Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

KME te Haaren (Selfkant)
[RJ] - 26-12-2006 13:35:19


Het KME heeft als klarinetquintet zaterdag 23 december een mooie bijdrage geleverd aan het Festliches Weihnachtskonzert 2006 te Haaren (Selfkant/Dld) Tezamen met de Musikverein Haaren onder leiding van Wil van der Beek en het Maasland Kozakkenkoor onder aanvoering van Bert Ramakers werd ten overstaan van 400 zeer aandachtige bezoekers geconcerteerd.
Natuurlijk bestond het programma in grote lijnen uit kerstmuziek, maar ook Slavische en Byzantijnse muziek, filmmuziek, licht klassieke werken en swing/jazz-nummers stonden op de pupiter.
Iedere groep deelnemers had zijn eigen twee muziekblokken, maar ook gezamenlijk werden werken ten gehore gebracht. Het KME ondersteunde de Kozakken in het gebed (de proloog) en de finale van de ouverture solenelle 1812 van Peter Iljitsch Tsjaikovski in een bewerking van Jo Savelkoul en de finale (waarin iedereen speelde of zong) bestond uit Tochter Zion van Georg Friedrich Händel.
De slotzang O, du fröliche zorgde voor een mooie sfeervolle afsluiting en iedereen ging tevreden heen in vrede.
Het ensemble bestond deze keer uit Cécile van Didden, Jo Savelkoul, Marc Bongers, Jo Hecker en Raymond Jennen. Een compliment en een woord van dank aan Jo Hecker die het op korte tijd klaar speelde Koen Cuijpers te vervangen. Chapeau.


Geslaagd Kerstconcert en Kerst-in
[RJ] - 18-12-2006 10:39:27


Zondag 17 december mocht ons harmonieorkest weer meedoen aan het grote korenfestival ehm.. het kerstconcert in de Catharinakerk. Vanaf 14.00 uur startten vele vormen van inspelen, waarbij sommigen kennelijk het nog steeds niet weten dat het in de kerk van nature al hard klinkt, maar dat terzijde. Zoals al aangegeven leverde St. Cecilia haar bijdrage aan het concert door allereerst de koren te begeleiden in de openingszang Nu Zijt Wellekome. Vervolgens werd A Christmas Carol Fantasy gespeeld, een medley van Kerstliederen in diverse stijlen bewerkt (o.a. ook wals en bossa nova). Belangrijk blijft het opletten in het licht van samenspel, zeker in zo een klankkast! Het laatste 'solo'- werk was het arrangement van Ivo Linssen Pops Swings Christmas. Het was duidelijk aan iedereen te merken dat dit een zeer geslaagd werk was. Tenslotte werd met alle zangers tezamen het werk The Spirit of Christmas uitgevoerd en behoudens enige uitspatting was dat heel mooi begeleid. Al met al een geslaagd concert.
Vanaf 16.30 uur was eenieder welkom bij de Kerst-in van het damescomité. De zaal was weer sfeervol ingericht en velen lieten zich de versnaperingen goed smaken. Bijzonder veel indruk maakte onze jeugdige muzikanten; de blokfluiters onder begeleiding van Valerie en Jean-Paul Savelkoul kregen veel bijval en dat gold ook voor twee aspirantklarinetvirtuozen T en T (Tim van Issum en Tom van den Bergh)
Het JEC speelde onder leiding van een mijmerende Hermie Smeets (gaer ein blaw Kersmöts) een aantal werken van het Proms optreden te Heerlen en de dames en heren hadden nog snel enkele kerstgerichte werken ingestudeerd. Bijzondere bijstand werd verleend door enkele arbeiders met 'schuurgerei.' Natuurlijk mag het feit dat onze Dirk van Cleef jarig was niet onvermeld blijven. Hij heeft de biergerechtigde leeftijd bereikt en mocht het glas bier, in een cake met kaarsjes door Gerdemie gebracht, leegmaken. Gelet op zijn leeftijd zou dit zijn eerste glas bier moeten zijn, maar de werkelijkheid (de wijze van ledigen) verried anders!! De loterij kende veel gebruikelijke winnaars, we noemen in deze geen namen..... en tegen 19.30 uur werd langzaam een einde aan de gezellige bijeenkomst gemaakt. Dames, solisten, begeleiders, JEC.......bedankt.


