Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

(Bijna) Vakantie - terugblik op seizoen...
[RJ] - 30-7-2016 11:10:10


We gaan genieten van een welverdiende vakantie. Zeker verdiend, want we kunnen weer terugkijken op een druk, maar zeer geslaagd voorjaar, met diverse mooie optredens op podia (solistenconcoursen en concerten) en op straat. We speelden hele mooie muziek, er was veel publiek en we kenden een aantal geslaagde activiteiten zoals de Voorjaarsmarkt en BOA2.
Complimenten aan het JEC. Zij hadden - in de toch al drukke agenda - vele leuke (en goede!) optredens in o.a. Munstergeleen, enkele keren in Born, op het Euro Festival te Heel en diverse keren in Beeg. C-kids (voorheen de Speelgroep) was drie keer van de partij, o.a. bij de zeer geslaagde Muziekproeverij en ook Blue Bold liet van zich horen op Waeskepop en afgelopen zaterdag in een wel erg hot summerig Oos Hoes.
Het was erg gezellig, niet alleen tijdens de activiteiten, maar zeker ook na afloop. Dat gold zeker voor het geslaagde 13e Platzconcert op de Hoeve Vliex, waar onze muziekvrienden uit Luxemburg te gast waren. Leuke muziek, een hapje, een drankje in een mooie omgeving, volop sfeer.
Er staat nog één activiteit op de agenda open en deze is voor het korps, dat medewerking verleent aan het bondsschuttersfeest op 31 juli.
Vakantie of niet, er mag zeker nog vermeld worden dat Cecilia’s jeugd naast succesvolle optredens op solistentoernooien ook nog een aantal diploma’s heeft weten te scoren, want diverse muzikanten slaagden met hele mooie punten voor hun examens:
- Martijn Heuts hoorn A
- Thomas Heuts bariton A
- Lars van Nieuwenhoven slagwerk A
- Sasha Renes dwarsfluit A
- Manou Scheijvens dwarsfluit B
- Guusje Duijsens trompet B
- Esther Smeets alt-sax C
- Sophie Mangham alt-sax C en zang B
- Anouk Vrencken trompet C
Uiteraard is de hele Cecilia-familie erg trots! Proficiat!!
Nog even vooruit kijken:
Op de agenda voor het najaar staan in ieder geval het fameuze JAC-kamp (in Maffia-style), het concert van het harmonieorkest te Echt op 23 oktober, de Ceciliamis op 13 november en de medewerking aan het Kerstconcert en de traditionele Kerst-in op 18 december. Het harmonieorkest zal dan ook starten met de voorbereidingen voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (2017).


13e Platzconcert zondag a.s.
[RJ] - 15-7-2016 16:35:34


Na een succesvolle tweede editie van BOA (zie bv. http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160710/geslaagde-tweede-editie-beeg-open-air/) waarvoor alle medewerkers en sponsoren - waaronder ook de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen van harte bedankt worden - staat komend weekend weer een activiteit gepland.
Op zondag 17 juli a.s. vindt namelijk weer het Platzconcert plaats. Deze keer, we schrijven editie nummer 13, is gekozen voor de binnenplaats van de mooie, uit 1860 stammende, carréboerderij van de familie Vliex, gelegen Op de Coul 26 in Papenhoven.
Vanaf 11.00 uur zijn er concerten van het Jeugd Ensemble Cecilia, JEC, onder leiding van Hermie Smeets, de Hierber Musek uit Herborn (Luxemburg) onder leiding van Lars Lebens en het Harmonieorkest van St. Cecilia onder leiding van Jos Simons. Het programma bestaat zoals altijd uit lichte muziek en het zal op de cour ongetwijfeld mooi klinken. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, want er is een drank- en eetbuffet met BBQ. De concerten zijn voor iedereen – uiteraard – gratis toegankelijk.
De Hierber Musek staat onder leiding van oud-Beegtenaar en muzikant van St. Cecilia, Lars Lebens en hun optreden is een tegenbezoek vanwege de concertreis van St. Cecilia in november 2014. Het is voor de Luxemburgers hun ‘Limburg-reis’, want op zaterdag 16 juli spelen zij bij Harmonie Wilhelmina te Posterholt, eveneens muzikale vrienden.
Het wordt lekker weer, volgens de deskundigen! Ben er dus bij!


Dank voor uw stem!!
[RJ] - 21-6-2016 18:39:23


Langs deze weg willen we graag iedereen bedanken die met één of meerdere stemmen heeft bijgedragen aan een heel erg mooi bedrag voor onze vereniging tijdens de tijdens de Rabobank Clubkascampagne 2016. Bedankt!!


