Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Halfvastenstoet Maaseik
[RS] - 27-3-2006 9:06:08


Was het vorige week nog goed koud, afgelopen zondag was het lekker warm. Al zouden we de digitale thermometers als uithangborden maar niet moeten geloven, deze gaven nl een zomerse temperatuur van 23 graden aan. Met nummer 8 liepen we vooraan in de stoet. Het was druk in Maaseik, erg druk. Veel toeschouwers hebben ons korps voorbij zien trekken, met in de laatste rij maar liefst 3 sousafoons !!


Halfvastenstoet Maasmechelen
[MB] - 20-3-2006 10:32:16


In een frisse winterkou met af en toe een aangenaam zonnetje gaf St. Cecilia acte-de-présence bij de jaarlijkse Halfvastenstoet van CV de Zavelzekskes te Maasmechelen. Onder nummer 20 schoven we om half drie de stoet binnen om rond kwart voor vijf weer bij het beginpunt aan te komen. Onderweg af en toe een opstopping en aan het einde weer het bekende kop-snijdt-staart fenomeen. Dit gaf ons wel de gelegenheid om even in het zonnetje te zitten.
Wordt vervolgd in Maaseik op zondag 26 maart.


Algemene Ledenvergadering
[RJ] - 13-3-2006 8:05:40


Zondag 12 maart jl. werd onze 105e Algemene Ledenvergadering gehouden. Dit 'statutair verplichte nummer' werd goed bezocht en kende een vlot verloop. Geheel onopvallend was het toch al 01.30 uur geworden toen voorzitter Leon Strikers eenieder bedankte voor aanwezigheid en inbreng. Tijdens de vergadering werd zoals gebruikelijk stil gestaan bij de overleden Cecilianen in 2005 en begin 2006, alle jaaroverzichten, de financiële situatie van de vereniging (de rekening 2005 en de begroting 2006), het jaarprogramma 2006 en de bestuursmutaties. John Smeets trad toe tot het bestuur en voorzitter Leon Strikers werd herkozen voor een volgende periode. Diverse andere huishoudelijke zaken kwamen aan de orde. Het sobere beleid van de afgelopen jaren en de financiële activiteiten zorgen voor goede resultaten en dus zal dit worden voortgezet. 6 jubilarissen traden voor het voetlicht vanwege hun 10-jarig lidmaatschap en 1 jubilaris voor 25 jaar trouwe dienst. Erevoorzitter en erebestuurslid van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, Arnold Maassen, speldde geroutineerd de versierselen op. Een speciaal bloemetje was er voor Tilly Vola-Stoffels o.a. voor de vele werkzaamheden van de afgelopen periode betreffende de nieuwe uniformenlogo's en de nieuwe stropdassen. Vanuit het erebestuur werd aangekondigd dat er gewerkt gaat worden aan een fotoboek over meer dan 100 jaar St. Cecilia. Diegene die nog foto's en/of artikelen en knipsels heeft, kan deze aanleveren. Uiteraard worden ze terug bezorgd.


Goed figuur
[RJ] - 1-3-2006 10:30:43


Ons korps kwam tijdens de vasteloavend twee keer in actie. Allereerst in de optocht te Sittard. De laatste keer was Cel Huiveneers gastheer voor ons. Hij gaat stoppen, maar zonder tegenbericht blijft het café wel onze verzamelplaats. Als nummer 12 moesten we wel nog lang op de opstelplaats wachten, maar na een rare sneeuwbui ging het geheel toch van start. De opkomst was goed zoals vanouds. Als één van de grootste muziekgezelschappen van de grote optocht sloegen we een goed figuur. De aubade op de Rijksweg, voor ons oudste lid Sjors Hoofwijk (94), werd zeer op prijs gesteld. Maandag gingen we, iets bonter en ook nog iets groter van samenstelling, op herhaling in Beeg en ook daar was sprake van een goed figuur. Het precieze aantal muzikanten, bestuur en vaandeldragers is nog niet bekend. Het waren er zoveel dat vanuit het bestuur wel zeker 4 keer geteld is.....


Gabriel-repetitie
[RJ] - 18-2-2006 12:11:57


De repetitie voorafgaande aan het Gabriëlbal is, conform afspraak, vrijdag 24 februari van 19.30 ot 21.30 uur. Gaarne tijdig beginnen.


