Nederlands English
 
  Donderdag 13 December, 2018

Laatste site-update
24-11-2018 15:30:33 [HS]

 
 
   
 

 Nieuws

Cecilia in de optochten
[RJ] - 13-2-2015 16:11:23


De komende dagen staan voor Cecilia natuurlijk ook weer in het teken van de Vasteloavend. Zondag zal met nr. 26 worden meegedaan aan de Groote Optoch in Zitterd, waar we al meer dan 60 jaar te gast zijn bij de Marotte en het Optochkommitee. Maandag zal als vanouds (sinds 1975 overigens) vooraan worden gelopen in de Optoch van de Zawpense. Natuurlijk zetten we extra klank bij voor onze Prinsenparen en de andere hoogwaardigheidsbekleders. Beeg oppe kop en meer blauw op straat! Alaaf!
De tijden staan vermeld op onze facebookpagina en hangen op in Oos Hoes.


De jeugd in de hoofdrol
[RJ] - 7-2-2015 13:46:27


De jeugd alweer en nog steeds in de hoofdrol. Zo blijft Cecilia steeds op de kaart.
Zaterdag behaalde Alita Heijen namelijk op dwarsfluit een mooie plaats op het Artamusetoernooi met 84 punten, vanmiddag om 17.00 uur sluiten de allerjongsten de eerste serie Meer Met Muziek af bij Juffrouw Sanne Lemmens en morgen gaat het koperkwintet CoolBlue voor een premièreconcert in Maastricht onder leiding van Hermie Smeets. Na een prachtig optreden van Ladies First (klarinetkwintet) enkele weken geleden kan men daar wederom een mooi concertje te verwachten. Ter toelichting; vanuit het orkest zijn enkele ensembles gevormd die samen met het KME Cécile een extra muzikale uitdaging oppakken en bovendien zorgen voor het behouden van een financiële aanvulling van onze kas. Complimenten!


Artamuse concours
[RJ] - 1-2-2015 11:45:22


Op zaterdag 24 januari namen enkele Cecilianen deel aan het jaarlijkse Artamuseconcours 2015 voor koperblazers en slagwerkers. Het eerste solistentoernooi van dit jaar leverde weer mooie optredens op met prachtige resultaten. De jury van de voorronde werd gevormd door Frank Rademakers (slagwerk) en Noël Speetjens (koper).
Onderstaande jeugdige Cecilianen namen deel in diverse divisies, waarbij Olaf Renes op marimba en Sjoerd Pernot op euphonium de kroon spanden:

starters divisie: Martijn Heuts, hoorn, 83 pt
jeugddivisie: Bart Hermans, trombone, 83 pt
jeugddivisie: Sven v Nieuwenhoven, trombone, 81 pt
4e divisie: Olaf Renes, marimba,85 pt afdelingswinnaar
2e divisie: Menno Pernot, trombone, 84 pt
1e divisie: Sjoerd Pernot, euphonium, 91 pt met lof

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Goed gedaan! Speciaal proficiat aan Olaf met zijn eerste optreden voor Cecilia en ook Martijn die voor de eerste keer aan een concours deelnam.
Dit weekend zal ook Alita Heijen deelnemen aan het concours voor de houtblazers. De finale, waarvoor Olaf Renes als afdelingswinnaar al geplaatst is, zal op zondag 1 februari plaatsvinden.
Omdat al onze klarinettisten in de eigen opleiding actief zijn, zullen zij niet aan het toernooi deelnemen, maar richten zich alvast op de komende LBM-concoursen. Daar zullen ongetwijfeld ook weer mooi optredens verzorgd worden. Alvast veel succes.


Cecilia royaal bedeeld
[RJ] - 11-1-2015 23:26:19


Tijdens de Prinseoetreuping nieuwe stijl werd tegen 22.45 uur bekend dat Niels Kirkels en Ellen Schoffelen de Vasteloavend in Beeg zullen voorgaan in een schitterend blauwe outfit (uiteraard) Een geweldig Prinsepaar voor de Zawpense en voor Beeg. En of het op zaterdagavond voor Cecilia nog niet genoeg was, voegden we op zondagmiddag tijdens de Kenjermiddig het complete jeugdprinsenpaar toe met Prins Martijn (hoorn) en Prinses Maggy (klarinet). In hun feestelijk gevolg ook in ieder geval Maike Hermans (klarinet).
We mogen dus zeggen dat St. Cecilia royaal bedeeld is in ons jubileumjaar. Alvast allen van harte gefeliciteerd en heel veel plezier gewenst tijdens het komende Vasteloavesseizoen. Uiteraard zullen wij een muzikale hulde brengen op de receptie op 7 februari.
Het bonte gezelschap wordt overigens gecompleteerd met het seniorenpaar Jeannine Jacobs en Cor Wouters en met Iërezawpens Miel Jaspers, die de sjerp uit handen van onze eigen Hermie Smeets mocht ontvangen. Ook deze hoogwaardigheidsbekleders willen we natuurlijk van harte feliciteren.
Een woord van waardering is verder voor de Cecilianen die zaterdag onze eer hoog hielden tijdens de Sjpelsjow; Sanne Goossens, Sanne Lemmens, Nicole Cloudt en Niels Kirkels deden hun stinkende best. Overigens waren meer Cecilianen op het podium te bekennen, zoals Luc Kirkels, Hermie Smeets en Noël Tholen. Zij verleenden hulp aan Armada respectievelijk de Roepoepers. Onze eigen Ron Mangham was als teamleider van de tegenstanders wel erg enthousiast, daar moet mogelijk nog even over gesproken worden…, maar resumerend: Een mooi weekend voor de Nuuj, de Blaw……


