Actueel

Dat St. Cecilia Grevenbicht vaak vooraan staat m.b.t. nieuwe ontwikkelingen is eigenlijk geen nieuws. Vaak is gebleken dat vanuit de harmonie initiatieven werden ontwikkeld die navolging kregen in de (verre) regio. Welnu, ook op het gebied van de digitale informatie is dit een feit gebleken en nu leidt een dergelijke actie tot een eerste jubileum. Het is namelijk in 2009 inmiddels 12½ jaar geleden dat enkele leden het idee opperden een site te beginnen zodat ook op het wereldwijde web kennis kon worden genomen van de muziekvereniging in al haar facetten. Marc Bongers maakte de eerste opzet en inhoudelijk verzorgden Ger Theelen en Raymond Jennen de bijdragen. Door toetreding van Ton Kriens en Roel Salden en wat later ook Han Smeets ontstond een heus webteam. Vervolgens ontwikkelde de site zich tot het huidige product : www.cecilia-online.nl. De site is door de jaren heen prachtig gewaardeerd, o.a. met drie sterren in een verkiezing.
Momenteel timmeren Han Smeets als bouwer, Marc Bongers en Raymond Jennen (inhoud) stevig aan de weg, in combinatie met het nog oudere verengingsblad ’t Cecielke. Op niet al te lange termijn zal de site overigens in een nieuw jasje te bewonderen zijn. Niet perse vanwege dit koperen jubileum, maar omdat het toch altijd nog anders of beter kan.
In ‘De Vlag’ zijn 107 foto’s te vinden, waarbij enkele Cecilianen meesterlijk creatief met photoshop aan de gang zijn geweest (omdat men de vlag was vergeten) en een enkeling in plaats van de vlag het Cecilia-rugzakje toont. Om te komen tot de 100e officiële foto worden deze echter uitgesloten van de telling. Het begon allemaal in 2004 met een ‘Voorjaarsmarktbanner’ te Parijs (door Sanne Goossens en Jean-Paul Savelkoul) en dit idee werd omgezet in De Vlag. Recente telling heeft uitgewezen dat Sanne Goossens in Florida een paar dagen geleden de 100e foto heeft laten maken. Met de vakanties voor de deur weer een goed idee om de vlag mee te nemen op vakantie en ergens een foto te maken voor in de rubriek.