Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Ger Theelen Maasgouwvoorzitter
[RJ] - 16-12-2005 13:10:18


Muziekfederatie De Maasgouw in het Land van Swentibold heeft onlangs een nieuwe voorzitter gekozen in de persoon van Ger Theelen (56) uit Grevenbicht. Ook Harry Koolen uit Buchten trad toe tot het federatiebestuur, waarin Frans Houben uit Holtum en Jan Schmeitz uit Dieteren al langer zitting hebben. Het bestuur is nog op zoek naar een vertegenwoordiger uit de drumbandwereld. Ook dient het secretariaat opnieuw bemand te worden wegens het terugtreden van Louis Heylighen uit Einighausen. Volgend jaar zal het 42ste tournooi op 10 en 11 juni plaatsvinden in de nieuwe accommodatie te Berg aan de Maas en ligt de organisatie in handen van Harmonie St.Joseph aldaar. De jurering is dan in handen van Alex Schillings (HaFa) en André Willems (drumbands). Overigens heeft het federatiebestuur afgesproken dat de drumband podium optredens méér cachet zullen krijgen. Verder zullen de door orkesten en drumbands uit te voeren werken door de speaker toegelicht worden.

De nieuwe Maasgouwvoorzitter Ger Theelen is voor ons geen onbekende. Hij volgt Arnold Maassen op die gedurende bijna 35 jaar op voorbeeldige wijze leiding heeft gegeven aan de federatie en in juni van dit jaar aftrad. Uit handen van burgemeester Dijkstra mocht de scheidende preses toen de Speld van Verdiensten met bijbehorende Oorkonde van de gemeente Sittard-Geleen ontvangen. Arnold Maassen op zijn beurt was in 1970 de opvolger van wijlen Theodoor Pernot. Saillant detail bij deze voorzitterswisselingen was/is, dat alle drie genoemde personen tevens voorzitter zijn geweest van onze Harmonie St.Cecilia. Arnold maakt nu nog als erevoorzitter deel uit van St.Cecilia en Ger is sinds vorig jaar voorzitter van het erebestuur.
Wij wensen veel succes, wijsheid, geduld en plezier in de nieuwe job.


JAC enquete
[RJ] - 8-12-2005 9:49:09


Ons altijd actieve JAC is natuurlijk in voorbereiding voor de schaatsmiddag over een paar weekjes, maar is ook al onder het motto 'regeren is vooruitzien' of was het 'u vraagt, wij draaien..' (?) bezig met de toekomst. Binnen de jeugd is een enquete uitgezet om de meningen te polsen en mogelijk nieuwe ideëen voor JACtiviteiten te verzamelen. Iedereen die een formulier heeft ontvangen, wordt verzocht dit ingevuld in te leveren bij de JAC-leiding.
Best slim, die van het JAC.


Requiemmis Wil Strikers
[RJ] - 18-11-2005 13:48:54


De Requiemmis voor Wil Strikers zal plaatsvinden a.s. dinsdag 22 november om 12.00 uur in de Catharinakerk. Aansluitend zal de crematieplechtigheid te Geleen zijn. Vooralsnog is daar geen taak voor onze vereniging. Een en ander houdt in dat wij in concertuniform de Mis zullen omlijsten en dat er geen straatoptreden is. Eenieder wordt verzocht 11.00 uur aanwezig te zijn in de kerk voor het inspelen etc.


Wil Strikers overleden
[RJ] - 17-11-2005 18:02:33


Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid en bestuurslid Wil Strikers hedenmiddag 17 november 2005. Wil was exact vijfenvijftig jaar als muzikant aan St. Cecilia verbonden, waarvan bijna twintig jaar als bestuurslid voor met name technische zaken. Laatstelijk speelde hij op basklarinet. Hij was al een tijdje ziek, maar bleef vol belangstelling voor de harmonie. Wil heeft vele verdiensten voor St. Cecilia en we zijn hem dan ook veel dank verschuldigd. We wensen echtgenote José, de kinderen en het kleinkind veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Namens alle geledingen van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven,
Het bestuur


Warme muziek in koude kerk
[RJ] - 6-11-2005 12:22:25


Zaterdagavond 5 november speelde het harmonieorkest in de Catharinakerk tezamen met JEC-leden en AMV-leerlingen. Een jaarlijks moment tot intentie van de overleden en levende leden van St. Cecilia.
Onder leiding van Jo Savelkoul werd in een onaangenaam koude kerk (verwarming ????) leuk gemusiceerd. I do it for you, Ave Verum, Crucifixus, Don't cry for me Argentina en de uitsmijter Any dream will do
waren de werken.
De AMV-leerlingen opereerden onder begeleiding van Jean-Paul Savelkoul, terwijl Hugo en Monique Lumens een grote schare gedurende de Mis onder hun hoede hadden. Ook goed om te zien dat een groot aantal ouders aanwezig was.


