Actueel

Zondag 6 januari werd door onze vereniging voor de 15e keer het Nieuwjaarsconcert verzorgd. Zoals al aangekondigd werd het een gezellige happening met muziek in diverse smaken met inbreng van diverse solisten.
De drumband onder leiding van John Maassen beet het spits af na de 5e Bijeenkomst Club van Honderd. De dames en heren speelden een mix van de recente concourswerken en nieuw materiaal dat nog in de laatste weken was ingestudeerd. Zangsoliste in ‘Over the Rainbow’ was Ruby Zelissen en ook Luc Pustjens, basgitaar, gaf nog eens acte de présence. Voor het laatste werk was de LBT aanwezig met de oranje wimpel en voorzitter José Aben, geroutineerd geassisteerd door Deputé Noël Lebens, reikte de provinciale wimpel uit aan de trotse voorzitter Leon Strikers en de even trotse instructeur John Maassen. De vele toeschouwers hadden enkele applausrondes over voor de prestatie van de instructeur en zijn muzikanten en een spontaan ‘Lang zullen ze leven’ klonk door de zaal.
Na de pauze, gaf het harmonieorkest onder leiding van Thijs Tonnaer weer een mooi concert met een tiental werken uit het klassieke en moderne repertoire. Solistische medewerking werd geleverd door Lou Kirkels (zang), de trombonesectie van St. Cecilia en Koen Cuijpers (klarinet) Hugo Lumens liet de Dreesjbub’n even herleven via de Löffelpolka. Vóór het afsluitende werk stond de voorzitter Leon Strikers even stil bij het inmiddels 30-jarig dienstverband van onze dirigent Thijs Tonnaer (sinds december 1977) en hij had voor de ‘directeur’ een mooie fles wijn en een couvert voor een diner met echtgenote Gilberte, zijn steun en toeverlaat. De ‘jubilaris’ sprak de zaal even toe onder het motto ‘het waren twee mooie jaren….’ (hierbij uitgaande van een dagelijks dienstverband van 8 uur etc….) en iedereen dankend voor vertrouwen en respect. Traditiegetrouw werd daarna afgesloten met de Radetzky Mars (Johan Strauss jr.) inclusief zaalondersteuning.
Het was een mooie middag.