Actueel

Het afgelopen weekend kan als zeer positief worden bijgeschreven in het grote boek van St. Cecilia. Het zou een C-majeur weekend genoemd kunnen worden, want het stond bol van activiteiten en deze werden alle tot een mooi eind gebracht.
Zaterdagmiddag om 16.00 uur gaf de speelgroep haar afsluitend concert (project III) samen met de AMV-leerlingen op blokfluit. Onder leiding van Jean-Paul Savelkoul en Marloes Wijshoff werd het een leuk, gezellig uurtje, dat een geweldige toeloop kende, met bijna 80 aanwezigen. Opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes, zusjes al dan niet met camera’s in de aanslag.
De speelgroep speelde onder andere een Baïon en een pasodoble en tussendoor lieten de dames en heren op blokfluit allerhande liedjes horen, zoals een Vlooienmars, een Japans liedje, een Maanliedje en nog veel meer.
Coördinator Hub Renet sprak zijn bewondering uit voor de prestaties van de jongelingen en was trots op het succes van het project. Hij gaf bovendien aan dat het heel belangrijk is dat de ouders een steun zijn voor de jeugdige muzikanten en dat de belangstelling en de grote opkomst daar wel garant voor staan, ook voor de toekomst. Na een dankwoord aan alle aanwezigen werd nog een toegift gedaan, waarin het ‘Oeh’ niet van de lucht was. De kinderen van de speelgroep en de blokfluitertjes hadden de laatste weken zo hard gerepeteerd, dat ze tot slot werden getrakteerd op een lekker drankje. Al met al een zeer geslaagde middag.
Nog geen uur later was St.Cecilia compleet present te Buchten voor de Taptoe Born. Vanwege de EK-kwartfinalewedstrijd van Nederland tegen Rusland was het Taptoeprogramma een uur vervroegd en werd het voorstelrondje geschrapt uit het programma. Als vierde namen we bezit van het (te kleine) taptoeterrein en een goed teller zal meteen gezien hebben dat we de 100 personen zeer dicht naderden. Het optreden bestond uit Carwash – Para Los Rumberos – Latin Shadows – Samba Sensation –Impetuoso – Frevo –Back to Blakey – Copa de la Vida. Het was een goed optreden, zeker muzikaal. De figuren gingen ook goed, als was het plein te klein voor onze bedoelingen. De afmars was Swinging Start. Aangekomen op een respectabele afstand van het taptoeterrein werd in pp-sterkte een ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld voor Kirsten en Ruud. Na de finale, waarin het Limburgs Volkslied, het taptoesignaal en de mars Servus aan de orde kwamen, kwam het voetbal aan de orde… en dat liep helaas anders….
Zondagmorgen 11.30 uur zat ons onvolprezen JEC aangetreden op de kiosk op dezelfde markt te Buchten. Een stralende zon zorgde voor zomerse temperaturen en onze dames en heren Jeccers beten het spits af. Ze maakten er een leuk optreden van met o.a. American Pie, El Bimbo, Tanga, Rood, Latin Games for Band en Une Belle Histoire. Sommigen deden dit optreden tussen de ene examenfuif en de andere…. Applaus, ijsjes voor de muzikanten en een fles wijn voor dirigent Hermie was de terechte beloning.