Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Jo van Schijndel overleden
[RJ] - 17-9-2015 23:15:38


Helaas bereikte ons vanavond het trieste nieuws dat ons Lid van Verdienste Jo van Schijndel is overleden. Jo, een Ceciliaan in hart en nieren, was 57 jaar verbonden aan St. Cecilia. Hij kwam op 27-jarige leeftijd via de familie Kitzen bij St. Cecilia terecht en speelde jarenlang de bariton. Ook was hij vanaf de oprichting in 1975 muzikant bij de Dreesjbub''n. Verder was Jo een aantal jaren in het bestuur en ondersteunde hij bij allerlei activiteiten m.n. bij de financiële commissie. Dank aan Jo voor zijn betrokkenheid en inzet. We wensen Fien en de familie veel sterkte. A.s. woensdag nemen we afscheid met het drapeau in de kerk en een delegatie in uniform.


Muziekproeverij en jeugdorkestentreffen in Beeg
[HS] - 17-9-2015 17:29:24


Zondag 20 september a.s. zal in Oos Hoes in Grevenbicht Cecilia’s Muziekproeverij plaatsvinden, met optredens van de jongste en al gevorderde Cecilianen als solisten en in ensembles. Iedereen die belangstelling heeft in een leuke en bovendien goede muziekopleiding, is van harte welkom bij deze uitvoering op zondag. Misschien wil je zelf muziek gaan maken of weet je dat nog niet zeker, maar wil je wel eens komen luisteren. We starten om 13.00 uur.

St. Cecilia besteedt van oudsher veel aandacht aan haar jeugd en biedt naast een solide opleiding ook veel ruimte voor plezier tijdens bijvoorbeeld het Jeugdkamp of in combinatie met muziekoptredens zoals in De Efteling of in het Kasteelpark te Born. Ook namen ze met groot succes deel aan het Eurofestival voor jeugdorkesten te Heel (2013). Inmiddels kent de vereniging de ongedwongen kennismaking met de muziek (Meer Met Muziek) de Algemene Muzikale Vorming (AMV) en spelen de jongeren in diverse ensembles zoals Cool Blue (koperkwintet), Ladies First (klarinetkwintet), het Kamermuziek Ensemble Cécile, het Jeugdensemble Cecilia, de drumband en het harmonieorkest. In Blue Bold spelen ze zelfs als coverband.

Omdat in 1985 het Jeugd Ensemble Cecilia werd opgericht met als eerste dirigent Lambert Evers, vieren we dit jaar 30 jaar JEC. Inmiddels staat de groep onder leiding van Hermie Smeets en spelen ze regelmatig diverse populaire werken in en om Beeg, maar ook verder in de Provincie of over de grens.
Reden om zondag a.s. als muzikale brug de overgang te maken tussen de Muziekproeverij en het Jeugdorkestentreffen. Vanaf 14.00 uur zullen namelijk zes bevriende jeugdorkesten optreden in de zaal van Oos Hoes.
De JECcers zorgen zondag zelf voor de organisatie en ook hierbij is iedereen van harte welkom.

14.00 - 14.40 Jeugdharmonie St. Stephanus Stevensweert
14.40 - 15.20 Jeugdfanfare St. Antonius Genhout
15.20 - 16.00 Jeugdharmonie Concordia Obbicht
16.00 - 16.40 Jeugdfanfare St. Jozef Buchten
16.40 - 17.20 Jeugdharmonie Les Amis Réunis Nieuwstadt
17.20 - 18.00 Jeugdfanfare Eendracht Dieteren


Schutterskoning in de gelederen....
[RJ] - 13-9-2015 18:10:25


Tijdens het gezamenlijke koningsvogelschieten van de beide schutterijen schoot bij Schutterij Eendracht onze voorzitter John Maassen de vogel naar beneden. Dat betekent dat hij en Diana komend seizoen als Koningspaar bij Eendracht te bewonderen zullen zijn. En dat met een Bondsfeest (H. Kruis) in eigen dorp in 2016! John en Diana, namens heel Cecilia van harte gefeliciteerd en veel plezier en succes komend seizoen. Uiteraard ook proficiat aan de koning to be bij Het Heilig Kruis. Deze is nog niet bekend.....


