Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Arnold Maassen ontvangt Speld van Ve
[HS] - 7-6-2004 11:03:18


De onlangs benoemde erevoorzitter van de Muziekfederatie De Maasgouw in het land van Swentibold, onze eigen erevoorzitter Arnold Maassen werd bij zijn afscheid op zondag 6 juni even in de bloemetjes gezet. Huidig voorzitter/secretaris Louis Heylighen memoreerde de verdiensten van Arnold en overhandigde een cadeau. Vanwege de gezondheid van Lies Maassen, name Diana Maassen-Lumens de honneurs waar en zij ontving een bos bloemen.

Arnold was volledig verrast (hij moest namelijk enkel op tijd aanwezig zijn voor de koffie!) toen Burgemeester Dijkstra en de wethouders Hanssen en Wagemans ten tonele verschenen. Eerstgenoemde mocht hem namelijk namens het college de Speld van Verdiensten van de gemeente Sittard-Geleen met een mooie oorkonde overhandigen. Een en ander voor alle verdiensten van Arnold voor de blaasmuziek bij de federatie, de muziekbond, in commissies, bij onze vereniging als secretaris en voorzitter en dat gedurende een hele lange periode.

Arnold zou Arnold niet zijn wanneer hij in zijn dankwoord iedereen een pluim op de hoed stak, maar ook zijn bezorgdheid uitsprak over de vernieuwingsdrang die heden ten dage de kop op steekt: ‘Er is hard gewerkt om de blaasmuziek op cultureel niveau te krijgen, laten we dit nu niet afzakken naar een hoempa-niveau.’ Wat dat betreft zitten we op één lijn; behouden wat goed is, vernieuwen wat mogelijk, wenselijk of noodzakelijk is.

Een grote delegatie van bestuur, erebestuur en damescomité was aanwezig om de felicitaties aan te bieden. Ook onze dirigent was met echtgenote aanwezig om Arnold te feliciteren.


40e Maasgouwtoernooi
[HS] - 6-6-2004 15:09:09


Ook het 40e Maasgouwtoernooi, georganiseerd door de fanfare St. Caecilia van Guttecoven en gehouden in de stadssporthal te Sittard, leverde voor onze vereniging weer een dubbele Zeer Goed op.

Het harmonieorkest werd op zaterdagavond door Anne de Vries (de Bosschenaar is bezig met zijn afscheidstournee) beoordeeld voor de uitvoering van de Festive Overture van Dmitri Dmitryevich Shostakovich. In de hal met enige overakoestiek werd, na de opening met Ateneo Musical, een rappe uitvoering neergelegd. Laten we maar zeggen dat het lekker liep. Het leverde een behoorlijk aantal punten op. Men zou er bijna stil van worden, misschien wel wat geflatteerd, maar toch ook leuk. Als tweede werk werden de 4 delen uit de Valenciaanse Weduwe (Aram Il’Yich Khachaturian) gespeeld. Deze werden door de heer De Vries eveneens van commentaar voorzien, e.e.a. met het oog op concoursdeelname op 23 oktober. De Festive Overture verdwijnt van de lessenaar, maar deze Spaanse suite zal dan in het keuzeprogramma gespeeld worden.

De drumband deed het succes op zondag nog eens dunnetjes over. Voor de uitvoeringen van Scottish Victory II (Jo Zinzen) en South African Sceneries van John Maassen, kregen zij van jurylid Rob Janssen uit Schinveld eveneens een dot punten en het predikaat zeer goed. Slechts twee drumbands scoorden overigens dit resultaat, Concordia Obbicht en onze jongens en meisjes.

