Actueel

Op 27 december a.s. is het 5 jaar geleden dat de ‘Beegse Troubadour’ Chel Savelkoul overleed en ons KamerMuziekEnsemble ‘Cécile’ wil daarom een eerbetoon aan Chel brengen. Cécile zal daartoe twee ingetogen werken van hem uitvoeren in de beide Beegter kerken. Als eerste zal worden gespeeld in de ‘Beegse Mès’ op zaterdag 22 november a.s. in de St. Catharinakerk. Van Chel wordt dan het lied ‘Ich druimde’ gespeeld en de tekst wordt gezongen door zijn dochter Nicole. Ook wordt zijn lied ‘Soms’ uitgevoerd waarbij de autobiografische tekst gezongen wordt door neef Jo. Verder komt aan bod: ‘Hommage à Ste. Cécile’ van Franz Schubert, aangezien het feest van de H. Cecilia, de patroonheilige van de muziek, ook op 22 november valt. Als laatste speelt KME Cécile een werk van Gé Reinders: ‘D’n Hoaf’. Dit werk wordt (net als in de Ceciliamis van het harmonieorkest) gezongen door Gino Gessa.

Op zondag 7 december speelt het KME Cécile in de Protestantse Kerk in Beeg en in deze Dienst zal opnieuw aandacht aan het werk van Chel Savelkoul worden besteed.

In streekmuseum ‘Het Domein’ te Sittard is recent een tentoonstelling ‘De Troubadour’ geopend. Ook in deze tentoonstelling wordt onze ‘Beegse Troubadour’ terecht geëerd voor zijn vele verdiensten.