Actueel

Onze drumband, onder de inspirerende en deskundige leiding van instructeur John Maassen, heeft op zondag 25 november in het Cultureel Centrum De Zaal te Heythuysen de Limburgse titel (opnieuw) veroverd. Met een puntentotaal van 91,5 voor het verplichte werk Vision en 90,5 voor het keuzeprogramma werd een eerste prijs met lof der jury behaald in de Eredivisie A2 podium.

Voor een volle zaal werd geconcentreerd gemusiceerd en de jury bestaande uit Jos Stoffels, Henk Mennens en Rob Janssen weet met name de programmakeuze van de Ceciliadrumband ijzersterk te noemen. Een prachtige prestatie voor de dames en heren musici, waarvan na een snelle telling blijkt dat ongeveer 10 slagwerkers voor de eerste keer aan een dergelijk concours hebben deelgenomen. Compliment en proficiat aan instructeur en alle muzikanten, inclusief de vier blazers en de basgitarist. Ook een compliment aan de grote schare supporters, waarvan velen in een Cecilia-tenue gestoken waren (waar de oude stropdassen nog goed voor zijn!).

De overwinning werd royaal te Heythuysen al gevierd en na de terugtocht volgde samen met het harmonieorkest en supporters de traditionele tocht door Julianalaan en natuurlijk door Aan de Greune Paol, waar voor huize Vola een stop werd gemaakt om het van een operatie herstellende bestuurslid een korte serenade te brengen. Dit werd zeer gewaardeerd. Aangekomen bij Oos Hoes was St. Nicolaas aanwezig om St. Cecilia toe te spreken. Een fantastisch gebaar van de Goedheiligman.

Het mag duidelijk zijn dat het feest tot in de kleine uurtjes, zondag of niet, werd gevierd. Hulde aan de kampioenen. En voor wie nog steeds omrekent (ofschoon de vergelijking eigenlijk mank gaat….) 91 = 327,5.