Actueel

Zowel drumband als harmonieorkest mogen de komende weken het beste beentje voortzetten, want zowel op 13 als op 18 april zijn er concerten met toch al een behoorlijke traditie, namelijk het Paasconcert en het Trio-Concert.

Op maandag 13 april a.s. zullen de harmonieorkesten van Concordia Obbicht en St. Cecilia Grevenbicht een mooie traditie voortzetten. Vanaf 11.00 uur zal in de grote zaal van Oos Hoes te Grevenbicht worden gemusiceerd in het Paasconcert, waarbij wij het spits zullen afbijten. Op het programma staan de Spaanse pasodobles Cielo Andaluz en Consuelo Ciscar van respectievelijk de componisten Pascual Marquina en Ferrer Ferran, Oud-Engelse dansen (Danceries) van de jonge componist Kenneth Hesketh en Russische balletmuziek (Balletsuite uit The Bolt) van het Russische muziekicoon Dmitri Shostakovich.
Om 12.00 uur zal Concordia het tweede deel van het concert voor haar rekening nemen. Op hun programma staan o.a. werken met een Latijns, Zuid-Amerikaans karakter. Werken die uitgevoerd worden zijn El Salon Mexico van Aaron Copland, The Mask of Zorro van James Horner, Guaracha (uit: Latin-American Symphonette) van Morton Gould, La Cucaracha en El Cumbanchero in een arrangement van Naohiro Iwai en de Mexican Dances arr. Marcel Peeters. Overigens viert Concordia dit jaar haar 115 – jarig bestaan.
Het concert wordt jaarlijks per toerbeurt georganiseerd in Grevenbicht, dan wel Obbicht en ieder jaar mag een grote schare belangstellenden worden begroet. Vanzelfsprekend ontbreken de paaseieren niet. U bent van harte welkom.

Het Trio-concert ooit ontstaan met deelname van drie korpsen waaraan John Maassen als instructeur verbonden was en in de loop der tijd werd het eens een Quattroconcert en een Cinqoconcert en nu hebben we weer een Trio-concert. Het Trio-concert wordt al voor de 13e keer georganiseerd en is bedoeld om vroeg in het seizoen de korpsen al eens te onderwerpen aan een kritische beoordeling van een jurylid en zo te kijken ‘waar men staat’. Het is in elk geval een opstap naar de diverse festivals of toernooien als bijvoorbeeld het Maasgouwtoernooi, bondsconcoursen en bondsschuttersfeesten.
De avond is zeker ook bedoeld als een stuk verbroedering voor de leden van de diverse korpsen onderling. Aangezien de organisatie om toerbeurt plaatsvindt is onze drumband dit jaar aan de beurt. De diverse optredens worden vanavond beoordeeld door de heer Paul Bouten uit Thorn. Deelgenomen wordt door het Trompetterkorps Schutterij St. Joseph Buchten, de Drumband Muziekgezelschap Juliana Holtum en natuurlijk onze eigen Drumband Harmonie St. Cecilia Grevenbicht.
Dit jaar is gekozen voor een andere opzet, een soort totaalprogramma. De nadruk ligt natuurlijk nog wel op de uitvoeringen van de 3 korpsen, maar er gebeurt meer. Zo zullen slagwerkers buiten op het plein al spelen, zal het eigen Kamer Muziek Ensemble Cécile voor muziek zorgen bij de binnenkomst, is er na het concert nog een gezellig samenzijn met DJ Erik Klee. Hij zal een mix van moderne en nostalgische muziek verzorgen. Overigens zijn verrassingen in het programma niet uitgesloten. Kom op zaterdag 18 april naar Oos Hoes en ben erbij.