegeven in de vorm van telefoonnummers. De detectives moesten zelf in hun telefoonnummerdatabase speuren naar de exacte locatie.
Nadat de groepen voldoende bewijsmateriaal hadden verzameld werd hun verzocht terug te keren naar Chateau Migraine om daar met hoofdinspecteur Zwavelkuil het mysterie op te lossen. Het bleek dat alleen groep 4 in staat was geweest om alle bewijsmateriaal op de juiste wijze met elkaar te combineren. De detectives uit deze groep kwamen tot de conclusie dat de moord gepleegd was door Louise la Belle (nog steeds voortvluchtig) met een pianosnaar om 23.57 uur in het gastenverblijf. Voor deze prestatie mochten ze de JAC-wisseltrofee in ontvangst nemen.
Aan deze activiteit werd bijzondere medewerking verleend door Koen Cuijpers, Annie en Hermie Smeets, Raymond Jennen, familie Goossens en familie Wijshoff. Hiervoor hartelijke dank!


Nu aanmelden voor JAC Cluedo en kamp
[MB] - 27-2-2007 17:18:34


Meld je zo spoedig mogelijk aan voor de geweldige JAC Cluedo-tocht op zaterdag 10 maart en voor het kamp (10-12 augustus)!

Ga naar de jac-pagina via Algemeen, Geledingen, JAC

of rechtstreeks via: http://jac.cecilia-online.nl


Nummer Èllef bie de Marotteoptoch
[RJ] - 17-2-2007 14:00:41


Heden is gebleken dat wij morgen als nummer 11 (het carnavalsgetal bij uitstek) voor de 55e keer in de Zittesje Vasteloavesoptoch zullen deelnemen. Zie agenda voor nader bericht over verzamelen.


Serenade bij Prinsenreceptie Zawpens
[HS] - 13-2-2007 22:24:47


Afgelopen zaterdagavond tijdens de prinsenreceptie van de Zawpense bracht de ‘Hofhermenie’ een serenade aan de hoogwaardigheidsbekleders van de Beegter Vastelaovend 2007.

Naast ‘Blie dat ’t weer vastelaovend is’ gezongen door Valerie en Jean-Paul Savelkoul, werd door Jo Savelkoul een speciale tekst gezongen op een medley van de Keulse groep ‘Die Höhner’. Deze tekst kunt u hieronder downloaden. Speciale aandacht was er voor prinses Saskia en jeugprinses Arlet, resp. oud lid en lid van St. Cecilia.


Word Document Tekst Serenade Zawpense 2007


Mooie prestaties solisten
[HS] - 28-1-2007 14:01:25


Gisteren zaterdag 27 januari hebben Jort Lemmens en Levi van Loo deelgenomen aan het solistentournooi van de LBT te Melick.

Jort behaalde het mooie resultaat van 86 punten en Levi behaalde 83 punten.
Zij kwamen beiden uit in de jeugddivisie.

Tevens waren er ook deelnemers aan het solistenconcours van muziekschool 'Artamuse'. Dit waren de uitslagen:

Janneke Lasschestarterssaxofoon40
Rowin Meuffelsstarterssaxofoon40
Sjoerd Pernotstarterstrompet40,5
Levi van Loostarterskleine trom40
Floor van Daal5esaxofoon43
Reineke Vogten5ehobo41
Michelle Poulissen4etrompet40
Celine Hoedemakers
Milou Geerlings
Ellen Janssen
4edwarsfluit43,5
Stephan Kitzen3ehoorn41
Ellen Janssen3edwarsfluit 44,5


Allen proficiat!

Aangepast op: 5-2-2007 16:22 [HS]


Afscheid Ds. Roël
[HS] - 26-1-2007 17:17:55


Op zondag 8 juli 2007 zal Ds. Roël afscheid nemen van Grevenbicht. Vanuit de
protestantse gemeenschap is de vraag gekomen of wij aan dit afscheid luister willen bijzetten. Wij hebben daarop geantwoord dat wij dat zeker willen, voor zover wij daartoe in de mogelijkheid verkeren. Immers, het is dan volop vakantie!
In welke vorm dat afscheid zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar wilt u zo vriendelijk zijn om 8 juli aan ons jaarprogramma toe
te voegen. Ook hier geldt dat wij er voor moeten gaan; de protestantse gemeenschap verdient dat. Zodra er nadere informatie is, zullen wij u op de hoogte stellen.
[LS]


Beegse Mis
[HS] - 26-1-2007 17:14:37


Op zaterdag 3 februari a.s. wordt in het kader van het 100-jarig bestaan van de Catharinakerk een Beegse Mis opgedragen. Aanvang 19.15 uur. Naast deelname van ons KME zal ook ons vaandel gepresenteerd worden en wordt er een "steen" (door alle deelnemende verenigingen) van achter
in de kerk naar voren gebracht, als symbool voor het jubilerende kerkgebouw.
Het is de bedoeling dat van alle verenigingen zoveel mogelijk leden in de
banken zullen zitten. Verenigingen met een uniform, graag ook gekleed in uniform, zonder hoofddeksel. Ook zal iemand van onze vereniging een lezing uitspreken in het Beegs dialect.
Bij de ingang van de kerk zullen schutterijleden een erehaag vormen, voor
aanvang van de mis. St.Cecilia zal toch zeker goed vertegenwoordigd zijn? Noteer dit gebeuren in uw agenda: zoals bekend is dit ook al medegedeeld op de repetitie.
Samen gaan wij ervoor, ook voor de St.Catharinakerk!
[LS]


Beegse Mès
Foto: beeg.nl


Cecilianen actief bij uitvoering 'Pr
[HS] - 10-1-2007 14:14:06


Hierbij een foto van de uitvoering van 'Processio Bichtae' op maandag 1 januari j.l. ihkv 100 jaar H. Catharinakerk Papenhoven-Grevenbicht.

Uitvoering door gelegenheidsorkest bestaande uit leden van Cecilia en Aurora en dames- en gemengd zangkoor o.l.v. Jo Savelkoul.Oudejaarsschaatsen 2006
[MB] - 29-12-2006 11:24:19


Een jaar is gauw voorbij, dat bleek ook weer dit jaar. Op de valreep toog een groep jeugdige Cecilianen begeleid door (jeugdige) ouders naar de Wintertuin in Maaseik voor het jaarlijkse 'Oudejaarsschaatsen'.
De jeugd amuseerde zich prima en werd nauwlettend in de gaten gehouden door de mensen die zich hadden opgeworpen om de chocomel met slagroom uit te testen. Twee trompettisten hadden enige navigatieproblemen, getuige de tandafdrukken op het voorhoofd van Han Smeets (vraagt u Jens Goossens maar naar details).
Op deze manier vliegen drie uurtjes op het ijs natuurlijk om, en rond 17 uur werd vertrokken naar Oos Hoes. Dit jaar was er bokworst ingekocht door het JAC die op een broodje, met danwel zonder 'saws', naar binnen werd gewerkt. Tenslotte reikte Marloes de JAC-trofee uit aan Michelle Vrencken omdat zij voor de eerste keer op schaatsen stond en aan het eind van de middag zonder hulp haar baantjes maakte! Tot volgend jaar!

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275