Geslaagde uitvoering KME 'Cécile' pr
[HS] - 6-12-2006 23:34:59


Het KamerMuziekEnsemble 'Cécile' van de harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven luisterde op 3 december de dienst op in het protestants kerkje te Grevenbicht. Zangsoliste was Idi Hofmans, die gedurende 2006 al diverse keren met St. Cecilia samen werkte.

Zij vertolkten samen het Avé Maria van César Franck en een kerstmedley. Het KME speelde verder: Salut d'Amour van Edward Elgar en een aantal variaties op: 'Ding Dong Merriliy on High'. De uitvoering viel zeer in de smaak van de kerkgangers (foto Annie Smeets).

KME Cécile op het Beegter Straatfestival


Prachtig Promsconcert Jeugd Ensemble
[RJ] - 27-11-2006 9:37:55


Het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) nam onder leiding van Hermie Smeets op zondag 26 november jl. deel aan de Promsconcerten voor jeugdorkesten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.
Medewerking aan dit concert werd verleend door een groep jonge danseressen van de jazzballetvereniging Flashdance uit Obbicht, maar ook Myron Stauder en Ger Hoofwijk van Juicy Luicy en Diana Olierook van Pitchlight traden samen met het JEC op. Ivo Linssen en Luc Pustjens speelden mee op respectievelijk lead- en basgitaar.en ondersteunden daarmee ook de in het oog springende drummer Dirk van Cleef in de ritme-sectie. Marc Salden en Han Smeets gooiden 'wat rook erin' en dat gaf een goed effect op de totale verlichting.
Vlaggen van St. Cecilia en van de Verenigde Staten werden voor het podium bevestigd. Het 30-koppige orkest had namelijk als thema ‘Amerikaanse muziek’ gekozen. Het werd een heel leuk concert met alles erop en eraan. Country-, film-, pop-, jazz- en bluesmuziek, dans, zang, verlichting, rook…noem maar op. De presentatie was in handen van twee muzikanten van het JEC; Celine Hoedemakers en Ellen Janssen en de dames deden dit heel fraai. De solo's van o.a. Jens Goossens (John Williams) Bas van den Bergh, Milou Geerlings, Fleur Zelissen en Floor van Daal in Razzma Jazz en natuurlijk 'over all' Dirk van Cleef waren de pareltjes aan de kroon. Compleet met boerenzakdoeken en houten hartjes deden de Flashdancers hun show tijdens 'Country and Western' In het bekende Country Roads van John Denver, zongen de cowgirls Marloes Wijshoff, Ruby Zelissen en Valerie Savelkoul de sterren van de hemel. De Blues Brothers (Rick en Roland) kwamen uiteindelijk net op tijd binnen om afscheid te nemen van het publiek.
De muzikanten hadden duidelijk veel plezier en aan het vele applaus van het publiek was te merken dat het optreden zeer in de smaak viel. Ook bij lezing van de juryrapporten van Ad Lamerigts en Harry Vorsselen bleek dat het een zeer geslaagd optreden was. Om maar enkele opmerkingen te vermelden; ‘prima muzikale opening, staat als een huis….jullie spelen met overgave en groot enthousiasme…, spontane presentatie… leuke sfeertekening met hartstikke goed uitgevoerde dans en alles in passende outfit…..sjieke arrangementen, prima zang met fijn begeleidend orkest….einde super… Als geheel een prachtig concert.’
Na afloop van het optreden werd nog gekeken naar het concert van één van de collega-orkesten en daarna kwamen muzikanten en dansers per bus terug naar het Beegse om nog gezellig deze mijlpaal ‘met een frietje’ af te sluiten. Onderweg werd naar hartelust gezongen en werd menige rotonde ‘dubbel gedaan.’
St. Cecilia, Flashdance en alle medewerkenden kunnen zeer tevreden terugblikken op dit evenement en de onderlinge samenwerking. Het streven van het JEC, de jonge muzikanten in een ongedwongen, gezellige sfeer verantwoord samen muziek te laten maken, heeft wederom een mooie invulling gekregen.


