Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Cecilianen op Finale Jonge Solisten
[RJ] - 20-9-2004 14:47:09


Tijdens de Finale Jonge Solisten (de finale van het voormalige Mgr. Ronckentournooi) op zondag 19 september j.l., behaalden twee Cecilianen verdienstelijke resultaten. Zowel Jean-Paul Savelkoul als Koen Cuijpers traden zondagavond op in de hoogste divisie, respectievelijk op alt-saxofoon en klarinet. Het podium was de aula van het conservatorium Maastricht.
Alleen al de kwalificatie voor dit tournooi, waaraan slechts 70 van bijna 600 solisten mochten deelnemen, was al een prestatie van formaat. Beide leden van St. Cecilia mogen daar dan ook trots op zijn.
Dit jaar was ook een jury-delegatie aanwezig van het prestigieuze Prinses Christina Concours. Een en ander in het kader van samenwerking van de LBM en het Prinses Christina Concours met o.a. als doel ook talenten uit de blaasmuziek een groter (inter)nationaal podium te bieden.
Koen Cuijpers, die alle voorconcoursen wist te winnen (in totaal 6 tournooien) greep met een half punt helaas net naast de eindoverwinning, maar behaalde naast het predikaat lof voor zijn prestatie ook een ere-diploma van het Prinses Christina Concours en een uitnodiging voor de Masterclass van wereldberoemd klarinettist Walter Boeykens op zaterdag 16 oktober a.s. in het conservatorium te Maastricht.


Gouden Bruidspaar Hoornick-Van den B
[RJ] - 17-9-2004 14:56:14


Zaterdag 18 september vieren de ereleden Gerard en Mien Hoornick dat zij 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Receptie is van 19.00 tot 20.00 aan de Keet, Schipperskerk. Een delegatie van het bestuur zal feliciteren met evt. leden van EB en DC. Wij wensen hun een fijne dag toe en veel geluk en gezondheid voor de toekomst.


Jeugdkamp geslaagd!
[MB] - 6-9-2004 16:26:57


door: Petra Bongers


Voor het derde jaar op rij heeft het JAC een fantastisch jeugdkamp georganiseerd. Het thema van dit jaar was TER LAND, TER ZEE EN OP HET KAMP, en aangezien de zon stralend aan de blauwe hemel stond op donderdag 2 september, kon het kamp al bijna niet meer stuk. Gewapend met zonnebrillen en waterpistolen arriveerden rond één uur de eerste kinderen bij het Lijsternest te Opoeteren. De deelnemers kregen al meteen een opdracht: namen raden bij babyfoto’s. Dit leverde soms hilarische momenten op, zeker toen het prachtige donkerharige meisje op één van de foto’s eigenlijk een jongetje bleek te zijn: Frans Laumen.
Maar er was meer die eerste dag: nadat de kinderen in twee groepen waren verdeeld, te weten de snorkels en de zwemvliezen, mochten ze met elkaar de strijd aangaan bij stratego en ’s nachts bij het instrumentengeluidenspel. Bovendien vond er een eerste repetitie plaats met het JEC en de jeugdleden. Tussendoor konden de kinderen en leiders genieten van de heerlijke maaltijden die ons vaste catering- en EHBO-team Laura en Frans Laumen had klaargemaakt.
Na een vermoeiende eerste nacht – het woord ‘slapen’ schijnt niet voor te komen in het woordenboek van sommige jeugdige Ceciliaantjes – was het tijd voor dag 2. Op deze dag arriveerden ook de zogenaamde ‘dagjeskinderen’, die alleen de vrijdag mee kwamen doen. Na een repetitie was het weer tijd voor een paar spellen: het JA/NEE-spel en ’s middags natuurlijk de inmiddels traditionele zeskamp, waarbij het touwtrekken zorgde voor veel blaren en schorre kelen van het aanmoedigen.
’s Avonds werden de hongerige magen getrakteerd op een heerlijke barbecue. Aansluitend vond een geweldige modeshow plaats, waarbij de groepsleiders van de zeskamp de door de kinderen ontworpen bikini’s mochten showen. Ieder model werd naar het podium gebracht door de privébus van Frans en Laura. De jury besloot unaniem om Riny van de Berg tot winnaar uit te roepen. Vervolgens werden er nog een paar dansoptredens verzorgd door Anne, Michelle, Valerie, Benthe, Sanne Lemmens en Marloes. Ook had het JAC weer een speciaal kamplied ten gehore, hetgeen werd opgeleukt met buitengewoon strakke danspasjes van de JAC-mannen. Het laatste optreden was interactief: we mochten met z’n allen plaatsnemen in de bus van chauffeur Frans. Alleen zorgde diens rijstijl bij sommige passagiers voor enige maag- en darmproblemen……Er werd nog lang nagenoten van de warme dag: er werden nog wat spelletjes gedaan en er werd nog heel wat afgelachen en nagepraat. Rond half twee heerste er een ongewone stilte op de kamplocatie….was iedereen dan toch moe nu?
En toen was het helaas alweer zaterdagochtend. Slaapzakken werden ingepakt, vloeren werden geveegd en gevonden voorwerpen werden uitgedeeld. Nadat de jeugd zich nog één keer even helemaal had kunnen geven bij een potje beachvoetbal, was het tijd om weer Beegwaarts te keren. Het JAC kijkt terug op een zeer geslaagd kamp en wil iedereen die hier, op wat voor manier dan ook, aan heeft bijgedragen, van harte bedanken! Tot volgend jaar!Foto's van het kamp...

