Actueel

Jos JanssenJos Janssen, bezig met zijn second life, is hedenmiddag glansrijk geslaagd voor zijn praktijkexamen klarinet aan het Conservatorium te Maastricht. Zijn familie, dirigent Thijs Tonnaer en een grote delegatie Cecilianen en enkele Bokken (Kon. Harm. Thorn) waren getuige van de prima verrichtingen van Jos in vier zeer uiteenlopende werken. Ook zijn oud-leraar André Seerden werd op de tribune waargenomen.
Het eerste werk, The Laughter of Women (Gwyneth Wacker) werd uitgevoerd door Jos op klarinet, Betty Dumont aan de vleugel en de Amerikaanse sopraan Daphne Weston (samen vormen zij sinds enige tijd het ensemble Melpomene) Als tweede werk werd het Grand Duo Concertant (Carl Maria von Weber) uitgevoerd met Jeroen Riemsdijk aan de vleugel. Daarna volgde een solo-werk voor Jos, namelijk de Sonata for Clarinet (John Cage) en afgesloten werd met de Sonate voor klarinet van Francis Poulenc, wederom met begeleiding door Jeroen Riemsdijk.
De examenjury beoordeelde het optreden van Jos met een 7.5, een cijfer waar hij trots op mag zijn enne… wij zijn trots op Jos. Proficiat.