KME en Kozakken te Geleen
[RJ] - 13-11-2006 18:00:46


Zondag 12 november trad het KME in klarinetkwintetbezetting op in de Ontmoetingskerk te Geleen. Onze muzikanten waren te gast bij het concert van het Maaslandkozakkenkoor, getiteld Russische Herfst. In totaal werden in de prachtige zaal vier blokken muziek ten gehore gebracht. Opening en sluiting van het concert door MKK en de blokken vóór en na de pauze door KME. Het eerste blok was klassiek. Gespeeld werden Hongaarse Dans nr. 5 (Brahms); Adagio voor klarinetkwintet KV 484 en het Allegro Molto uit de symfonie nr. 40 (Mozart), Arrival of the Queen of Sheba (Händel) en de Fantasie voor Klarinetkwintet (Ruijters). Na de pauze werd het allemaal anders met Dreigroschenoper (Weil) A study in contrasts (Nestico), Petite Fleur (Bechet), Flowers for Alice (Dillo) en de Clarinet Marmelade (McLeod). Helaas was niet iedere stoel bezet, maar het publiek was zeer aandachtig. Een mooi optreden, naar ieders tevredenheid. Na afloop van de sessie gingen Cecile, Jo, Marc, Koen en Raymond nog even op de foto want er moet ook aan de pr gedacht worden.


Resultaten Kampioenswedstrijd
[RJ] - 4-11-2006 14:42:53


De Nederlandse kampioenswedstrijd Blazers solisten en kleine ensembles 2006 werd zaterdag 4 november gehouden in het Munt Theater te Weert. Tijdens dit vervolg op de Limburgse Finale Jonge Solisten, heeft Ruby Zelissen in de derde divisie het prachtige aantal van 93 punten behaald. Ze verbeterde haar prestatie van Maastricht met 1.5 punt. Hiermee behaalde zij tevens een gedeelde derde plaats in deze afdeling. Voorwaar een prima prestatie waarvoor een ferm Proficiat.
Valerie Savelkoul behaalde enkele uren later in de tweede divisie met haar optreden het mooie aantal van 85 punten, een verbetering van het resultaat te Maastricht met maar liefst 4 punten en een achtste plaats in de rangschikking. Ook hiervoor een welgemeend proficiat.


Sfeervolle opluistering H. Mis
[RJ] - 30-10-2006 19:19:04


Afgelopen zaterdag 28 oktober was ons orkest te gast in de Catharinakerk voor de jaarlijkse opluistering van de Ceciliamis. In een zeer volle, gerenoveerde kerk werden de volgende werken ten gehore gebracht; Intrede: Rondo (Henry Purcell) tussen de Lezingen: Oblivion (Astor Piazzolla) met als soliste Nicole Demas, tijdens de Offerande: Intermezzo uit L'Arlesienne Suite (Georges Bizet) onder de Communie: Deel 3 uit Symphonic Sketches (Carl Wittrock) met als solisten Koen Cuijpers en Marc Bongers en tenslotte na de zegen de pasodoble Luisa Martin (Ramon Martinez Segura). Een programma dat enerzijds paste in het Allerheiligen- / Allerzielenweekend, maar dat anderzijds ook enkele feestelijke accenten kende vanwege de heropening of de heringebruikname van de St. Catharinakerk na de renovatie van de afgelopen maanden. De grote schare bezoekers (31 Misintenties!) wist ons concert met een groot applaus te waarderen


