Actueel

Na al op divers plaatsen in Beeg en Schipperskerk te zijn geweest, was de locatie voor het 7e Platzconcert de parkeerhaven voor Cecilia-auto’s annex opslagplaats voor Willy Niessen, ook wel bekend als standplaats voor de caravan en andere zaken c.q. het feestterein van de fam. Smeets. We praten dus over het pleintje voor het oude gemeentelager.
Willy’s materialen waren iets verder in de hoek gezet en de caravan stond elders (op den diek) zodat ons harmonieorkest plaats kon nemen. Bovendien was het Cecilia-doek aan de loods bevestigd en dat werkt natuurlijk goed als decorverfraaiing voor de vele foto’s. Bovendien – en dat is bij een buitenactiviteit altijd wel een voorwaarde – hadden we weer te maken met mooi weer. Er wordt niet geklaagd.
Het concert dat toch weer door een groot aantal belangstellenden werd bezocht bracht ons naar Portugal, Rusland en Oost-Europa, Schotland en Ierland en nog even in eigen land. Medewerking werd verleend door Lou Kirkels op fagot, zangeres Linda Koolen, Willy Magel (de Belgische inbreng) op doedelzak en door het auto-alarm van de familie Van der Baan aan de overkant. Speaker Hub Renet zorgde tussendoor voor het begeleidend praatje.
Met name de werken Lord Tullamore (met extra slagwerk uit de drumband) Highland Cathedral, Don’t Mock Baroque, Marco Borsato on Stage en de toegift Simple Gifts spraken tot de verbeelding. Natuurlijk zorgde het verschijnen van de doedelzak op het ‘concertpodium’ voor het nodige rumoer onder de toeschouwers, maar Willy Magel uit Rekem, kreeg met zijn Scotland, the Brave ook meteen de handjes op elkaar.
Aan het eind van het concert werd nog een Lang zullen ze leven ingezet voor de jarigen van de dag (Sanne Lemmens en Vera Pernot) maar ook voor verse Abraham Hub Renet en de andere jarigen enkele dagen voor het concert (zoals Dana Salden en Jo Savelkoul) Na de dankwoorden volgde een ‘Prettige Vacantie’ en het was in Oos Hoes en op het terras nog lang gezellig. Daar kon bovendien de fotokroniek worden afgehaald.
Volgend jaar nummer acht, wanneer en waar? Dat krijgt u nog snel genoeg te horen/ lezen.