Geslaagden Proficiat
[RJ] - 20-6-2016 13:54:37


Inmiddels zijn weer diverse muzikanten van onze vereniging geslaagd voor hun opleiding aan de middelbare school. We feliciteren iedereen met het behaalde diploma en wensen alvast veel succes met het vervolg. Proost!
Verder onze welgemeende felicitaties zijn voor de geslaagden bij Artamuse (met bovendien hele mooie punten): Martijn Heuts - hoorn A; Thomas Heuts - bariton A; Guusje Duijsens - trompet B; Manou Scheijvens - dwarsfluit B; Anouk Vrencken - trompet C; Esther Smeets - alt-saxofoon C; Sophie Mangham - alt-saxofoon C en solozang B; Goed gedaan en proficiat!


Geslaagde Voorjaarsmarkt in Grevenbicht
[HS] - 3-6-2016 10:02:51


De 27e Voorjaarsmarkt is weer achter de rug. Ondanks de voorspelde regen vanaf de ochtend, bleef het tot in het begin van de middag droog. De standhouders waren ’s morgens al vroeg hun stands aan het inrichten en in de ochtend en voormiddag liepen ook de nodige bezoekers over het marktparcours.
Bij de buffettent zorgde DJ Stevie voor muziek en de dansdemonstraties van Flash Dance trokken veel publiek. Aan het einde van de markt is het winnende lot voor de reischeque getrokken, die dit jaar is gewonnen door een inwoner van Koningslust.

Harmonie St. Cecilia dankt iedereen die deze Voorjaarsmarkt weer mogelijk heeft gemaakt: alle standhouders, bezoekers, buurtbewoners, gemeente, sponsoren zoals Hansen Dranken, Promotion Design, Collé Rental & Sales, The Travel Club en Keurslager Holtrust.
Last but not least ook een dankwoord aan alle medewerkers die hun taken deels in de regen hebben moeten invullen.

Het was ondanks het regenachtige weer een geslaagde 27e editie van onze jaarmarkt.

Wij willen u van harte uitnodigen op onze Voorjaarsmarkt in 2017.


Cecilia's Muziekproeverij.... Top!
[RJ] - 29-5-2016 22:46:33


Zaterdagmiddag vond in Oos Hoes weer Cecilia’s Muziekproeverij plaats. Veel belangstellenden waren aanwezig om te kijken en te luisteren naar de MMM3-groep, de AMV-leerlingen, de Speelgroep – deze middag omgedoopt tot de C-Kids – gevolgd door het JEC. Na de opening door voorzitter John Maassen was het een komen en gaan van muzikanten (in spé en gevorderd). Sanne Lemmens en Kim Breuls (stand-in voor de zieke Lizzy Helgers) Jo Savelkoul, Rick Maassen en Hermie Smeets begeleidden de muzikanten tijdens hun optredens. Olaf Renes gaf op marimba nog een mooie uitvoering. Diploma’s werden uitgereikt aan de MMM3-deelnemers en er waren mooi tassen voor de AMV-leerlingen. Bovendien kreeg iedere jongere nog een kazoo. Daarmee werd de muziek van het JEC op een heel bijzondere wijze begeleid………. Het was een topmiddagje!


Dubbel voor Cecilia
[RJ] - 22-5-2016 23:36:40


Het Maasgouwtoernooi te Obbicht is voor St. Cecilia een groot succes geworden. De muzikale expeditie van de Beegse Harmonie in de Willibrorduskerk in Obbicht heeft geresulteerd in de Dubbel. Zowel drumband als orkest behaalden de hoogste scores, toegekend door de juryleden Jos Stoffels (drumbands) respectievelijk Rob Goorhuis (orkesten) De drumband was om 11.45 uur aan de beurt en vertolkte onder leiding van Sandra de Jong de werken ‘Kunder Breuk’, ‘Chant for hope’ en ‘Sketches of the Orient’. Een mooi programma met een dito uitvoering voor deze verjongde slagwerkgroep. Met dit concert kwam ook een mooi einde aan het derde project van de drumband, dat deze keer onder leiding van Sandra de Jong werd ingevuld.
Tegen 17.00 uur nam het harmonieorkest bezit van het podium. Na de mooie pasodoble Gema Marques volgde een stuwende ‘Hymn to the Sun with the Beat of Mother Earth’ en een energieke hommage aan de Spaanse componisten in ‘Hispania’. Een schitterende, zeer muzikale uitvoering onder leiding van Jos Simons, waarbij zowel muzikanten als het publiek genoten. Na de uitslag werd nog in Oos Hoes een gezellige evaluatie gehouden, waarbij ook de inwendige mens goed werd verzorgd door Jacqueline Wouters. Proficiat aan instructeur, dirigent en muzikanten.