5e Gezamenlijke Concert
[RJ] - 9-10-2006 9:52:18


Zondagavond vond het 5e Gezamenlijke Concert plaats in Oos Hoes. Aanvang was gepland op 19.30 uur en we zaten al om 19.15 uur speelklaar. Ook het publiek was er klaar voor. We moesten echter nog wachten op Lambert Evers en Han Coenen die met Obbicht te Ubachsberg moesten spelen en op Ton Kriens die met Berg aan de Maas actief was. Ton kwam te elfder ure binnen, maar voor Han en Lambert werd het toch te laat. Op ons programma, voor de laatste keer (maar dat kon ook niet anders i.v.m. het BoZ-optreden) nog eens de March uit de Jazz Suite nr.2, de suite uit Carmen en de Armeense Dansen. Het was een mooi concert en voor diegenen die dat nog niet hadden, gaven we ons visitekaartje nogmaals af. Idi Hofmans soleerde nogmaals in de twee zangdelen Habanera en Je dis que rien ne m'epouvante. Het publiek reageerde enthousiast, zeker na de snelle finale van de Armeense Dansen. Lou Kirkels werd na afloop nog even muzikaal gefeteerd met een Lang zal hij leven.
Na een korte pauze was het de beurt aan de zustervereniging die een week voor het bondsconcours een laatste muzikale test hield. Zij hadden dit concert namelijk als generale repetitie bestempeld. Achtereenvolgens voerden zij uit: Army of the Nile, 3 delen uit The Seven Wonders of the Ancient World en Belkis, Regina di Saba. Dat laatste werk is een geweldige en moeilijke compositie en een uitdaging voor ieder harmonieorkest. De aandacht voor dit concert was natuurlijk ook groot. Ook Aurora sloot af met een Lang zal hij leven. Voorzitter Leon Strikers sloot de geslaagde avond af met een dankwoord en met een succeswens voor de zustervereniging. De nazit, met allerhande evaluaties volgde en ieder ging zijns weegs.


Concert Bergen op Zoom vervallen
[RJ] - 4-10-2006 22:59:08


St. Cecilia zal niet meewerken aan het concert te Bergen op Zoom op zondag 5 november a.s.
Nadere wetenswaardigheden hierover zullen vrijdagavond op de repetitie nader worden toegelicht.


JAC Fietstocht 2006
[MB] - 17-9-2006 22:08:26


Het weer was minder dan voorspeld, maar desalniettemin hielden de deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht het droog. Aanvankelijk waren er wat onbedoelde emigranten naar Belgische zijde, maar na een tweede tochtje over de Maas werd dan toch de bedoelde koers gevolgd. De koffie- en vlaaipauze was gepland bij Aasterberg, echter enkele fietsers misten deze aangename versnapering door verkeerde navigatie. Wij konden ook nog even Jan van Moorsel met eega begroeten, die vorig jaar een rietencursus bij onze vereniging verzorgde en deze dag het brabantse Heeze had verruild voor het mooie Limburg. Na een tochtje met het voetveer bij Ohé en Laak volgde een tweede pauze in Aldeneik. Daarna werd via Heppeneert koers gezet naar het voetveer van Grevenbicht. Tegen 18 uur waren de meeste fietsers teruggekeerd en werd de middag culinair afgesloten met broodje gezond en ragout. Jean-Paul Savelkoul nam de uitreiking van de JAC-trofee voor zijn rekening, die dit jaar ging naar de groep van Nic en Bep Tholen en Frans en Laura Laumen.
Tenslotte nog een verlaat bloemetje voor Laura Laumen en een flesje alcoholisch genot voor Frans Laumen en Hub Renet. Dit vanwege hun inzet als cateraars tijdens het afgelopen JAC-kamp. Wederom een geslaagde Jactiviteit. Het JAC is tevreden! Tot volgend jaar!


