Actueel

Zaterdag 29 maart gaat in de boeken als een overweldigende avond in de historie van St. Cecilia. Ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in 2008.
De reünie-commissie, bestaande uit een twintigtal Cecilianen had – onder aanvoering van Marc Bongers en Jean-Paul Savelkoul en met het vertrouwen van het bestuur (incidenteel overleg) – een prima contactavond voorbereid voor de huidige leden én oud-leden en hun partners. Verenigingslokaal Oos Hoes was voor de gelegenheid omgetoverd in een dorpsplein met een terras, een pergola, een fonteintje, goudvissen, een grasperkje, planten en bomen. Bovendien was er extra sfeerverlichting aangebracht en was het podium feestelijk aangekleed met doeken, vlaggen en een groot logo van de vereniging. Stevie Thiessen tekende voor het zeer geslaagde ontwerp. In de zaal was verder de mogelijkheid aanwezig interactief bezig te zijn (geluidsfragmenten en site) of een kijkje te nemen bij de merchandise. Via schermen met beamers werd allerhande info getoond en het orkest Funk Monster, in kleine bezetting, verzorgde op een fijne wijze de muzikale omlijsting.

De gasten, zo’n 285 in aantal, ontvingen bij binnenkomst een welkomstdrankje en ook voor een hapje was gezorgd. Leon Strikers en Marc Bongers openden de avond en het programma kon van start. In de soos en de café konden de bezoekers zich in een mini-museum wanen. Drie vitrinekasten waren gevuld met nostalgia zoals oude partijen – instrumenten – uniformen, petten e.d., prachtig verzorgd door Raymond Jennen en Hylke de Witte. Via het TV-scherm liep een compilatie van historische beelden (o.a. nog nooit vertoond materiaal uit Leverkusen) en het erestuur had een dvd-presentatie van het fotoboek ingericht. Vele bij menig Ceciliaan onbekende kiekjes uit Cecilia’s roemrijke geschiedenis kwamen op het scherm.

Optredens
Onder leiding van Thijs Tonnaer leverde het koperensemble een muzikale bijdrage met de Fanfare uit ‘La Peri’ van Paul Dukas. Verder kwam een gelegenheidsdrumband onder leiding van Frans Laumen op het podium. Zij hadden in korte tijd twee marsen ingestudeerd. Met zoveel klasse en ervaring was dat natuurlijk geen probleem. Deelnemers aan deze drumband waren (in nostalgische namen) verder Gonnie en Annemie Hoornick, Tilly Stoffels, Nellie Bergers, Renate Smeets, Myriam Savelkoul, Huub Lomme, Ron Mangham, Hugo Lumens, Niels en Luc Kirkels, Maurice Smeets, Ger Cornelissen en natuurlijk John Maassen.
De presentatie van het fotoboek, samengesteld door het erebestuur i.c. Jos Jacobs, Pierre Lumens en Math Tholen, was één van de volgende hoogtepunten. Léon Strikers mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van het erebestuur Ger Theelen.

August Thissen Lid van Verdiensten
En het ging maar door, zeker toen de spot werd gericht op een markant Ceciliaan. Het betrof August Thissen, die in de geschiedenis van onze vereniging een zeer wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Als drumband instructeur – tambour-maitre en dirigent was hij zeer bepalend in de vorming en belangrijk voor de successen van St. Cecilia. Hij was jarenlang dé blikvanger en een groot voorbeeld voor vele tambour-maitres, instructeurs en dirigenten in de verre omtrek. Onder groot applaus van de aanwezigen werd hij uitgeroepen tot Lid van Verdiensten. De oorkonde met legpenning viel hem ten deel en voor steun en toeverlaat Lenie (zelf jarenlang actief in de drumband) was een bos bloemen beschikbaar.

Dennis & Denise
Dennis en Denise, de kolderieke fenomenen van het jeugdkamp waren er ook. Niet alleen via filmpjes maar ook live. Zij onderwierpen op hun manier Thijs Tonnaer, Jo Savelkoul, John Maassen en Hub Renet aan diverse vragen. Onze dirigent bleek ook deze avond weer opmerkelijk oplettend en wedstrijdscherp. Helaas kon de techniek de bijdrage van Omar Habets uit Zweden niet bolwerken en daardoor werd de quiz noodgedwongen iets ingekort. Dat is soms een nadeel van een uitgebreide multimediatechnische omgeving. Wat vervolgens wél weer goed ging, was het live-videogesprek met Sanne Goossens in de States. Zij was via de beamer te zien en via de geluidsinstallatie te horen. Zij verblijft daar de eerste helft van 2008 en zo was ze toch even bij haar cluppie aanwezig.
Last but not least werd na 24.00 uur Fien Lumens-Muurmans in de bloemen gezet vanwege haar verjaardag op zondag. Gelet op de invoering zomertijd gingen de eersten daarna huiswaarts. Als afscheidsgeschenk kregen de deelnemers tenslotte een CD mee met daarop een aantal foto’s, film- en muziekfragmenten.

Dankwoord
Vele mooie herinneringen werden verder opgehaald en anekdotes uitgewisseld. Misschien werd ook wel wat ‘aafgezeiverd’ maar het was gewoon geweldig zoveel mensen met hetzelfde ‘blauwe gevoel’ bijeen te zien. Ontzettend jammer voor diegenen die niet aanwezig konden zijn. Tegen 05.00 uur (zomertijd, want die was reeds ingegaan) ging de laatste tevreden huiswaarts.
Aan iedereen binnen, maar ook buiten de vereniging (met natuurlijk het gevaar iemand te vergeten): Oos Hoes, Keurslager Kitzen, QS-Graphics, De Woonwinkel, Mobiel Groen, Thieu Stauder schilder en keramist, Exotic Trees, Bloemenhuis Valkenburg, CV De Zawpense, Young Fashion Mode, Mostert Light, het R.K. Kerkbestuur en het Gabriëlfonds: Dankjewel!
Hiermee werd op een prima wijze invulling gegeven aan een vaak geuite wens van het bestuur een idee vanuit de leden ook door deze leden te laten invullen, met back-up door het bestuur waar dat nodig is. Een kwestie van vertrouwen en dat is zeker niet beschaamd, chapeau!

Foto's Klik hier voor alle foto’s!