Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Agenda 2006; persbericht
[RJ] - 20-6-2006 8:09:38


Laatste loodjes

Zaterdag 17 juni organiseerde het JAC als Jeugd Activiteiten Commissie van St. Cecilia een geslaagde bowlingmiddag in Stardust te Sittard. Een dertigtal jeugdige Cecilianen waren aanwezig om de kegels middels diverse uiteenlopende werpstijlen omver te gooien. Het was een leuke middag die met een ‘frietje met’ werd afgesloten. De meest in het oog springende deelnemer was Ton jr. Kerkhoffs, die dan ook de JAC-trofee in ontvangst mocht nemen.

Zaterdag 24 juni a.s. zal Harmonie St. Cecilia deelnemen aan de Taptoe Born te Holtum.
Als laatste korps zal men een muzikaal programma met als rode draad ‘Spanje’ ten gehore brengen. De toeschouwers kunnen dan de wereldberoemde pasodobles Espana Cani en Valencia horen. Verder is gekozen voor een statige Spaanse opening met Luisa Martin. Dit werk wordt vaak gespeeld bij de intocht van de bandas in de Arena van Valencia bij gelegenheid van het grote muziekconcours (Certamen de Bandas). Lopen de Spaanse orkesten bijna uitsluitend rechtdoor, St. Cecilia heeft natuurlijk weer enkele leuke figuren ter beschikking. Met een knipoog naar de roemruchte voormalige kapel van St. Cecilia, de Dreesjbub’n, zal tenslotte Spaniens Gitarren worden uitgevoerd.
Zondag 25 juni zijn zowel het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) als het KME Cécile present bij het tweede Beegter Straat Festival. Het KME speelt Peter en de Wolf, in de Protestantse Kerk en het JEC zal voorafgaande aan de opening van het BSF een concert geven.

Na een druk seizoen is dan op vrijdag 30 juni de traditionele afsluitende barbecue in ‘Oos Hoes’. De Cecilia-familie kan vanaf 20.30 uur aanschuiven voor diverse variaties vlees, salades en sauzen. Gelet op de voorgaande jaren belooft dit weer een prima seizoensafsluiting te worden.


Het nieuwe seizoen

Na de welverdiende vakantie mogen de Cecilianen weer direct aan de geweren. Het JAC gaat op kamp (10 t/m 12 augustus) en op 13 augustus (ook nog in de vakantie) is het korps present bij het bondsschuttersfeest dat georganiseerd wordt door de Broederschap van het Heilig Kruis.
Het orkest begint dan vanaf 18 augustus de voorbereiding voor de platzconcerten te Grevenbicht (8 september) en op de Dag van de Blaasmuziek te Maastricht (10 september). Verdere aandachtspunten in het najaar zijn natuurlijk het Gezamenlijk Concert op 8 oktober en bovendien wordt momenteel onderzocht of en hoe St. Cecilia zal ingaan op een eervolle uitnodiging op 5 november a.s. een concert te verzorgen te Bergen op Zoom. Daar zal dan samen met een koor en solisten een uitvoering gegeven worden, waarbij naar alle waarschijnlijkheid de Ambassadeur van Hongarije en de Commissaris van de Koningin te Noord-Brabant aanwezig zullen zijn. Gaat dit optreden door, dan zal de H. Mis voor de levende en overleden Cecilianen op een andere datum plaatsvinden.

Het Jeugd Ensemble Cecilia heeft verder het voornemen deel te nemen aan de Jeugd Proms te Heerlen en wel op 26 november en de drumband zal zich vanaf de hervatting gaan richten op de deelname aan het bondsconcours in 2007. Het jeugdige gezelschap (in 2007 reeds 55 jaar oud) is na de periode van 5 jaar weer verplicht in de hoogste divisie haar kunnen te tonen.


