Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Optreden KME bij Jumelagebijeenkomst
[RJ] - 29-11-2004 9:07:24


Zaterdag jl. (27 november) trad ons ensemble op in het Plenkhoes te Geleen bij de Jumelagebijeenkomst van de gemeente Sittard-Geleen. Gasten vanuit zustersteden als Hasselt, Genk, Pontoise, Böblingen, Nauheim waren aanwezig voor het sluiten van nieuwe jumelages met de nieuwe gemeente. Na een uurtje inspelen, trad het KME op vanaf 22.00 uur. Eerst klassiek, maar steeds verder in het lichtere repertoire.
De gasten konden het concertje wel waarderen, men was erg positief. Ook burgemeester Dijkstra en wethouder Hanssen en Jules Hermans van het jumelagecomité waren positief. En passant maakte Ben Ketelslegers, de voorzitter van Mignon Geleen, tevens voorzitter van de nieuwe Jumelagestichting reclame voor ons jubileum op 11 en 12 december, maar ook voor het concert op 2 januari 2005. De bijdrage van de gemeente gaat vanzelfsprekend naar de verenigingskas.
Het KME bestond uit Cecile, Jo, Marc, Raymond en Jos, die de zieke Koen te elfder ure verving.


Geslaagde receptie bondsconcours 200
[RJ] - 15-11-2004 9:46:19


Zaterdag 13 november werd in Oos Hoes onze concoursreceptie gehouden. De zaal was hiertoe sfeervol ingericht met foto's van de voorbereiding en uitvoering, vaandels en een doorlopende overheadpresentatie. Vanaf 20.00 uur stroomden zaal en café vol en rond 20.30 uur opende de voorzitter het feest. Dirigent Thijs Tonnaer en 2e dirigent Jo Savelkoul werden 'in de spot gezet' en ontvingen beiden een couvert met inhoud, voor hun grote bijdrage aan het succes.
Daarna trad onze complete drumband aan voor een serenade. Vervolgens was het de beurt aan het erebestuur en in hun kielzog de eerste schare bezoekers, gevolgd door de serenade van zustervereniging Aurora. Loco-burgemeester Hanssen was aanwezig met een geschenk van de gemeente, een beeldje van het thema 'mensen maken de stad.' Zonder anderen te kort te willen doen sprong verder de bijdrage van de Rabobank bijzonder in het oog en werden de twee concertwerken (als geschenk van lid Harrie Boers) in dank aanvaard. De receptie werd afgesloten door 'de hoesbend' die de pasodoble Certamen Levantino nog eens dun overdeed, met zang door Petra Bongers en Raymond Jennen, die ook de gelegenheidstekst schreef. Het feest verplaatste zich daarna naar voorzijde zaal en café. De DJ zorgde dat het tot in de vroege uurtjes gezellig bleef.
Zondagochtend had menigeen het moeilijk, maar de dienst in de NH Kerk werd toch goed opgeluisterd. Het programma was ongeveer gelijk aan dat van de Catharinakerk en Nicole Demas soleerde opnieuw in Oblivion.Cecilia-mis
[RJ] - 8-11-2004 11:08:33


Vrijdag 5 november konden we niet terecht in Oos Hoes en met het oog op de H. Mis van zaterdag 6 november, werd besloten de repetitie in de kerk te houden. Samen met blokfluiters/AMV'ers en JEC-leden werden de werken voor zaterdag alvast geoefend. En passant werd een (steeds kouder wordend) Adagio uit Spartacus al voor het kerstconcert geprobeerd. En of dat nog niet genoeg was werd ook nog eens Orpheus de hemel in gespeeld. Pastoor kwam, zag en glimlachtte. Dank voor de medewerking. Het was even improviseren, maar zaterdag ging dan ook alles van een leien dankje in een beter verwarmde en gevulde kerk. Mijn Gebed, Air, Chant, Choral Varié en Oblivion (met Nicole Demas op hobo) spraken tot verbeelding. Zelfs de uitsmijter Certamen Levantino werd rustig uitgevoerd, chapeau.


drukproef foto bondsconcours
[RJ] - 5-11-2004 14:53:07


Twee dagen geleden heb ik de drukproef ontvangen van de 'officiële' foto gemaakt in Venlo op 23 oktober. Deze is digitaal gemaakt en ten opzichte van die van 5 jaar geleden, is iedereen beter herkenbaar en relatief dichterbij. De foto is uitsluitend verkrijgbaar in formaat 20 x 28 cm, dus ongeveer een A4 en kost € 5,00. Zo snel mogelijk doorgeven wie hoeveel exemplaren wil. E.e.a. melden aan secretariaat of webmasters.