Kijkend naar de hele lijst met resultaten geldt datzelfde feit; Alleen Obbicht en St. Cecilia scoorden de beide predikaten Zeer Goed.Repetitiedag
[RS] - 22-5-2004 9:50:13


Op zondag 12 september zal er voor het harmonieorkest een repetitiedag gaan plaatsvinden in het kader van de voorbereiding op het bondsconcours te Venlo. Tijdstip en locatie zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.
Schrijf dus 12 september in jullie agenda !!Voorjaarsmarkt groot succes
[RS] - 17-5-2004 9:52:49


Gisteren heeft in het centrum van Grevenbicht de vijftiende editie van onze voorjaarsmarkt plaats gevonden. Vele standhouders hebben zich op het parcours gepresenteerd. De vele bezoekers konden naast het bezoeken van de standhouders ook in de tent luisteren naar optredens van o.a. ons jeugdorkest. Dit hele festijn vond plaats onder een heerlijk zonnetje.


Night Of The Proms
[RS] - 13-5-2004 16:01:31


Zoals al te lezen was in het forum op de ledenzone, gaan we dit jaar weer naar de Night of the Proms in Antwerpen. Dit jaar gaan we op zaterdag 30 oktober. Het opgaveformulier is hier te downloaden !!!


Missie Koen Cuijpers volbracht
[HS] - 3-5-2004


De missie van Koen Cuijpers is volbracht: hij heeft zijn laatste solistentoernooi gewonnen. Daarmee heeft hij alle zes de solistentoernooien, waaraan hij heeft meegedaan, gewonnen.
De laatste overwinning was op het, door fanfare St. Caecilia georganiseerde, LBM solistentoernooi te Hulsberg. Er hebben 230 deelnemers meegedaan. Koen behaalde 93 punten met zijn uitvoering van Sonata (Francis Poulenc). Juryleden waren L. Adams en N. Speetgens.


Opening VBO markt
[MB] - 2-5-2004


Vanmorgen, zondag 1 mei om 11 uur verzorgde St. Cecilia de muzikale omlijsting van de opening van de 17e VBO braderie.Drumbandfestival Obbicht
[RS] - 26-4-2004


Dat zondag 25 april een erg drukke dag was voor onze vereniging, kon u al hieronder lezen. Ook de drumband had een optreden tijdens het drumbandfestival te Obbicht. Helaas waren we niet in de prijzen gevallen. "Good gesjpeeld, geine pries", aldus instructeur John Maassen. Na het concert heeft de drumband meegedaan aan de streetparade waar 10 korpsen uit Zuid- Limburg aan meededen.


Koen Cuijpers verdedigt titel wedero
[HS] - 25-4-2004


Op het LBM Toernooi, georganiseerd door Harmonie St. Aemiliaan te Kerkrade, behaalde Koen Cuijpers 94.5 punten met zijn uitvoering van Sonata (F. Poulenc), en mag hij daarom voor het tweede jaar de wisselbeker mee naar huis nemen. Juryleden waren A. Lamerigts en H. Wolters.
Koen, proficiat!


Rick Maassen wint Tonnaer Solisten T
[HS] - 25-4-2004


Het 21e Tonnaer Solisten Tournooi dat op zondag 25 april j.l. werd gehouden, kende een over-all winnaar in de persoon van Rick Maassen op marimba. Rick won zowel de 1e divisie als het totaal klassement. Jurylid August Thissen kweet zich weer voortreffelijk van zijn taak en hij kende Rick het prachtige aantal van 92 (van 100) punten toe. De trofee voor het hoogst aantal punten werd hem vervolgens overhandigd door Theo Hanssen, wethouder van Cultuur. De bekers voor de winnaars in de divisies werden door een trotse dirigent Thijs Tonnaer overhandigd.
Het tournooi kende bijna 60 deelnemers in 6 divisies. De winnaars waren respectievelijk;
JeugddivisieRuby ZelissenSt. Cecilia Grevenbichtklarinet88
5e divisieEsther PeulenSt. Caecilia Ohé en Laakklarinet85
4e divisieAukje VriesSt. Lucia Neeritterklarinet86
3e divisieNiels PeulenSt. Caecilia Ohé en Laakbariton90
2e divisieJohn van KempenSt. Caecilia Ohé en Laakmarimba91
1e divisieRick MaassenSt. Cecilia Grevenbichtmarimba92Solistensuccessen
[HS] - 25-4-2004


Tijdens het solistentournooi te St. Odiliënberg zondag 18 april j.l. behaalden de volgende solisten van St. Cecilia fraaie resultaten (op een score van 100 maximaal); Jean-Paul Savelkoul alt-saxofoon 88, Ruby Zelissen klarinet 83, Dominique Savelkoul trompet 80, Sanne Lemmens klarinet 78, Valerie Savelkoul klarinet 86 en het klarinetkwartet bestaande uit Valerie Savelkoul, Sanne Goossens, Miranda Chorus en Sanne Lemmens 82 punten.