Solisten naar kampioenschappen
[RJ] - 12-9-2006 14:41:58


Werd al eerder melding gemaakt van de deelname van Ruby Zelissen en Valerie Savelkoul aan de Finale Limburgse Solisten op zondag 24 september a.s. in het Conservatorium te Maastricht, de tijden zijn nu ook bekend. De dames spelen in de derde divisie om 15.40 uur respectievelijk 16.20 uur. Daarnaast heeft Ruby vanuit de Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM) een uitnodiging gekregen deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen (formeel het Nederlands Kampioenschap solisten blaasmuziek), die op zaterdag 4 november te Weert zullen worden gehouden. Dit kampioenschap is een samenwerking tussen FKM, KNFM en NFCM, de drie landelijke muziekbonden. De loting moet nog geschieden, maar de jury is inmiddels wel bekend: J. Claessens, A. van Dun, F. van Dun en F. Dobbelstein.


Tevreden publiek bij de Platzconcert
[RJ] - 10-9-2006 23:45:37


Tevredenheid bij het publiek, zelfs bewondering, lovende reacties op het programma, veel positieve geluiden bij onze twee platzconcerten op respectievelijk 8 en 10 september.
Vrijdag was het de beurt aan de Mr. Speestraat om als concertlokatie te dienen. Het weer was ons goed gezind bij ons lustrumoptreden en ofschoon het om 20.15 uur nog niet leek op enige toestroom, was om 20.30 uur de omgeving van het parkeerveldje toch goed gevuld. Het was alweer wat vroeger donker. De twee spots kwamen goed van pas en gaven ook een leuke sfeer aan het concert. Het concert was, mede met het oog op onze voorbereiding voor BoZ, een combinatie van Maasgouw en Taptoe, aangevuld met de Beatles (door Jo zelf gedirigeerd) en Funiculi-Funicula. De kleurrijke dansgroep Ritmo Carribueno trad bij twee nummers op (Funiculi-Funicula en Espana Cani) zeker tot vermaak van het publiek. De uitsmijter Honey Boys ging in een ongelooflijk tempo en vormde hiermee het einde van het regulier concert. Thijs Tonnaer daagde het publiek uit om, á la Proms, het orkest al klappend te dwingen de Hornpipe steeds sneller te spelen. Daarmee was de toegift een feit. Een groot applaus was ons deel en voor sommigen waren er nog bloemen. Speaker Hub Renet kweet zich goed van zijn taak. Voor het helemaal te koud werd, konden we opruimen.

Platzconcert te MaastrichtPlatzconcert te Maastricht
Maastricht (foto's: Theo Peereboom)

Zondag speelden we (enigszins verlaat) op het schaduwrijke pleintje aan de Kleine Stokstraat te Maastricht. De danseressen waren nu niet aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer was prachtig en het was druk in Maastricht. Ook hier, naast alle geruisen, een groot en aandachtig publiek, dat enthousiast reageerde op onze muziek. De positieve kritieken waren niet van de lucht en onder de vele toehoorders 'spotten' we toch ook enkele coryfeeën zoals Pierre Kuijpers (ex-KMK en Philips Harmonie) Anton Mikuska (ex-Limburgse Jagers, Marechaussee en Rijkspolitiekapel) en het gezin Tonnaer, maar ook de nodige gezichten uit Beeg en vanuit de Laak. Incidenteel was er meer dan een wasknijper nodig en net als vrijdag soleerde Idi Hofmans in de aria's uit Carmen. Al met al een leuk concert, zelfs beter dan vrijdag (ofschoon de opnames hiervan toch ook heel behoorlijk klinken). Aan het eind van het concert mochten we nog een herdenkingsmedaille namens de organisatie VLAMO (Vlaamse muziekorganisatie) en de LBM/LBT ontvangen.
Twee concerten die naar tevredenheid zijn verlopen. Prima.


De H. Mis op zaterdag 28 oktober a.s
[RJ] - 7-9-2006 19:11:10


Na lang over en weer gediscussieer, veel wikken en wegen etc. is eindelijk een datum bekend voor de H. Mis in de Catharinakerk. In verband met de restauratie wordt het 1 week later. Het past dan ook nog in de voorbereiding voor Bergen op Zoom. NIeuwe en definitieve datum is dus zaterdag 28 oktober om 19.15 uur. Schrijft in en vertelt het verders........


