Actueel

– Optreden met Wiel Nakken na Beegter optocht –

Harmonie St. Cecilia bracht op zondag 13 januari j.l. een klinkende serenade aan de jubilerende Zawpense en prinselijke hoogheden. Leuk detail hierbij was dat twee Beegter vasteloaveskrakers ten gehore werden gebracht mét zang van huidig Ière Zawpens Lou Kirkels (Sjel neet op mich) en Jo Savelkoul (Dao kòmme de Zawpense weer aan). Naast de gebruikelijke cadeau’s bood St. Cecilia het arrangement aan van ’Dao kòmme de Zawpense weer aan’, het winnende leedje van 2008. De Zawpense toonden zich blij verrast met dit muzikale initiatief van St. Cecilia en zegden toe te zorgen voor de verdere distributie naar alle vasteloavesorkesten van Beeg.

Zondag aanstaande zal St. Cecilia de eer van Beeg hoog houden tijdens de grote Optocht van het Optochkommittee van de Marotte te Sittard en dat doet de harmonie al meer dan 55 jaar. Op Vasteloavesmaonjig is de vereniging als vanouds weer voltallig aanwezig in de optocht van Beeg en daar wordt reeds 33 jaar in successie voor niets en niemand aan de kant gegaan.

Na de optocht 2008 volgt nog speciaal optreden in ‘Oos Hoes’ met als gastsolist Wiel Nakken in de wereldhit ‘het Puumelke’.