Actueel

Zondag 9 december was een ware Cecilia-dag. Al vroeg waren de muzikanten van orkest en onze jarige drumband uit de veren want om 09.30 uur werd gezamenlijk ‘opgemarcheerd’ naar de Catharinakerk. Het orkest luisterde aldaar de jaarlijkse Ceciliamis op. Een goed gebruik dat normaliter in november plaatsvindt, maar door allerlei omstandigheden wat later op de kalender terecht gekomen is. De gelegenheid was nu nog wat feestelijker dan normaal aangezien de Mis het begin was van onze feestzondag. Onder leiding van Jo Savelkoul werden Hymn for New England, Nessun Dorma, Choral Varié, Air Baroque en het derde deel uit de Mississippi Suite uitgevoerd. Afgesloten werd met de Processio Bichtae van de hand van onze Jo Savelkoul. Hiermee werd nog even de link gelegd naar de jarige Catharinakerk, die overigens heel redelijk gevuld was. De mensen in de kerk hadden nog wat moeite met de Catharinahymne, maar het Koning der Eeuwen ging van een leien dakje……
Na de Mis werd terug gemarcheerd naar Oos Hoes en enkelen ruimden alle spullen in de kerk op en zorgden voor de logistiek om alles weer netjes in Oos Hoes terug te krijgen. Intussen waren René en Jacqueline al driftig in de weer met de brunch voor zo’n 115 personen. Voorzitter Leon Strikers heette iedereen van harte welkom en na zijn woorden werd nog even gemotiveerd gezongen voor twee jarigen; Monique Lumens en Sjeng van den Bergh. Een applaus was er voor René en Jacqueline voor hun bijdrage (ook financieel gezien) in de brunch. Omdat alles lekker volgens schema verliep, kon daarna in alle rust genoten worden van de groentesoep met balletjes en de belegde broodjes.
De verzadigde menigte maakte zich op om tegen 12.45 uur te starten met het voorprogramma van de jubileum- en kampioensreceptie. Aan de drumbandleden werden rozen uitgedeeld en het orkest bracht een aubade. Voorzitter Strikers bracht even de vele uren van inspanning ter sprake die geleid hebben tot het behaalde resultaat en hij overhandigde instructeur John Maassen een couvert met inhoud als dank voor zijn vele werk. De bos bloemen voor Diana Maassen werd door Tilly Vola overhandigd. Vervolgens gaf speaker Ger Theelen, die overigens op een fijne manier de zieke Hub Renet verving, het woord aan John en hij dankte alle medewerkers aan het succes, waaronder de vier blazers (Marc Bongers, Riny van den Bergh, Ron Demandt en Jean-Paul Savelkoul), de basgitarist (Luc Pustjens) ook de mensen die met het materiaal actief waren geweest (Jack Heijligers, John Smeets, Arnou Zelissen, Hub Renet) en reikte namens de drumband attenties uit aan twee ‘kartrekkers/regelaars op de achtergrond’ namelijk Tilly Vola en Raymond Jennen. Jord Lemmens en Levi van Loo waren de mannen die de cadeautjes overhandigden onder applaus van de aanwezigen.
Daarna was het de beurt aan het erebestuur dat een enveloppe met inhoud meebracht. Na deze interne plichtplegingen werd de zaal vrijgegeven voor eenieder die de drumbandleden de hand wilde drukken. Na de felicitaties en mooie complimenten van deputé Noël Lebens, die na de Mis zelfs assisteerde bij het transport van slagwerk en koffers naar Oos Hoes (chapeau!!) was het de beurt aan loco-burgemeester Pieter Meekels. Namens het gemeentebestuur bracht hij twee geschenken mee. Allereerst een oorkonde bij gelegenheid van het Limburgs Kampioenschap en daarnaast een Tegoedbon voor een ‘vat limonade, cola of…..bier’ Met name deze tweede geste van het College werd zeker op prijs gesteld door de drumbandleden, wat niet wil zeggen dat men de oorkonde niet waardeerde! Diverse zusterverenigingen, met of zonder muzikale achtergrond, passeerden de tafel, waarbij zeker de grote delegatie van Concordia Obbicht niet onvermeld mag blijven. De beide schutterijen H. Kruis en Eendracht gaven natuurlijk acte de présence en ook onze plaatselijke zustervereniging Aurora was met een grote delegatie aanwezig. Het Heilig Kruis had via de kamerschoten al laten horen dat er in Beeg weer iets feestelijks aan de hand was. Dank daarvoor, het is toch altijd mooi, ‘dees drie kamersjaöt’. Ons eigen damescomité kwam tussendoor (ze hadden nog even moeten wachten) maar hun cadeau was meer dan welkom; een heuse Schotse snare-drum. Een mooie aanwinst in het toch al niet geringe slagwerkarsenaal dat St. Cecilia rijk is.
Tegen 14.30 uur werd het receptieboek dichtgeslagen en sloot speaker Ger Theelen de receptie en het was nog lang gezellig in Oos Hoes. Al met al een mooie Ceciliadag. Dat mag weer bijgeschreven worden in onze boeken.