Twee maal Zeer Goed
[RS] - 12-6-2006 8:40:20


Tijdens het Maasgouwtoernooi te Berg aan de Maas werden zowel harmonieorkest als drumband zeer goed beoordeeld. Op zaterdagavond speelde het harmonieorkest als vierde en het concert was erg mooi, misschien wel wat hard (enthousiasme en akoestiek) en de aanwezigen waren vol lof. Gehoord werden opmerkingen als ‘als je na Cecilia moet spelen dan is er geen eer meer te behalen..., ...het was een uitvoering met kl…ten.. en ….een optimaal orkest.’ Ook zangeres Idi Hofmans was goed in vorm en het logische gevolg was dus het predikaat Zeer Goed. Dit werd in de nazit in Oos Hoes nog besproken en op gedronken. Onze drumband deed traditiegetrouw dit resultaat nog eens dunnetjes over op de zondagmiddag, nog voor de voetbalwedstrijd, dus in ieder geval ook nog met een volle zaal. Noblesse oblige, zeggen we maar. Proficiat aan alle muzikanten, het waren mooie uitvoeringen en daar gaat het om. Overigens behaalde John Maassen met al zijn drumbands (4) het hoogste predikaat, waarvoor hulde. (RJ)

De uitslagen van de orkesten:
Zeer Goed: Holtum, Einighausen, Obbicht, St. Cecilia
Goed: Dieteren, Roosteren, Berg a.d. Maas, Buchten, Limbricht
Ruim Voldoende: Nieuwstadt, Born, Aurora
(Guttecoven buiten mededinging)

De uitslagen van de drumbands:
Zeer Goed: Holtum, Einighausen, Obbicht, Born, Limbricht, St. Cecilia
Goed: Dieteren, Roosteren, Nieuwstadt, Aurora
Ruim Voldoende: Buchten


Afwijkende opening Pinksterkermis
[RJ] - 5-6-2006 14:00:45


Zaterdagavond waren we gebruikelijk (overigens best goed qua opkomst) op de been voor de opening van de Pinksterkermis. Traditioneel, maar met een ander tintje. Aangezien de Dorpsraad in overleg met de gemeente Sittard -Geleen had aangegeven een nieuwe impuls te willen geven aan de Beegter Pènkskirmes, waren wij verzocht de opening muzikaal cachet te geven. Het kermisterrein was dit jaar groter en de kermis was uitgebreid met enkele attracties, maar ook met straatcafé en terras. Verder stond een grote podiumwagen geposteerd voor het oude gemeentehuis. Na de rondgang, met dit jaar een stop bij Ron en Astrid, keerden wij terug naar, maar ook vóór het gemeenschapshuis. Het was niet helemaal duidelijk waar men ons wenste voor de serenade, dus werd gekeerd en richting het terras gelopen. Na een openingswoord door Ton Kitzen, werd de kermis geopend. Bij deze gelegenheid ‘gooiden wij er een enthousiaste Beatles on Parade in’. Namens de gemeente nam wethouder Pieter Meekels de honneurs waar en hij onderstreepte in zijn openingswoord de inzet voor de leefbaarheid in de kernen, die overigens in Beeg als hoogste wordt ervaren.


Buffetverzorging 27 mei Limbricht af
[RJ] - 26-5-2006 11:16:23


De buffetverzorging voor het concours hippique te Limbricht is afgelast. Het oud-papier ophalen gaat wel gewoon door. Wellicht dat daar nog enkele mensen kunnen meedoen.


17e voorjaarsmarkt gezelligheid alom
[MB] - 25-5-2006 13:45:22


De echte evaluatie moet nog plaatsvinden, maar toch willen we al iets kwijt over onze 17e voorjaarsmarkt.

Zoals gewoonlijk was het voor de marktcommissie de laatste weken voor het evenement weer flink stressen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. De reclameborden stonden er weer goed bij en over het aantal ingeschreven standhouders was absoluut niet te klagen. Het draaiboek was nog eens nagelopen en het bleek dat alles volgens plan verliep. De laatste dagen voor de Markt werd het weerbericht angstvallig in de gaten gehouden, maar gelukkig was het weer ons goed gezind.

Op zaterdag 6 mei werd de feesttent binnen anderhalf uur opgericht met de hulp van zo’n 18 man. Nee, niet alleen mannen dit jaar, ook Nicole Demas stak hierbij de handen uit haar mouwen.

Zondagochtend 7 mei waren de eerste medewerkers maar liefst om 05.00 uur in de weer met het plaatsen van de marktkramen (meer dan 250 standplaatsen!). Vanaf 06.00 uur melden zich de eerste standhouders bij de inschrijfwagen, die de laatste jaren traditioneel bemand wordt door Hub Renet en Wil Lemmens. De technische commissie plaatste de afzettingen en verzorgde de stroomvoorziening en geluidsinstallatie op het Dr. Duijsenslaan plantsoen.