Bezoek Night of the Proms - Antwerpe
[RS] - 1-11-2004 21:49:52


Afgelopen zaterdag, 30 oktober, hebben we weer ons jaarlijks uitstapje naar de Night of the Proms te Antwerpen gehad. Om 10.00 vertrok de bus met 58 Cecilianen en aanhang naar Antwerpen. Het bleek voor de chauffeur nog een hele klus te zijn ( dankzij de werken aan de ring) om de bus op de kade te kunnen parkeren. Na eerst een groepsfoto gemaakt te hebben, ging iedereen zijn eigen weg. Enkele deelnemers maakte gebruik van de door de organisatie geregelde Rubens rondleiding. Door de gehele stad waren de cecilianen te vinden, in de vele modewinkels, musea of in een gezellige kroeg. Rond 19.00 uur vertrokken we naar het Sportpaleis. De nieuwe opzet van de Proms was zeer geslaagd te noemen. Shaggy, Joe Cocker en James Brown lieten de gehele zaal springen en swingen. Moe maar voldaan keerden we rond 01.30 weer terug in het Beegse.
Op naar de Proms in 2005 !!!

Foto's bekijken...


Radio-uitzending zondag 31 oktober a
[RJ] - 27-10-2004 12:24:42


Een telefoontje naar L1 inzake de CD met de concertregistratie heeft geleerd dat a.s. zondag tussen 18.00 en 20.00 uur opnames van afgelopen weekend worden uitgezonden en wel van St. Cecilia Grevenbicht, St. Agnes Bunde en St. Caecilia Echt.
Van ons worden uitgezonden: Entornos, Valencian Widow en Romanza.
De CD met de registraties zal t.z.t. naar het secretariaat worden gezonden. Dat wordt dan meteen kenbaar gemaakt.


Foto's concours online !!
[RS] - 26-10-2004 22:35:44


Wat een heerlijk gevoel krijg ik weer als ik de foto's van afgelopen weekend zie. Ook u kunt ze zien in ons foto album. Het webteam dankt de familie Vola voor het maken van de leuke sfeerimpressies !!


Night of the Proms
[RS] - 25-10-2004 10:20:33


Vandaag is eindelijk de definitieve bevestiging voor ons jaarlijks reisje naar Antwerpen binnen gekomen.
De bus zal zaterdag om 10.00 vanaf het Burg. Kotenplein vertrekken.
Het belooft weer een groot muzikaal feest te worden in het sportpaleis !!


Concourssucces uitbundig gevierd
[RJ] - 25-10-2004 0:30:20


Het behaalde resultaat van zaterdag 23 oktober is reeds uitbundig gevierd. Na het 'Thijsje bedankt' in de zaal, de nababbel en de felicitaties van iedereen in de foyer, vertrokken de 3 bussen naar Grevenbicht. Het geschreeuw om rondjes van de chauffeur werd pas op de laatste rotonde in Born ingevuld, maar dat was dan ook geweldig. Drumband en supporters stonden rond 23.40 uur aan De Super en het gezelschap trok drummend, spelend en zingend het dorp binnen. In Oos Hoes was de café te klein en er werd enthousiast gevierd. Dankwoorden, felicitaties etc. werden tot elkaar gericht en met dank aan damescomité en drumband werd naast het natje ook menig droogje verorberd, daar waren en zijn we natuurlijk niet vies van. Ongeveer 04.30 uur keerde de laatste Ceciliaan huiswaarts (dank aan Ger en Nel Spee) en zondagochtend om 11.00 uur waren de Cecilia Die Hards weer aan de gang. Rond 12.00 uur trok het gezelschap door het dorp en enigszins gesloopt kwamen we weer aan bij Oos Hoes. De laatste mars leek wel een processiemars..... Het feest werd daar voortgezet , met dank aan Oos Hoes en Laura en Frans Laumen. Mechanische muziek werd 'gelardeerd' door gastoptredens van allerhande kaliber, de concours zaate hermenie kwam weer tot leven en diverse solisten lieten zich horen. Evt. gehoorschade kan niet worden verhaald op de vereniging!! Buiten werd de hangplek veroverd en bezet gehouden vanwege het mooie weer. Tot ongeveer 19.30 uur bleef het gezellig (ja gezellig....heel gezellig) en toen werd de tap toe gedaan.Tot zover een korte lezing.


91.5 punten en Lof der jury !!!!
[RS] - 24-10-2004 10:52:06


Gisteren heeft harmonie St. Cecilia in de Maaspoort te Venlo een zeer goed resultaat behaald, in vroegere tijden goed voor een mooie eerste prijs met lof der jury. De prijzen zijn inmiddels afgeschaft.
In totaal behaalden we 91,5 punten. 90 punten voor verplicht werk Entornos en 93 punten voor het keuze programma (Romanza de Javier en Suite uit Valencian Widow). Voor de rekenwonders richting het oude systeem.....dit is de equivalent van ongeveer 329,5 punten.