Mooi Nieuwjaarsconcert
[RJ] - 5-1-2015 21:48:28


Zowel de drumband als het harmonieorkest hebben afgelopen zondag een mooi Nieuwjaarsconcert verzorgd. De reacties van het publiek, inclusief een staande ovatie, waren overduidelijk. Men had alweer genoten!
Het slagwerkensemble had het hele podium in gebruik met een vrachtwagen vol aan instrumentarium, waaronder een vibrafoon, xylofoons, marimba’s, basmarimba’s en vier pauken. Met name de uitvoering van Africa van de popband Toto viel in de smaak. Niels Bijlmakers en Olaf Renes maakten hun debuut bij dit concert. Prima gedaan!
Het harmonieorkest speelde na de pauze een spetterende mars, een klassieke en een moderne ouverture en werken van de Strauss-familie. De klarinetsolisten Koen Cuijpers en Jos Janssen konden zich helemaal uitleven in een concert van Mendelssohn en dat lukte prima.
Speciale gast was de bariton Ben Pernot, die vier beroemde liederen vertolkte; Der Vogelfänger (uit die Zauberflöte), das Wolgalied (uit der Zarewitsch) en de Napolitaanse klassiekers O Sole Mio en Funiculi, Funicula. Ofschoon hij stijf stond van de antibiotica vanwege een verkoudheid, gaf Ben met het orkest een mooi optreden. Overigens maakte Ellen Schmeitz haar debuut in een groot concert. Ook zij deed dat heel mooi.
Het concert werd formeel afgesloten met de Millenniummars, waarbij op het slotakkoord confettikanonnen de zaal met bonte kleuren vulden. Na enige commotie volgde natuurlijk de traditionele Radetzky-marsch.


Geslaagde schaats middag JAC
[HS] - 4-1-2015 12:39:53


Inmiddels zijn we weer aan een nieuw jaar begonnen, en dat betekent voor het JAC dat het jaarlijkse schaatsen weer op het programma stond! Afgelopen zaterdag is weer een 30-tal jeugdige schaatsers naar de Maaslandse Wintertuin in Maaseik vertrokken. Bij de ingang mochten de fanatiekelingen door de poortjes om hun schaatsen af te halen, en de fanatieke chocomeldrinkers zochten snel een plaatsje in het ijscafé naast de baan. De schaatsers hebben menig rondje gemaakt, al waren enkele deelnemers eerder uit op een sneeuwballengevecht... De jeugd amuseerde zich prima en werd nauwlettend in de gaten gehouden door de mensen die zich hadden opgeworpen om de chocomel met slagroom uit te testen. Uiteraard werd ook aan de inwendige mens gedacht, en werd in het ijscafé wafels, cake en een drankje uitgedeeld. Sommige schaatsers vertoefden hier iets langer dan de rest... Rond half 5 werd iedereen weer van het ijs afgedirigeerd, en werd na een groepsfoto weer naar het Beegse vertrokken.