Sousafoons voor harmonieorkest + ser
[RJ] - 18-2-2006 12:10:41


Ten behoeve van de continuiteit in het basregister in de optochten, is onlangs gekozen voor het aanschaffen van sousafoons. Qua gewicht en draagcomfort moet dit een verbetering zijn. Inmiddels was via onze Ambassadeur Jos Jacobs het traject op alle fronten dusdanig ver gevorderd dat afgelopen vrijdag 17 februari op de repetitie het harmonieorkest verrast kon worden met twee mooie sousafoons, voorzien van onze tekst (mooie extra reclame). Het 'blaoze, blaoze....' was niet van de lucht. De spelers, Noël Tholen en Rob Hermans, draaien inmiddels met hun nieuwe aanwinsten vol op proef. Afhankelijk van de activiteiten 'op straat' zullen de instrumenten nog mogelijk een fine tuning ondergaan. Op de Prinsenreceptie was de officiële vuurdoop.

De harmonie heeft een serenade met zang gebracht aan de hoogwaardigheidsbekleders van de Beegter Vastelaovend 2006 en in het bijzonder aan prinses Lizzy, lid van onze drumband, en aan de oud-leden Sjrom Kriens (bombardon) en Math Voncken (alt-saxofoon).


Afhalen jassen met nieuw logo
[RS] - 11-2-2006 17:08:03


De jassen voorzien van het nieuwe logo kunnen volgende week vrijdag 17-02-06 tussen 19.30 en 20.00 uur opgehaald worden bij gemeenschapshuis "Oos Hoes".


Repetitie in basisschool Pastoor Fra
[RS] - 30-1-2006 18:16:45


Aanstaande vrijdag zal de repetitie plaats vinden in de aula van basisschool Pastoor Franck. Dit ivm de "Beegter Aovende" in gemeenschapshuis Oos Hoes.


Concours Hippique
[HS] - 22-1-2006 20:15:52


Donderdag 25 mei (hemelvaartsdag) en zaterdag 27 mei is weer het concours Hippique in Limbricht. Hiervoor is weer dringend hulp nodig. Graag zouden we een beroep op jullie willen doen om een van deze dagen te helpen.

Indien je in de gelegenheid bent, kun je je aanmelden bij Daniëlle Nelissen (email: vicnelissen@wanadoo.nl).

De tijden: 10.00 - 14.30 en 14.30 - 19.00. Zaterdag zal de eindtijd rond 17.00 uur zijn. Afwijkende tijden zijn uiteraard mogelijk!

Namens het Damescomité,
alvast bedankt!


Mooie resultaten voor drumbandsolist
[HS] - 21-1-2006 17:56:13


John begeleidt Jort
Onderstaande solisten namen deel aan het Federatief Solistenconcours te Dieteren op zaterdag 21 januari 2006. Ze haalden de volgende resultaten:

Jort Lemmens, jeugddivisie, 82 punten, 1e prijs
Mark Salden, 5e divisie, 82 punten, 1e prijs
Niels Kirkels, 4e divisie, 85 punten, 1e prijs met promotie en gerechtigd deel te nemen aan de Limburgse Kampioenschappen
Dirk van Cleef, 4e divisie, 83 punten, 1e prijs
Omar Habets, 4e divisie, 77 punten, 2e prijs
Michael Theelen, 3e divisie, 82 punten, 1e prijs

Jongens proficiat met deze mooie resultaten!


Beluister nu de nieuwe geluidsfragme
[RS] - 19-1-2006 20:04:42


In de luisterhoek kunt u diverse opnames beluisteren van ons nieuwjaarsconcert. Let wel op dat enkele muziekbestanden erg groot zijn. Een breedband-internetverbinding is gewenst.
Dank aan Marc Bongers voor opnames en bewerking.


Prinselijke hoogheden
[RS] - 15-1-2006 10:08:01


Gisteravond werd in een bomvolle Zawpensetempel het prinsepaar van 2006 uitgeroepen. Dit jaar regeren Prins Arno 1 en zijn Prinses Lizzie over het Zawpenseriek. Lizzie Maassen is actief lid bij onze vereniging, ze speelt percussie bij de drumband en ze is momenteel ook nog bezig om saxofoon te leren spelen.
Als seniorenpaar werd Jerome Kriens en Liesel de Vries uitgeroepen. Als iërezawpens mocht Math Vonken het podium betreden.

We wensen alle hoogwaardigheden een fantastisch vastelaovessezoen !