Bezoek Night of The Proms
[RS] - 30-10-2005 9:32:47


Op zaterdag 29 oktober vertrok , wederom, een bus vol met cecilianen naar de Night of the Proms te Antwerpen. Na een hele middag Antwerpen werd om 19 uur vertrokken naar het sportpaleis. Het programma van dit jaar was een mix tussen klasiek, pop, rock, house en disco. The Lau van de Scene was de suprise act , echte Neder Rock en Roll. Moe maar voldaan keerde het gezelschap rond 01.30 wintertijd terug in Beeg. Op naar de Proms in 2006 !!


Cecilia in de Duitse Media
[RS] - 26-10-2005 13:04:31


Onze concertreis is ook opgemerkt door de Duitse media. Het dagblad Trierische Volksfreund schrijft in haar editie Wittlicher Land een lovende recensie (pdf).

Verder stond afgelopen donderdag 10 oktober onderstaand artikel in dezelfde krant:

KONZERT
Niederländer in der Eifel
MINDERLITTGEN. (red) Der Musikverein Eintracht Minderlittgen empfängt am Samstag, 22. Oktober, das niederländische Spitzenorchester der Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zu einem Freundschaftsbesuch und anschließendem Konzert im Bürgerhaus Minderlittgen. Mit rund 100 musikbegeisterten Mitgliedern verbringt das im Limburger Land beheimatete Orchester einen zweitägigen Ausflug in der Eifel und an der Mosel. Das Orchester ist in seiner Heimat sehr erfolgreich und hat in seiner Vereinsgeschichte schon verschiedene Preise bekommen.


Wittlich 2005, het verslag
[RJ] - 24-10-2005 15:20:13


Concert- en ontspanningsreis Minderlittgen 2005

Zaterdagochtend was iedereen paraat om op het aangegeven tijdstip van 08.30 uur te kunnen vertrekken voor ons uitstapje naar Minderlittgen en omgeving in de Moseleiffel. De bussen arriveerden echter pas rond 08.45 uur. Met enige vertraging vertrok het gezelschap richting Luik om via de Ardennen in de Eifel terecht te komen. Het weer was niet goed maar de stemming best (we zaten per slot van rekening toch in de bus) Rond 11.30 uur kwamen we aan in het 858 jaar oude Minderlittgen en bij het Bürgerhaus stond een grote delegatie van de Musikverein Eintracht Minderlittgen klaar om ons te verwelkomen. Na het nodige handenschudden werden we naar binnen geleid en daar werd het ‘Bit’ meteen rijkelijk in de groep gebracht (cola en spa waren ook voorhanden..). Bovendien stond een Kartoffelsuppe mit Wurst und Brötchen gereed en dat ging er wel in. De voorzitter van Minderlittgen, Axel Hecking, heette ons welkom en sprak over hooggespannen verwachtingen. Kennelijk hadden onze cd’s en ons taptoe-optreden wel indruk op onze gastgevers gemaakt. Het podium werd al ingericht met het slagwerk en de stoelen voor iedereen. Het had even wat voeten in aarde maar het lukte.

Inwendig versterkt werden de kwartieren opgezocht; de sporthal en de twee hotels. De logistieke lijn tussen deze slaapplaatsen zou nog de hele reis als een rode draad door het programma lopen.
Vervolgens vertrokken de bussen via Wittlich naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Daar werd een anderhalf uurtje doorgebracht met slenteren, winkelen en/of een terrasje of een museumpje pikken. Het weer was overigens uitermate geschikt voor deze bezigheden, want de zon scheen, het was droog en de temperatuur was aangenaam. De terugreis moest helaas al worden ingezet want om 17.00 uur stond een dinerbuffet in het Bürgerhaus in Minderlittgen gepland. Aldus geschiedde.

