Actueel

Koen Cuijpers legde op woensdag 11 juni zijn laatste praktische proeve van bekwaamheid af voor zijn Bachelor opleiding Klarinet – klassiek aan het Conservatorium te Maastricht.
Tijdens een concert van ongeveer een uur in de Willem Hystekzaal, vertolkte Koen achtereenvolgens het Concerto voor klarinet en piano van Aaron Copland (m.m.v. Jeroen Riemsdijk aan de vleugel) het Canzone voor klarinet van Tristan Keuris (solo) en het Trio voor klavier, klarinet en cello van Johannes Brahms. Bij dit laatste nummer werd samen gemusiceerd met Jeroen Riemsdijk, vleugel en de Portugese musicus Louis Andrade op cello. Vanzelfsprekend was naast familie en bekenden ook van de Grevenbichtse harmonie een ruime delegatie aanwezig bij deze presentatie. Bovendien fungeerde de (vorig jaar afgestudeerde) muzikale buurman van Koen, jawel Jos Janssen, als toneelmeester bij het optreden.
De jury, bestaande uit Leo van Tol (hoofdvakdocent klarinet en LSO Maastricht) Arno Piters (hoofdvakdocent (es)klarinet en KCO Amsterdam) Harry van den Elsen (directeur Conservatorium Maastricht) en Peter Rijkx (hoofdvakdocent dwarsfluit) was onder de indruk van Koen’s volwassen performance. Zij waardeerden zijn eindpresentatie dan ook met het cijfer 9, een zeer lofwaardig resultaat. Het is inmiddels de vraag of er een lager cijfer op zijn praktijklijst voorkomt….
Koen is inmiddels druk met repetities te Amsterdam, aangezien hij binnenkort opnieuw in het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) meespeelt.