Op het Tonnaer Solisten Tournooi behaalden de volgende solisten mooie resultaten. Jurylid August Thissen kende op zijn bekende wijze de volgende punten toe;
Jeugddivisie:
Floor Lasche klarinet 82, Dana Salden klarinet 82, Jeroen Munsters trombone 79, Inge van Cleef sax-alt 83, Dominique Savelkoul trompet 87, Bas van den Bergh trompet 82, Ruby Zelissen 88.
5e divisie: Dwarsfluittrio Celine Hoedemakers, Ellen Janssen en Milou Geerlings 84, Trompetkwartet Han Smeets, Roland Smeets, Dominique Savelkoul en Lenny Omloo 82
4e divisie: Stefan Kitzen hoorn 82, Sanne Lemmens klarinet 78
3e divisie: Valerie Savelkoul klarinet 89, klarinetkwartet bestaande uit Valerie Savelkoul, Sanne Goossens, Miranda Chorus en Sanne Lemmens 88
2e divisie: Sanne Goossens klarinet 83
1e divisie: Jean-Paul Savelkoul alt-sax 87, Rick Maassen marimba 92

Ruby Zelissen trad na het succesvolle optreden in Grevenbicht, ook nog in Bleijerheide op en behaalde aldaar 85 punten.


Oranje Concert
[RS] - 24-4-2004


In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal om 20.30 uur het Oranje Concert plaatsvinden. Muzikanten dienen om 20.00 uur aanwezig te zijn.


Paasconcert en concert Maaseik
[MB] - 18-4-2004


St. Cecilia concerteerde afgelopen week tweemaal in de omgeving. Allereerst op paasmaandag in samenwerking met Concordia Obbicht tijdens het traditionele paasconcert. Uitgevoerd werden o.a. delen uit de Valencian Widow van Khachaturian, de Festive Overture van Dmitri Shostakovich en de pasodoble Ateneo Musical (in het geheugen gegrift sinds het concours 1994). Afgelopen zaterdag ging de fanfare St. Joseph uit Meers ons voor in zaal van Eijck bij de vrienden van Concordia Maaseik. Cecilia gaf aansluitend ook een concert in kader van de week van de blaasmuziek. Het programma was grotendeels hetzelfde als in Obbicht. Nu trad echter ook Nicole Demas voor het voetlicht op hobo in 'Oblivion'. Het volgende concert is het Oranjeconcert op 30 april in Oos Hoes.


Koen Cuijpers wederom succesvol
[HS] - 4-4-2004


Het lijkt wel een traditie te worden, het is Koen Cuijpers alweer gelukt. Op het LBM concours, georganiseerd door fanfare St. Josef te Buchten, behaalde hij 93,5 punten met zijn uitvoering van Sonata (F. Poulenc). Daarmee was hij voor de derde maal achtereenvolgens kampioen, en mocht hij de wisselbeker houden. Ook andere cecilianen waren van de partij: Ruby Zelissen met 83 punten, Valerie Savelkoul met 84,5 punten en Jean-Paul Savelkoul met 85 punten. Juryleden waren René Schrader en Guus Erkens. Proficiat allemaal!


Cuijpers en beker
[MB] - 28-3-2004


Koen Cuijpers houdt ons graag aan het werk. Op het LBM concours georganiseerd door Beatrix te Horn behaalde hij 93 met zijn uitvoering van Sonata (F. Poulenc). Juryleden waren Noel Speetgens en Guus Erkens. Koen, proficiat!

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275