JAC Kamp 2015
[ST] - 2-9-2015 23:12:13


Vorige week stond heel Posterholt op z’n kop. Een 46-tal leden van onze harmonie zijn daar namelijk op Lord of the Rings-kamp geweest.
Op woensdagmorgen vertrokken de deelnemers met auto’s naar de locatie, waar ze een muzikale MP3-tocht hebben gelopen met diverse opdrachten. Gelukkig was het weer aan onze zijde en was het op sommige momenten een beetje te warm. De winnaar van de tocht kreeg de ring in het bezit en was daarmee de heerser van het klassement.
Na een heerlijk diner, verzorgd door onze kookstaf van dit kamp: Lou Kirkels, Jack Heijligers en John Smeets, was het de beurt aan Hermie Smeets om onze deelnemers te verrassen met nieuwe stukken om op een korte tijd in te studeren.
Met een kort potje stratego en een ‘andersom’-quiz, werd de woensdag gesloten.

Op donderdag openden de kinderen om 8 uur weer hun ogen. Helaas dreigde het weer roet in het eten te gooien en moest de organisatie hier en daar wat programmeringen aanpassen. De donderdag kreeg met een geweldige repetitie, een actieve zeskamp, een spannend dorpsspel in Posterholt, een heerlijke BBQ, ludieke optredens van de groepen en het ‘Rat van Fortuin’ toch nog een succesvolle invulling.

Op vrijdagmorgen met z’n allen opruimen, een lekker spek-met-ei-ontbijt en lekker spieter, spetter, spater naar het AquaDome in CenterParcs Peer, waar we met z’n allen heerlijk gezwommen hebben.

We mogen terug kijken op een geslaagd kamp en willen via deze weg natuurlijk alle deelnemers bedanken voor hun deelname, inzet en gezelligheid. We hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij is!

Klik hier voor de foto''s!Prima seizoensafsluiting!
[RJ] - 18-7-2015 14:23:25


De Cecilia-Barbecue op vrijdag 17 juli a.s. mag een groot succes genoemd worden.
Ruim 80 Cecilianen waren op vrijdagavond in de de tuin van onze Beschermheer Ger Theelen aanwezig voor een royaal hapje en een minstens zo royaal drankje. ‘De Fractie’ (eerste klarinetgroep) zorgde met ondersteuning van enkele andere vrijwilligers zoals Tilly Vola en Theo Pernot voor een puike barbecue. De drank was geheel gesponsord en dat was uiteraard een leuke meevaller. Dank daarvoor aan Ger Theelen, de jarige John Maassen, orkestnestor Wim Jennen en Raymond Jennen (vanwege zijn onlangs ontvangen Onderscheiding).
Na het openingswoord van de jarige voorzitter John Maassen was het muzikale woord aan ons JEC. Drie vlotte nummers met zang en acrobatiek zorgden voor veel applaus van de aanwezigen. Een en ander werd gevolgd door een continue aanval op de buffetten……
Na het eten was het de beurt aan dirigent - ‘Abraham to be’ en brouwmeester Jos Simons om zijn blond en donker speciaal bier uit te delen. Het speciale bier werd door de meester zelf geschonken omdat het hoog gistend bier betreft. De vele kenners lieten zich het vocht goed smaken en hier en daar werd al met overtuiging een analyse gemaakt. Later op de avond werden deze analyses toch wat troebeler….. Het was wel nog lang reuze gezellig. Al met al… een waardige afsluiting van een druk en weer uitermate geslaagd seizoen.
Rest ons ook Keurslager Jan Holtrust, Partyservice Van Didden en Bakkerij Puts te danken voor hun medewerking.


Geslaagden!!
[RJ] - 18-7-2015 14:21:47


Zo vlak voor de vakantie moesten enkele Cecilianen nog even hun ‘proeve van praktische bekwaamheid’ afleggen voor kritische juryleden. Dat lukte op schitterende wijze en dat is eens te meer bewijs dat Cecilia veel talent binnen de gelederen heeft.
Allereerst was het op vrijdag 10 juli de beurt aan Annet Schmeitz en Vera Pernot, beiden voor het C-examen klarinet. Beiden slaagden met zeer hoge punten, waarbij voor Annet zelfs lof was weggelegd. Docent Jo Caelen mag trots zijn op zijn leerlingen.
Op donderdag 16 juli slaagden drie slagwerkers. Lieke Hermans slaagde met lof voor diploma A kleine trom en Bart Koevoets en Gijs Vogten slaagden voor C eveneens kleine trom.
Puike prestaties van allen en dan is een vakantie wel even op zijn plaats, vindt ook een tevreden docent Rick Maassen. Proficiat.


