Actueel

Tijdens het 44e Maasgouwtoernooi dat door onze vereniging werd georganiseerd in het Multi Functioneel Centrum te Berg aan de Maas, was sprake van zeer gevarieerde programma’s met werken van klassieke en hedendaagse componisten, muziek met thema’s uit allerlei windstreken (o.a. Rusland, Italië, Roemenië, Bulgarije, Nieuw-Zeeland) soms ondersteund door keyboard / synthesizer, of zelfs voorzien van een complete filmvertoning (Efteling) Jurylid Alex Schillings had genoten, maar brak ten overstaan van een volle zaal ook een lans voor de kwalitatief sterke werken van de grote meesters in de blaasmuziek, versus de ‘junk-food’-achtige hedendaagse massaproductie.
Ook de optredens van de drumbands annex slagwerkensembles werden druk bezocht. Hier viel met name de inzet van vele marimba’s, vibrafoons en xylofoons op. Jurylid Rob Janssen had een lange, maar ook fijne ochtend beleefd.
Op zondagmiddag was even ruimte voor het afscheid – na 35 jaar dienstverband voor de Maasgouwfederatie – van jurysecretaris Jan Schmeits. Lovende woorden en een groot applaus vielen hem en zijn echtgenote ten deel.
Voorzitter Leon Strikers dankte aan het eind van het toernooi alle sponsoren en alle vrijwilligers die voor en achter de schermen actief waren, niet alleen dit weekend maar ook in de aanloop. Speciaal dank ging uit (zonder ook maar iemand te kort te willen doen) naar secretaris Arnou Zelissen, toernooicoördinator Raymond Jennen en Tilly Vola-Stoffels die de catering organiseerde.
Federatievoorzitter Ger Theelen prees tenslotte de deelnemers en het publiek voor twee mooie harmonieuze dagen en sprak van een perfecte organisatie door St. Cecilia.

De resultaten van de orkesten, door jurylid Alex Schillings toegekend, waren als volgt:
Zeer Goed; Concordia Obbicht, St. Jozef Buchten, Les Amis Réunis Nieuwstadt, De Maasoever Roosteren, Eendracht Dieteren en Juliana Holtum
Goed; Aurora Grevenbicht, L’Union Born en St. Joseph Berg aan de Maas
Ruim Voldoende; St. Caecilia Guttecoven
Geen deelname; De Vriendenkring Limbricht

Jurylid Rob Janssen kwam bij de drumbands tot de volgende conclusies:
Zeer Goed; St. Caecilia Guttecoven en Concordia Obbicht
Goed; St. Jozef Buchten, Les Amis Réunis Nieuwstadt, Concordia Einighausen, Eendracht Dieteren, Juliana Holtum, Aurora Grevenbicht, L’Union Born en St. Joseph Berg aan de Maas
Ruim Voldoende; De Maasoever Roosteren
Geen deelname; De Vriendenkring Limbricht