Datum H. Mis staat nog niet vast
[RJ] - 6-9-2006 15:48:09


In tegenstelling tot eerder bericht in het afgelopen week verspreidde Cecielke, is nog niet bekend wanneer we de H. Mis gaan opluisteren. De opties zijn momenteel in oktober in Obbicht of in november in Grevenbicht. Kennelijk was na afspraak met onze ZEH Pastoor Kerkhofs de 21e oktober in Grevenbicht in de agenda niet voor ons beschikbaar, aangezien de restauratiewerkzaamheden tot zeker eind oktober zullen duren. Geef dit door aan de belanghebbenden. We proberen zo spoedig mogelijk een datum te verstrekken.


Impressie JAC-kamp (iets verlaat)
[MB] - 31-8-2006 23:40:17


‘In t zunke, op t fitske’ was de eigenlijke eerste regel van het kamplied 2006. Dit werd helaas veranderd in‘door de raenge, mit de auto’. De goede lezer begrijpt dat het de bedoeling was om op de fiets naar de kamplokatie ‘De Bekerhof’ te Hunsel te rijden. Hiervan moest helaas worden afgezien in verband met de onbestendige weersvooruitzichten. Op donderdag 10 augustus vertrokken we rond 13.00 uur naar Midden-Limburg. De cateringploeg bestaande uit Laura en Frans Laumen, was toen al lang ter plekke om de lunch voor te bereiden.
Nadat iedereen de kamplocatie geïnspecteerd had en zijn slaapplek in orde had gebracht, was het meteen aanschuiven geblazen en terwijl iedereen ‘zien tuutje botterhamme’ leegat, opende Hylke het kamp en werden de deelnemers ingedeeld bij de ‘Cowboys’ of ‘Indianen’. Vervolgens stond meteen het ‘Ren-je-rot’-spel op het programma waarmee de eerste punten gescoord konden worden. In deze quiz onder leiding van Indiaan Stevie ging het om het verzamelen van zoveel mogelijk bierdopjes. Na het Ren-je-rot-spel hadden sommigen toch wel honger gekregen. Toen we binnenkwamen na het spel stond het eten alweer voor ons klaar. LEKKER Macaroni à la Laumen. Na het lekkere eten hadden we even wat vrije tijd. De eerste repetitie stond daarna op het programma. Twee nieuwe stukken gingen we instuderen en natuurlijk was het muziek die bij het thema “cowboys & indianen” paste. Na de repetitie moesten we ons lekker warm aan aankleden voor het avondspel, de sterspeurtocht. Toen alle zes de groepjes weer op de kamplocatie aan waren gekomen werd de eetzaal omgebouwd, voor “de Lama’s”. Om half 1 waren de Lama’s afgelopen en was het programma van de eerste dag achter de rug. Natuurlijk lag niemand meteen in bed, de laatste jongeren werden pas rond half 5 moe.

En nieuwe morgen, een nieuw geluid…..niet alleen bij de heren, maar ook bij de dames was er hier en daar wat gesnurk te ontwaren. Maar dat werd toch wel overstemd door het gekreun en gesteun van degenen die na een wel erg korte nachtrust weer uit hun warme slaapzak moesten kruipen. En in plaats van een behaaglijke hete douche, moesten zij het ook nog eens doen met een ijskoud straaltje. Tja, dan maar een beetje stinken!
Na een lekker ontbijt was het weer tijd voor een repetitie. Onder de klanken van ‘Country en Western’ kwamen ook de eerste dagjeskinderen binnendruppelen. Na de repetitie begaf de meute, nu dus uitgebreid met 14 jonge muzikantjes, zich richting bos voor het kleuren-smokkelspel. Doel was het verzamelen van zoveel mogelijk gekleurde blokjes en het ontwijken van gemene kapers op de kust. Na flink wat geren, door sommigen zo enthousiast dat ze er zelfs schrammen aan overhielden, mocht het blauwe team zich de winnaar noemen.

