Actueel

Woensdag 30 april zal bij gelegenheid van de festiviteiten van Koninginnedag in gemeenschapshuis Oos Hoes vanaf 20.30 uur het traditionele Oranjeconcert plaatsvinden. Ons orkest heeft dit jaar de eer het concert te verzorgen en er is gekozen voor een zeer afwisselend programma. Niet alleen zullen wij voor het voetlicht treden, maar er is ook sprake van vocale inbreng door soliste Linda Koolen en het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia o.l.v. Lou Kirkels, met begeleiding door Annie Smeets-Niessen. Linda Koolen is geen onbekend in het Beegse, ze trad al eerder samen met ons op als zangsoliste of als muzikante op contrabas / basgitaar.
Het orkest zal voor de pauze Hongaarse volksmuziek en lichtvoetige Russische balletmuziek (Shostakovich) spelen en samen met het koor zal een klassieker in het koorrepertoire worden uitgevoerd; de Cantique de Jean Racine (Fauré). Na de pauze zal het koor twee werken ten gehore brengen (van o.a. Rutter) Het orkest speelt in het laatste blok een grotendeels Iers programma. Alle deelnemers zullen samen een selectie van de wereldberoemde songs van Dame Vera Lynn uitvoeren.

Het programma:
· O Vithino (Francisco Marques Neto) orkest
· Balletsuite nr 1 (Dmitri Shostakovich) orkest
· Cantique de Jean Racine (Gabriël Fauré) orkest + koor
· Suite Ungarische Volkstänze, delen 1-3-4 (Leo Weiner) orkest
Korte pauze
· Home is a special kind of feeling (John Rutter) koor
· Santo (Tore W. Aas) koor
· Lord Tullamore (Carl Wittrock) orkest
· Trumpet Filigree (Harold Walters) orkest
· Simpel Gifts (trad., arr. Roland Smeets) orkest
· Vera Lynn Forever (arr. Willy Hautvast) orkest + solist + koor
· Wilhelmus (trad. arr. Jan Molenaar) orkest + allen