Naar de mening van Harry Vorsselen, dirigent van Symphonic Impulse en commentator van (muziek)culturele zaken van L1, was de uitvoering van St. Cecilia op het concours de uitvoering, die hem het meeste aansprak, met bijzondere waardering voor de dirigent, Thijs Tonnaer.

Meer informatie volgt nog.


Spoorboekje Luisteraars Bondsconcour
[RS] - 20-10-2004 11:37:21


Vrijdag 22 oktober
20.30 uur Generale Repetitie

Zaterdag 23 oktober
16.00 uur Vertrek bussen naar Venlo.
19.00 uur Deelname bondsconcours Maaspoort.
23.15 uur Verwachte aankomsttijd Grevenbicht. (Bij Super de Boer)


Night of the Proms Update !!
[RS] - 12-10-2004 22:58:03


BETALINGSINFO / PLAATSEN OVER / VERRASSING

Owkee...

nog een paar weekjes en dan is het zover: eerst concours en daarna Night of the Proms!!!
Er zijn nog een paar plekjes over in de bus, wie gaat er nog mee??? Komende vrijdag: laatste kans!!!

Voor iedereen die nog NIET betaald heeft:
willen jullie dat zo spoedig mogelijk doen???
Rekeningnummer 11.72.01.766 t.n.v. Harmonie St. Cecilia onder vermelding van ‘Proms’.
Het is € 32 voor een staanplaats en € 49 voor een zitplaats.

Net zoals vorig jaar zijn er weer een aantal verrassingen. Voor diegenen die NIET alle 8 de H&M's van Antwerpen willen bezoeken is er iets heeeeeel interessants geregeld.

Bedankt!

Raymond, Roel & Ivo


Repetitie 10 oktober
[RS] - 9-10-2004 10:05:14


Aanstaande zondag, 10 oktober, zal de repetitie plaatsvinden in de fanfarezaal te Urmond. Dit in tegenstelling wat op het repetitieschema staat.


Beoordelingsconcert Heythuysen
[RJ] - 27-9-2004 8:47:06


Zondag 09.00 uur, een ietwat onchristelijke tijd, vertrok een volle bus naar Heythuysen. Enkelen gingen nog per auto mee. Veertig minuten later reden we het dorp in. In het nieuwe centrum De Zaal, een prachtige lokatie bij de kerk, werd rond 10.00 uur ingespeeld voordat om 11.00 uur jurylid Jan Cober het teken gaf om te beginnen.
Helaas was niet iedereen aanwezig, maar er werd over-all een goed concert verzorgd. Er was wel sprake van enige over-akoestiek in de zaal, maar e.e.a. bleef binnen de perken. Met name richting eind van het concert werden wel wat (concentratie?)foutjes gemaakt. Toch was het helemaal niet verkeerd wat ten gehore werd gebracht. Naar verluidt was ook de jury best wel gecharmeerd van programma, orkest en uitvoering. De kanttekeningen zullen nog op de repetities worden doorgenomen. Na afloop was nog even tijd voor een drankje en voor sommigen een hapje. 12.30 uur werd de koers weer richting Grevenbicht ingezet en rond 13.15 uur waren we weer thuis.


Zinvolle repetitiedag
[RJ] - 27-9-2004 8:04:39


Dat de voorbereidingen voor het concours in volle gang zijn, kan geen muzikant onopgemerkt zijn gebleven. Dinsdag koper bij Ron, donderdag hout in Obbicht, vrijdag allemaal in Oos Hoes en dan het weekend......
Zaterdag j.l. werd in het Trevianum Sittard de 'traditionele' repetitiedag gehouden. Het oud-papier werd waargenomen door een aantal andere vrijwilligers en dat verliep goed.
Vanaf 10.30 druppelde iedereen binnen en werden de groepen verdeeld over de diverse lokaties. Er zat duidelijk muziek in het Trevianum zullen we maar zeggen. De lunch , die door het damescomité verzorgd werd, bestond uit luxe broodjes en diverse koude en warme dranken. Deze werd genuttigd 'op de brug' in de docentenkamer, voor sommigen een onbereikbare plaats bij hun dagelijkse schoolgang. Dank aan DC is op zijn plaats.
Vanaf 14.00 uur zat de meute in de aula voor de plenaire repetitie. Aangezien de vervanger van de zieke zanger, ook ziek was, verving zijn vrouw hem. Zo kwam het dat de tenor-solo door een sopraan werd gezongen. Het was even wennen, maar helemaal niet verkeerd. Om 16.00 uur werd de dag afgesloten en konden nog broodjes en fruit worden genuttigd of een fles fris soldaat worden gemaakt.
Over-all voor (bijna) iedereen een zinvolle dag. Dank aan iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275