Videofragmenten...


Cecilia-vlag 'all over the world'
[RJ] - 13-8-2004 11:21:21


Onder de motto's 'goed voorbeeld doet goed volgen' en 'Cecilia-vlag all over the world' hebben twee Cecilianen in hart en nieren de Cecilia-vlag in Barcelona (Park Güell) getoond, zoals hieronder te zien is. Wij (Marc B. en Raymond J.) hopen hiermee een trend gezet te hebben en sporen iedereen aan dit voorbeeld te volgen waar ook ter wereld. Wij zijn benieuwd. Vlaggen zijn te koop bij Raymond, dus meld je wanneer je nog geen exemplaar hebt. Jean-Paul Savelkoul en Sanne Goossens hebben dit vlag-showen ook al in praktijk gebracht in Parijs, vernamen wij vandaag. Wij verzoeken hun deze foto af te leveren.Overlijden mevr. Miep Kirkels-Savelk
[RJ] - 3-8-2004 20:03:18


Helaas is weer een droevige gebeurtenis te melden, want heden is mevr. Miep Kirkels-Savelkoul, erelid, overleden. Miep was een Ceciliane in hart en nieren, hoe kan het ook anders met echtgenoot z.g. en alle kinderen en een aantal kleinkinderen bij de harmonie (nog of geweest). Betrokkenheid die tot voorbeeld strekt. Wij wensen de familie veel sterkte en hopen dat Miep ruste in vrede. De begrafenis zal zaterdag a.s. plaatsvinden om 11.00 uur. We nodigen alle leden, leden van verdiensten, ereleden etc. uit deze uitvaart namens onze vereniging bij te wonen.


derde bondsschuttersfeest Eendracht
[RS] - 2-8-2004 9:23:10


Op zondag 1 augustus vond het derde bondsschuttersfeest plaats in Grevenbicht. Harmonie St. Cecilia heeft op die dag de optocht afgesloten. Ondanks de vakantieperiode waren we toch nog redelijk compleet. Met name de Grenadiersmars, gespeeld tijdens het defilé, viel bijzonder in de smaak. Na afloop van de optocht hebben we een prima Limburgs Volkslied gespeeld, tijdens de openingsceremonie.


