Actueel

Het Dubbel Paasconcert op maandag 24 maart jl vond dit jaar plaats te Obbicht. In een volle zaal concerteerde eerst de gastgever Concordia. Onder leiding van Jean Cosemans speelden zij een Russisch programma, met onder andere De Nacht op de kale berg van Moessorgsky en het hoboconcert van Rimsky-Korssakov. Soliste was Sandra Nohlmans. De muziekliefhebbers waren in grote getale aanwezig en het publiek genoot merkbaar aandachtig van de concerten. Na een kort changement was het onze beurt met twee nieuwe grote werken op het programma. Ook wij waren voornamelijk Oost-Europees georiënteerd. De Eerste Balletsuite van Shostakovich (Russisch) en de Suite van Hongaarse Volksdansen van Weiner. Voor een eerste concert was het best redelijk. Een kanttekening was dat zeker tien muzikanten absent waren en dat is jammer. Het is natuurlijk toch altijd wel even spannend zo’n eerste concert met nieuw repertoire en er is nog veel te wensen maar ‘de kop is er af.’ De bezoekers waren in hun nopjes en ook dat is fijn om te horen en op te schrijven.