Na het spel gingen we op de terugtocht naar het kampement van ons. Alwaar we verwelkomd werden door een gedekte tafel met allerlei lekkers. De kookstaf had zich weer, zoals altijd, uitgesloofd in de keuken.
Maar terwijl we ons al smikkelend en smullend door al dat lekkers heen worstelden, wisten en we niet wat er buiten op de loer lag. Donkere gedaanten vormden zich hoog in de lucht om binnen no-time aan te vallen.
Nietsvermoedend werd alles in gereedheid gebracht voor het middagprogramma, de zeskamp, een buitenprogramma. Spullen werden klaargezet, nummers werden opgehangen tot plotseling het noodlot toesloeg, tenminste het noodlot wat betreft programma-onderdelen buiten. Een kwestie van seconden was het dat de donkere gedaanten zorgden voor een heleboel regen. Alles klaargezet, alles weer naar binnen.
Gelukkig waren het een heleboel spellen die ook binnen ten uitvoer konden worden gebracht. Neem bijvoorbeeld het: haal-je-zelf-uit-de-knoop-spel, waarbij twee deelnemers aan elkaar vastzitten en zich los moeten zien te krijgen, of het bouw-je-eigen-wigwam-spel, waarbij de spelers binnen een zo snel mogelijke tijd een wigwam moesten zien op te bouwen.
Onder begeleiding van hun teamleiders wisten de teams de strijd aan te binden met andere teams om ze de zeskamp tot een goed einde te brengen.
Helaas was de aanval van de donkere weergoden mislukt en zijn ze snel daarna weer weggetrokken.
Hierdoor kon de BBQ gelukkig toch doorgaan. Terwijl de worstjes, speklappen en hamburgers lekker gebakken werden door Frans, Hub en Raymond, smikkelden alle kinderen en een 15-tal ouders, welke ons die avond een bezoekje kwamen brengen. Natuurlijk ontbrak het stokbrood en de lekkere zelfgemaakte salade er niet bij.
Na lekker gegeten te hebben werd het JAC verrast door een optreden van alle kinderen. Frans en Laura hebben samen met de kinderen een aantal sketches ingestudeerd.
De nieuwe stijl van het JAC-vergaderen werd op een ludieke manier ten tonele gebracht. Laura, Frans en alle kinderen, BEDANKT hiervoor!
Het kamplied op de klanken van Country Roads mocht natuurlijk niet achterblijven. Vervolgens werden de 2 ingestudeerde muziekstukken door het Jec ten gehore gebracht en tevens was er nog een optreden van Michelle en Anne.
Aan het einde van het avondprogramma werden de zelfgemaakte indianentooien gepresenteerd door alle groepen met hun teamleider. Hierna werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt! Ook deze avond waren de kinderen niet moe te krijgen en lagen de laatste weer tegen 4 uur in bed.

Zaterdagmorgen stond iedereen uiteraard weer topfit aan het ontbijt. Nouja, ontbijt is misschien niet helemaal het juiste woord. Laura en Frans zorgden namelijk voor een heus Engels 4-sterren ontbijt, met echte speklappen en gebakken eieren voor iedereen. Nadat iedereen voor de zoveelste maal zijn of haar buikje rond had gegeten, was het tijd om de spullen te gaan pakken. Vervolgens werd de kennis, het vernuft en het uithoudingsvermogen van de cowboys en indianen nogmaals getest in wat alweer het laatste spel zou zijn van het kamp 2006. De indianen streden voor het laatst tegen de cowboys en de laatste ranja werd door allen genuttigd. Ten slotte werd alles netjes gepoetst en toen de rijouders arriveerden keerde het bonte gezelschap dan toch weer huiswaarts.

Dit was een doorgeefartikel met een bijdrage van alle JAC-leden

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275