120 jaar in harmonie verbonden

Door het Corona-virus kunnen de activiteiten van onze vereniging op dit moment helaas niet doorgaan en ziet ons 120-jarig jubileum er iets anders uit dan verwacht, maar de gezondheid van onze muzikanten, leden, vrijwilligers, partners en publiek staat natuurlijk voorop ?.

Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven werd opgericht op 15 maart 1900. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige muziekvereniging met ongeveer 350 leden, onderverdeeld in muzikanten en slagwerkers, vrienden, handlangers, trawanten en andere onmisbare ondersteunende leden. Al onze leden zijn met elkaar verbonden, door de muziek die we maken en de gezelligheid die binnen de vereniging zeker niet ontbreekt. Het motto van onze vereniging is dan ook: “in harmonie verbonden”.

“In harmonie verbonden” gaat natuurlijk verder dan alleen de vereniging. We voelen ons namelijk ook erg verbonden met ons publiek en met onze gemeenschap. Met bijzondere aandacht voor de jeugd proberen we ons maatschappelijke steentje bij te dragen. Zo staat onze vereniging altijd paraat om de verschillende activiteiten binnen onze gemeenschap muzikaal op te luisteren. Daarnaast organiseren we buitengewone concerten en nemen we deel aan nationale en internationale concertwedstrijden, waarbij we proberen om ons publiek muzikaal te raken met een verrassend programma.

In 2020 vieren we onze 120e verjaardag met een aantal speciale activiteiten. Al deze activiteiten staan in het teken staan van het motto: 120 jaar in harmonie verbonden!

Onze “goud” partners

St. Patrick’s
Day Concert

14-03

Coronas
Knalfuif

28-08

Sound of
Music

31-01 & 01-02

#C120
Borrel

30-05

Jubileum
concert

24-10

Sound of Music: Broadway komt naar Beeg!

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari kwam Broadway naar Beeg voor twee avonden muzikaal spektakel, boordevol avontuur, romantiek, glitter, glamour en glorie! In de grote zaal van Oos Hoes Grevenbicht organiseerde ons orkest namelijk de ‘Sound of Music’ concerten – twee indrukwekkende voorstellingen met magische musical- en filmmuziek uit klassiekers als The Phantom of the Opera, Miss Saigon en natuurlijk The Sound of Music. Uiteraard was ook aan de jeugd gedacht: vikingen en draken vlogen door de lucht in How to Train Your Dragon, we ontdekten de wereld van Narnia en swingden in het rond met sneeuwpop Olaf uit de Disneyfilm Frozen.

Op een groot doek kon gekeken worden naar de mooiste scènes uit deze bekende musicals en films, terwijl de bijpassende muziek live gespeeld werd door het orkest. Het orkest kreeg tijdens de concerten bovendien versterking van het Jeugd Ensemble Cecilia, de C-kids en de Muziekfabriek voor Kids – dat alles onder leiding van dirigent Jos Simons. Speciale gast was sopraan Jenske Wijshoff!

Onze “zilver” partners

St. Patrick’s Day Concert

Op 15 maart is onze vereniging écht jarig en daarom organiseert onze slagwerkgroep op zaterdag 14 maart een speciaal concert: het St. Patrick’s Day concert – onze verjaardag valt namelijk samen met de nationale feestdag van Ierland: St. Patrick’s Day. Traditioneel dragen feestgangers tijdens deze dag groene kleiding en wordt uitbundig gevierd met concerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk. De jongens en meisjes van onze slagwerkgroep zullen zich hierbij aansluiten met lekkere Ierse feest- en dansnummers, zoals bijvoorbeeld The Lord of the Dance, Riverdance, Drunken Lullabies, Wiskey in the Jar en nog veel meer! Ook is er een speciale rol weggelegd voor de slagwerkertjes uit de jeugdopleiding. Ludo Woltering zal tijdens een aantal nummers de zang voor zijn rekening nemen. De presentatie van de avond is in handen van niemand minder dan Ron Mangham. Het geheel staat onder leiding van Jelle Overheul. Tijdens de after party wordt natuurlijk gezorgd voor een lekker Iers/Ceciliaans feestje!

Het concert vindt plaats in de grote zaal van Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht en begint om 19.30 uur. De deuren naar de zaal gaan open om 19.00 uur. Kaartjes kosten 10 euro (inclusief gratis drankje) en zijn vanaf 31 januari verkrijgbaar bij Oos Hoes.