Het dinerbuffet bestond uit soep, diverse soorten warm vlees en dito sauzen, verschillende aardappel- en deeggarnituren, warme groenten, salades en tenslotte nog drie desserts. Werkelijk prima verzorgd en dat was ook te merken aan het geweldige applaus voor de catering.

Aansluitend vertrokken de bussen naar de sporthal en hotels. Per slot van rekening moest er ook nog geconcerteerd worden. Om 20.00 uur was iedereen dan ook in het Bürgerhaus terug. De zaal zat al helemaal vol bezoekers. De voorzitters van beide verenigingen spraken de zaal toe, waarbij verbroedering, eendracht (Eintracht) en harmonie (Cecilia) centraal stonden. Bovendien werden de contactpersonen Lou Kirkels, Jos Jacobs en Harrie Boers vermeld. Ook de loco-burgemeester sprak ons even toe. Voordat onze voorzitter Leon Strikers zijn toespraak hield werd overigens eerst de Millennium Mars uitgevoerd onder leiding van de componist zelf, onze Jo Savelkoul. Leon Strikers bood aan collega Axel Hecking van Eintracht vervolgens cadeaus aan in de vorm van deze Millennium Mars en een ingelijst embleem van St. Cecilia.

Daarna was het de beurt aan onze dirigent Thijs Tonnaer (dit weekend in veel ‘varianten’ toegesproken) voor het concertprogramma, hierbij in het Duits ‘moderiert’ door Hub Renet. Het concert verliep behoorlijk goed en geconcentreerd en de werken werden door het publiek hoog gewaardeerd gelet op het enthousiaste applaus. Na een korte pauze gingen de jassen uit (de temperatuur was er wel naar) en was er tijd voor het zogenaamde lichte repertoire. Ook dit programma verliep vlot en de roep om een ‘Zugabe’ was niet te missen. Bij Deep Purple ging de zaak helemaal uit de bol.
Na de toegift werden twee werken door St. Cecilia en haar gastorkest Eintracht samen uitgevoerd. ‘El Bimbo’ werd gespeeld onder leiding van Harrie Boers en de pasodoble ‘Ateneo Musical’ onder leiding van Thijs Tonnaer. Het officiële deel werd afgesloten door dankwoorden en het aanbieden van flessen wijn aan de dirigenten plus een grote mand met producten uit de Moseleiffel aan de vereniging.

Tot ongeveer 01.00 uur was er een gezellig samenzijn waarbij het Prosit-lied menigmaal werd gezongen. In een andere ruimte van het pand was een kleine discobar, waar men zich ook vermaakte.
De Cecilianen die in de hotels verbleven konden vervolgens genieten van een ongestoorde nachtrust, terwijl in de sporthal de gezelligheid en de muziek voor menigeen tot in de late…eh vroege uurtjes duurde. Aldaar werd het binnenkomsthalletje namelijk omgebouwd tot een gemütliche Stube met eigen huisorkest. De Cecilia-House-Bend, zoals ze zichzelf tegenwoordig noemen, toverde een oneindige regen van meezingers uit haar instrumenten. Menige keel werd aardig schor gezongen, maar gelukkig was er door enkele ‘verlichte zielen’ voorzien in kratten gerstenat. Op enig moment keerde de rust toch ergens in Minderlittgen terug…, waarschijnlijk net voor de haan zijn dagelijkse plicht moest gaan doen.


Zondagochtend was de club weer op tijd uit de veren voor het ontbijt in de ons inmiddels wel bekende zaal. Ook dit buffet was perfect geregeld en door menigeen werd een goede bodem gelegd voor de ongetwijfeld zware zondag. Broodjes, divers vlees- en kaasbeleg, maar ook roerei en gebakken spek.
De ‘sporthalslapers’ oogden in grote lijn overigens toch wel allemaal fit. De logistieke operatie werd aansluitend weer uitgevoerd en alle spullen werden in de bussen geladen.
Het gezelschap van 2 bussen, 1 instrumentenwagen en 2 personenauto’s (een hele karavaan) toog vervolgens richting Traben-Trarbach, een idyllisch plaatsje aan de Moezel, gelegen tussen Hunsrück en Eiffel. In de eerste bus werd een toelichting gegeven op de streek, de diverse producten en natuurlijk de wijn. Boven op de berg bij Traben-Trarbach werd een korte stop gemaakt om te genieten van het panorama, maar ook om even een foto te maken met de vlag. Het zou te gek zijn wanneer dat op een gezamenlijke reis vergeten zou worden.