Stipt om 07.00 uur werd het marktparcours geopend voor de standhouders en binnen 3 uren waren zo goed als alle standplaatsen gevuld. Jacqueline was druk in de weer met de laatste wijzigingen van standplaatsen, André gaf de laatste instructies aan de entreebemanning en de Markt was gereed voor publiek.

De familie Vola voorzag al van ’s morgens vroeg de bezoekers en ook menig standhouder van een hapje en een drankje en ’s middags was het een drukte van belang achter de tap, waar Jack menig zweetdruppeltje liet.

Rond de middag was de marktcommissie in zijn nopjes over het verloop van de markt. De standhouders waren van een kopje koffie voorzien door Jos en Jacqueline en de geluiden over de organisatie van de markt waren positief. Ook de bezoekers waren tevreden over de veelzijdigheid en met name de gezelligheid die de Voorjaarsmarkt uitstraalde. Uiteraard was iedereen tevreden over het heerlijke zonnetje.
Rond het middaguur werden we getrakteerd op een concert van het Jeugd Ensemble Cécile.
De bungee-trampoline was een echte hit. Hier was het met name in de middag aansluiten in de wachtrij.

Aan het einde van de middag gingen de standhouders langzaam huiswaarts en werd begonnen met de opruimwerkzaamheden. Ook hier maakten vele handen licht werk en rond 20.00 uur, toen de veegwagen zijn rondjes had gemaakt, zag het marktparcours weer piekfijn uit.
Op het terras van Jos en Fien was het daarna weer goed toeven. In een gezellige sfeer werd hier met een hapje en een drankje terug gekeken op een zeer geslaagde dag.

Bij deze namens de marktcommissie nog dank aan alle medewerkers en met name ook aan de verschillende omwonenden die ons geholpen hebben met water- en stroomvoorziening.

Theo Pernot en Jos Jacobs


Drumband succesvol te Obbicht
[RJ] - 23-5-2006 10:02:07


Onze drumband heeft afgelopen zondag tijdens het 4e drumbandtournooi van harmonie Concordia Obbicht bijzonder goed gepresteerd. Naar eigen zeggen onverwacht, werden twee eerste prijzen in de wacht gesleept, namelijk de eerste prijs in de eredivisie en de tambour-maitreprijs. Een zeer succesvolle deelname dus en een proficiat is op zijn plaats.
Later meer details......


Peter en de Wolf te Roermond
[MB] - 1-5-2006 22:52:16


Afgelopen dinsdag 25 april trad KME Cécile op in de PABO van Roermond. Het muzikale sprookje 'Peter en de Wolf' werd ten gehore gebracht voor basisschoolleerlingen en leerkrachten in opleiding.
Muzikanten waren: Riny (fluit, vogel) en André van den Bergh (hoorn, wolf), Sandra Sillen (hobo, eend), Rick Maassen (slagwerk, jagers), Marc Bongers (basklarinet, opa) en Jo Savelkoul (klarinet, kat en ensembleleider). Nu mist u nog Peter, die gespeeld werd door een combinatie van instrumenten en natuurlijk de vertelster, Petra Bongers.
Het concert werd enthousiast ontvangen, waarbij de eend als favoriet naar huis ging. Een tweede geslaagde uitvoering, die wellicht een vervolg krijgt tijdens het Beegter Straatfestival. De penningmeester is ook blij. Het is wel te hopen dat het geen geldwolf is.....


Lintjes in Beeg en Oranjeconcert
[RJ] - 30-4-2006 11:10:41


Het heeft Hare Majesteit behaagd in Beeg twee lintjes toe te kennen aan respectievelijk Lieke Janssen en Laura Laumen. Beide dames hebben de afgelopen jaren hun sporen verdiend in verenigings- en welzijnswerk. Jo Janssen is erelid van onze vereniging en als zodanig Lieke eveneens (omdat we uitgaan van partner-erelidmaatschap). Laura staat toch een stuk dichter bij St. Cecilia, vanwege haar ondersteuning bij het damescomité (bv. Speculaasactie) en vanwege haar inzet bij het jaarlijkse JAC-kamp. De vereniging feliciteert hun van harte en heeft reeds een bloemetje in een bon laten bezorgen. Bovendien waren ze eregasten op ons Oranjeconcert, dat heel redelijk werd verzorgd. Een varierend programma, dat richting Maasgouw nu nog enige fine-tuning behoeft. Het concert begon overigens met een indrukwekkende minuut stilte voor Hub Smeets. Een compliment aan de zonen en kleinzonen dat zij deel hebben genomen aan het concert.


