Actueel

Ook dit jaar is het de Voorjaars – marktcommissie ( Jacqueline Kirkels, Jos Jacobs, André van den Bergh en Theo Pernot) samen met een groot aantal Cecilianen wederom gelukt dit evenement, gehouden op 17 mei, tot een succes te maken. Leek het er in de ochtenduren nog op dat de markt “weggespoeld” zou worden, rond het middaguur (net op tijd voor het JEC om hun concert onder goede weersomstandigheden uit te voeren) brak de zon door waarvan de rest van de dag genoten kon worden. Het is niet helemaal zeker, maar ook niet helemaal uit te sluiten dat de roterende wieken van de helikopter(s) er mede voor gezorgd hebben dat het wolkendek open ging. Het was de marktcommissie immers gelukt om voor deze jubileummarkt (20 ste in de huidige vorm) de bezoekers de mogelijkheid te bieden een avontuurlijk uitstapje per helikopter in het luchtruim boven Beeg en omstreken te maken. Getuige het groot aantal vluchten van rond de 70, mag gesteld worden dat dit een succes was. Voor de iets voorzichtigere “waaghalzen” was er een bungee trampoline, die ook nauwelijks stil heeft gestaan. Naast dit alles waren er zoals gebruikelijk natuurlijk ook weer talrijke standhouders die op het prachtige parcours rondom het Duijsensplantsoen hun waren en artikelen aanboden, en op diverse plekken kon de inwendige mens verstekt worden.
In de gezellige nazit met de medewerkers, zoals gebruikelijk aan het einde van de dag als alles netjes is opgeruimd, sprak de voorzitter, Léon Strikers, grote waardering uit naar de marktcommissie die weer mocht terugkijken op een geslaagde markt. Ook memoreerde hij aan de vasthoudendheid, het doorzettingsvermogen en het vele werk met betrekking tot de voorgaande 19 edities. Ook bedankte hij de vele vrijwilligers en gaf hij aan dat bij het organiseren van zulk een groot evenement hun hulp onontbeerlijk is.
Jos Jacobs, coördinator van de VJM hoefde hier nauwelijks iets aan toe te voegen, ware het niet dat hij vooruitstrevend als hij is, al gewag maakte van de volgende Voorjaarsmarkt: 18 april 2010.