Limburg Legends project: "Heroes"

Samen met Harmonie St. Cecilia Rotem en de muzikanten uit onze jeugdopleiding speelden we het Limburg Legends “Heroes” concert, op vrijdag 14 juli 2023, in de St. Willibrorduskerk in Obbicht!

Grensoverschrijdende samenwerking

“Heroes” was onderdeel van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject Limburg Legends. Binnen dit project vormden de muzikanten van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en Harmonie St. Cecilia Rotem (B) één groot orkest, onder leiding van dirigent Jos Simons. Samen zorgden zij voor een avond vol heldhaftige muziek!

De muzikanten in onze opleiding speelden bovendien een belangrijke rol in het project. Onder leiding van Ardie Van Peij-Deuss zochten de jeugdleden van de beide verenigingen letterlijk en figuurlijk de grenzen op: ze repeteerden samen aan een spannend programma waarin verschillende kunstvormen met elkaar werden verbonden. Ze werden daarbij vergezeld door artiesten, licht en geluid.

Ontmoetingsplek

De St. Willibrorduskerk in Obbicht diende tijdens het project als ontmoetingsplek voor de muzikanten en voor het publiek: Nederlands en Belgisch Limburg kwamen samen voor een muzikale belevenis. 

DIT CONCERT WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT MET DE STEUN VAN HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING

Limburg Legends werd in het kader van het People to People2 Interreg V-A EMR medegefinancierd met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Interreg Euregio Maas-Rhein.

Wat stond er zoal op het programma?

Met werken als “Star Wars” (John Williams), “ABBA Gold” (ABBA), “Leonardo Dreams” (Saül Gómez Soler), “Olimpo de los Dioses” (Óscar Navarro), “Elsa’s Procession to the Cathedral” (Richard Wagner) en “Band of Brothers” (Michael Kamen) brachten we een ode aan roemrijke helden en hun dappere daden: klassieke helden uit de Griekse Oudheid, ridders op witte paarden, militairen die hun leven lieten voor vrijheid, vedettes uit de wetenschap, muzikale iconen, en gewone mensen die een buitengewone stempel drukten op onze wereld. 

Gastheer Tom Jessen (bekend van RTL, BNR Nieuwsradio en “Maarten van Rossem: De Podcast”) verzorgde de presentatie.  

Met dank aan

Jeugd play-in

Éen van de doelstellingen van het Limburg Legends project was het motiveren en enthousiasmeren van kinderen en jongvolwassenen in een blaasmuziekopleiding. Daarom was er tijdens het “Heroes” concert speciale aandacht voor de jeugdige muzikanten van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven én Harmonie St. Cecilia Rotem. De muzikanten vormden samen één groot jeugdorkest vormen, waarbij Nederlands Limburg en Belgisch Limburg samenkwamen.

Daarnaast waren andere jongeren uit de Euregio uitgenodigd om aan te sluiten bij ons gezamenlijke jeugdorkest.

 

Met dank aan