DE AGENDA:
[RJ] - 19-5-2016 21:47:58


- Vrijdag 20 mei repetitie JEC en daarna harmonieorkest
- Zaterdag 21 mei repetitie drumband
- Zondag 22 mei optredens drumband en orkest op Maasgouwtoernooi Obbicht
- Zaterdag 28 mei Muziekproeverij in Oos Hoes
- Zondag 29 mei 27e Voorjaarsmarkt Dr. Duijsenslaancomplex
- Maandag 30 mei en navolgende week Collecte Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds
Bring it on!!


Jeanne van Eeghem overleden
[RJ] - 19-5-2016 21:46:43


Heden hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jeanne van Eeghem, o.a. oud-hoofd van de Basisschool Pastoor Franck en buitengewoon lid van onze vereniging. Zij overleed te Sittard - al jaren haar vaste woonplaats - op 77-jarige leeftijd. Zij zal zaterdag 21 mei te Brunssum worden begraven. Dat zij moge rusten in vrede. We wensen de familie veel sterkte.


Mooi spectaculair optreden JEC op Euro-Festival Heel
[RJ] - 17-4-2016 12:35:19


Zaterdag 16 april trad ons Jeugd Ensemble Cecilia op tijdens het Euro-Festival, hét Limburgse jeugdorkestenfestival.
Na een korte repetitie in Beeg werd met vele auto’s koers gezet naar zaal Don Bosco te Heel, waar rond 14.30 uur een kort inspeelmoment was. Om 15.25 uur volgde een mooi spectaculair optreden met prachtige muziek. Dat was niet alleen te lezen uit de jury-rapporten van de heren Van de Braak en Schrader, maar ook het applaus van de volle zaal bevestigde dat helemaal. Er werd lekker gespeeld en de dames en heren hadden plezier tijdens het optreden. Vooral het gebeuren met oohs en aahs en applaus (toen het gordijn nog dicht was) was wel typerend. Terwijl de hele zaal zich afvroeg wat er gebeurde, was het JEC al met een feestje bezig......
Geopend werd met Skyfall (Adèle) met mooie zang van Sophie Mangham. Daarna volgde Disneyfilm Favorites van Johny Vinson en afgesloten werd met Sparkling Drums van Ted Huggens, waar de twee drummers zich in een soort battle helemaal konden uitleven. Het was nog even improviseren omdat Niels Bijlmakers - de battle-partner van Gijs Vogten - vorig weekend zijn pols brak en Yves Salden te elfder ure kon invallen. Dirigent Hermie Smeets leidde alles uiteraard geroutineerd in goede banen.
Anouk Vrencken gaf aan de presentator desgevraagd nog een zeer korte, maar treffende toelichting op één van de muziekwerken. De vraag was waar hij op moest letten bij het werk Sparkling Drums en Anouk antwoordde: ''''op de drums''''...... Daar was geen speld tussen te krijgen.
De jury schreef over ‘een mooie uitvoering van prachtige muziek’… ‘een mooie spectaculaire vertolking onder leiding van een kundige dirigent’…’een swingend feestje’… en ‘een orkest dat enthousiasme en durf uitstraalt’ en besloot het optreden te belonen met het predikaat ruim voldoende tot goed en de bloemen waren voor Hermie. Maggy Mangham was de bezorger.
Na terugkeer in Oos Hoes werden de jubilarissen Michelle Vrencken en Annet Schmeitz gehuldigd voor hun 10-jarig lidmaatschap en volgde een heel gezellige, rumoerige en ook smakelijke nazit. Chapeau voor iedereen, ook voor begeleidingsteam en chauffeurs. We mogen terugkijken op een hele mooie middag.