Hub Smeets overleden
[RJ] - 26-4-2006 13:29:32


Hub SmeetsMet verslagenheid hebben we hedenochtend 26 april kennis genomen van het feit dat afgelopen nacht Hub Smeets, bestuurslid van verdiensten van St. Cecilia, in de leeftijd van 85 jaar is overleden. Hub was 71 jaar lid van onze vereniging. In vroegere jaren was hij vooral actief als vaandeldrager en materiaalverzorger. Bovendien maakte hij deel uit van de roemruchte oud-papierploeg tezamen met o.a. Chrit Tholen en wijlen Drees Vonken en Hub Renet. Zo lang het ging was hij begaan met het wel en wee van de vereniging.
Natuurlijk kreeg hij veel informatie van zijn zoons Theo en Hermie en de kleinzoons Roland en Han, die allen actief deel uitmaken van onze Harmonie (kleinzoon Maurice was enige tijd actief in de drumband).
Tijdens het jubileumfeest in 1985 werd Hub voor zijn verdiensten Koninklijk Onderscheiden en voor zijn 70-jarig lidmaatschap werd hij vorig jaar tijdens het jubileumfeest nog onderscheiden met de gouden speld met 2 zirconia's en kroontje. Dat hij moge rusten in vrede. Wij wensen echtgenote Thea en de gehele familie Smeets veel sterkte toe. St. Cecilia zal gepast afscheid nemen.


Uitslagen TST en toernooi Bleijerhei
[RJ] - 25-4-2006 18:48:02


Afgelopen zondag 17 april vond het 23e TST plaats. Dit jaar werd het toernooi georganiseerd door onze collega’s uit Ohé en Laak. Van onze vereniging namen er 10 solisten deel. Er mag weer van mooie resultaten worden gesproken.

Bas vd Bergh, jeugddivisie 49,5 punt
Robin Koevoets, jeugddivisie 47 punt
Michelle Poulissen, 5e divisie 43,5 punt
Dominique Savelkoul, 4e divisie 47,5 punt
Ellen Janssen, Celine Hoedemakers, Milou Geerling, 4e divisie 47 punt
Paul Janssen, 4e divisie 47 punt
Stephan Kitzen, 4e divisie 47,5 punt
Dana Salden, 4e divisie 47,5 punt

Allen proficiat met deze behaalde resultaten !!!

Eveneens vond er die dag ook het solistentoernooi van de LBM plaats te Bleijerheid. Hieraan namen Valerie Savelkoul en Ruby Zelissen deel.
De beide dames krijgen er geen genoeg van want ze waren ook al in Horn, Hulsberg en Buchten. Ze behaalden de volgende prachtige resultaten:

Valerie, 91 punt in 2e divisie
Ruby, 92,5 punt in 3e divisie

Proficiat dames!! (tekst met dank aan Hylke de Witte)


Oranjeconcert 29 april 20.30 uur
[RJ] - 21-4-2006 14:22:15


Zaterdag 29 april a.s. zal ons orkest het Oranjeconcert opluisteren. Uitgevoerd worden de werken zoals in het Paasconcert te Obbicht (March uit Jazz Suite, Carmen, Armenian Dances I, Honey Boys on Parade) alsmede de Fantasia on British Seasongs en natuurlijk het Wilhelmus. Een gevarieerd programma dat alleszins de moeite waard is.
De gedecoreerde Cecilianen wordt verzocht, conform de draaginstructies van het Koninklijk Huis, de betreffende versierselen groot te dragen.