Oud-lid en Lid van Cv100 Jo Mulder overleden
[RJ] - 18-7-2015 13:17:49


Afgelopen week is ons oud-lid Jo Mulder overleden. Jo trad in navolging van vader Frans (fervent erelid van St. Cecilia) meer dan 65 jaar geleden toe tot de harmonie. Hij speelde een tijdje bariton en is altijd een groot supporter van de harmonie gebleven. Tijdens zijn jaren in Indië bleef hij ook lid. Jo was wat Cecilia betreft een heuse encyclopedie, hij kon heel veel over onze rijke historie vertellen.
Als lid van de Club van Honderd was hij ook sponsor van ‘zijn’ harmonie. Ook toen hij al in het Zorgcentrum te Born verbleef, bleef hij trouw steunen! De vereniging heeft op woensdag 15 juli gepaste wijze afscheid genomen van Jo. De familie wensen we veel sterkt. Dat Jo moge rusten in vrede.


Tevreden Cecilianen richting vakantie
[RJ] - 2-7-2015 21:22:10


Bestuur, leden en de hele Ceciliafamilie kunnen zeer tevreden terugkijken op het jubileumfeest C115, dat afgelopen weekend plaatsvond in het Beegse.
Het Platzconcert op vrijdagavond was een succes met veel leuke muziek voor een vol terras bij Oos Hoes, ondanks een verdwaalde regendruppel (of twee…) In het afwisselende programma ook vier marsen in het teken van het Jaar van de Mijnen, waaronder de Maurits Mars en de Emma Mars.
Op zaterdag was er volop enthousiasme bij het nieuwe initiatief van Cecilia, het Beeg Open Air Festival, waarbij de samenwerking werd gezocht met alle cafés van ons dorp. De afsluitende optredens op het Burgemeester Kotenplein, met een hapje en een drankje, zorgden voor een grote toeloop en men vermaakte zich opperbest. De organisatie kreeg veel lovende kritieken.
Op zondag vond de jubileumreceptie plaats, waarbij velen de verenigingsdeputatie en de jubilarissen kwamen feliciteren. Hoogtepunt aan het begin van de drukbezochte receptie, was de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan secretaris, regelaar en muzikant Raymond Jennen vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap bij St. Cecilia en zijn inspanningen de afgelopen jaren op velerlei terrein (ook voor o.a. de Big Band Beeg, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia en het Regiment Limburgse Jagers). ’s Middags zaten ondernemers en verenigingen bij elkaar om te zoeken naar verbinding en samenwerking. Al met al een zeer geslaagd feest!
En terwijl Cecilia in Beeg nog feestte, waren enkele jonge solisten alweer present in de Maaspoort in Venlo bij de Finale Jonge Solisten. Zij mogen allen terugkijken op zeer geslaagde deelnames aan deze Limburgse kampioenschappen, met mooie puntenaantallen en twee vice-kampioenschappen. Een dikke proficiat is dan ook op zijn plaats voor Vera Pernot, klarinet, 84 pt (tweede plaats in de vijfde divisie) Milou Lemmens, altsax, 86 pt en Ellen Schmeitz, altsax, 88 pt (tweede plaats in de vierde divisie) en voor Alita Heijen, dwarsfluit, voor 85.5 pt in de derde divisie.
Voeg hier ook nog eens een mooie bijdrage van de Rabobank toe vanuit de Clubkascampagne en het kan niet anders dat heel St. Cecilia tevreden richting de welverdiende vakantie gaat. Op vrijdag 17 juli wordt dan ook met de Cecilia-BBQ het seizoen afgesloten.
Langs deze weg wordt dan ook iedereen die de afgelopen periode een bijdrage aan de kascampagne en aan C115 heeft geleverd.
Hartelijk bedankt.


