Online ensembleconcert: Blaoze in Beeg

Van 25 juli t/m 8 augustus 2021 was ons ensembleconcert “Blaoze in Beeg on Tour” online te bekijken: ruim 2,5 uur muziek, afgewisseld met allerlei leuke interviews én een kijkje achter de schermen van onze vereniging! Het online concert werd gedurende twee weken ruim 300 keer bekeken!

Wat was Blaoze in Beeg on Tour?
Door de Corona-maatregelen was het in 2020 en 2021 helaas niet mogelijk om met het hele harmonieorkest te repeteren. Om toch muziek te kunnen blijven maken – samen – werd ons orkest opgesplitst in kleine groepen, oftewel: ensembles. We gingen aan de slag met het jeugdensemble (JEC + C-Kids), een houtgroep, een saxofoonensemble, twee kopergroepen én een Clarinet Choir. In totaal deden zo’n 120 muzikanten mee.

Elk ensemble werkte aan een eigen muzikaal programma: van Mahler tot Michael Bublé, van Tico Tico tot Chariots of Fire, en van Pirates of the Caribbean tot Shostakovich!

Onder leiding van onze dirigenten: Jos Simons, Jo Savelkoul, Ivo Linssen en Koen Cuijpers voerde elk ensemble op 9 en 10 juli 2021 hun programma uit in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Deze “mini-concerten” werden professioneel vastgelegd op beeld en geluid, en gecombineerd tot het ensembleconcert Blaoze in Beeg on Tour.

 

Blaoze in Beeg op YouTube
Een paar highlights van het concert hebben we gedeeld op onze sociale media en op ons YouTube kanaal. Onze muzikanten hebben tijdens de voorbereidingen voor Blaoze in Beeg bovendien leuke filmpjes gemaakt over hoe zij de repetities en opnames voor Blaoze in Beeg on Tour hebben beleefd! Ga snel naar ons YouTube kanaal om de filmpjes te bekijken, of klik op links hiernaast!