Even na 11.00 uur kwamen we aan bij de aanlegsteigers. Alle Cecilianen gingen op de boot en voorin werd de Cecilia-vlag door de kapitein hoogstpersoonlijk in de mast gehangen (met dank aan Etienne Savelkoul) Het schip werd bijna geheel door ons bevolkt en het werd nog net niet MS Sankt Cäcilia gedoopt. Over de Moezel werd volgens programma naar Bernkastel-Kues gevaren en onderweg kon men van een hapje en/of een drankje genieten, of uitsluitend van het uitzicht genieten, de hoge en steile hellingen vol met druivenstruiken, bomen in mooie herfstkleuren en soms een wijngoed of een ruïne. De zwanen in de Moesel vergezelden ons.

De boottocht duurde een tweetal uurtjes. In Bernkastel was er kort tijd om verder te verpozen, te eten, rond te wandelen of te winkelen. Het platzconcert vond plaats op de markt. Een prachtige, gezellige locatie met vakwerkhuizen (zelfs uit de vijftiende eeuw) rondom en daarmee akoestisch ook nog prima. Vele mensen waren getuige van het optreden van ons orkest. Het weer was opnieuw prima en het programma, bestaande uit lichtere werken en veel marsen, viel duidelijk in de smaak. Alles liep geweldig, zelfs de toeristentrein kwam op het goede moment langs, en de toegift kon dus ook hier niet uitblijven. Enkele werken werden in de laatste maten reeds met applaus ondersteund en door het publiek werd aan geüniformeerde Cecilianen gevraagd of we misschien een staats- of een militair orkest waren.

Na het opbergen van de instrumenten toog de meute naar het aan de andere kant van de Moezel gelegen wijnmuseum Vinothek. In de historische gewelfkelders van het St.-Nikolaus-hospitaal kon iedereen ongeveer 130 ‘vloeibare schatten’ van Mosel, Saar en Ruwer in hun veelzijdigheid en verschillende kwaliteitsklassen beleven, vergelijken en genieten. Dit werd dan ook in mindere of meerdere mate door de aanwezigen gedaan. Sommigen proefden, anderen dronken….en als de wijn is in de man……, nou ja..de stemming werd er zeker niet minder om!
Vanaf 19.30 uur werd verzameld bij de bussen aan de kade en werd afscheid genomen van de delegatie van Eintracht, die ter plaatse was. De terugreis verliep voorspoedig en om 22.15 uur draaiden we (na een paar extra rotonderondjes) het Burgemeester Kotenplein op. Een mooie reis kwam helaas ten einde. Het smaakt zeker naar meer…

Inspanning en ontspanning gaan bij ons hand in hand. Inspanning wanneer het moet, ontspanning wanneer het kan! Een goede combinatie.
Dank is op zijn plaats aan bestuur en organisatoren en aan alle betrokkenen binnen en buiten onze vereniging voor organisatie, ondersteuning, begeleiding, opvang en verzorging, muzikale leiding, materiaaltransport etc. etc. Dank aan muzikanten voor hun inzet en aan onze supporters voor hun aanwezigheid.
We kunnen trots terug kijken op dit weekend. Opnieuw een mijlpaal in onze rijke geschiedenis.


Zeer geslaagde reis naar Wittlich e.
[RJ] - 24-10-2005 10:24:11


We kunnen terugblikken op een alleszins zeer geslaagde concert- en ontspanningsreis naar Wittlich, Minderlittgen, Trier en Bernkastel. Van zaterdagochtend tot zondagavond 'ons' gebied in Duitsland. In alle opzichten kan de reis positief genoemd worden; een goed, afwisselend reisprogramma, een goede organisatie, prima opvang en verzorging door onze gastvrije vrienden uit Minderlittgen en zeker muzikaal gezien twee prima concerten (avondconcert in Minderlittgen en het platzconcert in Bernkastel). Bovendien was de stemming opperbest zowel bij de muzikanten als de meegereisde supporters. Eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen, niet alleen de organisatie, maar bijvoorbeeld ook de mensen van het materiaal-transport bedankt.
Vorzüglich!