Mooie receptie C115
[RJ] - 28-6-2015 16:08:28


Na het fantastische BOA gisteren, waarvoor overal lovende kritieken te horen waren, was het vanochtend weer voor veel Cecilianen acte de présence voor onze jubileumreceptie. Terwijl nog opgeruimd werd bij het festival, werd de zaal van Oos Hoes al vroeg in gereedheid gebracht.
John Maassen opende omstreeks 11.00 uur de receptie en complimenteerde en dankte allereerst het BOA-team (Hugo Lumens, Sanne Goossens, Valerie Savelkoul, Nicole Cloudt, Floor Lassche en Ellen Janssen) daarnaast had hij voor de vier ''kern-senatoren'' een verrassing in petto, een draagmedaille aan een blauw lint. Deze mag gedragen worden bij alle – vooral externe - activiteiten die St. Cecilia ontplooit.
Verder werd tweede dirigent Jo Savelkoul in de bloemen gezet vanwege zijn zilveren jubileum als tweede dirigent bij St. Cecilia. Een functie die Jo met de nodige bevlogenheid sinds 1990 vervult.
Na de formele opening nam speaker Wil Lemmens over om de receptie in goede banen te leiden en hij mocht namens de gemeente Sittard-Geleen burgemeester Sjraar Cox en wethouder Noël Lebens verwelkomen. De burgemeester - met ambtsketen - had voor secretaris / regelaar Raymond Jennen de mededeling dat het Zijn Majesteit de Koning had behaagd....... en speldde de versierselen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau op.
Vervolgens werd een aubade gebracht door zustervereniging Aurora en passeerde een grote groep (muziek-)verenigingen en particulieren de tafel. Ook de Leden van Verdiensten van Cecilia waren goed vertegenwoordigd voor het aanbieden van de gelukwensen aan bestuurderen, senatoren, muzikale leiding en muzikanten.
Oud-Regimentscommandant van de Limburgse Jagers Ferry Tummers, het bestuur van de Big Band Beeg en een grote deputatie van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor waren eveneens aanwezig voor een felicitatie aan vereniging en de gedecoreerde.
Aan het eind van de receptie werd speaker Wil Lemmens, afgelopen vijf jaar ook coördinator opleidingen van St. Cecilia door de voorzitter in de bloemen gezet, met dank voor zijn inzet voor de vereniging op bestuurlijk gebied en voor zijn enthousiaste presentaties bij concerten en bij recepties.
Harmonie St. Cecilia dankt iedereen voor de medewerking en aandacht b.g.v. C115. Vanmiddag is het ondernemerscafé nog in volle gang.


Mooie opmaat C115
[RJ] - 27-6-2015 11:39:46


Gisteravond vond een mooie opmaat plaats voor ons jubileumfeestje C115. Onder een weliswaar bewolkte hemel en met dreiging van een druppeltje heette voorzitter John Maassen iedereen van harte welkom en gaf een korte toelichting op het C115-programma.
Daarna nam speaker Wil Lemmens de microfoon en hij leidde op ontspannen wijze de toeschouwers door het programma. Het werd een muzikale reis van onder uit de mijnen via Frankrijk, Spanje, Italië weer terug naar het Limburgse. Speciaal waren toch wel de vertolkingen van de Maurits Mars en de Emma Mars, die allebei niet meer verkrijgbaar zijn bij de uitgeverij en die ook – voor zover ons bekend – niet in de archieven van de zusterverenigingen voorkomen. Het idee lag bij Raymond Jennen, maar vooral de intense speurtocht van Jo Savelkoul en de fine-tuning door Nicole Demas en Rob Janssen hebben het mogelijk gemaakt dat deze ‘nostalgische noot’ gespeeld kon worden. De aanwezige vml. ''Mauritsleden'' (Lambert Evers, August en Jan Thissen) konden het zeker waarderen.
Ook Michael Jackson en Deep Purple kwamen langs en dat was ook leuk voor de basgitaar.
Het publiek genoot duidelijk van het programma en ook enkele verdwaalde druppels konden het concert niet verstoren, ofschoon het toch verstandig was van dirigent Jos Simons de toegift niet uit te voeren. De nazit was dan weer helemaal droog en het was nog lang gezellig. Als gezegd een mooie opmaat!


4 Cecilianen naar Finale jonge solisten
[RJ] - 21-6-2015 21:28:10


Zoals ieder jaar mogen de winnaars van de (geauspicieerde) voorrondes van de LBM doorgaan naar de Finale Jonge Solisten, waar zij strijden om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht. Tevens verdient hij of zij een optreden met de Philharmonie Zuidnederland. In 2015 wordt deze finale op zondag 28 juni in de Maaspoort te Venlo gehouden en maar liefst 4 van onze jonge muzikanten mogen dit jaar deelnemen. Dit zijn Alita Heijen (dwarsfluit) Milou Lemmens (alt-saxofoon) Vera Pernot (klarinet) en Ellen Schmeitz (alt-saxofoon). Ook dit jaar wordt er samengewerkt met L1 in het kader van de televisieserie LEF!, waarin finalisten te zien en te horen zijn. De afleveringen van het eerste seizoen zijn terug te kijken via www.L1.nl/LEF. Daar was voor ons Annet Schmeitz in beeld, samen met zanger en presentator Sef Thissen (waarmee wij op 7 november concerteren) Suus en twee violisten van de Philharmonie Zuidnederland. Uiteraard wensen wij onze muzikanten heel veel succes en bovenal veel plezier en een onvergetelijke ervaring in Venlo.