Jubileumfeest in de tent: De Coronas knalfuif

Op vrijdag 28 augustus is het tijd om de feesttoeter uit de kast te halen, want dan levert onze vereniging een bijdrage aan het grote bondsschuttersfeest dat dit jaar op de Heuvelsweg in Grevenbicht georganiseerd wordt. Op vrijdagavond zetten we de feesttent aldaar op z’n kop met een dikke knalfuif! Stand-up pop coverband De Coronas én DJ Forza zijn alvast van de partij! Kom jij ook? Kaartjes kosten 12 euro en zijn vanaf 31 januari te koop bij Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, Albert Heijn Scheepers in Grevenbicht en bij Pootjes Enzo in Limbricht. Vanaf 1 februari start ook de online kaartverkoop.

De Corona’s knalfuif is de openingsavond van een feestweekend dat in samenwerking met Schutterij Broederschap van het “Heilig Kruis” georganiseerd wordt. De schutterij zal op dezelfde locatie op zondag 30 augustus haar Bondsschutterfeest organiseren. Beide verenigingen werken intensief samen om er een knallend succes van te maken.

Onze “brons” partners

Jubileumconcert in de Schouwburg

Op 24 oktober organiseren het harmonieorkest en de slagwerkgroep samen een groot jubileumconcert in de Schouwburg in Sittard, mede mogelijk gemaakt door het cultuurparticipatie budget van de gemeente Sittard-Geleen. Het concertprogramma wordt momenteel verder uitgewerkt, maar zal in ieder geval bestaan uit een klassiek en een licht programma waarbij niet alleen het orkest maar ook de slagwerkgroep en een aantal gastartiesten het podium zullen betreden – een muzikale uitdaging voor onze muzikanten en superleuk voor een breed publiek! Samen gaan we voor een prachtige afsluiter van ons jubileumjaar, helemaal in het thema van het motto “in harmonie verbonden.” Meer informatie volgt binnenkort. Kaartjes zullen in het voorjaar beschikbaar komen.

Onze partners

Natuurlijk kunnen wij de evenementen in ons jubileumjaar niet organiseren zonder de hulp van onze partners! Daarom is de sponsorcommissie van onze vereniging druk bezig met het benaderen van bedrijven en particulieren die zich willen verbinden met onze vereniging en onze 120-jarig jubileum.

In onze sponsorpakketten (te vinden op www.cecilia-online.nl/vrienden/partners/) worden alle mogelijkheden en tegenprestaties uitgelegd: gedurende het hele jaar zijn er reclame-uitingen mogelijk: tijdens onze activiteiten, maar ook op onze website of in onze nieuwsbrief.

Nevenstaande bedrijven en particulieren steunen ons jubileumjaar nu al! Wil je hierbij horen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze sponsorcommissie via [email protected] Bellen kan ook: Sjoerd Pernot (06-42560081) of Dominique Savelkoul (06-57546350).

Ook particulieren zijn van harte welkom om zich aan ons jubileumjaar te verbinden! Speciaal hiervoor is er een ‘Club van 120’ in het leven geroepen, waarbij donateurs de vereniging kunnen steunen met het symbolische bedrag van 120 euro.

Club van 120

RA Afbouw Service
Hermie Smeets
Fysiotherapie Savelkoul
John en Diana Maassen
Roel Salden
Mellon Tours
Vleeshouwers Electro
SteviEvents
Valerie Savelkoul
Fieny en Jos Jacobs
Jean-Paul Savelkoul
Raymond Jennen
Noël Lebens
Fysiotherapie Tenney
Uw Slager Holtrust
Autoschade Bronneberg
Boels Zanders Advocaten
VDK 3-groep BV
Jo Savelkoul
Jeanine Ubachs-Jennen
Lambert en José Evers
EM’s Creations
Tweewieler Specialist Etienne Bucks
Garage Vrencken
Rob Janssen
Theo van der Knaap
Tekenbureau van Daal
Léon en Nicolien Strikers
Gerda Fijten
Ria Pernot
Hossa
Milly Helgers
Salden Elektro
Rob en Phyl Pernot
Lou en Jacqueline Kirkels
Ben en Trees Pernot
Lilian Martens en Jan Goossens
Slijterij & Partyservice Van Didden
René Hamers
Paul en Nicole Kitzen
John Smeets
Math Tholen – Ere-secretaris