Cecilia jeugd in aktie... en hoe....
[RJ] - 5-4-2016 20:26:54


Het was gisteren weer jeugd wat de klok sloeg bij Cecilia. Niet alleen de ruim afgebeelde jubilarissen stonden in de spot, maar in de ochtend ging het ensemble Cool Blue o.l.v. Hermie Smeets al spelen in het AZM te Maastricht en 's avonds trad het onvolprezen JEC op in het gemeenschapshuis te Born. Gelukkig was nog ruimte in de agenda en dus togen drie saxofonisten naar Ohé en Laak om deel te nemen aan het Chris Goossens solistentoernooi. Hele mooie resultaten waren hun deel:
- Joep Leenders, 4e div, 88 pt (beker 3e plaats)
- Ellen Schmeitz, 3e div, 87 pt
- Milou Lemmens, 3e div, 90 pt met lof, (beker 3e plaats)
Allemaal van harte gefeliciteerd met deze optredens!


Jaarvergadering
[RJ] - 5-4-2016 20:26:17


Op onze jaarvergadering werd nog eens terug gekeken naar ons mooie jubileumjaar 2015, kwamen alle huishoudelijke zaken aan de orde (rekeningen, begrotingen) maar ook ons jaarprogramma voor 2016 met diverse concerten, activiteiten (Clubkascampagne en de collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds) en evenementen, zoals de Voorjaarsmarkt op 29 mei en het Beeg Open Air op 9 juli. Kort werd ook stil gestaan bij het voornemen in 2017 deel te nemen aan het WMC. Voorzitter John Maassen werd herkozen voor vier jaar. Aan het einde van de vergadering was er ruimte voor de huldiging van een nu al zeer actieve groep 10-jarige jubilarissen. Helaas waren Michelle en Annet verhinderd, maar die insignes worden nog op een ander moment overhandigd. De insignes van 2016: Stan Cramers en Gijs Vogten (vermiljoenen insigne van de LBT) en Michelle Vrencken, Annet Schmeitz, Menno Pernot, Teun Lumens en Mitch Cramers (bronzen insigne van de KNMO) Onze beschermvrouwe Ria Pernot was bereid de insignes op te spelend. Uiteraard ontvingen ze allen ook nog een boeketje bloemen. Een hartelijk proficiat aan allen!!


Pecussietreffen: Beeg ontmoet Bocholtz
[RJ] - 9-3-2016 22:01:13


Op zondag 20 maart a.s. zal vanaf 15.00 uur in Oos Hoes in Grevenbicht een gevarieerd percussietreffen plaatsvinden. Het slagwerkensemble van Harmonie St. Cecilia uit Beeg ontvangt dan de slagwerkgroep van de fanfare St. Cecilia uit Bocholtz.
De drumband van Fanfare St. Cecilia Bocholtz, die onder leiding staat van instructeur Roland Jaegers, is onlangs Nederlands Kampioen derde divisie geworden met maar liefst 95 punten en lof der jury tijdens de Nederlandse Kampioenschappen te Waalwijk. De kampioenschappen werden georganiseerd door de KNMO. Zij staan zeker garant voor een mooi programma met als werken: Topshot, African Safari, Three Short Images en Different Pictures. De drumband van St. Cecilia zal onder leiding van instructeur Jo Zinzen een drietal werken uitvoeren. Dit zijn de Kunder Breuk, Sketches from the Oriënt en Remembrance Day, een werk voor drie marimba’s. Leuke muziek waarin het slagwerk in de gehele breedte wordt aangesproken.
Het wordt een interessante, leuke middag!


JEC naar Munstergeleen
[RJ] - 26-2-2016 18:11:39


Zaterdag 27 februari zal het JEC optreden in Munstergeleen tijdens een gala/filmconcert. De dames en heren spelen in zwart-wit kledij van 19.30 uur – 20.15 uur. Plaats van handeling is het Gemeenschapshuis ’t Trefpunt aan de Pancratiusstraat 23
te Munstergeleen. Op het programma staan:
- All about that Bass
- May it be (L.O.T.R.) – arr. John Moss
- Skyfall (Bond) – arr. Jay Bocook, zang Sophie Mangham
- Disney film Favorites – arr. Johnnie Vinson
- Sparkling Drums – Ted Huggens, ...........een verrassing!


Uitslagen Artamuse concours 2016
[RJ] - 1-2-2016 20:32:29


Het seizoen is weer begonnen en de eerste optredens zijn achter de rug. Allemaal proficiat met de optredens en de resultaten.

starters div. Thomas Heuts, bariton 80 pt
jeugddiv. Martijn Heuts, hoorn 83 pt
5e div. Manou Scheijvens, dwarsfluit 80 pt
3e div. Esther Smeets, altsax 82 pt
2e div. Alita Heijen, dwarsfluit 81 pt
2e div. Menno Pernot, trombone 88 pt (2e plaats)

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275