Platzconcert nummer 3
[RJ] - 26-7-2004 22:02:52


Het 3e Platzconcert werd vrijdag 16 juli uitgevoerd op Rondstaai. Vanaf 20.00 uur begon de toeloop van muzikanten en toehoorders. Het werd uiteindelijk best druk en menig belangstellende had de eigen stoel meegenomen. Waarschijnlijk al ervaren platzconcertgangers. Ondanks de regenachtige dagen voorafgaande aan de vrijdag, was het weer fantastisch. Een plaatje met die ondergaande zon. Kwestie van regelen, of van geluk hebben? Zoals presentator Hub Renet al vermeldde was het weer een prachtige gelegenheid de inwoners van Beeg (met g), Papenhoave en de Sjipperskirk, te bedanken voor hun steun. Na de Dr. Duijsenslaan, de Abdisstraat was nu Staai aan de beurt. We zullen door het hele dorp toeren en er zijn nog voldoende lokaties te bedenken. Het orkest had zo vlak voor de vakantie nog een ander programma voorbereid. Een toegankelijk,(bijna) licht repertoire, met klassieke muziek (Festive Overture en Cortege de Bacchus), amusements- en filmmuziek (Ben Hur, West Side Story). Een muzikaal talent uit eigen gelederen, op klarinet en vocaal, Ruby Zelissen, zong onder begeleiding van het orkest het ‘Tomorrow’ uit de musical ‘Annie’, maar dan met Nederlandse tekst. De solo van Ardie Deuss, dochter van oud-bassist en opleider Wil Deuss, ‘Oblivion’ was ook heel mooi. De speciale sopraan-sax had nogal wat bekijks. Het leverde beiden een behoorlijk applaus op. Dit gold ook voor het hele concert. Eigenlijk jammer dat we de lampen niet hoefden te gebruiken. Volgend jaar, nieuw concert, nieuwe lokatie, u zult nog tijdig vernemen waar. (RJ)


Overlijden Lies Maassen-Cramers
[HS] - 22-7-2004 0:12:10


Heden, woensdag 21 juli, hebben wij helaas moeten vernemen dat Lies Maassen-Cramers, de echtgenote van onze ere-voorzitter Arnold Maassen is overleden.
We hebben Lies altijd meegemaakt als een zeer betrokken Ceciliane en een grote steun voor Arnold en de kinderen. Wij bieden onze oprechte condoleances aan en wensen Arnold, John, Diana, Rick en Lizzy veel sterkte toe in deze moeilijke dagen. Dat zij moge rusten in vrede.
Het bestuur zal met een delegatie (DB, DC, EB) morgenavond een condoleancebezoek brengen.
Vrijdag a.s. zal Lies worden herdacht in de avondwake om 19.00 uur.
De uitvaartdienst zal plaatsvinden op zaterdag a.s. vanaf 10.30 uur. Leden van bestuur/erebestuur zullen als slippendragers fungeren en haar begeleiden.
We nodigen alle leden, leden van verdiensten, ereleden etc. uit deze uitvaart namens onze vereniging bij te wonen. Het ophalen van oud-papier zal geschieden op ons verzoek, door onze zustervereniging. Wij halen dan papier op in augustus.


Platzconcert en Barbecue
[RJ] - 5-7-2004 14:34:25


Voor de zomerstop, vindt op 16 juli a.s. vanaf 20.30 uur nog het Platzconcert plaats op Rondstaai. Het is inmiddels het derde in successie en zo presenteren we ons weer anders naar de Beegter bevolking toe.
Op 23 juli is de barbecue gepland voor de hele Ceciliafamilie, eveneens vanaf 20.30 uur. Lees de uitgebrachte circulaire en betaal tijdig op de komende vrij- of zaterdagen tijdens de repetitie. Vorig jaar was e.e.a. een groot succes met 105 deelnemers, verras ons dit jaar en kom met nog meer! Het orkest zal vantevoren nog even relaxt repeteren.


Taptoe Born
[RJ] - 5-7-2004 14:30:13


Taptoe Born, op zaterdag 3 juli speelde zich af onder een onbewolkte hemel. De voortekenen waren wel anders. De stertocht voerde ons door de nuuj buurt van Born/Bor en gelukkig hadden we begeleiding. De taptoe zelf liep goed, ofschoon onze zustervereniging die zelf de organisatie had, de tijd niet onder controle had. We waren overigens het best vertegenwoordigd (ja, echt waar, meer dan onze collega's op 200 m, 9 stuks, en ook meer dan onze collega's op een kilometer voor diegenen die nog twijfelden. Het was toch een mooie groep en gelet op het programma en de voorbereiding in zo'n 3 repetities; kleine moeite, toch plezier. Volgend jaar Taptoe Born bij St.Cecilia Grevenbicht en als het aan ons ligt als programmapunt b.g.v. 105 jaar Cecilia.


Geslaagden
[RJ] - 29-6-2004 11:48:31


In de categorie geslaagden mogen we ook Daisy Hoofwijk opnemen, zij is namelijk met lof geslaagd aan het Trevianum te Sittard. Ook Daisy van harte gefeliciteerd met de puike prestatie.