Agenda 2006 aangevuld
[RJ] - 12-10-2005 19:59:09


De agenda voor 2006 kent een aantal aanvullingen. Kijkt, huivert en noteert.....


Prima concert
[RJ] - 10-10-2005 9:39:16


Zondag 9 oktober jl. trad ons harmonieorkest op b.g.v. het vierde (?) gezamenlijke concert van de Beegter harmonieën. Voor de pauze speelde onze zusterverening Aurora o.a. Mannin Veen (een werk dat eind jaren zeventig ook bij ons op de pupiter lag, in feite in de periode van de dirigentenwisseling), the Magnificent Seven en Noah's Ark. Na de pauze was het onze beurt met La Belle Hélene, de Gayaneh suite, Leroy Anderson Portrait en The Dam Busters March. Een bijzonder hoogtepunt van het concert, misschien wel gewoon HET hoogtepunt, was het optreden van Marc Bongers (bas-klarinet) en Koen Cuijpers (bes-klarinet) in de Symphonic Sketches, een concert voor de voornoemde instrumenten en harmonieorkest. Geweldig wat die twee speelden in dit vier delen tellende concertwerk. Zeldzame klasse!


Night of the Proms
[RS] - 4-10-2005 11:42:50


Voor diegene die zich nog niet hebben opgegegeven voor het jaarlijkse bezoek aan de Night of the Proms is spoed gewenst. Jullie kunnen je nog opgeven vòòr aanstaande donderdagmiddag bij ivo linssen (ivolinssen@nutsonline.nl). We bezoeken de Night of the Proms te Antwerpen op 29 oktober a.s.
Prijzen incl busreis zijn 33 euro voor een staanplaats en 50 euro voor een zitplaats.

Dit jaar zullen de volgende artiesten het podium betreden: Donna Summer, Roger Daltrey, Ace of Base, Safri Duo, John Miles, Il Novecento, Fine Fleur en natuurlijk de mysterieguest .
Aftellen tot Wittlich begonnen!
[MB] - 3-10-2005 10:08:52


De concertreis naar Wittlich staat voor de deur en daarom is het tijd om het aftellen te starten. Op de startpagina van de ledenzone vindt u een teller die tot op de milliseconde bijhoudt hoe lang het nog duurt voordat we naar Wittlich vertrekken.

Teller


JAC fietstocht klasse
[RJ] - 19-9-2005 8:18:55


Zondag 18 september werd door ons onvolprezen JAC wederom een fietstocht georganiseerd. Na een pauze van een jaar (vanwege de concoursvoorbereiding in 2004) werd opnieuw een verrassende route uit de hoge hoed getoverd. Koers werd gezet richting de Selfkant.
Kennelijk is voor het JAC geen berg te hoog want halverwege het parcours was gekozen voor een kuitenbijtertje van 'hors categorie'. De ruim 50 deelnemers namen deze hindernis in veel varianten (fietsend, lopend, kruipend...). Menig fietser kwam toch in een onbekende, maar mooie streek en het weer was bovendien ook nog eens geweldig. In Oos Hoes vond de nazit plaats met broodjes gezond, ragout en wildgoulash. Natuurlijk werd behoorlijk gedebatteerd over de vragen en antwoorden, complete berekeningen en vergelijkingen werden opgezet, maar uiteindelijk mocht de groep 'Han Smeets' zich de winnaar van de JAC-trofee noemen. Voor de vele geïnteresseerden wist Ingenieur (in wording) Etienne Savelkoul het laatste raadsel uit te leggen. Verder was er geen discussie...
JAC bedankt voor deze leuke en mooie middag/avond. Klasse.


JAC kamp zeer geslaagd!
[MB] - 27-8-2005 19:53:56


Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus vond het jaarlijkse JAC kamp plaats te Gemmenich. De jonge Cecilianen werden aan de gang gehouden met bosspelen, een zeskamp, repetities, een nachtspel en niet te vergeten een geweldige eigen versie van het (on)bekende tv-programma 'de Lama's'. Het thema dit jaar was 'Hollywood' en iedere leider personificeerde dan ook een film/tv-ster. De algehele sfeer was geweldig evenals de catering die werd verzorgd door Laura en Frans Laumen. Een woord van dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van dit kamp!

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275