Paasconcert overtreft verwachtingen
[RJ] - 19-4-2006 15:39:59


Het Paasconcert op Paasmaandag 17 april j.l. overtrof toch wel de verwachtingen. Gelet op de voorbereiding, die toch ook met een late programmakeuze en enige 'spanning' gepaard ging, was het concert heel aardig. Er werd redelijk geconcentreerd gemusiceerd, we waren weer eens bij de les. De reacties van alle betrokkenen waren positief en dat geeft 'den burger' moed voor de komende concerten en het in Berg georganiseerde Maasgouwtoernooi (tijd van concerteren aldaar is overigens 20.00 uur). Hoe zag de ochtend er uit? Obbicht opende hun muzikale seizoen in eigen huis met Youth Dance van Shostakovich, Yiddish Dances van Gorb, Gaelforc (Graham), Granada (Lara) en Emblem of Unity (Richards). St. Cecilia speelde de March uit de tweede Jazz Suite (eveneens Shostakovich) een Suite uit Carmen van Bizet (7 delen van drie verschillende arrangeurs) met medewerking van de geweldige sopraan Idi Hofmans, de Armeense Dansen I van Alfred Reed en tenslotte de Honey Boys on Parade-uitsmijter (Cupero). De toeschouwers wisten e.e.a. zeker te waarderen en na enige gekleurde elliptoïde met cholesterol (vrij naar Ir. M.B.) keerde men tevreden huiswaarts.


Solistensuccessen te Buchten en Horn
[RJ] - 12-4-2006 19:34:36


Zondag 9 april 2006 namen een 9-tal leerlingen van onze harmonie deel aan het Solistentoernooi te Buchten. Er mag weer van mooie resultaten worden gesproken.
Floor Lassche: jeugddivisie, 83
Bas van de Bergh: jeugddivisie, 83
Fleur Zelissen: jeugddivisie, 82
Janneke Lassche: jeugddivisie, 80
Ellen Janssen: 4e divisie, 82
Paul Janssen: 4e divisie, 83,5
Sanne Lemmens: 3e divisie, 80
Ruby Zelissen : 3e divisie, 90
Valerie Savelkoul: 2e divisie, 83

Ruby Zelissen en Valerie Savelkoul namen een week eerder ook deel aan het solistentournooi te Horn en aldaar behaalden zij respectievelijk 90 en 85 punten in de derde en de tweede divisie.

Alle proficiat met deze behaalde resultaten !!!


Concerten harmonieorkest komen er aa
[RJ] - 10-4-2006 8:29:50


Het harmonieorkest zal de komende periode een aantal concerten in onze contreien geven, te weten op 17 april te Obbicht (Paasconcert), 29 april te Grevenbicht (Oranjeconcert) en 13 mei te Berg aan de Maas (Trioconcert).
De dames en heren muzikanten hebben inmiddels onder leiding van dirigent Thijs Tonnaer het programma in de grondverf gezet. De basis wordt gevormd door het programma dat ook voor het Maasgouwtournooi (10 juni) wordt voorbereid. Op de lessenaar liggen de March uit de Jazz Suite (Shostakovich), de befaamde Armenian Dances Part One (Reed) en een Suite uit de opera Carmen (Bizet). Deze laatste bestaat uit 7 delen, waarvan er twee worden uitgevoerd met medewerking van de Belgische sopraan Idi Hofmans. Het past in de traditie dat het harmonieorkest regelmatig haar uitvoeringen in samenwerking met een vocale of instrumentale solist(e) verzorgt.
In Obbicht zal daarnaast het werk Honey Boys on Parade worden toegevoegd en te Grevenbicht zal bovendien ook de Fantasia on British Seasongs (het succeswerk van het Nieuwjaarsconcert) worden uitgevoerd.
Jazzy muziek, Armeense volksdansen, Spaanse klanken en Britse traditionals.......Alleszins de moeite waard!


Spooktocht geslaagd
[RJ] - 3-4-2006 10:58:22


Het JAC organiseerde afgelopen zaterdag 1 april (en dit was zeker geen grap) de traditionele spooktocht in en om het Beegse. Het weer was gelukkig toch nog goed en de maan gaf ook niet al te veel licht. Vele figuranten zorgden voor vele uiteenlopende (van haren rechtop tot de slappe lach) indrukken. Eedaflegging, rovers, witte wieven, executies etc. Het was er allemaal. Ook het voelen aan varkenskoppen en koeieogen sprak tot verbeelding. De climax was zonder twijfel toch op het grasveldje aan de H. Kruiskapel, waar indrukwekkend en in stijl afscheid genomen werd van de laatste Bokkenrijder. Na afloop smaakten de soep en de broodjes goed. Hilariteit alom toen de kist in optocht richting Oos Hoes werd gedragen, met een tussenstop bij Ron en Astrid in het café. Een korte plechtigheid in Oos Hoes werd afgesloten met een spontaan 'Bokkeriejers Alaaf....'
Alle Jaccers, medewerkers en deelnemers van harte bedankt en tot een volgende memorabele avond....

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275