22e Nieuwjaarsconcert zondag 4 januari a.s.
[RJ] - 31-12-2014 14:34:55


Zondag 4 januari zal Harmonie St. Cecilia het nieuwe jaar muzikaal openen met het traditionele Nieuwjaarsconcert. Voor de 22e keer in successie zal de vereniging in Oos Hoes een luchtig en gevarieerd programma ten gehore brengen. Het concert is tevens de opening van het jubileumjaar, want St. Cecilia bestaat 115 jaar.
Om 14.30 uur zal de drumband het concert openen en na een korte pauze zal het orkest het tweede deel voor zijn rekening nemen. Terwijl de drumband o.a. een uitstapje maakt naar de popmuziek (Africa – Toto), zal het orkest voornamelijk licht-klassiek repertoire spelen, met o.a. het 2e concert voor 2 klarinetten (Mendelssohn-Bartholdy) waarin Koen Cuijpers en Jos Janssen soleren. Uiteraard zal muziek gespeeld worden die geschreven is door telgen van de Strauss-familie.
Een speciale gast die van ver komt, maar nog steeds heel dicht bij St. Cecilia staat, is Ben Pernot. Hij is de broer van Ria Pernot, de beschermvrouw van de harmonie en woonachtig in Kamerik (Utr.) Hij zal als tenor en als bariton in vier werken door het orkest worden begeleid. Dit zijn Der Vogelfänger uit Mozart’s opera ‘DieZauberflöte’, het Wolga-lied uit de operette ‘Der Zarewitsch’ gecomponeerd door Franz Lehár en twee wereldberoemde liederen uit Napels; O Sole Mio en Funiculi Funicula.
Voorafgaand aan het concert zal de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de Leden van Verdiensten en de Leden van de Club van Honderd en sponsoren van Cecilia plaatsvinden.


Kerstconcert en Kerst-in
[RJ] - 21-12-2014 22:27:57


Vanmiddag werd door het harmonieorkest een zeer gevarieerd optreden verzorgd van een bewerking op een middeleeuws thema tot een arrangement van Sammy Nestico. Een swinging Christmas in de Catharinakerk tijdens het jaarlijkse Kerstconcert.
Daarna in Oos Hoes de traditionele Kerst-in, verzorgd door de Vrienden van Cecilia, met muziek van ons onvolprezen JEC. Zang was er door Sophie Mangham, Selina Gijenes en Jodi Omloo. Verder werd een van de werken opgeleukt door een cup-demo. Maggy Mangham, Maaike Hermans en Lars van Nieuwenhoven waren de artiesten.
Daarna volgde de presentatie van de nieuwe polo''s voor het JEC, waarbij van de sponsoren alleen René en Jacqueline van Oos Hoes aanwezig waren (de anderen treffen we op 4 januari op de Nieuwjaarsbijeenkomst) en de uitreiking van de Ceciliaan van het jaar-award aan Reineke Vogten. Voorzitter John Maassen lichtte de doopceel.
Vivian Pernot-Renet ontving een mooie oorkonde als dank voor haar werk voor de Werkgroep Opleidingen en Muzikale Zaken in de afgelopen bijna 20 jaar. Een berg werk, die Vivian op voorbeeldige wijze heeft verzet.
De inbreng vanuit de opleidingen was dit jaar niet zo groot, maar twee solisten trokken de stoute schoenen aan en traden voor het voetlicht; Kaya Bucks op blokfluit en Thomas Heuts op trompet. Chapeau voor deze solisten.
Het eten - gekookt door Hilda en Geert Knevelmans - smaakte voortreffelijk en de loterij was... als vanouds.... met vele winnaars en veel commentaar..... Het was weer heel gezellig! Dank aan de Vrienden en al hun helpers en sponsoren. Iedereen uiteraard alvast fijne Kerstdagen gewenst!


Annet Schmeitz op L1 TV in de serie LEF!
[RJ] - 21-12-2014 11:36:54


L1 begint vandaag met de nieuwe serie LEF! In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De serie is op zondag te zien op L1 TV om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF. Namens St. Cecilia zal onze eigen Annet Schmeitz te bewonderen zijn. Hou L1 in de gaten..... Kijk ook op L1.nl/LEF.


Oud-lid Bart Thissen in Concertgebouw
[RJ] - 3-12-2014 22:38:55


RTL 4 is voor het eerst op klassiek terrein, met een unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen, maar de muzikanten moeten een groot repertoire kunnen spelen. Selectie en coaching gebeurt door een zeer vakkundige en gevarieerde jury met o.a. topdirigent Jan Willem de Vriend, pianist en componist Wibi Soerjadi.
Bart Thissen, oud-lid / klarinettist van onze vereniging overleefde alle audities en bereikte de finale: zitting in Het Orkest van Nederland met LIVE een concert vanuit het concertgebouw op maandag 22 december. Waar een opleiding bij Cecilia toe kan leiden, aldus Bart. Bij Lambert Evers en later bij Lou Kirkels, daarna de lessen bij Johnnie Tonnaer op de harmoniezolder in Oos Hoes (inclusief verse aarbeien…) Wij wensen hem veel plezier en veel succes.


Afrekening van Stichting OLS 2014 - geweldig!
[RJ] - 30-11-2014 14:32:48


Zaterdag 29 november viel een brief van de Stichting OLS2014 op de mat. In deze brief werd kenbaar hoeveel uren namens onze vereniging gewerkt zijn bij dit mega-evenement. Dat aantal gekoppeld aan het vastgestelde uurtarief resulteert in een hele hoop Euro's. Het bedrag dat wij daardoor binnenkort op onze rekening mogen bijschrijven omvat vier cijfers voor de komma en dat in een veelvoud. Een fantastisch bedrag en een zeer welkome aanvulling voor onze kas, mogelijk gemaakt door alle Cecilianen en sympathisanten. Dank aan de schutterij Eendracht, de Stichting OLS en bovenal allen die hard voor ons gewerkt hebben. Klasse!