Cecilianen slagen met lof!
[RJ] - 10-6-2015 20:07:22


De jeugd van St. Cecilia blijft zich duchtig roeren, want afgelopen zondag stonden twee optredens op de agenda. Door het ensemble Blue Bold werd in de ochtend in het AZM te Maastricht gespeeld, waarna de muzikanten van het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) in het Kasteelpark in Born voor een afgeladen terras een prima concert gaven. Het was voor Hermie Smeets een druk zondagje....
Afgelopen dinsdag werd door twee van onze eigen kanjers deelgenomen aan de praktijkexamens bij de muziekschool Artamuse en ook deze optredens waren prachtig. De jury kwam negens te kort.... Olaf Renes slaagde namelijk met lof voor het B-examen marimba en Menno Pernot slaagde eveneens met lof, maar dan voor het C-examen trombone.
Het mag duidelijk zijn dat de hele Cecilia-familie uitermate trots is op deze muzikanten. Heren, van harte gefeliciteerd.


Agenda voor vakantie nog beter gevuld.
[RJ] - 8-6-2015 23:02:33


Onze agenda voor de vakantie is nog beter gevuld. Allereerst zal opgetreden worden op de Taptoe Born te Obbicht op zaterdag 20 juni a.s. Een week later hebben we ons jubileumweekend met het 12e Platzconcert op vrijdag 26 juni, het grote BOA festival op zaterdag 27 juni en de Jubileumreceptie, gevolgd door het Ondernemerscafé op zondag 28 juni. Op vrijdag 17 juli is normaliter de laatste repetitie voor JEC en orkest, maar dan zal in de tuin van onze beschermheer (Oude Kerkstraat 10) onze BBQ plaatsvinden. Daarvoor is nog hulp nodig en nadere informatie zal nog volgen. Op dit moment is nog niet bekend of de drumband zaterdags nog een repetitie heeft. Schrijf e.e.a. in je agenda in, voor zover dat nog niet gebeurd is.


Veel lof voor St. Cecilia op MGT2015
[RJ] - 1-6-2015 15:40:40


Het 51e Maasgouwtoernooi voor Hafa-orkesten en drumbands/slagwerkensembles is weer achter de rug en Harmonie St. Cecilia kreeg veel lof voor haar optredens.
De drumband nam op zondagmiddag deel aan het toernooi te Berg aan de Maas. Vanwege de instructeursvacature was de voorbereiding zeker niet optimaal en was afmelding voor het toernooi een voor de hand liggende keuze. Via repetities door John en Rick Maassen werd toch goed gewerkt en werd besloten toch een zo goed mogelijk concert te geven en bovendien de organisatie niet in de steek laten. Ofschoon dus gespeeld werd 'zonder mededinging' slaagde men daar prima in met de werken Heritage en Canterbury Tales. Het concert stond zondag onder leiding van Jo Zinzen. Jurylid Rob Balfoort keek op verzoek toch mee in de partituren en schreef een loffelijk commentaar met veel waardering voor de inzet en de vakkundigheid.
Na het erg mooie concert van de drumband, mocht het harmonieorkest zondagavond 'aan de bak'. En hoe.... een geweldige uitvoering van een top-programma onder leiding van Jos Simons leidde tot het predikaat 'Zeer Goed' met een heel mooi puntenaantal voor beide werken. Een verstilde pasodoble Agüero, daarna een enthousiaste Libertadores, afgesloten met een temperamentvolle Danza Sinfonica....... Het was genieten in de zaal en op het podium. Een groot applaus, vele mooie reacties op zowel het programma als voor de gedreven uitvoering waren niet van de lucht. Het loffelijk juryschrijven was de kers op de taart.
De jeugd van Cecilia zal zich overigens zondag 7 juni a.s. om 13.00 uur laten horen tijdens het Kasteelparkconcert ‘Beestachtig Goed’ Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Artamuse en negen orkesten uit de directe omgeving spelen daar in het Kasteelpark bij het terras.
De rest van juni staat in het teken van de Taptoe Born te Obbicht en het jubileumfeest van 26 t/m 28 juni, met het 12e Platzconcert, het Beeg Open Air Festival, de jubileumreceptie en het Ondernemerscafé.


Geslaagde Voorjaarsmarkt
[RJ] - 18-5-2015 13:59:53


We kunnen tevreden terug kijken op de 26e Voorjaarsmarkt. Samen met onze partners Travel Club Virginie Lenoir, Hansen Dranken en Promotiondesign en al onze medewerkers hebben we weer een mooi evenement georganiseerd. Het weer was goed en de medewerking van de buurtbewoners vanouds fijn. Daarom is dank op zijn plaats aan iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen. Opnieuw een bewijs dat we samen deze klussen ook prima klaren.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275