Actueel

Nieuwjaarsconcert 6 januari 2008Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zal op zondag 6 januari a.s. voor de 15e keer op het podium plaatsnemen voor het verzorgen van het Nieuwjaarsconcert. De derde lustrumeditie belooft weer een gezellige happening te worden met muziek in diverse smaken. Zoals steeds is het een programmatische mix van grotere en kleinere composities met inbreng van diverse solisten.
De drumband zal onder leiding van John Maassen het spits afbijten om 15.00 uur en de dames en heren, kersvers Limburgs Kampioen, hebben geen rustperiode ingelast want het motto is natuurlijk ‘Noblesse oblige’. Vijf werken staan op het programma, van de hand van instructeur/componist John Maassen, maar ook van Etienne Houben (Duende) en Leon Camp (Hunk of Funk en Rhythm Fever) Zangsoliste in ‘Somewhere over the Rainbow’ is Ruby Zelissen en ook Luc Pustjens, basgitaar, zal nog eens acte de présence geven. Tijdens het concert van de drumband zullen enkele minuten worden ingeruimd voor de aanbieding van de Limburgs Kampioenswimpel.
Het programma:
– Americanos (John Maassen)
– Duende (Etienne Houben)
– Somewhere over the Rainbow – Jungle Relaxation & Danger in the Dark (South African Sceneries) zang; Ruby Zelissen
– Hunk of Funk (Leon Camp)
Uitreiking wimpel voor het behalen van het Limburgs Kampioenschap 2007
– Rhythm Fever (Leon Camp) met Luc Pustjens, basgitaar

Na de pauze, zal het harmonieorkest onder leiding van Thijs Tonnaer optreden en zijn hebben een tiental werken op de pupiter. Muziek van maestro’s als Von Suppé, Enescu, Gershwin en Strauss spreekt altijd iedereen aan. Een aparte krent in de pap is de Portugese Pasodoble ‘O Vitinho’ en solistische medewerking wordt geleverd door Lou Kirkels, de trombonesectie van St. Cecilia en een nog niet nader te noemen aantal zangers. Ook Koen Cuijpers, inmiddels toegetreden tot de Marinierskapel der Koninklijke Marine, zal soleren in het werk ‘Doina’. Al met al een zeer afwisselend programma in Oos Hoes te Grevenbicht. Aanvang 15.00 uur.
Het programma (in willekeurige volgorde):
– O Vitinho (Francisco Marquez Neto)
– Roemeense Rhapsodie (George Enescu)
– Dichter und Bauer (Franz von Suppé)
– Gallop uit Masquerade (Aram Khachaturian)
– Stockholm Waterfestival (Luigi di Ghisallo)
– Magic Slides (Wim Laseroms) solisten; trombonesectie
– I got plenty o’nuttin & Summertime (George Gershwin)
zang Lou Kirkels
– Doina (traditioneel) met Koen Cuijpers, clarinet
– Radetzky Mars (Johan Strauss jr.)