Actueel

In het weekend van 17 en 18 januari vond in Gemeenschapshuis Oos Hoes het solistenconcours LBT plaats. De organisatie was in handen van onze vereniging, en de heren André Willems en Jos Stoffels waren verantwoordlijk voor de jurering. Verdeeld over de twee dagen vonden er maar liefst 158 optredens plaats. Het spits werd afgebeten door 3 slagwerkers van onze eigen drumband, Jort Lemmens, Stan Cramers en Levi van Loo. Allen behaalden ze een eerste prijs hetgeen uiteraard een dikke proficiat waard is. Jort en Stan verdienden door hun score van 86 punten zelfs een plaats bij de Limburgse Kampioenschappen die op 14 en 15 maart gehouden worden in Melick.

Bij de blazers ging de winst naar Bianca Schattorie, van trommel en fluiterkorps Heide Swalmen uitkomend in de 1e divisie met een score van 92 punten. Bij de slagwerkers was er een gedeelde eerste plaats voor Marco Moors van trommel en fluiterkorps St. Barnbara Reuver uitkomend in de 3e divisie en Joeri Kalkhoven van drumband harmonie L’Union Born spelend in de 1e divisie met 91 punten.
Onvermeld mag niet blijven dat de kartrekkers van de organisatie, Tilly Volla – Stoffels en Raymond Jennen waren. Ondersteund door een groot aantal vrijwilligers mogen zij terugkijken op een perfect georganiseerd concours. Dit laatste werd, in haar slotwoorden, onderstreept door José Aben districtsvoorzitter van de LBT.

De bekers werden uitgereikt door districtsvoorzitter José Aben en onze
ambassadeur Jos Jacobs.