Drie geslaagde Alt-saxofonisten
[RJ] - 22-11-2014 15:06:38


Onze drie alt-saxofonisten die vandaag op B-examen praktijk gingen, zijn allen glansrijk geslaagd. In zaal 't Leuke te Beegden scoorden ze onder begeleiding van docente Ankie Mofers mooie punten. Drie keer een 8 voor Milou Lemmens, Ellen Schmeitz en Joep Leenders. Daar kunnen zij terecht trots op zijn, de harmonie is dat al lang! Hartelijk gefeliciteerd met deze prestaties.


Eerste terugblik op Luxemburgreisje
[RJ] - 10-11-2014 14:47:22


St. Cecilia blikt terug op een geweldig reisje van vrijdag tot en met zondag naar het Groothertogdom Luxemburg met als bestemmingen Herborn, Born, Echternach, Luxemburg-stad en Grevenmacher.
Een ontspannen en gezellige reis met veel plezier en een goede stemming. Een reis vol gastvrijheid vanuit de Hierber Musek en een fijne verzorging van de inwendige mens. Een reis met mooie momenten en vele indrukken.
Helaas ook een reisje met een moeilijk moment, vanwege het uitvallen van onze dirigent Jos Simons. St. Cecilia heeft daarop een staaltje van veerkracht en improvisatievermogen laten zien door op zaterdagavond een groots concert te verzorgen onder leiding van tweede dirigent Jo Savelkoul, optimaal gesteund door bestuur en leden. Anderhalf uur concerteren met een intermezzo door de jeugd onder leiding van Hermie Smeets leidde tot een staande ovatie en verzoek om een toegift.
We hebben allemaal genoten (publiek en muzikanten) Dank dan ook aan iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen om er een leuk uitstapje van te maken. Uiteraard wensen we Jos een zeer spoedig herstel en hopen hem snel terug te zien in het Beegse.Meer met Muziek
[RJ] - 2-11-2014 21:28:52


St. Cecilia is zaterdagmiddag 1 november gestart met 'Meer met muziek'. Juffrouw Sanne Lemmens en de jonge spruiten hebben samen een heel leuk eerste muziekuurtje beleefd in ons verenigingslokaal ‘Oos Hoes’.
‘Meer met muziek’ is een nieuwe muziekopleiding voor jongere kinderen van groep 1 tot en met 3. Het doel is deze jeugd in een klein groepje spelenderwijs kennis te laten maken met muziek in allerlei vormen. Het belang van muziek wordt inmiddels steeds duidelijker. Denk maar aan stimulering van spraak- en taalontwikkeling, muzikale ontwikkeling, motoriek, geheugen en concentratie.
Een ‘les’ duurt een klein uurtje en vindt eenmaal per veertien dagen plaats, op zaterdag vanaf 17.00 uur. Sanne Lemmens en Lizzy Helgers begeleiden de jongelui het hele traject. Lizzy is er overigens in het begin nog niet bij, vanwege haar zwangerschap. Sanne zal daarom ondersteund worden door Kim Breuls.
Het eerste blok van acht lessen duurt tot en met 7 februari. Geïnteresseerd, vragen, wil je nog instappen? Neem dan contact op met Wil Lemmens, onze coördinator opleidingen. Ook voor blok 2 van ‘Meer met Muziek’ zijn nog plaatsen beschikbaar.


Requiem van Twijfel en Troost Genk 2013 op VRT Radio
[RJ] - 29-10-2014 21:31:19


Aanstaande dinsdag, 4 november, zal om 20:00 uur een impressie van het Requiem van Twijfel en Troost uitgezonden worden op de Belgische radio. De opnames zijn in Genk gemaakt in het C-mine complex. Het was de tweede uitvoering van het Requiem in samenwerking met de koren uit Sittard, Lummen en Herk-de-Stad.

Dinsdag 4-11, 20:00 - 20:30, Braambos
VRT Radio 1, FM 99.9 MHz, Ziggo: Kanaal 810 of 103,6 MHz

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 > >>

Totaal 763 nieuwsberichten.


Nieuws RSS

 
 

Naar boven

 

 
Leden-Zone -  Algemeen -  Geschiedenis -  Successen -  Harmonieorkest -  Drumband
KME Cécile -  JEC -  JAC -  Erebestuur -  CD -  Gastenboek -  Contact

         

Privacybeleid

Secretariaat: Postbus 31; 6120AA Born
Rabobank Swentibold reknr. NL32 RABO 0117 2017 66
Registratienr. KvK Zuid Limburg 40186275