Actueel

Zondag jongstleden vond voor de 24e maal in successie de Kerst-in plaats in een stemmig versierd en gezellig Gemeenschapshuis Oos Hoes. De organisatie van deze jaarlijks druk bezochte meeting van de Cecilia-familie is vanaf het prille begin in de vertrouwde handen van het Damescomité van de vereniging, dat anno 2008 precies een kwart eeuw bestaat. Uiteraard schonk harmonievoorzitter Léon Strikers in zijn Kerstboodschap tevens aandacht aan dit zeldzame jubileum en werden de dames in het zonnetje gezet. In de persoon van voorzitster Tilly Vola-Stoffels bedankte hij de dames voor hun inzet en bood hij de dames elk een fles wijn aan, toepasselijk verpakt in een zilverkleurige draagtas.
Het huidige Damescomité werd opgericht in november 1983 onder voorzitterschap van Riet Vos. In 1988 werd de voorzittershamer overgenomen door Jacqueline Kirkels-Zenden en in 2001 door Tilly Vola-Stoffels, secretaris sinds 1985 en nu dus al 7 jaar in een dubbelrol.
Drie dames uit de beginperiode zijn nog steeds lid van het comité, nl. Daniëlle Nelissen-Schaeken (penningmeester sinds 1988), Fien van Schijndel-Kitzen en Annie Tholen-Houben. Door de jaren heen hebben de dames zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de vereniging en menig cadeau aangeboden bij bestaansfeesten of concourssuccessen van St. Cecilia. Diverse instrumenten voor drumband en (jeugd-)harmonie, complete sets shawls, truien, stropdassen en hemden vormen de stoffelijke blijken van de inzet van de comitéleden, met als absoluut hoogtepunt de schenking van een schitterend verenigingsvaandel in 1994.
Om al deze ‘geschenken’ te kunnen offreren, vergaren de dames op verschillende manieren de onmisbare inkomsten. Zo werden in het recente verleden gedurende vele jaren kienavonden georganiseerd en werden standplaatsen op markten ingenomen. Momenteel worden nog steeds cateringwerkzaamheden verricht, wordt wekelijks de lotto verzorgd en vindt al 21 jaar de speculaas- en taaitaaiactie plaats: bakken bij Christiaan en daarna huis aan huis verkopen. (MTh)

Op de foto ontbreken: Marita van Cleef, Fien van Schijndel, Gigi Smeets en Marcia Ubachs.