Night of the Proms update
[RS] - 21-6-2004 15:20:48


De eerste popartiesten worden gecontracteerd en de eerste is :

SHAGGY

Op Night of the Proms 2004 trakteren wij u op de aanstekelijke dansmuziek van SHAGGY, de Newyorkse Jamaicaan die songs produceerde als "Oh Carolina", "Boombastic", "It Wasn't Me", "Hey Sexy Lady" en "Strength Of A Woman".

Al meer dan 15 jaar is Shaggy een constante hitleverancier. Zijn internationale doorbraak kwam er met zijn debuutalbum "Pure Pleasure" (1993) en de single "Oh Carolina", die hoog scoorde in de hitparades in negen landen en in Groot-Brittannië zelfs één van de grootste hits werd in de geschiedenis van de charts. In 1995 volgde het album "Boombastic", dat ook in Amerika enorm groot succes kende. Het album kreeg platina-status en werd beloond met een Grammy voor beste Reggae-album van het jaar. De gelijknamige single stootte door naar de top van de internationale hitlijsten. De song bereikte een derde plaats in de Billboard-charts en werd nummer 1 in heel wat landen in Europa.

Maar het beste moest nog komen. Shaggy's volgende album "Hotshot" werd een fenomeen: de singles "It Wasn't Me" en "Angel" bereikten een eerste plaats in tal van landen. In Groot-Brittannië was "It Wasn't Me" zelfs de best verkochte single van het jaar 2001. Shaggy ging op een uitgebreide wereldtournee en won twee Billboard Music Awards in de categorieën "Male Artist of the Year" en "Male Album Artist of the Year."

In 2002 volgde de felbegeerde Brit Award als "Best International Male Artist" en een ware prijzenregen bij de World Music Awards ("Best Selling Male Artist", "Best Selling R&B Male Artist", "Best Selling Pop Male Artist" en "Best Selling American Artist"). In Canada ontving Shaggy de Juno Award voor "Best Selling Album".

Eind 2002 lag Shaggy's cd "Lucky Day" in de rekken. Met dit album bracht "Mister Lover Lover", zoals Shaggy zichzelf ook wel durft te noemen, een eerbetoon aan de vrouw. Getuige hiervan nummers als "Hey Sexy Lady" en "Strength Of A Woman", waarmee hij opnieuw hoog scoorde.

Op elk van zijn albums laat deze artiest verschillende muziekstijlen op een fantastische manier samenvloeien. Van pop tot r&b tot dance en ragga (dance met een reggaetintje), Shaggy combineert ze allemaal. Hij bewijst dat de combinatie van Jamaicaanse dancehall en reggae zonder problemen als mainstream pop kan functioneren over heel de wereld en die mainstream zelfs op een opmerkelijke manier kan beïnvloeden (zie maar hoe groepen als No Doubt op hun jongste album de dancehall-stijl als dragend element van hun muziek hanteren).

Shaggy werkt aan een nieuw album. Vooraleer dat album wordt uitgebracht, gaat hij de uitdaging aan om zijn sexy muziek te vertolken samen met het symfonisch orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot.

Website: www.shaggyonline.com


Geslaagden
[RS] - 19-6-2004 13:03:07


Ook dit jaar mogen we weer enkele cecilianen feliciteren met het behalen van hun welverdiende diploma. Zoals reeds eerder vermeld heeft Lars Lebens succesvol het conservatorium afgesloten. Ook Koen Cuypers heeft zijn opleiding op het Graaf Huyn College te Geleen met succes afgesloten.
Namens harmonie St. Cecilia van harte gefeliciteerd !!!


CD impressies 2
[RS] - 12-6-2004 8:30:47


Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn, CD impressies deel 2 is klaar !! De cd is voor diegene die hem besteld hebben af te halen bij Marc Bongers.


Conservatorium nieuws
[RS] - 12-6-2004 8:29:06


Op vrijdag 11 juni j.l. is onze fluitist Lars Lebens afgestudeerd aan het conservatorium te Maastricht. We wensen Lars een hele mooie muzikale toekomst toe en van harte gefeliciteerd met deze prestatie !!
Komend studiejaar zullen er 2 nieuwe cecilianen het conservatorium onveilig gaan maken. Afgelopen weken hebben namelijk slagwerker, Rick Maassen en klarinetist Koen Cuypers te horen gekregen dat ze het toelatingsexamen op een goede wijze volbracht hebben en dat ze komend studiejaar mogen starten aan de studie. We wensen Rick en Koen veel studiegenot en inspiratie toe.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275