2006 prima geopend
[RJ] - 9-1-2006 11:47:57


Middels een mini-feestweekend heeft onze vereniging het jaar 2006 muzikaal prima geopend. Na de oliebollen op de repetities werd op zaterdagavond een Grease-party (muziek uit vnl. de jaren tachtig) met DJ S.TV georganiseerd. Het was best gezellig druk, niet overdreven, maar wel leuk. De muziek was goed en er werden zelfs mensen waargenomen die voor de gelegenheid gekleed waren (leren jasjes, lange bakkebaarden, ‘grease- en grieshaar’, mooie jurken). Al met al niet verkeerd. Zondagmiddag was de derde bijeenkomst van de Club van Honderd en de (bestuurs-)leden van verdiensten. Onder het genot van een hapje (met dank aan 'R&S-catering') en een glas champagne werd stil gestaan bij de structuur van de vereniging en o.a. terug gekeken naar 2005 met een fotooverzicht en een vooruitblik gegeven op 2006. Ook het JAC presenteerde zich als geleding met een kort overzicht van activiteiten etc. Aansluitend volgde het 13e concert in successie. Bij het concert van de drumband werd de nieuwe marimba in gebruik genomen. Bouwer Frans Verschuren en eega Monique waren natuurlijk bij de overdracht van dit prachtige instrument aan de vereniging. Een fantastische geste. Frans ontving als dank uit handen van de voorzitter een couvert met inhoud en een uitgebreide set stokken voor het instrument. De bloemen waren voor steun en toeverlaat Monique. In het werk ‘De Helde van Velde’ werd de marimba nog eens uitvoerig bespeeld. In het laatste deel ervan werd bovendien de gewaardeerde medewerking verleend door het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia uit Grevenbicht. Een mooi optreden.
Na de pauze trad het harmonieorkest op. Een mix van Britse en Weense werken werd uitgevoerd en met name de participatie van de volle zaal in de Hornpipe was geweldig. Met dank aan sponsor Ivo Linssen was onder iedere stoel een fluitje geplakt. Het optreden werd onderbroken door een gastoptreden van twee artiesten uit Bayern; Franz Beckenhauer en Fritz Fellenschläger. De chaos was compleet maar toch werd gezamenlijk de mars Schloß Horneburg uitgevoerd. De tenor Jules Peters uit Buchten zong voortreffelijk in de aria Dein ist mein ganzes Herz. Een optreden dat door de zaal zeer werd gewaardeerd.
In feite gold dat voor de gehele concertmiddag, een staande ovatie was dan ook een feit, zeker nadat de Hornpipe nog eens dunnetjes, inclusief toeters, werd overgedaan. Terugblikkend is het een prima weekend geweest.


JACschaatsen weer toppie
[RJ] - 9-1-2006 10:44:01


Het traditionele oudejaarsschaatsen vond plaats op 29 december jongstleden op schaatsbaan ''de Wintertuin'' in Maaseik.
Jong en oud (en iedereen daartussen in) vermaakte zich uitstekend op sportieve danwel 'horecatieve' wijze. Na ruim twee uur schaatspret werd iedereen verzorgd de ijzers weer te vervangen door schoenen en Beegwaarts te gaan. In Oos Hoes was er tenslotte de afsluiting met broodje knakworst en warme chocomel. De JAC-trofee werd uitgereikt aan de jongste deelnemers: Thimo van Issum en Merel van Daal. Proficiat!


Geslaagde, gezellige Kerst-in
[RJ] - 18-12-2005 20:17:28


In Oos Hoes vond zondagmiddag 18 december, na afloop van het Kerstconcert in de Catharinakerk de traditionele Kerst-In plaats. Het Damescomité had, met een aantal welkome handen, wederom voor een sfeervol ingerichte zaal gezorgd. Vanaf 16.00 uur druppelden de gasten binnen en rond 16.30 uur kon voorzitter Leon Strikers een grote groep aanwezigen toespreken. Traditioneel werd de inwendige mens versterkt met saucijzenbroodjes, en bladerdeeghapjes met andere vullingen, kerstbrood en bovendien werden door de jarige Theo Smeets bijna 300 wafels ter beschikking gesteld. Ook de Glühwein was aanwezig en voor de jongsten de chocomel.
Het JEC speelde een aantal leuke nummers en werd door het Damescomité verrast met nieuwe donkerblauwe truien. Een prachtig gebaar van de dames. Diana Maassen overhandigde symbolisch het eerste exemplaar aan een zichtbaar verraste dirigent. Eén van de andere hoogtepunten was toch wel de Glissando Race, een wedstrijd tussen Sander Janssen en Etienne Savelkoul. Een sportieve nek-aan-nek-race tussen beide jeugdige trombonisten (met eigen verzorgingsteam) in een werkje geschreven door JEC-dirigent Hermie Smeets, die uiteindelijk ex-aequo eindigde. Door voorzitter Leon Strikers en ambassadeur Jos Jacobs werden twee nieuwe trombones ten tonele gehaald en de beide matadoren mochten deze ontvangen. Samen speelden ze op hun nieuwe instrumenten het glissandowerkje nog een keer en de zaal was dolenthousiast. Jos loste hiermee een in Minderlittgen gedane belofte in, waarvoor veel dank. De inmiddels ook traditionele loterij leidde tot veel waardering en afkeuring bij diverse prijswinnaars of diegenen die niets wonnen. Tegen 19.45 uur werd de officiële viering afgesloten. Damescomité wederom bedankt.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275