Actueel

– Ellen Janssen kampioen 2e divisie –

Op het allereerste solistentoernooi van het seizoen, het Hafabra-toernooi van de muziekschool Artamuse, werd door een aantal van onze Cecilianen leuk gemusiceerd. Het toernooi, in de lokatie Sittard gehouden in het laatste weekend van januari, wordt veelal als voorbereiding gezien op de komende solistenwedstrijden van de LBM (Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) Men kende een grote deelname, namelijk 135 muzikanten. Vrijdag en zaterdag vonden de voorronden plaats en zondag was er een finale waarin de drie besten per divisie mochten uitkomen.
De uitslagen waren als volgt:
Startersdivisie: Alita Heijen (de jeugdprinses dus) op dwarsfluit 42
5e divisie: Stan Lumens op trompet 40.5, Jodi Omloo op dwarsfluit 42.5
4e divisie: Bas van den Bergh op trompet 41, Floor van Daal op alt-sax 41, Janneke Lassche alt-sax 43 en Sjoerd Pernot op trompet 42
3e divisie: Reineke Vogten hobo 42.5
2e divisie: Ellen Janssen op dwarsfluit 47 én 47.5 (2x lof)

Ellen Janssen wist zich met haar resultaat van 47 punten te kwalificeren voor de finale op zondag. Daar behaalde zij opnieuw lof van de jury en nu met 47.5 punten de overwinning in de divisie. Een prachtig resultaat en maar nipt (0.5 punt) verwijderd van de totaaloverwinning. Deze ging naar de winnares van de 1e divisie, Milou van Mulken, eveneens op dwarsfluit.

Allen proficiat met deze mooie prestaties en veel succes bij de volgende toernooien.